Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   593 / 593
(#) reloop válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 15, 2019 / 1
 
Mérj ellenállást a 13-15 táplábak között, ha zárlat van az IC biztos elpusztult. Ha nincs zárlat a visszacsatoló kör két ellenállását kell ellenőrizned, főleg a 680R-t!
(#) BI-AMP válasza reloop hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
Egyik IC sem zárlatos a 13-15 tápláb közt. Az összes ellenállás rendben a 680R nél 670 Ohmot mérek ami szerintem nem vészes.
Csináltam egy teszt nyákot az E2 terved alapján mind a 4 IC-t egyenként átnéztem. A jobb oldali IC-k erősen melegednek táp feszültség vissza esik és mérhető a kimeneten is, a jobb oldalinál is ez a helyzet viszont ott nem esik vissza a feszültség viszont ez is enyhén melegszik.
(#) BI-AMP válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
Tudnátok nekem küldeni egy jó minőségű képet egy "eredeti" ic ről főként a tokozásáról? Jobban szemügyre vettem az IC-ket és hiába egy időben egy helyről rendeltem lám csodát egyik sem hasonlít a másikra holnap csatolok képeket.
(#) reloop válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
Az IC vizsgálatánál a tápból felvett áram érdekes, amit a tápági ellenálláson eső feszültségből számolsz ki, valamint a kimeneti feszültség. Ha 100 mA alatti az áramfelvétel és ±100 mV-on belül van a kimeneti feszültség, akkor a TDA7294 jónak tekinthető.
A próbánál használt tápban mekkora kapacitásúak a pufferek?
A visszacsatoló ág azért érdekes, mert 20-nál kisebb erősítésre állítva gerjed az áramkör, és amper nagyságrendű az áramfelvétel.
(#) BI-AMP válasza reloop hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
Tápnál az erősítőhöz épített táp panelt használtam ami tartalmazza a graetzert illetve oldalaként 4x4700mF pufferezést.
(#) reloop válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
A táp így rendben.
Mekkora bordán végzed a kísérleteket, hogy terhelés nélkül is tapasztalsz melegedést?
(#) BI-AMP válasza reloop hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
PC tápbó bontott bordával. Viszont amikkor hangszórót teszek a kimenetre hallani egy halk brummot, viszont nem változik akkor ha testre zárom a bemenetet.
(#) BI-AMP hozzászólása Júl 16, 2019 /
 
Ahogy ígéretem itt vannak a képek. Az egyes volt párban a hármassal egyik panelen, a kettes pedig a négyessel a másik panelen. Az 1-2 es IC volt a bal oldalt a 3-4 es pedig a jobb oldalt. Külön vizsgálva őket az E2 panelben az 1-2 es IC nél rajta van a táp fesz a kimeneten amikkor hangszórót tettem rá volt egy enyhe brum de az is elmúlott. A 3-4 es IC nél a táp fesz 3 amperes áramkorlát mellet vissza esik 6 voltra mind a két oldalon és mérhető is a kimeneten ha hangszórót teszek rá nem hallani semmi brumot és ezek az IC-k iszonyatosan melegednek.
Próbáltam jó minőségű képeket csinálni és látszik hogy csak az 1-2 es ic tűnik eredetinek szerintem de ott is van különbség a 2 es IC-n láthatóak oldal irányú vonások míg az 1 es IC sima. És mindegyik IC-nél észre venni különbségeket a tokozás feliratin illetve az ''ST' logó minőségénél és elhelyezkedésénél.
(#) reloop válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 16, 2019 / 2
 
Egyiket sem látom alkalmatlannak.
A kért áram és feszültségadatok birtokában tudok tanácsot adni.
(#) BI-AMP válasza reloop hozzászólására (») Júl 20, 2019 /
 
Ezeket az icket felejtem, mert azóta berendeltem az újakat. Viszont dobom a hidalt változatot és az E2 fogom megépíteni és be érem ennek a teljesítményével. Adig is tudok foglakozni a hütésel meg a dobozolással amíg megnem jönnek az új ick amit már a leírtak alapján fogok éleszteni.
(#) eper1234 válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
szia, publikus esetleg a nyákterv ?
(#) BI-AMP válasza eper1234 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
(#) BI-AMP hozzászólása Júl 25, 2019 /
 
Hali! Ma elkészültem az erősítővel viszont a bekarikázott panel nem akar megszólalni. Be építés előtt mind a kettőt élesztettem és tökéletesen működött. Beépítés után az első bekapcsolásnál egy pillanatra megszólta de el is némult. 2x32Vdc táp feszem a kimeneten nem mérek semmi feszültséget a GND he mérve, az IC csillámmal és pasztával szigetelve van a bordától, indításkor az áram korlátozó izzó felvillan és el is alszik szóval nincs különösebb áramfelvétel a 9-10 es lábon 10-11 voltot mérek. Szerintetek mi lehet a probléma?
Bocsa a táp panelen biztosíték helyet használt csavarokért de nem volt kéznél megfelelő biztosíték
(#) reloop válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 25, 2019 /
 
Szia! Tudnál áramfelvételt mérni tápági 10 Ω segítségével? Mindegy melyik táp, csak arra ügyelj ne kapjon féloldalas táplálást és persze minden mozzanat előtt legyenek a pufferek kisütve - erre nagyon kényes az IC.
(#) BI-AMP válasza reloop hozzászólására (») Júl 25, 2019 /
 
Közben megtaláltam a ludast. A védelem reléje volt a hibás ezért volt néma a kimenet. Köszönöm nektek a sok segítséget, végre működik Semmi zaj semmi brrum tiszta a hangja mint a víz. Azt a kis aliexpresses NE5532 hangszínt szabályzót merem ajánlani mindenkinek az LM1036 hoz képest valami félelmetes hangja van
Következő: »»   593 / 593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu