Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   132 / 132
(#) mek-elek válasza tbarath hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Nem könnyű e dolgokban kommunikálni, hogy az ember elkerülje, hogy orákulumi babérokra vágyik titokban. Nos a csövesek tekintetében a tapasztalataim nullások. Azonban fiatal korom óta építek félvezetősöket. Mint írtam is, célszerű a rendszerben gondolkodás. Azaz a téma szerint az utolsó elem az egyéni elvárás. Így meg az egész tanácsadás könnyen lehet afféle délibábhatás. Karesz felfedezése tapasztalataim szerint erőteljesen hallgató az EVAmp-ME esetében. Már arról is írtam, hogy ez fontos kritérium, ha kijelentünk valamit, hogy az a kijelentés milyensége arra a bizonyos háttérre igaz egészében. Ha a dinamikáról beszélünk, meg egyébként is az erősítő lelke a tápjában rejlik. Így az is elmondható, hogy ez az erősítő egyik, vagy egészében legdrágább eleme az egésznek. Ezt az építő elképzelése dönti el. És ez jellemezni is fogja a készülék dinamikai képességeit. És a dinamikánál maradva, tapasztalataim szerint, a dinamika jelentősen hozzájárul a tértextúrához is. Mint afféle harmadik dimenziós elem. Úgy is mondhatnám, hogy pontosítja a hangzást mélységben is.
De ez nem ingyen van. Jobb híján, én is PC-n lógok nagyjából. CD-ket is ezen hallgatok fülessel. Azonban nem a hangkártyán át. Saját DAC-al az USB portról. És a DAC-nak is profi tápja van. De analógban is ütős a dinamikája az EVAmp-ME-nak. A most épülő HC-TB300-ME is ilyen struktúrával készül.
Egy szó a TB300-ról, a sima "A" osztályúak, Hedd Canamp, KT féle FH6, EVAmp, kisohmos impedanciára jó, úgy 50 ohmig az igazi. Azért kértem meg Bélát kétszer is (FH6, EVAmp) a 300 ohmos átalakításra, hogy 300 ohmig lehessen közel lineáris a kimenetük.
Magam blablának tartom, hogy ez a kapcsolás, ahogy van, alkalmas széles tartományban, audiofil kategóriában, füleseket meghajtani.

HC.docx
    
(#) Bassmester válasza tbarath hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Szia!
Nem építetted még meg a képen látható verziót?
(#) tbarath válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Meg biztosan nem építettem, de a NYÁK ismerősnek tűnik, a napokban pakolásztam és a kezembe akadt egy nagyon hasonló
(#) Bassmester válasza tbarath hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Ez két verzióban készült. Ha van ilyened építsd meg, érdemes.
Canamp kapcsolás, csak a tápjában tér el és persze más a nyák.
(#) tbarath válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Hát banyek, már majdnem megírtam, hogy nincs ilyenem, csak egy "SDS Labs headphone amp" nevű, oldalanként tranyó+2 FET-es alkatrésztemető, de valami gyanús lett, kicsit tovább túrtam és megtaláltam.
Szóval van ilyen Canamp klón nyákom Tőled. Dupla opampos, szerencsére, mert van itthon sokféle belőle. NE5532 teszthez, az, OPA2604, OPA2134, JRC2068, LM45562, megjátjuk melyik lesz jobb. De amilyen süket vagyok lehet, hogy marad benne az 5532

Holnap ha lesz időm, akkor megnézem, hogy a TPA-s kis borzalom (Bővebben: Link, ilyesmi) mit tol egy celláról. Hordozhatónak remélem jó lesz.
(#) Bassmester válasza tbarath hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Ez kb 2 éve pihenhet nálad, 2020-ban ment ez a széria.
Rakd össze, nem fogod megbánni. A gyárit nagyon kenterbe vágja, pláne kicsit jobb alkatrészekkel.
A felsorolt opák közül, nekem a 2068D tetszett a legjobban, aztán az OPA 2134, bár ez totál más karakter. Egy kicsit jobb volt a JRC2043DD, de LM833 is mehet bele, ebben nagyon jól tud szólni.
A kicsit magasabbra árazottak közül az AD823, AD712 szerepeltek jól benne, bár az utóbbi inkább invertáló kapcsolásban hozza a legjobban.
(#) tbarath válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 17, 2022 /
 
Jaja, privát alapján kb. 2020 végén vettem. Csak aztán elkallódott a project, sok más mellett, nem volt egyszerű az elmúlt 2 évem.
Ha lesz kis időm először a TPA modult nézem meg egy celláról, aztán majd nekilátok ennek is, remélem...
(#) Bassmester válasza tbarath hozzászólására (») Nov 17, 2022 /
 
A TPA -tól ne várj sokat. Tisztán szól, jól hajt, de kb ennyi. Szépen zenélni nem nagyon tud. Legutóbb egy kölcsönkapott Composite Amp nevű (igényesen szerelt, de DIY jellegű) dac/erősítőt próbáltam ki amiben TPA6120 volt. Egy gányolt canamp klónnál sokkal jobb, de egy rendestől elmarad.
(#) tbarath válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 17, 2022 /
 
Ha tisztán szól és jól hajt, az nekem már kb. elég is. Hordozhatót (is) akarok, ez meg egy körömnyi kis vacak (kb. 2x2 cm), mellérakok egy akksit (most bontottam egyet egy eldobott elf bar-ból, 1400 mAh van ráírva), mellé egy töltőáramkör és kb. kész is jóidő. Ha valahova megyek, akkor jó lesz. Vagy nem
(#) mek-elek hozzászólása Nov 23, 2022 /
 
Már minden nehezebben megy...
Végre a tápok elkészültek. (1.Kép)
Ha valakit érdekelnének ennek részletei, megtalálhatja a hasonlóan készült EVAmp-ME-nél, a témában, a 122. oldalon. Mivel beszűkültek a lehetőségeim, komoly dolgot jelentenek a mechanikai dolgok kivitelezései. Ami most az első, a hangerőszabályzó tengely homlokcsapágy fészkének felesztergálása 16-ról 19 mm-re, mivel kisebb csapágyhoz készült eredetileg. (2. Kép)
Közben eldőlt a visszacsatolás kondijának rövidzár története. Eredetileg FET-es kapcsoló lett volna a ki-be kapcsoláshoz kialakítva. Azonban az eltelt idő zenehallgatásai során, az EVAmp-ME esetében, szerencsésebbnek tartom a rövidzár használatát a jövőre nézve, mint alapállás. Ezért a választási lehetőségnél jelfogós megoldást alkalmazok, hogy a rövidzár a jelfogó nyugalmi érintkezőjén menjen át. Az is lehet, ha idővel megváltozna a véleményem, hogy jumperelhetővé teszem az alapállást. Megjegyezném, hogy a rövidzár kialakításának lehetősége nálam, még egy "segéd" tápot jelent, ami kihatással lesz a majdani készülékházra nézve.
(#) Alkotó válasza mek-elek hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Villanyszerelésben használatos sorkapcsot (csoki) látok a képen. Ez nem idegen a végletekig kiélezett építési koncepcióddal? Ha már forrasztások sokasága van a készülékben, talán célszerű lenne ezeket a vezetékeket is forrasztással bekötni.
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Nem mintha tanácsot szeretnék adni, de a magam részéről biztos hogy nem tennék relét sehova a jel útjába, visszacsatolásba se, akkor se ha csak a nyugvó érintkezőjén megy a jel, akkor se ha a legnevesebb gyártó reléje, és akkor se ha a létező legspécibb gázzal van megtöltve. Annál még az is korrektebb ha veszel aranyozott tüskesort, letörsz róla 2 tüskét és teszel rá aranyozott jumpert.
Persze azt nem lehet feszültséggel húzatni hanem kézzel kell mozgatni.
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Köszi a javaslatodat! De, hogy ne ellenkezést láss válaszomban, egy két dolog....
Ez egy olyan "csoki", ami lemezt nyom a vezetékre. A táp bejövő oldalán, és a relé aktíválásához valóban kötőelem, de a többi kontaktusnál csak tehermentesítő feladata van, azaz nem kontaktus.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Ha tanácsot akarnál adni, azt is megköszönném. Ha láttad a harmadik képet, az a válasz az utolsó sorodra. Nem mintha elégedett lennék azzal a Kínai kapcsolóval, dehát örültem, hogy egy boltban megkaptam ami kellett ehhez az egységhez. A két morsét párhuzamosan fogom kötni. Ennyi részemről. Örülnék, ha meglenne, és hallgathatnám végre....
Lemaradt, a váltogatás lényege, az adott felvételhez való alkalmazkodás. Ebből adódóan lehetséges az oda-vissza üzemmód, egy felvételen belül, hogy hogy jobb. És, ha tennék bele jumpert az csakis az alapállást módosítaná, mivel nehézkes lesz a hozzáférése.
Következő: »»   132 / 132
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem