Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3434 / 3546
(#) tufatofu válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Bankja válogatja. A takarékoknál 3 hónapig lehetett az utalásokat letölteni visszamenőleg.
Egyszer vettem ki nagyobb összeget ATM-ből, valami hiba miatt kétszer vonták le a számlámról. Elismerték, de 2 Hónapig kellett levelezgetni, hogy adják már vissza a pénzem. Ha ez előfordulhat, akkor bármi, és akár el is tűnhet minden...
(#) Alkotó hozzászólása Szept 19, 2022 /
 
Hát nem is tudom.
A bizalom hiánya nagyon jó és nyomós érv. De mindenki bizalmatlan lenne a számlák kapcsán? Az egyéni tapasztalatok mind elgondolkodtatóak, de feltevésem szerint nem ez a jellemző, inkább a ritka kivételek közé tartoznak.
A csak cetlije, mint befizetési bizonyíték gyenge érv. Az utalás sokkal komolyabban dokumentált, sokszorosan mentett banki adat. Valaki írta, hogy eltűntek az adatai, amit egyszerűen nem tudok elképzelni, ez szinte lehetetlen.
Az valóban igaz, hogy itthonról csak egy korlátozott ideig lehet visszatekinteni az előzményekre, de külön kérésre elküldik a számlakivonatokat (csak az már nem nagyon kell semmire).
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
(#) sany válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
A legjobb a vegyesen. Én úgy szoktam. Postán vagy bankon keresztül. Ha véletlen a kezembe kerül egy üres sárga csekk, akkor néha megijedek. Nincs befizetve. Dehogy nincs csak online.
(#) zolika60 válasza tufatofu hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Mikor kötelező lett a fizetéshez a bankszámla a 90-es évek végén csináltattam egyet az egyik banknál. Arra kaptam a havi fizetésem kicsit több mint egy éven keresztül. Majd egyszer csak az egyik hónapban nem az első egy két napon, hanem egy hét múlva próbáltam felvenni a fizetésem, de a masina nem adott pénzt. Elmentem a bankba ott először azt mondták, hogy kivizsgálják mi is történt. Aztán később azt mondták, hogy az első napon kivettem egy automatából. Abból, amelyikből mindig is szoktam. Csakhogy ez nem történhetett meg, hiszen akkor szabadságon az ország másik végén voltam. A kártya nálam volt. Akkor megszüntettem a számlát és azóta sincs.
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Én a számlán tárolt pénzt érzem a legnagyobb biztonságban. Ma már két lépcsős az azonosítás, tehát ezzel kapcsolatban az egyetlen reális veszélyt a kiberbűnözésben látom.
(#) sany válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1
 
Én a bankban is.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Sosem derült ki, hogy az a havi fizetésem hová lett. Nálam a bizalom nem könnyen áll helyre.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Idézet:
„egyetlen reális veszélyt a kiberbűnözésben látom.”
Ez él, elég nagy gőzzel nyomják. Nekem is volt, de a bank résen volt, előbb tiltotta a számlámat talán egy másodperccel, mint a Lengyel és Orosz kiberbűnözők lenullázták volna. Tökéletes utánzatú EON számlát küldtek, amire én megadtam adatokat szokás szerint. Biztosan valamiben figyelmetlen voltam, elég egy valamit elnéznem, meglett majdnem a baj.
(#) Ódenka válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Ma este felé kaptam egy mailt, mi szerint fiókomat zárolták, ellenőrzés miatt kattintsak a kínált linkre.
Olyan élvezettel ecseteltem egy mondatban, mit ajánlok az írónak -ami automatikus levélnek volt feltüntetve és az OTP logo - hogy egészen bearanyozta az estémet.

Egy perc után még az is eszembe jutott, hogy nincs is OTP számlám...
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Amit említesz, az elvileg nem történhetne meg.
Az ATM-ek forgalma duplán dokumentálva van. Egyszer magában az ATM-ben, és minden tranzakció azonnal felkerül a banki rendszerbe is, méghozzá ha nem a saját bankod ATM-jét használod, akkor mindjárt két bank rendszerébe is.
(#) bbb válasza sany hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 2
 
Idézet:
„Ha véletlen a kezembe kerül egy üres sárga csekk, akkor néha megijedek. Nincs befizetve.”
Erre való a vastag filctoll, amivel rá tudod írni "online fizetve". Én a KGFB csekkekkel jártam így el, minekután eleve átutalósra kötöttük a szerződést, ők mégis küldtek papírt...
(#) mnyugger válasza bbb hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Én egyszerűen áthúzom a csekket is, a számlát is.
(#) majkimester válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1
 
Egy időben lehetett hallani olyan visszaélésről, hogy egy plusz kártyaolvasót tettek az automata kártya nyílásához megfelelő álcázással, amivel leolvasták a mágnescsíkot és közben kamerával rögzítették a PIN kódot, amikor valaki a kártyát használta. Ha ez működött, akkor előfordulhatott a leírt eset.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Én nem szeretem összefirkálni, ha valami hiba csúszik a tranzakcióba, akkor ott lesz a papír.
De teljesen igazad van.
(#) sany válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Köszi a videót. Nagyon érdekes.
(#) Alkotó válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1
 
Én abban látom a lényeget, hogy a bankoknak érdekük az ügyfelek bizalmát elnyerni és megőrizni, mert ez a működésük alappillére. Ezért mindent megtesznek amit csak lehet. Persze a bűnözés lép általában először, és utána ezt követi a banki válaszlépés, de van válaszlépés és ez a lényeg. Mint ahogy az otthon tartott pénzünket is ellophatják a betörők.
Tökéletes biztonság nincs, de a lehetőségeket érdemes mérlegelni, és legjobb tudásunk szerint olyat választani, amitől a leginkább nekünk tetsző eredmény várható.
(#) majkimester válasza sany hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Nyilván van ebben kockázat, de én ha tehetem mindig a közeli bank bankon belül elhelyezett automatáját használom, ott azért nem sok az esélye, hogy ilyesmivel próbálkoznak.

Van egy cég vidéken, kis település mellett félreeső helyen. Minden alkalmazott kp. kapta a fizetést. A pénzt egy páncélban tartották a fizetés előtti napon. Egy alkalommal éjszaka elvitték a páncélt egészben teherautóval, pénzzel fontos papírokkal. Nyilván tudták mikor és hova kell menni. Utána minden alkalmazottnak kötelező lett a bankszámla, és arra történik azóta a fizetések utalása. Szóval a kp.-nek is bőven megvan a kockázata. Itt a cég bukta, de bárki lakásából is elvihetik.
(#) sany válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Itt a városban összesen öt ATM van. Kettő távol a bankoktól, a zöld színű kártyanyílás van rajtuk, ami a videón is látható. Koszosak, gombjaik lekopva, azokba én sem szíven teszem be a kártyát. Biztosan ott vannak már kb. 20 éve, fejlesztés nélkül. Összesen egy bank ATM-énél van érintős RFID kártyaolvasó, ahova nem muszáj berakni a kártyát.
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 19, 2022 /
 
Meglepődtem, de engem is elértek a telefonos scammerek, pedig nincs fent a tel. számom sehol. Egy google fordítóval felolvasott gépi hang volt, angolul beszélt, hogy a "police department" stb..., de azonnal kinyomtam. A rendőrség keressen meg többször, akár személyesen, ha ennyire fontos nekik. A következő napokban még 2x hívott ismeretlen szám, nagyon hasonló, mint az enyém, azonos mobilszolgáltató, ország is azonos. Felvettem, de 2mp múlva lerakta. Vissza nem hívtam (lehet, már ez is milliókba került volna). Pár napra rá olvastam a hírekben, hogy több ember végigcsinálta az átverést. A gépi hang a szöveg végén mondja, hogy nyomd meg az egyes gombot. Ha megnyomod, átkapcsolnak egy holland tel. számhoz, ahol elmagyarázzák, hogy visszaéltek az adataiddal és hogy azonnal ki kell mentened a pénzed. Azt hiszem, bitcoin-ba kell átmentened amit tudsz, a tárcát meg át kell adnod a csávónak (rendőrnek adja ki magát), megőrzésre. Innentől kezdve buktad a pénzed. Másik átverés, mikor felhívják az idősebb embert, hogy az unoka vagy gyereke kórházban/börtönben van, kell a kezelésre a pénz, vagy a kiszabadításhoz valami irreális összeg. Esetleg a nagyszülőnek whatsap-on írnak, hogy ő az unoka, és tönkrement a telója, kellene egy kis pénz... De telefonálni nem tud, ilyen-olyan okok miatt, csak írni Őrület, hogy miket meg nem próbálnak az emberek.
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Szerencsére apámat sikerült elég gyanakvóvá tenni az ilyenekkel kapcsolatban. Pár hónapja kapott hívást, hogy adategyeztetés, meg ellopták az adatait, bla bla... Apukám csak annyit mondott, "szerintem maga egy csaló". A gyors reakció egy k.anyád mellett lecsapott telefon volt. Megmutattam neki, hogyan lehet az ilyet feketelistára tenni, azóta az a telefonszám nem próbálkozott nála
Viszont egyik cimborájától kicsaltak három millát banki adategyeztetés címen, pedig hányszor mondtam neki is, hogy legyen résen. Érdekes, azóta józanabb életet próbál élni
(#) kitartás válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 20, 2022 / 2
 
Csinos a postáskisasszony?
(#) gg630504 válasza bbb hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
( Csaló... )
Valaki becsenget. Kinyitom az ajtót. Negyvenes jól öltözött nő.
- Az összeírás miatt jöttem! Ön a tulajdonos? - kérdezi határozottam.
Mi köze hozzá? - gondoltam, de csak azt kérdeztem:
- Ki maga és mit akar?
- Azt csak a tulajdonosnak mondom el! - válaszolja.
Rossz válasz. - gondoltam, és rácsaptam az ajtót.
(#) SzervízMacska válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Én többnyire órával fizetek mindenhol. A csekkjeim csoportos beszedésen, de azért van kivétel. Édesanyám 8 éve elhunyt, s akkor nem volt lehetőségem az összes közüzemi számlát átiratni. Illetve a lakáshitelt nem is akartam, nehogy az egyösszegű rendezést követeljék. Én ezt érzem pénzügyi szabadságnak, hogy nem kell koszos papírdarabokat magammal hurcolni, mindig odafigyelni, hogy elég legyen. Akár egy szál fürdőgatyában bemehetek vásárolni az egyenlegem erejéig.
(#) SzilCsong hozzászólása Szept 20, 2022 /
 
Hello

Pár napja vettem észre, hogy YT-on ha elindítok egy videot és van a csúszka, amivel bele tudok tekerni, ha rajta mozgatom az egeret, akkor a csúszka fölött van egy szürke hullámos izé, mintha valaminek a grafikonja lenne.
Érdekelne, hogy ez micsoda.
Nem mindegyik videóba van, ebbe pl van:Bővebben: Link
(#) sany válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Az a sáv a hangsávot mutatja, illetve a videó hangerejét.
(#) FIGIRI válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Szia, ahol magasabb a szurke grafikon, oda "tekertek" vissza a legtöbbször. Amolyan nézettségjelző.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2022
(#) sany válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Hah, én azt hittem hangerő mutatja.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2022
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Nem bizony és mégis megtörtént. Ráadásul minden ATM-en van kamera. Kértem mutassák meg a felvételt arról, hogy kiveszem a pénzt. Azt mondták nem tehetik. Erre mondtam, hogy viszont én megszüntethetem a számlámat és meg is tettem. Egyébként ez a néhai Budapest Bank volt.
(#) SzilCsong válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Köszi, a hangerő után erre gondoltam
(#) Alkotó válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Egyet értek veled, de ettől még másmilyen véleményt is el tudom fogadni, csak nem érzem azokat a magaménak.
A költés általában nem csak az egyenleged erejéig lehetséges, mert a számlákhoz általában tartozik hitelkeret, amit szintén elkölthetsz (persze aztán az első beérkezéskor ezt rendezni illik, mert ha vár vele az ember akkor felduzzad az adósság).
Következő: »»   3434 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem