Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3449 / 3550
(#) zolika60 válasza enree hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Szerintem nem kell takargatni.
(#) enree válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Én is erre hajlok, mert ugye hiába van hideg, míg nincs fagy, csak tud valamennyit párologni belőle a víz. Igazából azért takartam le, mert eső jött aznap délután, hogy készen lett.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Nov 29, 2022 / 5
 
Én Gróf úrnak szoktam hívni, és nem tud egerészni. Bukik viszont a gyászbogárlárvára, és a viaszmolyra.
(#) Josi777 hozzászólása Nov 29, 2022 / 1
 
Van egy dilemmám. Kollégám eladta a háztartásigép szerelő cégét és számolja fel a maradék alkatrészeket, ami abból áll, hogy szétvágja, szétszereli őket és külön válogatja réz, alu, vas, műanyag, hogy egy kis pénzt kapjon érte. Jó és rossz elektronikák vegyesen, szó szerint zsákszám mentek a hulladékba. Egyszer egy ilyen akciót felraktam az adásvétel rovatba, 200 Ft/db elektronika, de annyira alacsony volt az érdeklődés, hogy nem volt értelme. Ingyen pedig azért nem éri meg, mert annyira sok és sokféle cucc van, hogy nincs idő vele foglalkozni. Így teljesen jó, működőképes dolgok, pl. magnetronok, trafók százai, kb. 100 villanymotor, komplett mosó és mosogatógépek... stb. mentek a hulladékudvarba. Szóval az adás/vétel rovat nem jött be, az ingyen rovatba meg még jelképes viszonzás is szabályszegés, amire itt bőszen, mondhatni vasszigorral vigyáznak, a jelentgetők teszik a dolgukat. Így aztán rengeteg érték megy a hulladékba. Jól van ez így?
(#) sany válasza mek-elek hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Mini dinó.
(#) sany válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Hirdesd meg az apróba, lehet most többen érdeklődnek. Szerintem egy próbát megérne mindenképpen.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2022
(#) mek-elek válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
NINCS! De mint mindennek, oka van ennek is. A probléma az oktatásban, meg a gyereknevelésben van. Van egy közeli ismerős 16 éves ismerősöm. Szülei szét, a mama a főokos, és hogy nem, hasfájástól szenved.... A kedves mama beadta rendszergazda tanoncnak. Hiába mondtam nekik, hogy a villanyszerelőség hasznosabb lenne neki, mivel a dolgok kézzelfoghatóbbak, és sikerélményt adhatnak. Aztán mehet rendszergazdának. Szóval mindenben csak a virtualítás...
(#) mek-elek válasza sany hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Sajnos nem tudhatjuk a dinók mit tudtak annak idején... A mienk is módosított kiadás. Az én meglátásom szerint, szerencsés a genetikája. Vissza is akarták kérni, de akkor már annyira hozzánk nőtt, hogy nem adtuk. A háttérben, a régi tulaj megtapasztalta, amit az előbb írtam. De az élet kegyetlen. Nem adtuk! Én lakótelepi csodának tartom a mérete, és a szokásai miatt. És nagyobb tere van, mint egy másfajta testesebb állatnak, és nem kell levinni sétáltatni rendszeresen.
(#) Bakman válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Volt egyéb opció? Ha nem, akkor igen, jól van ez így. Nem ismeretlen a dolog. Karcmentes áru, nettó ár negyede és csak az alkudozás. Inkább elajándékoztam.
(#) Ge Lee válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Ezt már csak azért is tartom furcsának, mert jómagam sem láttam itt ilyet, pedig majd minden nap figyelem az aprót. Egy időben gyűjtöttem pl. a mocikat és a trafókat is, néha ha látok egyet jó áron azt még manapság is megveszem, csakhogy itt nem nagyon látok ilyesmit. Inkább azt látom, hogy olyan lett az apró mint a vakera, a hulladékudvarba való szemetet próbálják már itt is eladni aranyáron, a példákat inkább nem is sorolom mert annyi van.
De ha már megemlítetted a magnetront azokat is simán el szokták itt adni 1000-2000 körüli darabáron, jómagam is vettem vagy kettőt javításhoz, szóval furcsállnám ha 200 forintért se kéne senkinek. Trafók dettó, néha annyiért hirdetik amennyiért majdnem veszel újat.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2022
(#) Josi777 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan. Egyszer raktam fel az apróhirdetésbe kb. 7 zsáknyi bontott elektronikát (mosógép, mosogatógép vezérlések és kevés más eredetű), 200 Ft/db áron, amire 2 jelentkező jött. Ezek után, miután ez nullához konvergáló érdeklődés, már nem raktam fel semmit. Ráadásul ezek az alkatrészek, amiről beszélek, a méhben kötnek ki, azért, mert ennyit nem lehet felrakni az apróba, az ingyenesbe pedig rengeteg idő annyi alkatrészt egyeztetni, gyakorlatilag elmegy vele az ember munkaideje, ami alatt tudna pénzt keresni. Tehát legalább valamilyen jelképes összeget csak kérne érte az ember, ha már csak a telefonálgatással több órája elmegy. De az ingyenesbe meg ilyet nem lehet.
(#) Ge Lee válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Na de, miért muszáj az összes dolgot egyszerre feltenni? Úgysem vesznek meg aznap mindent! Mi van, ha apránként teszed fel, naponta vagy akár hetente pár dolgot? Vagy írsz egy listát amire majd jelentkeznek azok akinek arról valami kell. Egy teherautónyi dolgot is simán fel lehet tenni ide az apróba... Én közel annyit hagytam a tárolóban költözéskor, de annak oka volt, 25 kilós trafókat és hasonlókat nem tudtam és nem is akartam postázgatni az ország másik végébe.
(#) Josi777 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Ha ritkábban teszek fel bármit, akkor kevesebb időm megy el rá?
Amúgy sajnálom, hogy nem érted a lényeget, biztos bennem van a hiba, hogy nem tudom eléggé érthetően leírni.
(#) Ge Lee válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 30, 2022 1 / 1
 
Hogyne érteném! Feltettél mosógép vezérléseket, ami mondjuk 100 emberből egyet sem érdekel, mert az csak azokat érdekli akik épp pont olyat javítanak, és ebből leszűrted azt, hogy itt senkit nem érdekel semmi...
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Portugál barátom szerint bengázi, ami alapvetően normál cirmos, de nagyon szép a bundájuk az tuti. Igyekszem lekapni őket, de mint egy zsák bolha. Folyton játszanak. Nincs már vakond, egér, még talán szúnyog se...
(#) Josi777 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 30, 2022 1 / 1
 
Köszönöm, sokat segítettél. Idáig voltak kétségeim, hogy kidobjam-e a jó, működőképes alkatrészeket, gondolván, hátha valakinek még hasznos lehet, de a válaszod hatására beláttam, hogy nem érdemes velük vacakolni, szemétbe velük, mind.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 30, 2022 1 /
 
A bengáli amúgy is a tigris A macsek az bengázi valóban
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Nov 30, 2022 / 1
 
És villamos, Szervizmacska után szabadon.
(#) moltam válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 30, 2022 / 1
 
Az emberiség egyik legnagyobb rákfenéje a szélsőségek közt csapongás.
(#) mnyugger válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Így jártam én is. Feltettem 20+ nixie csövet. Szerintem jó áron.
Ha ingyen adom, feléért elvitték volna.
Iktattam mind.
(#) tufatofu válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Az is jó mikor a hirdetés alatt egy mukk sincs, hogy valakit érdekelne, de mikor megvenné az ember, akkor közlik, hogy majd "1-2 héten belül már jön érte az előtted jelentkező, aki levélben írt, hogy kéne neki, ha mégsem kel el, akkor a tiéd"
(#) jani1987 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Csak elvétve nézem az aprót így sokszor lemaradok a jó dolgokról.
(#) Gafly válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Sajnos igazad van, nagyon jó példa a szentesi kutyavásár.
Még én lettem folyamatosan ekézve, hogy nem fényképeztem le minden darabot egyenként, aztán majd eldönti hogy kell-e neki ingyen, ha ingyen elviszem neki.
De a legjobb az a kolléga volt, aki éppen akkor ott lakott és dolgozott, de mivel "lábrázásos betegsége volt", ezért csak teljes fényképezés után nézte volna meg hogy esetleg...
Sógornőm aztán jó sok pénzt fizetett "pesti hivatásos lomtalanítóknak" a "veszélyes hulladék ártalmatlanításért".
Látókörben több olyan van, ahol ha a "pacsker feldobásra kerül", akkor "milliós örökség lesz". Mármint a konténeres veszélyes hulladék elszállítás költsége.
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Felajánlottam ingyen bérmentve a régi mosógépünket. Nem kellett senkinek. Ment a vakarózás. Aztán az újat endelve mondom ha ingyé van elvitetem. Nem fért fel a kocsira. Aztán mondom kiteszem a kapu elé majd jönnek érte. Hát nem a szállitó jött. Leírom az Euronics partnere ilyen tróger. Azért párszor hívtam őket a "lopás előtt". Fűt fát ígérgettek. Mondom ha leveszel valanit miért nem lhet egy kisebb valamit visszavinni? "Mert nem fért fel." No hogyan ha kisebb a régi? Hát az én s*&&***om összedzsuvázza az ertékes cuccot. Mondom vállaltatok valamit teljesíteni kell. Nem szó szerint ez hangzott el. Mert bőven jöttek a szállítmányozó részéről kötőszavak . Persze személyesen meg kérdés működik e. Szóval ki lehet találni mi lett volna a sorsa. Sajnos következmények nélkül megtehetnek itthon bármit.
(#) Alkotó hozzászólása Dec 1, 2022 /
 
Szóba kerültek itt az árak, mi mennyit ér, mennyiért hirdetik, és mennyiért adható el (vagy éppen nem).
Felfigyeltem erre a szkópra, és nem kerülte el a figyelmem az ára sem.
3,3 kg, és nettóban 9.775.196 Ft (majdnem 10 millió). Az ÁFA-t már nem is adtam hozzá, pedig azt is ki kell fizetni. Ezért már adnak egy egészen jó autót, vagy akár két darab kevésbé cicomásat.
Illetve csak viszonyításképpen megnéztem, a színarany (csak befektetési célra jó, másra alig használható) 22.451 Ft/gramm, azaz 435 g színaranyat is vehetnénk a nettó árán.
Elgondolkoztam azon, legyen akármilyen professzionális egy ilyen eszköz, mennyire lehet racionális az árfekvése? Ugyan mi lehet abban a 3,3 kg összsúlyban, aminek majdnem 3000 Ft-ba kerül minden grammja, és még mindig csak nettóban?
(#) Ódenka válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Ne hálálkodj, intéztem olcsóbban egyet számodra...

azaz.JPG
    
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Abban olyan megoldások vannak amik egy hétköznapi hasonlóan kinézőben nincsenek, de ami ennél is lényegesebb, hogy ezeknél a műszereknél a frekvenciatartomány növekedésével nem arányosan nő az ára hanem hatványozottan.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Jogos egyébként a felvetésed.
Például van nekem egy TZA 101 mikrohullámú szignálgenerátorom.
Múzeumnak, vagy ha tudom hogy jó helyre kerül, ingyen odaadnám.
Ha itt eladásra feljánlom "ötezerért", akkor kihúzgálják belőle azt a pár csövet, aztán viszont látom őket darabonként kétezerért az apróban, a többit meg MÉH-ben.
Ha meg ötvenet kérek, hogy ne bontsa szét aki megveszi, akkor elküldenek a...
(#) Suba53 válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Ügyesen lehagytad a beszerzési forrás infót.
Az ember most mitévő legyen, ha az olcsóbbat kívánná meg?
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Mi kerül ezen a fotelen ennyibe?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2022
Következő: »»   3449 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem