Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   111 / 111
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 10:27 /
 
Bocsi, de megint mondanám, ezt nem e témához érzem közelebb.

Mondhatnánk azt, hogy az erősítő, a hangfal, és ezek összes kábelezése, és nem utolsó sorban az adott helység akusztikai viszonyai.

Ha meg valakinek tetszik amilye van, annak nem fogom a véleményemmel elrontani az örömét.
Mert ha ez nem így lenne, akkor egy olyan rögös útra csábítanám, aminek még én sem látom a végét.
(#) tothbela válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 11:44 /
 
Nagy vonalakban:
A füles egy AKG K514
A forrás egy Marantz CD-67 SE. Ennek füleskimenete volt a referencia, amihez képest észlelt eltérésekről számoltam be.
A füleserősítő a Karesz HTB 1.0 névre keresztelt DC csatolt erősítő egyik példánya. Ez egy prototípus, tehát lehetnek gyermek betegségei. Első körben ezek kijavítása miatt írok ide minden észrevételt. Voltak gnd vezetési, munkapont beállítási, hidegítési, damping faktor növelési módosítások. Természetesen lesz olyan teszt is, amit említettél.

AC módnak neveztem azt, ha a bemenetre kondenzátoros leválasztás került.

Az egész procedúra kicsit fricska is. Néha úgy érzem, igazságtalanul lehúznak embereket egy darab dróttal, vagy egy hibrid műveletivel. Ha a próbák végére kiderül hogy olcsón nem lehet jó hangot kelteni, megtérek muzulmánnak és körülmetéltetem magam.
(#) mek-elek válasza tothbela hozzászólására (») Csü, 13:07 /
 
Bocsi hogy én, de sose mond.....
Nekem jó vagy, ahogy vagy!

És ne keressünk elveket a jóhoz, csak próbáljuk elérni.
Nem maradhatnánk egy csapat ebben?
Az a véleményem, hogy a jobb elérése, legalább is nálam, nem valaki, vagy valami ellen történik, hanem a hallható eredményért. Az pedig lehet így, lehet úgy, és lehet sokféleképp. Így minden infó hasznos ez ügyben. Ami meg közben történik az csak egy állapot, az ezért való küzdelemben, és nem több.

Nekem volt egy Technics ps7-em. Tapasztaltak szerint, akkoriban a Head Canamp "speciálom"
egy kevéssel többet adott a gyári Technics rca kábellel, mint a készülék saját monitorerősítőjével.
A hozzászólás módosítva: Csü, 13:09
(#) tothbela válasza mek-elek hozzászólására (») Csü, 14:57 /
 
Én annak örülnék a legjobban, ha markostól vehetnénk a jó műveletiket, nem kellene beleszegényedni. Olyan igazi interkonnekt kábelem ami fél misibe kerül még nem volt, de nagyon megfelel a tömör PE szigetelésű RG59 kábel. Kicsit merev, de más baj nincs vele. Jó, hát füleshez durva lenne.

Ha már itt tartunk: A Burson beléről örömmel néznénk egy jó fotót minden oldalról ha lehet. Vagy tanulnánk belőle, vagy nem.

Többnyire a készülékek saját füleskimenete nem éri el egy jobb füleserősítő minőségét, mivel gyakran úgy sincs kihasználva.

Természetes hogy egy csapat vagyunk. A viták is azért kellenek, hogy előrébb jussunk a susnyásban. Ha békésen elfogadnánk mindent, és nem agyalnánk folyton, mai napig szakócával kellene forrasztani az SMD ellenállásokat.
(#) Ge Lee válasza tothbela hozzászólására (») Csü, 15:06 /
 
Jó hangot (a kommersztől jobbat) már pár ezresből is lehet csinálni. Ugyan nem értek hozzá (és már nem is akarok) mert ha értenék akkor audiofil gyártó lennék, de azt mondják, hogy igazán jót viszont csak sok pénzből lehet, bőven 6 számjegyből, mert az ahhoz szükséges alkatrészek horror árban vannak. Ez is azt támasztja alá, hogy nem kapcsolás kell hozzá, mert az van már annyi hogy Dunát lehet vele rekeszteni, hanem alkatrész. Nem a pár forintos yageo fémréteg, meg a BC tranyó, mert ezeken audiofil körökben csak jókat röhögnek.
Következő: »»   111 / 111
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu