Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   152 / 276
(#) zosza18 válasza Melphi hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Gratulálok hozzá Melphi!
Nem tudom ki tud belekötni a minkádba, de én be...tam rajta egy az egybe. Nagyon igényes és szép munka! Le a kalappal!
(#) Melphi válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Köszönöm, van is benne munkaóra, meg lesz is, a pénzről nem is beszélve.
(#) zosza18 válasza Melphi hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Az biztos, hogy a maszek gépek, készülékek nem épp a költséghatékonyságról szólnak, de nem is amiatt fog bele az ember. Látszik rajta, hogy nem egy "hétvégi" gép. Hibátlan.
(#) nyekk válasza Melphi hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Szép munka! Megéri a belefektetett munkát ,pénzt. Ha jól eltalálod meg sem közelíti egy gagyi Kínai gép ,ami szintén pénzbe kerül,ráadásul sok boszúságot tud okozni .Próbáld meg vele vertikális hegesztést(lentről felfelé) ,ha így is szépen be lehet lőni az előtolást ,az ampert ,nem folyik vissza,nem fröcsög össze ,vissza stb.,akkor tényleg mindent jól csináltál.
(#) Melphi válasza nyekk hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Szia.
Igen próbáltuk szögvason, csak mi föntről lefelé, de nincs megfolyás, szépen beég.
Csak mint említettem ha 10, ha 20 menet van a fojtón én akkor sem látok különbséget mindegyiknél szépen hegeszt.
Köszönöm.
(#) nyekk válasza Melphi hozzászólására (») Szept 21, 2014 /
 
Ezek szerint 10 menetes változás nem befojásolja .Nálam egy gyári fojtó volt először kb.80 menettel EI magon,nem tetszet ahogy dolgozott,nem volt elég mély a beolvadás.Majd hozzájutottam EI maghoz,erre tekertem 30 menetet találomra,ne tudd meg a változást mintha nem egy hegesztőtől beszélnénk.5 mm-es anyagból csináltam a központi kazánt,gyönyörűen lehetett vele dolgozni,csak a gagyi pisztoly miatt kellett sűrűn megállni.
(#) hulala válasza nyekk hozzászólására (») Szept 21, 2014 /
 
Nálam is először az első képen látható fojtó volt használva ami hiába komoly teljesítményű és kb. 60-62 menet de le cseréltem 12 menettel rendelkező tekercsre . Azóta nekem is sokkal jobb lett ( a második képen látható csak persze még 70cm2 vasmagot toltam bele ).
(#) Melphi hozzászólása Szept 21, 2014 /
 
Készül a késő esti fazonhuzal frissen ropogósan, ha minden igaz ez lesz a fojtó tekercse.
(#) hejo63 hozzászólása Szept 21, 2014 /
 
Sziasztok!
Messer Griesheim Variomag 403 hegesztője van-e valakinek?
Tudnom kellene a huzal sebesség szabályzó poti ellenállás értékét.
1kOhm vagy 10kOhm?
Sajnos összebarmolva került Magyarországra és nem eredeti van benne!!!
Köszönöm, ha valaki tud ebben segíteni!!!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014
(#) fongab válasza hejo63 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Szia
Szerintem, azt kellene megnézni, milyen vezérlőpanelhoz, csatlakozik. ( ha több fajtával gyártják, akkor eltérő lehet, a potméter tipusa. )
üdv.
(#) maszek0005 válasza hejo63 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Kellene a vezérlőpanel pontos száma, meg egy pár fotó a vezérlőpanelról, akkor talán meg tudjuk mondani a gyári értéket...Üdv: Jani
(#) zolibon hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: Két hipersil trafó párosításakor hogyan alakul a voltonkénti menetszám? Mindkettő szabvány katalógus mag, és méretre egyforma. 0,8menet az 1/v. Gerjesztése 1,7 T. Ha ebből kettőt(2db négy félből álló magot) összetolok egy csévére miként számoljam a voltonkénti menetszámot? Előre is köszönöm ha valaki valami segédletet adna! Sajnos sem a számítását nem ismerem ezen magoknak, csupán katalógusom van rá.
Üdv
(#) hejo63 válasza maszek0005 hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Köszi!
A számát nem tudom, most ne is tudom megnézni, de van egy-két kép.
(#) petya600 hozzászólása Szept 26, 2014 /
 
Sziasztok!!!
Olyan kérdésem volna hogy szeretnék épiteni egy saját cot 220voltost.akérdés pedig az hogy van egy régi iv hegesztöm ha abol kiveszem a trafot az jo e lenne hozá és hogy mien mekor fojto trafo kellene hozá.
(#) Melphi válasza petya600 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Szia!
Legjobb tudásom szerint azért nem jó az ív hegesztő trafója mert az ejtő karakterisztikájú, vagyis az ív kialakulásával letörik a feszültség, míg a CO lapos karakterisztikájú, vagyis az ív kialakulásakor is masszívan tartja az induló feszültséget, ha CO akarsz építeni akkor valami EI,M vagy hiperszil magot keress minimum 2000VA-est, nagyon fontos hogy a primer és szekunder tekercs szorosan egymáson legyen, nem két kamrásan vagy a mag két oldalán, nagyon fontos a jó csatolás, csak így nem fog letörni a feszültséged.
(#) kissadam válasza petya600 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Nem sértés képen mondom, de erre a kérdésre van itt a fórumon egy megszokott válasz: Légyszives olvasd végig a teljes topic-ot! A te érdekedben. Rengeteget tanulsz majd belőle valamint sok bosszúságtól és felesleges pénzkidobástól kíméled meg magad.
Ívhegesztőből nem lesz használható co hacsak át nem tekered.
(#) zoki hozzászólása Szept 30, 2014 /
 
ha valaki volna szíves egy rajzot küldeni egy well3-3 co panelról a bekötéseket már találtam tejes rajzra volna szükségem hogy milyen alkatrészek vannak rajta a panelon! kösz előre is ! esetleg érdekelne egy működő panel is reális áron! partizoli@freemail.hu
(#) mekmester67 válasza zoki hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Szia! Mi a baja,hogy a kapcsolási rajzát keresed?
(#) Norb3rt0 hozzászólása Okt 4, 2014 /
 
Kérném a segítségeteket. Hoztak be a céghez hozzánk egy házilag készített CO hegesztőt, hogy nem akar hegeszteni. A hiba egyből látszott. A trafó úgy találomra volt tekerve. Még a primer el is menne rendes lakkozott vezeték, nem mértem d kb 2mm körül van. A szekunder viszont 10mm2-es Mkh. Szétszedtük és úgy gondoltuk inkább újra lesz tekerve az egész. 9 fokozatot szerettek volna 230 V-ra. Egy 4,5x8 cm az az 36cm2 keresztmetszetű vasmaggal mekkora áramot lehetne elérni? Hogyan tudnám kiszámítani a primer menetszámokat és a szekundert?
(#) staci123 válasza Norb3rt0 hozzászólására (») Okt 4, 2014 /
 
Szevasztok,
Idézet:
„Hoztak be a céghez hozzánk egy házilag készített CO hegesztőt, hogy nem akar hegeszteni.”

És előbb jól heggesztett?
Mert ha igen, és a trafó nem zárlatos, máshol keresendő a hiba.
Ha aluminijumdobozban van, a trafó méretéből kiindulva lehet hogy én készítettem.
Egy fotó?
(#) Botos hozzászólása Okt 12, 2014 /
 
Barkácsoltam én is egy három fázisu CO2 heggesztőt de a fojtót milyet kellene hozzá csinálni nem vagyok vele tisztába.Milyen legyen az induktivitása vagy menetszám után kell tekercselni?
(#) ditroi hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Udv mindenkinek. co2 hegesztogephez kapcsolasi rajzot keresk Mig 300 magyar gyartmany az elo lapon egy nagy K van negyzetben ,ha valaki tudna kuldeni nagyon halas lenek.
(#) kaqkk válasza ditroi hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Tessék de ha használtad volna a keresőt akkor nem kellett volna új témát nyitnod . Itt van a válasz az összes kérdésedre
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
(#) pisti35 hozzászólása Okt 18, 2014 /
 
Sziasztok vásároltam egy 220-as co hegesztőt és nincs benne gyárilag biztosíték,ez lehet probléma a későbbiekben vagy nem vészes ha nincs.Vagy ha be kell építeni ez menyire bonyolult, nem kínai hegesztő (még garanciás). Egy alap előtolással rendelkezik semmi extra nincs benne.
(#) Melphi válasza pisti35 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Igazából nem gond, a hálózati csatlakozód valószínűleg biztosítva van kismegszakítóval, hiba esetén ez fog oldani, én azt mondom ezért ne bonts meg a készüléked.
(#) pisti35 válasza Melphi hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Köszönöm a választ, pont ma láttam egy szintén 220-as co gépet és ott az előtoló fölött volt talán 3 biztosíték.Ezért ijedtem meg hogy az enyémen nincs bizti, csak a helye van kihagyva.
(#) Melphi válasza pisti35 hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Mind mondtam rakhatsz bele, de a hálózat védve van azért nem érdemes, már csak a garancia miatt sem.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
(#) Holubek hozzászólása Okt 19, 2014 /
 
Üdv! Lehet buta kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy iWELD 140A típusú MMA inverteres hegesztőm, a kérdésem az, hogy ha kiegészíteném huzaltoló motorral és egy vezérléssel, alkalmas lenne MIG hegesztésre? Googlen vannak fent ilyesmik csak nem tudom működne-e a dolog. Ja és vannak ilyen kombinált gépek is, csak nem tudom mi lehet benne eltérő (ha egyáltalán van).
(#) nyekk válasza Holubek hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Üdv. Röviden, alkalmatlan. Ha az lenne a gyártók, ezer szám árulnának ilyen kiegészítőket.Nem beszélve az otthon barkácsolókról,már mindenkinek volna.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
(#) Holubek válasza nyekk hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Oké, köszönöm a választ.
Következő: »»   152 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem