Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IMI villanymotor
 
Témaindító: toxysanyi, idő: Jan 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 45
(#) Humeszan válasza SzalaiGyörgy hozzászólására (») Aug 26, 2020 /
 
Üdv. Sajnos valóben nem lehet már Mihai indítórelét kapni. Tudsz venni Klixon-t helyette. https://www.zotek.hu/motorindito-rele-klixon-4cr
Ugyan más a méretezés, de szerintem lehet helyettesíteni vele. Én ilyet használok.
(#) VIM válasza SzalaiGyörgy hozzászólására (») Aug 26, 2020 /
 
Szia! Mi a probléma a relével? Az érintkezője van összeégve? Mutass róla képet, hogy mi a hibája. Ha csak az érintkezője ment tönkre azt én egy EVIG relé érintkezőjével pótoltam ki és forrasztottam a szárát.
(#) Bkrisz válasza SzalaiGyörgy hozzászólására (») Aug 26, 2020 /
 
Nem lehetne üzemi kondis gép mert a segédtekercsét nem arra tervezték. Sajnos hogy nem lehet kapni Ez meg az 1500 gyorsé ugye a legkelendőbb,nameg 1100 gyors :/
(#) SzalaiGyörgy hozzászólása Aug 27, 2020 /
 
Mindenkinek köszönöm szépen a hasznos hozzászólást, tanácsot.

Még az is lehet, hogy működik az eredeti MIHA relé. De ha már felújítok, akkor szívesen kicseréltem volna. Az biztos, hogy amikor bekapcsoltam a gépet, nem indult és füstölt a motor. Ezért döntöttem a felújítás mellett. Valószínűleg újratekercseltetés is lesz.

Az érintkezőt nem barkácsolnám, míg van lehetőség gyári alkatrész beépítésére.
De egy másik, nem megfelelő áramértékű új MIHA alkatrészeiből átgondolom a restaurálást, ha rákényszerülök. Köszönöm ezt az ötletet is.

Ha modernizálnom kell, akkor mechanikusan összeszerelem a gépet és elvégzem a motoron a Klixon kiválasztásához szükséges áramméréseket.
Eközben kiderül, hogy képes-e a tengely és fűrésztárcsa tehetetlensége és az ékszíj áttétel veszteségei ellenében, a katalógusban ajánlott 40µF üzemi kondenzátorral, pár másodperc alatt felpörögni a motor.
Ha képes, akkor csak üzemi kondenzátort kap a gép, mert ez a legegyszerűbb és házi fűrészgépen a munka közbeni nyomaték szerintem fontosabb, mint a gyors indítás.
Ha nem pörög fel, vagy csak hosszú idő alatt, nem tudom mellőzni az indító kondenzátort és a relét, akkor a Klixon 4CR lesz a megoldás.

Szép napot mindenkinek.
(#) VIM válasza SzalaiGyörgy hozzászólására (») Aug 27, 2020 / 1
 
Ha nem indult és füstölt a motor akkor már nagyon sanszos az újra tekercselés, azt meg már ha lehet akkor állandó üzemi kondenzátorosra kérjed és nem kellenek a relés dolgokkal bajlódni. Indítani azt is lehet fürgébben ha éppen szükség volna rá de egy fűrészgépnél ez nem olyan fontos.
(#) Bkrisz válasza VIM hozzászólására (») Aug 27, 2020 /
 
Ráadásul erősebb is lesz. Nekem az OZF 90L 2KD is elindítja a fűrészt, minusz 10 fok környékén gondolkodik az elinduláson, de rásegíteni sem nagy kunszt induláskor. Plusz kis fordulatú motor könnyebben is indul.
(#) goldoftiger hozzászólása Aug 29, 2020 /
 
Üdvözlet!
Adott egy AZ734F7e30 típusjelű IMI villanymotor. Adatai a következők: 220V 50Hz; 1,2A; 130W; 1400 fordulat. A kondenzátor 10 mikrofarrad értékű. A kondenzátorból kifolyt az elektrolit, tehát azt cserélni kell. Szeretném megtudni, hogy milyen értékűek lehetnek a tekercsek ellenállás értékei, ugyanis nem biztos hogy nem égett le. Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Bkrisz válasza goldoftiger hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Szia nem tudok értéket de ha van rá esély feltétlen rápillantanék vizuálisan a tekercsekre mert simán van olyan hogy értékre jó, üzemre jó csak meg van már valamelyest sütve és jó ha tudja az ember milyen belülről.
(#) kadarist válasza goldoftiger hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
Szia! Az olaj folyhatott ki, mert ezek nem elektrolitkondenzátorok. Vegyél egy kondenzátort, kösd be, és próbáld ki árammal a motort. Azonnal kiderül, hogy le van-e égve.
(#) goldoftiger hozzászólása Szept 1, 2020 /
 
Kondenzátor nélkül kipróbáltam, működik. Még kondenzátort nem vettem hozzá, de hamarosan azzal is kipróbálom.
Én megmértem az értékeket, rendre a következők az értékek:
-"W" és "U" kivezetés között 28,3 Ohm;
-"W" és "X" kivezetés között 28,8 Ohm;
-"U" és "X" kivezetés között 18,8 Ohm.
Ezek az értékek jók lehetnek?
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2020
Következő: »»   45 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem