Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Redőny vezérlés
 
Témaindító: Antal Miklós, idő: Jan 31, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) dB_Thunder válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Helló!
A geolokációs vezérlés mit takar?
(#) gyorob1 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Üdv! Megépítettem a kapcsolást 2 nyomógombra (fel, le irány) kicsi változtatással de tökéletesen működik. Köszönöm a segítségedet. Illetve lenne még egy dolog. Tudnánk figyelni a 230v feszültségű motort valamivel, hogy ha példaul elakad és erőlködik akkor egy reed relé leállitja a kapcsolást? Megvalósítható szerinted?
(#) gyorob1 válasza gyorob1 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Bővebben: Link. Valami ilyesmire gondolok.
(#) proli007 válasza gyorob1 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Hello! Ahhoz mérni és kísérletezni kell. Esetleg egy megfelelő sönt ellenállás, egy LVT814-es opto (előtét ellenállással) aminek tranyója "megnyomja" a Stop gombot.
Vagy áramváltó, egyenirányító, időzítés, komparátor.. Lehetne a megoldás.
(#) gyorob1 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Kicsit utána olvasgattam (persze amennyit ilyen kevés idő alatt lehet.) Ezzel meglehetne oldani? Bővebben: Link
(#) gyorob1 válasza gyorob1 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Nagyon kiugró áramfelvételnél kéne tiltani. Ha jól gondolom.
(#) proli007 válasza gyorob1 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
"A nagyon kiugró", az nem műszaki paraméter. Talán előbb mérni kellene és az után meghatározni az alkatrészt és a teendőt. Nem?
(#) gyorob1 hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
Persze, de én igazából az elvre lennék kíváncsi. Igazából egy kis iránymutatás kéne nem a megoldás. A többire megpróbálok magamtól rájönni. Csak ne menjek el rossz irányba.
(#) proli007 válasza gyorob1 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Nem olvasod el amit írok? Mert ezt írtam, iránymutatásnak.
"Vagy áramváltó, egyenirányító, időzítés, komparátor.. Lehetne a megoldás."
(#) gyorob1 hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
De elolvasom természetesen, csak ha nem írtam volna laikus vagyok a témában nagyon. Az áramváltóval konkrétan azt se tudom merre induljak el. Hova kell ellenállás stb... Nah de megyek utána olvasok, ne haragudj ha értetlen voltam. Köszönöm a segítségedet ismét.
(#) proli007 válasza gyorob1 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /
 
Semmi gond, csak nem tudom eldönteni milyen iránymutatásra gondolsz. Az áramváltó kimenetét kell lezárni egy ellenállással, azon fog esni a váltófeszültség. De hogy mennyi, az a adatlapján megtalálod a karakterisztikában. Aztán mérni is azért kell, mert nem biztos hogy amihez használod az egy "izomgép" és nem tudni egyáltalán a méréstartományba esik-e az áram értéke. Várhatóan erősíteni kell a feszültséget az áramváltó után. Mint ahogy egy VU meter csúcsérték képzőnél is tettem. Ez után várhatóan egy RC integrátor kell, de időállandóját a motor áramfelvétel változásához kell valahogy illeszteni. Ezt követheti egy komparátor, ami esetleg célszerűen egy NE555 is lehet.
De mindenek előtt mérni kell, a motor áramváltozásait menet közben Fel és Le irányban, valamint szoruláskor. De nem gondolnám hogy ez egy gyári működtetőben agyon lenne variálva. Lehet hogy csak egy bimetál van benne.. (Én nem ismerem ezeket és nekem nincs is.)
(#) Mikee91 hozzászólása Aug 25, 2019 /
 
Sziasztok!

Motoros redőnyömet SMART35SE10 elektronikus végállású motorok hajtják, melyek 5 eres vezetékkel rendelkeznek. A plussz vezeték egy fehér a programozásra szolgál (végállás beállítás, stb.). Tudja esetleg valaki, hogy erre a vezetékre mit kell adni, hogy olyan legyen, mintha megnyomnám a programozó gombot? Leírásban csak programozó kábelként hivatkoznak erre: Bővebben: Link
Földet próbáltam rákötni, de semmi eredmény. Fázist egy nagy ellenálláson keresztül rákötve a redőny nem mozog (direktbe nem mertem). Ilyen bonyolult elektronika lenne a dobozban?
(#) meddu válasza proli007 hozzászólására (») Szept 6, 2019 /
 
sziasztok !

Step4UDT-sch.png Ha ezt a kapcsolást építem meg működhet 5v ról?
azért szeretném 5v-ról meghajtani mert 5v-os relé modulom van(arduino).
(#) proli007 válasza meddu hozzászólására (») Szept 6, 2019 /
 
Hello! Működhet 5V-ról, akkor a D3 helyett rövidzár kell. Az R4-et 330 Ohm-ra kell cserélni, mert kicsi lesz a Led-ek fényereje.
(#) bakos13gab válasza Mikee91 hozzászólására (») Szept 7, 2019 / 1
 
Lehet már késő a válasz. Semmi nincs benne szerintem, direktbe köti. Becker programozókábelt szedtem szét és csak az egyik pólust rákapcsolod direktben. De programozáshoz a motorfejen lévő gombot is nyomkodhatod ha hozzáférsz.
(#) Mikee91 válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Ez lett a megoldás végül, köszi! Ugyan én egy 10k-s ellenálláson keresztül próbáltam kezdetben és úgy is működött, de valószínű direktbe kötés is rendben van.
(Gomb nyomogatás sajnos nem volt opció kívülről a 4-en )
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu