Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IMI villanymotor
 
Témaindító: toxysanyi, idő: Jan 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 34
(#) Csabae39 válasza suhanc92 hozzászólására (») Jún 11, 2018 / 1
 
Szervusz! Ha a 3. lábon 60 szálat számoltál az 30 menet mert ugye 2 szálas a főfázis ha viszont 60 menet akkor 120 szálnak kell lenni azon a lábon. Hogy mennyire valós amit le írtam neked neked azt még én sem tudom,mert nem csináltam még ezt a típust sajna én is arra támaszkodom amit anno nekem is megadtak. Csak a főfázis első két lábára kell segédet rakni ott azért is fele a menetszám. a segédfázis 3. lába az üres horonyba kell hogy kerüljön. Találtam még egy adatot a papírjaim között a főfázisban nincs eltérés a kettő között de a segédfázisnál menetszámbeli különbség van a kislábon 57 menet a másodikon 51 és a harmadikon 71 menet van. sztem ez közelebb van a valósághoz mint amit tegnap írtam.
Mindkét szálnak 0.85-öst vettél?? Mert az úgy keresztmetszetileg egy kicsit több lesz mint kéne durván 0.9négyzetmiliméter a 0.80és a 0.70 huzal keresztmetszete,míg a két 0.85-ös az 1.13 négyzetmiliméter. Ha belefér a horonyba akkor egy kcsit erősebb lenne de viszont lehet valamivel jobban is fog melegedni.
(#) suhanc92 hozzászólása Jún 11, 2018 /
 
Hát ha nagy kárt nem csinál, akkor még a melegedést el is bírná, ugyanis ritkán volna használva szerintem a motor, mert nagyon ritkán daráltatnak még így is, ugyanis hozzám járnak, nekem van 3 terménydaráló is. Bevallom hogy nekem is van egy ugyanilyen darálóm, s a motor gyári típusát arról néztem le, mivel ennek a motornak amit tekercselnék elveszett az adattáblája. Tudom hogy minden motor más és más típusú, de ugyan az a forgó agy és a fordulat is, szóval ugyan annak az erőnek kell lennie. Ezt a segédfázist pedig még egyszer átnézem hogy hová megyen. Igen,a főfázis pedig 60 szál a harmadik tekercsben, tehát 30 menet dupla szállal. Tehát akkor egy picit mégis vastag a huzal sajnos a főfázisnak..nembaj, átnézem az egészet és vissza jelzek neked.
Hát nagyon nagy segítség hogy írtál nekem. Köszönöm a közbenjárásod nagyon nagy tisztelettel!
Üdv!
(#) suhanc92 hozzászólása Jún 11, 2018 /
 
Szervusz! Drága Csabae39, nagyon sokat segítettél rajtam! Hálásan köszönöm neked minden közbenjárásod.
Én tévedtem, méghozzá abban amit írtál, hogy elszámoltam magam, mert igen, kifelejtettem hogy a segédfázis első lába üres horonyba megyen így valóban csak az első kettő főfázis tekercsre kell rakni segédfázist. Ezt a menetszámot pedig még átvizsgálom, és átdolgozom. Hogyha még valamire rájövök akkor írok.
Köszönöm a segítséged!
Üdv!
(#) suhanc92 hozzászólása Jún 11, 2018 /
 
Illetve a segédfázis harmadik lába...mire kijavítottam volna, már kiléptetett a telefonom...mert így van két üres horony a főfázis első tekercse alatt, amibe kerül a két segédfázis pólus tekercsének 3.lába.
(#) IQNUKU válasza suhanc92 hozzászólására (») Jún 12, 2018 / 2
 
Szia!

A főfázis:
1-4 14 menet
1-6 16 menet
1-8 28 menet
1-10 32 menet
1-12 32 menet
2 x 0,75 huzallal tekercselve!
A segédfázis 0,50 huzalból
1-8 71 menet
1-10 51 menet
1-12 57menet
Ellenőrzött, tuti jó adat.
(#) suhanc92 válasza IQNUKU hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Szia!
Köszönöm megtisztelő hiteles adatodat, csak a főfázis huzal vastagsága nem jó, mivel nem 0,75 vettem..de kénytelen vagyok korrigálni, bármennyire is fáj.
Köszönöm még egyszer neked!
Üdv!
(#) kbhuinfo hozzászólása Vas, 9:57 /
 
Sziasztok! Remélem jó helyen járok, ha nem akkor elnézést és kérlek állítsatok irányba Van egy csőszivattyú, amit sajnos estére terhelésen hagytam és ahogy láttam, a cső részben eldugult, amitől csak még nagyobb terhelésen ment. Reggelre persze már állt minden, a vezérlésnél a kapcsoló biztonsági pöcke kiugrott. Ezt reggel a bekapcsolás után újra produkálja. A kondit kivettem, elég púpos az alja, de multiméterrel mérve (ellenállás, majd feszültség állásba) tárol némi feszültséget. Kérdés: sanszos, hogy a kondi csere megoldja? Ha a motor leég (legnagyobb félelmem), az történhet lassan, percek alatt? (biztonsági kamerán láttam, hogy a vízsugár lassan, percek alatt csökken nullára). Előre is köszi a segítséget!
(#) VIM válasza kbhuinfo hozzászólására (») Hé, 13:47 /
 
Szia! A kondenzátort cseréld ki egy újra, mert a réginek valószínű, hogy lecsökkent az értéke és azért következett be a biztonsági leoldás és " reggel a bekapcsolás után újra". Csak remélni lehet, hogy nem égett le a segédfázis tekercse.
Következő: »»   34 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu