Sziasztok!
Van egy kis erősítő panelem, amiben egy tda7057aq ic van, de semmit nem csinál, valószínű rossz, azért is lett kiszedve a monitorból, amihez tartozott.
A sztenderd kapcsolásba van valami kicsit erősebb ilyen lábkiosztású ic, amit be tudok építeni helyette?
Ha pár kondit kell esetleg cserélni, csak, akkor inkább olyat rendelnék bele.
Szia! A TDA7057 nem ehhez a topichoz tartozik. Az egy feszültségvezérelt erősítésű kétcsatornás IC. Ha rossz, az akkor a kimenetek nincsenek féltápon, mivel a csatornák hídkapcsolásúak. Meg kell mérned, hogy az 1 és 7 lábakon kap-e egyáltalán pár voltnyi vezérlő feszültséget, mert ennek hiányában néma marad. Használok TDA7075-öt és meg vagyok vele elégedve. Nem tudok helyettesítőről, de szerintem nem is szükséges ezt a jó kis IC-t leváltani.
Nekem TDA meg erősítő, azt hittem, hasonló a kettő.
Az 1 és 7 lábon valami 12V körüli értéknek kéne lennie?
Az erősítésszabályzó feszültség 0,4-1,2 V között hatásos.
Köszönöm, a rövidítések! Összekevertem a vcc-vel!
Sziasztok,
Van egy TDA7497 típusú erősítő, ami egy Sony tévéből származik. Csatoltam az adatlapjából az ajánlott kapcsolást. Mikor nincs némítás, ha a 10-es láb 5V-ot kap, vagy amikor le van kötve a földre? (most nem kap 5V-ot)
Azért kérdezem, mert egyrészt nem tudom

, és mert ha megkapja a tápfeszültséget, akkor nem kapcsol be egyből. Kb. 20 másodperc mire lesz hang, de az is recseg, nem tiszta, és utána fokozatosan tisztul ki.