Fórum témák
» Több friss téma |
Első körben mérd meg a betétet hogy szakadt e vagy sem.Ha nem szakadt és mintha azt írtad volna hogy az elektronikát már nézted és jó,akkor a motor végén lévő tacho lesz a rossz.
Uraim! Tanulságképpen szeretném leírni, hogy jártam. Indesit idl55 típusú mosogatógép elárasztás védelme aktiválódott, folyik a víz a "labirintus" betáp csövénél. Cső csere, bilincs reá, nem folyik. Működik a gép, de menet közben csipog többször is, majd lecsökken a beáramló vízsugár hangja ergo kevesebb víz áramlik be a gépbe. Hibakód: két középső led villog. Szét szereltem és észre vettem, hogy a "labirintusban" vízkő van, kitakarítás kb. négy óra ecetben áztatás után, kimosás összeszerelés, azóta hibátlan működés. Tanulságként írtam hátha segít valakinek, nekem is sokat segítettetek! Köszönöm!
Tamás
Köszönöm a választ, remélem sikerül megjavítani.
Sziasztok
Van egy whirlpool adg 555 ix mosogatógépem gyönyörűen mosogat viszont mikor a program végéhez ér nem szivattyúzza ki a vizet és nem szarit nincs hibakod nincs dugulás csak az utolsó programot nem hajtja végre mi lehet a hiba előre köszönöm a segítséget”
Üdv Botesz! Újra leellenőriztem az elektronikát és a relétől nem megy feszültség a fűtőszálhoz. A múltkori mérésem nem volt jó, mert a próbalámpába nem rendes izzó volt. A relénél nem látok forrasztási hibát. Jónak tűnik. Nincs megolvadva sehol a forrasztás. Miért nem kapcsol szerinted? A fűtőszálat nem találtam szakadtnak. Válaszod előre is köszönöm. Üdv.: János
Vagy azért mert nem kap feszt vagy mert kap és kapcsol is csak nem ad át.
Akkor mi lehet a hiba oka? Légyszíves kicsit bővebben írd meg, hogy mit nézzek még meg. Szeretném megjavítani, vagy vegyek egy másikat.
Ennél már futottam bele olyanba hogy hallhatóan kattan a relé de nem ad át.Dobj be neki egy relé cserét valószínűleg megköszöni.
Köszönöm a segítő szándékot, megpróbálom a cserét.
Sziasztok!
A beteg neve Whirlpool ADP 4510 WH. Bekapcsolás után ürít aztán beengedi a vizet majd megint ürít. 7 hibakóddal leáll. Következő indításnál újra ez van. Fűtőbetét 23 Ohm, NTK 58kOhm szobahőmérsékleten. Valami tipp hogy merre keresgéljek...(keringető kézzel könnyen forog) Előre is köszi A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2016
az melyik részen van?
a hegedűtok alja? A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2016
Nem oldalt a labirintustartáyban van 2 vezetékes.
Tisztelt Szakik!
Adott egy Ariszton LL43S típusú mosogatógép, amiben a mosómotor leégett, ezután meg lett tekercselve és összerakás és bindítás után, hibára áll ki a 4-es és 5-ös ledje együtt villog. a négyes a gyors mosogatás, az 5-ös pedig az áztatás. A használatija azt írja hogy a vízbefolyás hibát jelzi így. A csap nyitva a mágnesszelep nem engedi be a vízet. Mi lehet a probléma, hol keressem. Tudnátok Segíteni? Tisztelettel: Feri
sajnos az a helyzet hogy jónak mértem a reed-et
kiszedve labirint, csipogó a reedre, belefújtam a csőcsonkba és szaggatottan sipolt
Ne méregessed, cseréljed! Hova megy az érzékelőről a vezeték? Ha az elektronikába közvetlen akkor cseréljed nem méregessed. Nem emlékszem hogy van pontosan csak rémlik valami, ha a sótartályhoz megy az átfolyásmérőről és onnan az elektronikába,akkor ott is van egy reedrelé. Na ott szokott gebasz lenni. A sótartályban lévő reedrelénél, azon van + 1 ellenállás be szokott ázni. Ott kell a zárlatot megszüntetni és megkeresni a beázás okát.
Sziasztok!
Adott egy Fagor mosogatógép és a végtelenségig csak mosna, a program végén nem akar leállni. Lehet ezt orvosolni valahogy? Esetleg resetelnén, de mi a gombkombinációja? Válaszokat előre is köszönöm.
A sótartály reed jének semmi köze az átfolyásmérőhöz..
Ennél lehet, hogy nincs azért írtam hogy "ha oda megy" a vezeték a sótartályban lévő reedreléhez és onnan az elektronikába.
A múlt héten jártam így és ott volt a hiba, de a márkára már nem emlékszem.Hiába cseréltem az átfolyás mérőben reedet mert ahol közösítve volt a sótartályban lévővel na ott volt a beázástól zárlatos az egész közösítés. Épp hogy egy kis lyuk volt a sótartály tömítése alatt. Alig szivárgott a víz de a vezetéken oda folyt a víz a közösítésre és ez pont elég volt, hogy bekavarjon az elektronikának.
Csak a panelről találtam már meg a képet. whirlpool volt most már tuti.A piros vezetékek a só tartályon levő reeden vannak közösítve és ott volt a góc pont. Na arról sajna nem találtam meg a képet.
Igen fűt, két és fél óra után leállítottam és a víz forró volt.
Valamilyen feltétel nem teljesül valószínűleg azért nem halad a program.Lehet hogy fűt csak ő nem érzi.ha elektronikus akkor lehet hogy a paneltáp haldoklik.
Tisztelt Szakik!
Adott egy Ariszton LL43S típusú mosogatógép, amiben a mosómotor leégett, ezután meg lett tekercselve és összerakás és bindítás után, hibára áll ki a 4-es és 5-ös ledje együtt villog. a négyes a gyors mosogatás, az 5-ös pedig az áztatás. A használatija azt írja hogy a vízbefolyás hibát jelzi így. A csap nyitva a mágnesszelep nem engedi be a vízet. Mi lehet a probléma, hol keressem. Tudnátok Segíteni? Tisztelettel: Feri
nálam külön mennek be a panelra. méréssel a sótartályon lévő is jó. és száraz is.
mindenesetre holnap majd veszek, annyit még rászánok A nagybetűs mondatkezdés nem opció, hanem alapelvárás a fórum használatakor! Sz. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |