Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Légzsák-jelző hiba
 
Témaindító: Peti.Janka, idő: Márc 1, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Peti.Janka hozzászólása Márc 1, 2008 /
 
Sziasztok! egy barátom anyósülést cserélt Alfaromeo 156 os autójába. a régi ülésben volt ülésérzékelő. az új ülés 2 évvel újab kocsibol van és nincs benne ez az érzékelő. ezért világít a légzsákhiba. azt szeretnénk valahogy megoldani hogy azt érzékelje, hogy ül benne valaki. Nézegettem az eredeti ülést 2 szál drót megy rá, van egy átlátszó fólia, megy benne 4 szál, 2re megy a kábel a csatlakozórol a másik kető közé egy egyenirányító dioda van bekötve. dioda mérővel nem tudtam mérni semmit. ellenálásmérővel ha nem ült rajta senki akkor szakadást mutatott ha ráült valaki akkor 12-13 Kohm-ot tudtam mérni. Szerelt már iet valaki? Vagy hogy lehetne kideríteni hogy ez hogy is van? Előre is köszi a válaszokat!!!
(#) pb hozzászólása Márc 1, 2008 /
 
helló
szerintem a legegyszerűbb dolog hogy nem világítson a lába a kát vezetékre rákötsz egy 12-13Kohmos ellenállást
(#) Peti.Janka válasza pb hozzászólására (») Márc 1, 2008 /
 
Hali! Ezzel az a problémám hogy valami szerepe van a diodának is pont a hibajel miadt mert az ha berakom az ellenálást attol csak azt látja hogy ül benn valaki de a hiba megmarad. persze lehet hogy tévedek. A hibajelzés meg szerintem csak számítogéppel kell majd töröltetni szervizbe. Szerintem a dióda mindenképp kell az áthidalásba csak hová az a kérdés. Az a baj hogy az eredeti ülést nem akarjuk szétbarmolni ha nem muszály.
(#) baloghz válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 1, 2008 /
 
Ha jól gondolom, akkor különösebb jelentősége nincs. Illetve annyi, ha hibát érzékel a kocsi (világit a légzsákjelző) akkor azt a légzsákot karambol esetén mindenképpen nyitja, akkor is, ha senki nem ül benne. Ha meg teszel bele egy ellenállást (13k), akkor meg azt hiszi, hogy ül benne valaki, akkor meg azért fogja kinyitni.
(#) Peti.Janka válasza baloghz hozzászólására (») Márc 1, 2008 /
 
Az a cél hogy elaludjon a hibajel és baj esetén mindenképp kinyiljon. szerintem a diódának lehet köze a hibajelhez mert mindenképp van egy hibakör mert különben ha nem ül benn senki akkor szakadás van és olyan mintha széthuztam volna a csatit szóval ezt valahogy mindenképp figyeli. Csak át kéne vágni a rendszert hogy azt higye mindig ül benn valaki.
(#) bbalazs_ válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 1, 2008 /
 
Nem lehet az, hogy a rendszer megjegyezte az elso hibat es utana MINDIG vilagit, fuggetlenul attol, hogy kozben rendbejott. Hibakodot toroltetek?

De ha beteszed az ellenallast, akkor csak azt erzekeli, hogy ul-e valaki benne. Valoszinuleg az erzekelo hibajat, szakadasat, rovidzarlatat is jelzi valami.


(#) baloghz válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 1, 2008 /
 
A légzsákot karambol esetén így is, úgy is ki fogja nyitni. Alapban így van az elektronika megcsinálva. Ha hibakód van benne, akkor a biztonság miatt az elektronika mindenképpen nyit. Ha téged nem zavar a folyamatosan világító visszajelző, akkor így is maradhat.
(#) lidi hozzászólása Márc 1, 2008 /
 
Hehe, ezért jó az öreg kőbalta Swift. Lakatosok szarul rakták össze az enyém, egy megforduláskor jol eltekerve a kormányt, elszakitottam a légzsákátvezetőt. Lámpa virított, szétszedtem, megforrasztottam, lámpa kialudt. Mák.
(#) baloghz válasza lidi hozzászólására (») Márc 1, 2008 /
 
Ez attól is függ, hogy a kocsiban van e központi számítógép (pontosabban fedélzeti computer) (ez a szép hivatalos neve). Ha nincs, akkor "kőbalta" modszerrel meg tudod oldani, hogy a visszajelző elaludjon. Ha viszont van központi számítógép, akkor az megjegyzi a hibát, és akkor is bennemarad, ha fizikailag már a hibát elhárítottad. A központi számítógépből is törölni kell a hibakódot, és csak akkor fog elaludni a hibajelző.
(#) Peti.Janka hozzászólása Márc 1, 2008 /
 
Hát a haverom el szeretné tüntetni valahogyan a viszajelzőt. Úgy lett cserélve az ülés hogy le volt véve az akusaru az oldallégzsák maradt az eredeti csak át lett rakva a régi ülésböl az újba. Nem tujátok hol lehetne a gyári kapcsrajzot beszerezni erröl az érzékelőröl?
(#) Peti.Janka válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 1, 2008 /
 
Nem hiszem hogy rendbejött Szerintem 100 százalék hogy van valami szakadásfigyelő funkciója.
(#) barany165 hozzászólása Márc 1, 2008 / 4
 
Sziasztok!Úgy mint feljogosított vizsgálóállomás munkatársa , mint az említett egységek javítására jogosult azt javasolnám, hogy vissza kéne állítani az eredeti állapotot! "Köbaltás modszer" valószinűleg azt takarja, hogy valamilyen módon megszüntetni a hibajelzést , azt kikötve, vagy a chekengine jelzőjével párhuzamosan kötve a késleltetett kialvás miatt, ezzel megtévesztve müszakin a tanusítványadót, ill. eladáskor a vevőt. Ez a szándékosság lehet plussz egy év is.Baleset esetén a müszakiszakértői vizsgálat ezt ugy is feltárja! Ezt tapasztalatból mondom. A javitás után, a vonatkozóalkatrész müködését hivatalos szervízben diagnosztizáltatnán és azt kinyomtatva aláiratva dokumentálnám.Ez és a többi bizt.berendezést kellene is garanciális átvizsgálások alkalmával. Üdv.!
(#) Peti.Janka válasza barany165 hozzászólására (») Márc 2, 2008 /
 
Hali! az a baj hogy az eredeti állapot nem viszaállítható mert azért lett cserélve az ülés mert a régi eltört. ugyanugy benne van a légzsák csak az újabb ülésben már gyárilag nincs ilyen kapcsoló annál már ha ült benn valaki, ha nem nyílik a légzsák. Ezt szeretnénk mi is elérni. és úgy hogy ne legyen hibajel sem.
(#) skero hozzászólása Máj 12, 2012 /
 
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni ,hogy a suzuki ignis légzsák átvezető spirál elszakadt ,azt lehet -e forrasztani vagy valahogy javítani? Vagy cserélni kell?
(#) gabi679 hozzászólása Szept 14, 2017 /
 
Sziasztok ülést szeretném kivenni a VW golf6-ból de félek széthúzni az ülés alatti dugaszokat vagyis a légzsák dugaszát mi tévő legyek hogyan kell szakszerűen eljárni?
(#) kzozo válasza gabi679 hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Akkut kösd le, várj pár percet, majd jöhet ki az ülés.
(#) gabi679 válasza kzozo hozzászólására (») Szept 14, 2017 /
 
Csak a kulcsot kihúztam es kivettem es semmi gond nem volt de azért köszi a választ
(#) rcrajmund hozzászólása Ápr 7, 2020 /
 
Sziasztok! 1998 opel corsa b ( g astra kormányos) légzsák szalagkábelt javítottam, mert elszakadt. Lényeg az hogy azóta van hibalámpa. Kérdésem, hogy van e mód házilag eltüntetni a hibajelzést, vagy csak műszerrel lehetséges? ( obd2)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu