Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző javítása
 
Témaindító: tothtechnika2, idő: Szept 26, 2023
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tothtechnika2 hozzászólása Szept 26, 2023 /
 
Sziasztok! Sajnos a szintibe a kijelző egyik napról a másikra becsikosodott. Valószínüleg a ragasztás elengedett a szalagkábelnél ami a nyákról a kijelzőről viszi a jelet. Próbáltam menet közben kis vékony papírlappal piszkálni, így változnak a sorok, de azt tapasztaltam minél jobban piszkálom annaál rosszabb. Van valakinek tapasztalata, hogy hogy lehetne megmenteni ezt a kijelzőt? (papírzsepit már próbáltam odaszorítani, az nem vezetett eredményre.)
Sajnos ilyen kijelzőt a föld alól sem tudok elővenni valószínüleg.

Ez egyébként egy ROLAND em-2000. Sajnos úgy néz ki ez a kijelző csikozódás tipushiba. Nagyon megszerettem ezt a hangszert, igen jól lenne valahogy megjavítani. Esetleg ha valakinél egy ilyen kijelző... Köszi előre is!
(#) dokidoki válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Szept 26, 2023 /
 
Szia. Egy dect telefon szervíz leírásban láttam a kijelzőcserénél, hogy egy 120 fokos hőmérsékletű pákaszerű idomszerrel rakják fel az újat. 1mm szilikon lap volt közte és a szalag között. Én egy rádió kijelzőnél próbáltam javítást eszközölni, de nem lett időtálló. Megöregedett az anyaga a szalag vezetéknek.
(#) nagym6 válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Szept 26, 2023 /
 
Forrólevegős forrasztóval nekem sikerült már több esetben ilyet javítani, de azok kisebb méretűek voltak. Kb.: 120-150° levegővel melegítve a fóliát szakaszonként, közvetlenül utána keménygumival (radír) erősen lenyomva míg kihűl. A megfelelő hőfok eltérő volt kijelzőként.
(#) tothtechnika2 hozzászólása Szept 28, 2023 /
 
Találtam valami alternatív kijelzőt, ami kisebb, azt berakom, ha működik, akkor megpróbálom a melegítéssel megjavítani, mert akkor már nem vesztek nagyot, ha nem jön össze és rosszabb lesz. Köszönöm a tippeket!
(#) bbb válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Szept 28, 2023 /
 
Ki mit épített topikba raktam olyan "célszerszámot", ami pont ilyen kontakthiba javításra készült. A léneg, hogy egy darab aluminium csík az egész egy olyan lyukkal, amibe a páka hegyét bele tudom nyomni. Ezzel egyszerre lehet az összes csatlakozópontját megmelegíteni annak a kijelzőnek, amivel nekem bajom volt. Sajnos a csak egyik oldalt melegítem és közben-utána rányomom módszerrel mindig azonnal visszajött a KH, de így remekül működik azóta is. A pákát 200 °C-ra állítottam melegítéskor és csak finoman, érzéssel simogattam a szalagot.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem