Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   119 / 119
(#) martin96 válasza Huginn hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Szia!
Építettem én is Canamp-ot de nekem nem vált be egyáltalán. Nagyon sok részlet eltűnt a zenéből.
Utána építettem egy ESP-t. Egy ideig azt használtam, de nem volt az sem sokkal jobb.
Aztán vettem egy TPA6120-ast. Önmagában használtam azt 2db 9V-os elemről. Na ez már jó volt, de még lehetett volna jobb.
Aztán megépítettem a compositeamp-ot (prohardveren volt elérhető a kapcsolási rajz, de a kitalálója már levette onnan, de egyébként is ez csak egy sima kompozit kapcsolás, a tápágban elég jól megszűrve). Csináltam hozzák NYÁK-ot is.
Ebben jelenleg egy OPA2107-es van, Nichicon MUSE kondikkal, ALPS BLUE potméterrel. Erre már azt mondom, hogy elég jó. De OPA cserével szerintem még lehet rajta javítani elég sokat.
(#) Huginn válasza martin96 hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Üdv!

Érdekes, nekem meg belegyógyulnak a füleim a fülesbe, mert mindig újabb és újabb dolog jut eszembe, amit meg kell vele hallgatni.
Az ESP szerintem nagyon jó kapcsolás, bár azt 4 csatornás otthoni erősítőnek építettem, de állta a sarat. Viszont "csak" AB osztály és olyan nem lehet füles erősítő, mert csak az A és csak szimmetrikus táppal. - De ez az én problémám.
A CompostieAmp a Kercso művek alkotása. Napjainkban is aktív tag, de az MK szériás erősítőit forgalmazza. Használni bezzeg a CompositeAmp-ot használja, milyen érdekes
Majd ha végre összeáll teljesen a fejhallgató erősítőm, illene belepróbálnom valami OPA-t... De ez még hónapokra van valószínűleg.
(#) nagym6 hozzászólása Jan 11, 2020 /
 
Üdv. Van egy nyitott fejhallgatóm, sajnos zavarja a környezetemben lévőket a kiszűrődő hangja.
Zárt fejhallgatónál mennyivel kevesebb hang megy ki a nyitotthoz képest? Érdemes lenne zártra kicserélni?
Köszönöm.
(#) reloop válasza Huginn hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Szia!
Mellékelem a kapcsolás A-osztályú módosítását. A mellette látható tranziens ábrán látható, hogy 1 W (!!!) kimeneti teljesítménynél a tranzisztorok nem zárnak le, ezt méri az AM1.
Szerk.: a nyugalmi áram 180 mA, ami komoly tápszűrést igényel.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2020
(#) Huginn válasza reloop hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Üdv!
Köszönöm az újabb kapcsolást! Elsőre rávágtam volna, hogy már megépítettem a Canamp klónt (másodjára is), nem kell másik... de csak ki kellene ezt is próbálni (ismét). Kérdés viszont, hogy ha meg is építem, majd mire használom. De ez már részletkérdés
(#) reloop válasza Huginn hozzászólására (») Jan 13, 2020 / 1
 
Úgy vettem ki a hozzászólásodból, hogy szeretted volna az ESP-t A-osztályú működésre bírni. Ha elértettelek, talán másnak még hasznára válhat.
(#) alex0 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2020 / 1
 
Szia!

Én használok mindkettőt, és nagy a különbség a két féle füles között. Viszont ha zenét szeretnél hallhatni, akkor a jó hangú zárt nem olcsó. (A jó nyitott sem ) Ha szeretnéd kipróbálni, akkor keress meg privátban. Hátha össze tudjuk hozni.

Üdv.:
Alex
(#) nagym6 válasza alex0 hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Szia.
Ennyi infó elég amit írtál, egy Sennheiser HD555 nyitott van most. Akkor beszerzek egy zártat, Sennheiser vagy AKG közül valamit.
Köszi. Miki
(#) martin96 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2020 / 1
 
Ha zárt kell akkor még próbáld ki a Beyerdynamic DT 770-est is. Vagy Takstar PRO 80 (Hyperx Cloud) fejhallgatót.
(#) Huginn válasza reloop hozzászólására (») Jan 16, 2020 /
 
Egyszer régen megfordult a fejemben, hogy el tudjam hagyni a visszacsatolást és a műveleti erősítőt az ESP kapcsolásból. Aztán felsoroltad, mit kellene vele csinálni és azzal le is beszéltél a dologról pár évre. De végül kipróbáltam, csak nem sikerült jól.
Kaptam viszont egy réges-régi Puskás trafót, így egyre nagyobb a valószínűsége, hogy csak összedobom a legutóbb vázolt verziót. Úgyhogy köszönöm ismételten a segítséget
(#) reloop válasza Huginn hozzászólására (») Jan 16, 2020 /
 
Érdelek, ha kipróbálod. A szimulátor szerint rendkívül alacsony torzítás várható.
Mivel tartósan elkerül a szerencse, hogy legalább egy album erejéig beülhessek egy fejhallgató alá, a hobbira fordítható időmben inkább hangszóróhoz farigcsálok erősítőket
(#) Pataki99 hozzászólása Csü, 18:53 /
 
Üdv!

Valakinek van valamilyen tapszatalata/véleménye az ELP féle fejhallgató erősítőről? Érdemes megépíteni?

elp.jpg
    
Következő: »»   119 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu