Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IMI villanymotor
 
Témaindító: toxysanyi, idő: Jan 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 50
(#) wadember hozzászólása Ápr 13, 2021 /
 
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni! Adott egy IMI motor egykoron vélhetőleg BAJA I szivattyút hajthatott, mára azonban kissé viharvert állapotban már csak a motor maradt meg. Adattáblája már természetesen az enyészeté lett. Amit meg tudtam állapítani 11.7kg egyfázisú főfázis 5.1ohm segédfázis 11.8ohm. Egy régebben ide feltett táblázatot alapul véve létezhet hogy 0.75kW-os vagy nagyobb? A fellelhető dokumentumok szerint 16+16µF kell neki ha 750-es de ez még a régi ovális kötődobozos nincs helye indítórelének. A két kondit párhuzamosan 32µF ként kell érteni vagy 16 üzemi és indítórelével még 16 hozzá? Köszönöm előre is a segítséget
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2021
(#) Tomi111 válasza wadember hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
Szia!
Az egyfázisú 750W-os. 32µF kell rá állandóra. Párhuzamosan volt a két kondi kötve. A nagyobbik - a kétlépcsős - szivattyú háromfázisú volt és 1500W-os.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2021
(#) wadember válasza Tomi111 hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /
 
Köszönöm a gyors segítséget!
(#) VIM válasza wadember hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /
 
Szia! Nekem úgy tűnik, hogy hiányzik egy kivezetés a kapocslécről. Van kettő sárga és csak egy fekete (látszik) van. Hol a másik? Az eredeti kapocslécen négy kivezetés látszik.
(#) wadember válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /
 
Vélhetőleg a szivattyú üzem miatt nem forgásirányváltós, így alapból össze van kötve a segédfázis a főfázissal mert galvanikusan csatolva vannak a fő 5.1ohm a segéd 11.8.
(#) VIM válasza wadember hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /
 
Úgy legyen.
(#) kukuri hozzászólása Ápr 25, 2021 /
 
Üdvözletem.Van egy régi IMI mtor ami furcsán működik. Indítás után először 30A -ert vesz fel. Utána vissza esik 14-re. Ezek után lassan csökken a felvett áram. Kb fél percután leesik 9,5A-re. Viszont ekkor elkezd füstölni a motor. Tud valaki magyarázatot ajelenségre?
Ha jó helyen mértem a tekercs ellenállását akkor 8,5 ohm volt. A két sárga között 2,5 ohm. A bekötés a rossz, vagy valahol belül történt valami a motorral?
A kondenzátor kapcsolója elsőre kiakadt. Elmozdult az a kis lefityke az érintkezőnek a tetején, így nem tudta a mozgó lemez visszahúzni az érintkezőt. Így nem tudott szétoldani indítás után pár másodpercel. Ez okozhatott valami hibát?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) Bkrisz válasza kukuri hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Ha rajta maradt a segédfázis annak nem szokott jó vége lenni, na meg a füst is rossz jel. Az amper sem szabadna hogy "ennyit ugráljon" na meg a 9,5 amper alapból több mint amennyit kaphat folyamatosan. Bontsd szét a motort és nagy eséllyel indítótekercségett lesz.
(#) uniman válasza kukuri hozzászólására (») Máj 9, 2021 /
 
"IMI" motor Gorenje SEVER jelzéssel? ...vagy csak nekem furcsa?
30 amper 750W-os motornál?
(#) erbe válasza uniman hozzászólására (») Máj 9, 2021 /
 
Az pedig IMI. Csak jól meg kell nézni az adattáblát.
(#) Bkrisz válasza uniman hozzászólására (») Hé, 6:09 /
 
Nem az első amit ilyen táblával látok azóta, furcsállottam én is
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2314055.html#2314055
(#) uniman válasza erbe hozzászólására (») Hé, 6:20 /
 
Ennél bővebb magyarázatot várnék...
A "paraméterek" alapján persze ismerős lehet...Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Hé, 6:27

SEVER.jpg
    
Következő: »»   50 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem