Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3433 / 3550
(#) Fats Domino válasza szs hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Ha a véleményeket is elolvasnád a termékről,biztosan nem ajánlgatnád 6.000Ft-ért másoknak.De azért köszi, legalább tudom,mi az amit biztosan nem veszek meg. Bocsi, Üdv

kromofág.jpg
    
(#) tépapa hozzászólása Szept 18, 2022 /
 
A festék gondolom tűzzománc, vagy ilyesmi lehet.
Szerintem üveget nem festenek lemosható festékkel.
(#) tépapa hozzászólása Szept 18, 2022 /
 
Lemaradt.
Csiszolás, polírozás.

(Gyakorlat kell hozzá)
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
(#) szs válasza Fats Domino hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Jól van, és mondták már azóta, hogy az nem úgy, az nem az, az nem olyan.
Sopánkodtam is rajta, -mert én azt hittem... és még kicsit örültem is, hogy rátaláltam.

Tényleg nem jó az, ha ugyanaz névvel nem ugyanazt adják.
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Idézet:
„ idehaza miért nincs (vagy van?) hungarocell újrafeldolgozó üzem?”

Van ugyan, hiszen az üzletek a hungarocell-hulladékot azért is külön zsákba/ dobozba tördelik, mert a feldolgozóba kerül. Majd megpróbálok utánajárni (ha sikerül) hogy hol, hová. De sok reményt nem fűzök hozzá, hogy magánszemély odaviheti, foglalkoznak vele.
Inlább abban látok némi reményt, hogy amikor vásárolsz műszaki cikket, akkor annak a hungarocell és fólia csomagolása közé teszed azt a pár kis maradék hungarocelled (persze, az nem lehet több köbméter). Azt ugyanis (bár nem szeretik) ők, a kereskedők kell visszavegyék tőled.
Esetleg ha szépen bezsákolod, akkor megengedhetik, hogy letedd (az áruátvételesek.) Egy zsákkal több kicsire tört hungarocellük lesz.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Idézet:
„Gyerekkoromban a cserélhető szifonpatronok röptették a kisautómat.”
Kisrepülő is volt ilyen hajtással, szépen repült.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Arról csak olvastam (képekkel, magyarázattal), hogy hogyan működik az a motor (végeredményben egy egyszerű dugattyús motor). -és hogy modelleket előszeretettel hajtanak vele. Érdekes, és valóban jó dolog lehet.
De az én autóm csak egyszerű rakétaelvű volt Simán rácelluxoltam a tetejére a patront, majd a zsákvarrótűt kombináltfogóba fogva kiszúrtam a patront.
A Sonos-ból összerakott kisautó nagyon ment, a kibelezett távirányítós Wartburg csak méltóságteljesen gurult.
Anyám először büszke volt, mit kitalált a kisfia. Idővel azért szólt, hogy drágább annál a patron, hogy eljátsszam
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Még a 2000-es évek elején a helyi modellező klubban volt szerencsém megtekinteni, egy ilyen CO2 patronos motort. Teljesítmény tekintetében szinte majdnem megegyezett a nitroval működő motorokkal. Persze valamivel olcsóbb volt a CO2 patron, mint a nitro. Sokszor arra használták, hogy egy vitorlázó repülőt felreptessenek az égbe, amikor kifogyott a CO2, akkor szabadon repült a vitorlázó. Szerintem még ma is használják. Igaz akkoriban is viszonylag drágák voltak ezek a motorok. A patron manapság népszerű az Airsoft fegyverekben.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
(#) bbb válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
A kérdésem nem arra irányult, hogy újrahasznosítható-e. Arra tudom a választ, igen, újrahasznosítható a hungarocell (polisztirol). Gugli szerint vannak olyan országok (pl. Németország), ahol direkt erre irányuló vállalkozások is kiépültek. Állítólag a németeknél simán házhoz megy egy teherautó, amibe már be van építve egy "előfeldolgozó" (daráló), hogy többet tudjun elvinni. Ilyet idehaza még nem láttam, de ha lenne, akkor örülnék neki és ismét felvetném a hivatalnál, hogy ideje lenne megszabadulni attól a pár köbméternyi hungarocelltől, ami felgyűlt az évek során. S miért gyűlt fel? Amikor monitorokat/számítógépeket kapunk, akkor bizony abba csomagolják, de kidobni a kommunálisba meg nemigen ildomos.
Ezeknél az eszközöknél, ha a gyártók áttérnének a kartonlapos kitöltésre, akkor ugyan jobban barátkoznánk a környezettel, viszont valószínűleg nem tudnák olyan magasra felstócolni a raklapon, gondolom ezért is nem térnek át rá.

Na de a hungarocellre visszatérve. Ledarálva betonhoz keverve könnyebb, hőszigetelt betont kapsz, kicsit kisebb szilárdsággal. Vakolóanyagba keverve a darálékot hőszigetelő vakolat az eredmény. Elvileg simán préselni is lehet, hogy egybeálljon a darálék. Amit videót láttam róla, ott a darálékot megolvasztották és pelletet készített a gyár, amit már más műanyagfeldolgozó hasznosított.

Én nagyon kíváncsi lennék rá, hogy vajon filamentet lehet-e belőle készíteni. Ha minden igaz, az acetontól felszabadul belőle a benne tárolt gáz és egy ragacsos műanyagot kapunk. Miután teljesen kiszárad, kőkemény lesz. Viszont hő hatására megint képlékeny lesz, formálható.

youtube link a témában
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
Ezt lehet kapni, de ha Kromofág lenne abban a műanyag flakonban már kifolyt volna.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Szept 18, 2022 /
 
szs és sany.
Itt látható, ez volt nekem. Olcsó és kis teljesítményű volt. Egy töltet egyharmad szifonpatron nyomás, 40 másodpercig vitte a kicsi könnyű repülőt.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 18, 2022 / 2
 
Már megint egyet kell értenem veled:
Régen minden jobb volt.
Attól a zöld felkiáltójeles VEGYSZER feliratú üvegtől, meg az akkor is már "borsos" 499.- ártól ma is párásodott a szemem ahogy elővettem fényképezni.
Mondjuk ez még nincsen "illatosítva", meg a szine sem gyöngyház, de marni mar mint a fene...
(#) kameleon2 válasza domel hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Javaslom az elektromos vízkőmentesítőt. A használata előtt 3 év után anódcsere és javítás. A használata után semmi. Amúgy, ha már energia, akkor érdemes elgondolkodni a hőszivattyús bojler megoldásokon. Én most hozatok be párat külföldről, mert itthon hiánycikk lett.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 19, 2022 /
 
Ma ismét a Postára sodort az élet, mert levelet nem tudok máshol feladni.
Volt rá időm bőséggel, ezért megszámoltam a várakozókat, 34-en voltunk velem együtt, a gyerekeket nem számolva. Feltűnően sokan, kb. a létszám 80% sárga vagy fehér csekkel a kezében várakozott. Így nekem 57 perc alatt sikerült feladnom egyetlen ajánlott levelet.
Elgondolkoztam azon, milyen élethelyzet indokolhatja a csekkek manuális befizetését? Nem találtam magyarázatot erre, sőt inkább valamiféle perverz önkínzásnak tűnik számomra a befizetésnek ez a módja.
Kérdezem mások véleményét, ugyan miért választja ezt a megoldás ilyen sok ember?
(#) sany válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Van amit csak úgy lehet befizetni, nem lehet másképpen. Nincs még mindenkinek okostelefonja.
Nekem régebben volt olyan, hogy a banki alkalmazás összevissza írta be az adatokat a mezőkbe.
(#) nedudgi válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1
 
Azt se felejtsd el, hogy az utalás, csoportos beszedés pénzbe kerül, a postai csekkbefizetés pedig a szolgáltatót terheli.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1
 
Nem mindenkinek van bankszámlája amiről utalhatna. Például nekem sincs.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Van, akinek csak azért van bankszámlája, mert arra utalják a fizetést, amit kb. azonnal ki is vesz KP-ban. Mert neki csak az a pénz, amit kézzel meg tud fogni, nem is tudja kezelni pénzügyeit úgy, hogy csak a számlakivonatot látja.

Ez is egy eset de olyanokkal is találkoztam, mint amilyeneket az előttem szólók leírtak.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 19, 2022 /
 
Elgondolkodtatóak a felvetéseitek.
1. Én nem szoktam csekket kapni, de kollégáimnál azt látom, hogy a nyomtatott csekken van egy QR kód, amit telefonjukkal beolvasnak, és a SimplePay-al egy kattintással be is fizetik. Azt feltételezem a QR kód nem tévedhet, ott nincs hibás adatbeolvasás.
2. Valóban igaz lehet a tranzakciók költsége. Nem tudom ez milyen nagyságrend -még eddig nem jutott eszembe megnézni a számlatörténetben, de talán nem egy jelentős tétel. Sőt van egy olyan halvány emlékem, hogy pl. az én számlacsomagomban valamennyi csoportos beszedés, és szintén valamennyi utalás ingyen van (és a számla is ingyen van valamilyen feltételek teljesülése esetén).
3. A számla hiánya valóban akadály. De ha valamiken nincs számlája, akkor hogyan kap jövedelmet? Azt nem tudom elképzelni, hogy egy munkáltató készpénzben fizessen ki bért. De ha mégis van ilyen, akkor valóban ez a csoport csak a Postán tud befizetni személyesen.
(#) gg630504 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 2
 
Utalásnál külön adminisztrálni kell, mi lett már befizetve. (*)
A papír csekk adminisztrálja magát: hosszú: befizetésre vár, rövid: be van fizetve.
(*) Mondjuk egy táblázatkezelővel adminisztrálva megvan az az előnye, hogy össze tudja adni.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Ezt is el tudom fogadni, de valamiért azt gondolom, ezek nagyon "egyszerű" emberek (ebben most semmilyen bántó szándék nincs, csak nem találtam jobb kifejezést).
Akiket én láttam a postán, azok nem tűntek ilyennek, sőt egészen "menőnek" néztek ki hozzám képest. Szépen divatosan, esetenként kifejezetten elegánsan öltözött embereket láttam, kb. 16-65 év tartományban. Fejenként kb. 4-5 csekkel.
Ezért én még mindig valami turpisságot sejtek e mögött, mert az eddig felsorolt érvek csak nagyon érintőlegesen lehetnek igazak a mostani embercsoportra. Itt valami egészen más ok húzódik a háttérben.
(#) tufatofu válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 2
 
Ha letagadják, hogy 2018 májusban nem történt befizetés xy szolgáltatóhoz, akkor elég nehézkes bebizonyítani egy banki utalás esetén visszamenőleg évekre, hogy DE. A csekket meg az "egyszerű ember" előhúzza a fiókból...
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Megszokás. A csekket látja, befizeti. Esetenként nem is tudja, hogy megtehetné online, de sok esetben van, hogy ha online fizeti be, az büntetőtétellel jár. Máshol meg pont a csekkes fizetés kerül többe.
Viszont példának okáért a horgaszjegy.hu oldalon, ha nem tudod kártyával befizetni az igazolványod díját, akkor kérhetsz csekket egy horgászboltban. Nem az oldalon, boltban. Na ha azt te nem csekken fizeted a postán, hanem bankon keresztül, akkor nem fogadják el, visszautalják a pénzt pár hónappal később. Nem vicc, ezt végigjártam. Mindez csak azért, mert utalva nekik nem jó, és ha posta helyett a banki alkalmazáson fizetsz, akkor az már utalásnak minősül.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Találtam a kérdésemre megoldást - lehet a hungarocellből filamentet is készíteni
youtube video a folyamatról
(#) tépapa hozzászólása Szept 19, 2022 / 2
 
Sokféle oka lehet annak, hogy sokan nem bíznak a számlában.
Nekem is csak annyi pénz van rajta, ami okvetlen fontos.

Még aktív vállalkozó voltam, amikor zárolták a vállalkozás és a magán számlámat.
Három hónapig.
Végül az volt a magyarázat, hogy "adminisztrációs hiba történt". Ezzel intézte el az adóhivatal.
És úgy, hogy kezdettől fogva elismerték, hogy vétlen vagyok az ügyben.
Majdnem ráment a vállalkozásom. Hitelekkel, meg kamatokkal tudtam átvészelni.
Olyan kamat, ami nem lett volna, ha nem történik "adminisztrációs hiba".
Nem állítom hogy mindenkivel megtörténik, de akivel igen, az nem kicsit lesz bizalmatlan.
Már elve a kezdet se volt egyszerű.
Megtankolom a kocsit és fizetnék a kártyával. A számla meg zárolva.
Így szereztem róla tudomást.
A kutas látásból ismert és megbízott bennem. Ez egy óriási szerencsém volt.
Szóval, nem volt egyszerű az a néhány hónap.
Következett, hogy adjak fizetést közel negyven embernek.
Plusz macera, hogy utaljam a tébét, mikor nem miattam nem tudtam.
Szóval, én nem bízok a számlában. Biztosan bennem a hiba.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Furcsa, de lehet egyszerűbb a csekkes postai fizetés. A befizetésről marad egy papírka amit elteszünk, ezzel kész. Utalás otthonról: gép bekapcs., belép bankprogiba ami néha hülyül, elkezdi a jelszóváltoztatási igényét nem lehet kihagyni, erre éppen nincs időm. Közben netes számlát átrágni, keresgélni számlaszámot ami sokszor változik, kitölteni utalási adatokat, számlaszámot közleménybe másolgatni, küldeni, ezek alatt 77 szer telefonra kód jön, amiket beírni. Ha majdnem kész, akkor néha elmegy a net, két óra múlva megjön, lehet újra kezdeni. Végül nyomtató elővesz bekapcsol, fél óra mire elindul, kinyomtatás.
Nekem ez van, visszalépnék, inkább postára mennék.
(#) kameleon2 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 2
 
A bizalom hiánya. Amikor a TB átállt, előtte még csekkes voltam. Eltűnt az összes adatom. Az egyetlen szerencsém az volt, hogy csekken megvolt az összes befizetésem igazolása, pecséttel dátummal.
(#) majkimester válasza tufatofu hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Idézet:
„Ha letagadják, hogy 2018 májusban nem történt befizetés xy szolgáltatóhoz, akkor elég nehézkes bebizonyítani egy banki utalás esetén visszamenőleg évekre, hogy DE.”


Ez nem életszerű, mert minden újabb számlán szerepel a hátralék. Ha nincs hátralék, akkor nincs mit letagadni. De egyébként az OTP-nél például 10 évre visszamenőleg le lehet tölteni a bankszámla kivonatokat pdf-ben. Amikor még csekken fizettem, akkor sem őriztem meg 4 évig.
(#) sany válasza majkimester hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Ha a bank tönkremenne? Letiltanának?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
(#) majkimester válasza sany hozzászólására (») Szept 19, 2022 /
 
Le lehet tölteni tömegesen, nekem amióta elektronikus kivonat van, azóta megvannak. Néhányszor már hasznát vettem, amikor vissza kerestem valamit.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
Következő: »»   3433 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem