Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás
 
Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 25
(#) ggabesz hozzászólása Márc 5, 2014 /
 
Koszonom Robi es mindenki!

Megprobaltam mozgatni de nincs recseges es a kabel sincs leszakadva, viszont pont az a kapcsolo nem eredeti tehat ott mar hozzanyultak kicsereltek a kapcsolot. Nagyon massziv meleg hangja van nem akarom visszakuldeni a feladonak inkabb megjavittatnam es a javitast kifizettetem az eladoval aki a jelek szerint hajlana is ra. Ismertek olyat aki vallalna a javitast? Van hozza szerviz manual.

Ezer koszonet
Gabor
(#) fecameca válasza ggabesz hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Idézet:
„viszont pont az a kapcsolo nem eredeti tehat ott mar hozzanyultak kicsereltek a kapcsolot.”
Biztos valami bontott gagyi vacakot tettek bele. kimérni nem próbáltad ellenállásmérővel, hogy működik-e? Lehet, hogy nem kontaktos, hanem abszolút nem érintkezik, szét van görbülve, vagy szétesve valamije. Áramkörileg csak akkor szállhatott el benne valami, ha bekapcsolt állapotban macerálták azt a kapcsolót. A vezetéken át beadott brummtól igaz ritkán, de szállt már el erősítő nálam, lehet, hogy statikus töltés, vagy valami egyéb idegen feszültség is közbejátszott. Egy ilyen chorus effect doboz még gitárhoz is egy rakás IC-t tartalmaz, de ha van hozzá manual, akkor le lehet követni a jel útját.
Idézet:
„Ismertek olyat aki vallalna a javitast?
Itt is hirdeti magát valaki az újságban, de ha tudnám, hogy a közelemben laksz, én is szívesen átlépnék segíteni, de sajnos azt sem tudom, az ország melyik végében laksz.
(#) Szpisti válasza ggabesz hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Azért ha már szétszedted, rövidre zárhattad volna azt a kapcsolót...
A fölötte levő poti leszedőjéről megy a kapcsolóra direktben a jel. Ha a potin nincs jel, akkor kicsit nagyobb gebasz is lehet.
Van hozzá gépkönyvem, kérdés merre laksz ?
(#) ggabesz hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Sziasztok,

Pesten vagyok. Tegnap szetszedtem rendesen es latszik hogy utolag beforrasztott kapcsolo, ami kulon lett odafogatva csavarokkal az elolaphoz nem a board tartja, mint a szomszedos eredeti kapcsolokat. Ranezesre nincs kontakthiba, viszont sajnos az tortent az opussal ami ugymond tipushiba megpedig hogy a belelo szivacs a 30-40 ev alatt egy ragacsos olajos masszava valtozott igy raolvadt rohadt a potikra kapcsolokra stb. Folyt kiv
(#) ggabesz hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Ezek nagy reszetkl megtisztitottam a boardot es az elolap hatuljat, de ehhez vmi specko tisztitoszer kell gondolom ami oldja az olajat de nem bantja nyakot stb. Na arra gondoltam hogy ez a kapcsolo eleg durvan szennyezodott ezzel az olajos ragaccsal hatha az rovidre zar vmit. Ha nem ez lesz a gond akkor viszont a sad512d bbd delay csipek vmelyike szallt el, amit nehezebb lesz potolni. Meromuszereim nincsenek sajnos. Kozben az ebayes elado surget higy irjam meg mennyi lenne a javitas dija, de nem tudom neki elmondani mer foggalmam sincs. Meg azt se tudon mi a hiba pontosan, a return policybol meg lassan kifutok. Kuldok kepeket.
(#) ggabesz hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Jönnek a képek, tisztítás előtt és után. Előre is bocs a spammért.
(#) ggabesz hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Azt hiszem jól látszik az utólagos kapcsoló meg a mérhetetlen ragacs
(#) ggabesz hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Mindenképp kell egy teljes tisztítás, de legalább ennyit le tudtam szedni laikusként.
(#) Szpisti válasza ggabesz hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Szerintem írd meg hogy a javítás kb. 50 ojró, aztán cseréld ki a kapcsolót és minden happy lesz. Ha esetleg mégsem a kapcsoló lenne, akkor se több az alkatrész 2-5 e ft-nál ( 1-200 ft-os cmos icék meg beszerezhető bbd-k vannak itt a jelútban). De fotót legfeljebb a kapcsolóról küldj neki, mert ha meglátja hogyan szétszedted, nem fogja elhinni hogy szervízbe vitted.
(#) ggabesz hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Konkretan a szerviztol varnak egy emailt amiben leirjak higy mennyi lesz a koltseg. Na ezt most hogy? Amik benne vannak chorus ic-k azok a rohadt ritka Reticon Sad512d bbd-k amiket mar csak regi korus es flanger pedalokbol tudnek kiturni ha behozatok usabol kb darabjat 20 ezerert de legalabb ki tudnam deriteni hogy a kapcsolo e a gaz vagy telleg a bbd-k.
(#) Szpisti válasza ggabesz hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Azt már említettem hogy egy sima kapcsoló áthidalással ki tudod deríteni, ha az hibás. De ehhez össze kéne rakni a cuccot. Én nem vinném el szervízbe, inkább keress itt a fórumon egy tagot aki bp-i és pl. audio holmik szervizelésével foglalkozik - már csak a tapasztalat és a műszerezettség miatt is.
A bbd ic-ket lehet helyettesíteni, pl. a MN300x szériával kis módosítással, de kicsi az esélye hogy azzal lennen gond. Van ott egy quelsh IC, ami a kórust némítja, az is egy könnyen hozzáférhetó darab - amin keresztül megy a jel.
(#) sepi84 hozzászólása Márc 10, 2014 /
 
Sziasztok!

A következő a problémám:

A napokban jutottam hozzá egy Kawai K4-es hangszerhez. Amikor elmentem érte még minden rendben volt vele. Haza érkezéskor csinált olyat hogy játék közben „megfagyott” nem reagált semmire. Kikapcsolás után minden rendben volt. 3 órán keresztül nyúztam és semmi gond nem volt. Másnap már többször elő jött ez hogy megfagyott újra alaphelyzetbe állt de akkor sem reagált semmire az lcd-n csak az üdvözlő szövegig jutott. Ekkor is egy idő után többszöri be-ki kapcsolás után hajlandó volt működni. Tegnap már többször előjött néha furcsa hangokat produkált azátn egyszer csak eltünt belőle a legtöbb patch és a legtöbb tárhleyen csak az alap hangstílus maradt meg.
A hiba többször jött elő néha hajlandó volt bekapcsoolni dfe legtöbbször csak a bejelentkező üzenetig jutott vagy egy két hang leütése után külöös zaj-hangok kiséretében megfagyott. Néha a kijelzőn 0101010101010101 számsor jelent meg vagy teljesen olvashatalna karakterek.
Végól estétől már csak addig jut hogy a kijelző felső sorában csak kockák jelennek meg és már semmit nem csinál.

Várom esetleges válaszokat, észrevételeket vagy hogy esetleg ezt Tatabánya közelében hol tudom javíttatni..
(#) Rober_4 válasza ggabesz hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Hihetetlen, hogy a benne lévő szivacs nem bírja addig mint a hangszer...
Ha jól nézem az árát kb 100körül vetted a hangszert.
Mindenképpen érdemes rendbeszedni, valamilyen tisztítószerrel óvatosan kipucolni, kapcsolót kilogikázni!
Egy rajz jól jönne hozzá...
(#) ggabesz hozzászólása Márc 12, 2014 /
 
Sziasztok, megoldódni látszik a Moog probléma, találtam egy lelkiismeretes műszerészt aki megcsinálta. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdvözlettel,
Gábor
(#) citroxm hozzászólása Márc 14, 2014 /
 
Üdv! Új vagyok itt a fórumon és egyáltalán a zenész közösségben. Segítséget szeretnék kérni... Vásároltam egy Solton Ms 60-t , amivel engem teljesen kezdő szintetizátorost elég csúnyán átvertek. Mikor mentem megvenni a hangszert egy jéghideg szobában volt. Most már tudom, hogy miért... Vásárlás előtt kérdezősködtem és senki nem akart lebeszélni a Soltonrol. A probléma a következő: Bekapcs után 30-40 perc múlva sistergés, sivítást ad a gép. Kikapcs várok vele egy kicsit , majd ismét tökéletesen működik. Szervízben azt mondták (Tajtiéknál) processzornak valami panellja a hibás ami melegszik, nincs hozzá alkatrész, nem lehet megjavítani. Volt tulajnak visszavittem, most "állitólag" van bent egy ventilátor, de sokkal nem jobb. Kérem, ha valaki tud alkatrészben, szervízelésben tanácsot adni jelezze!!! Nem akarom kidobni, első hangszerem. Már írtam mailt a Ketron Magyarországnak is, de, ők sem tudtak segíteni. Minden ötletet szívesen meghallgatok! Nagyon köszönöm!!
(#) Szpisti válasza citroxm hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Tamás mi mond Bagodon? Beszéltél már vele? Olvastam egy másik fórumon hogy Őt javasolták szakinak.
(#) citroxm hozzászólása Márc 15, 2014 /
 
Írtam neki Mailt, de nem jött válasz, telefonon is kerestem, de nem volt bent szervizesük... Azért írtam ide, hátha valaki hozzáértő tud segíteni...
(#) Saggitarius válasza citroxm hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Latatlanban diagnosztizalni igencsak nehez, de amit irtal hibajelenseget, lehetne meg hangfokozat hibaja is. Ahogyan korbeneztem, elegge huzos ara van ennek a tipusnak. Ebay-en 700USD-ert ment el licitalva, nalunk irorszagban egy olcsobbnak nevezheto ingyenes hirdetesi oldalon pedig €450-ert ami kb 140ezer Ft. Ha ettol joval olcsobban kaptad, akkor nem meglepo a hiba.
(#) citroxm hozzászólása Márc 15, 2014 /
 
Azért én olcsóbban vettem, 65 ezret adtam érte. Ha lett volna fölös 140 ezrem, akkor már Korgot vettem volna..
(#) Szpisti válasza citroxm hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Az MS60 már csak a koránál és avult rendszerénél fogva is jóval 100e alatt kell hogy legyen, mikor a nála korszerűbb használt Korgok és Yamahák is 120-140 körül mennek itt Mo-on (de Európában is).

Csak egy tipp, ha esetleg olcsón megpróbálsz hozzá javító donort venni: MS60 - igaz tropára tört külsővel, de ugyanakkor nagy valószínűséggel működö belsővel. Erről mondjuk nem ír az eladó, de a piacot ismerve szerintem 50 ojró fölé nem megy az ára , és licit előtt egy kérdést megérhet a működőképességével kapcsolatban.
Tizenötezer alatt meg úgysem úszod meg a javítást a kórismét látva.
(#) citroxm hozzászólása Márc 17, 2014 /
 
ÓHHH!!! Köszönöm!!!!! Már írtam is neki....
(#) citroxm hozzászólása Márc 18, 2014 /
 
Üdv! Megoldódott az Ms 60 hibája.... Egy ismerősöm nekilátott és szerinte egy forrasztással megjavította. Már 5 órája nyüstölöm és tökéletes!!
(#) peti333 hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Casio CT-370 szintim, hibásan került hozzám. Az a baja, hogy bármilyen hangszínt állítok be, egy mellette marad egy torzított hangszín, szerintem valami orgona vagy hasonló. Mi okozhatja ezt a hibát, illetve melyik részén kezdjek el méricskélni?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) tomoro hozzászólása Márc 27, 2014 /
 
Sziasztok! Aki tud, legyen szíves segítsen már nekem. Va76-ban szeretném kiváltani a zip-lemezt vinyóra.(ha sikerül, később memóriakártyára) A gond az,hogy a hangszer nem ismeri fel a hdd-t. Azt kiderítettem, hogy a hangszer fat12-t használ, de nem értem,hogy a szűz lemezt miért nem tudja kezelni. Azt olvastam,hogy a zip-discet klónozni kéne a vinyóra, na igen de hogy?? Külső usb zip meghajtóm van. Letöltöttem már tucat programot de egyikkel se tudtam megoldani. Drive Image XMl lenne a legjobb, azzal egyből tudnám clonozni de nem tudom, mert nem tudja betölteni a zip tartalmát, pedig látja. UltraIso-progi csinált képfilet IMA-kiterjesztéssel, de nem tudom ráírni a vinyóra. Ha tudtok olyan programot, amivel meg lehet csinálni, írjátok le köszönöm.
(#) benjami válasza tomoro hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Amivel szektorról-szektorra történő másolást és manipulálást is tudsz csinálni, az a WinHex nevű program.
(#) zozolee hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Van 3 éve egy Yamaha Motif XF 7 szintetizátorom,és nagyon szeretem. Sajnos az egyik billentyűvel gond volt,de azt meg tudtam oldani. Addig nem is volt semmi probléma,amíg összeszereléskor be nem esett véletlen egy csavar. Nagy nehezen sikerült kiráznom ,mert beakadt valahová. Féltem hogy ha bekapcsolom a szintit,esetleg zárlatot okozhat,így nem nyughattam míg elő nem került a csavar. De összeszerelés után bekapcsoltam,és a tökéletes LCD kijelző valamiért pixeles lett. Függőleges csíkok jelennek meg a kijelzőn. A kijelzőn minden látható,csak vékony csíkokban bontja fel a képet. Nem egy hatalmas probléma,de azért bosszant. Nem mertem jobban belenyúlni a gépbe,mert nem vagyok szervizes,ezért csak kérdezem tőletek,hogy esetleg a kristály sérült a kijelzőben? A laptopomnál is volt hasonló,de ott a kristálypanel tört el,és ott cserélni kellet. Itt jóval kisebb a hiba,mert csak a pixel felbontás változott meg. Semmi vezeték nem szakadt el,vagy húzódott ki. Ellenőriztem. Esetleg a csavar kirázásakor sérűlhetett valami? Tudtok valami tippet,hogy mi lehet a gond?
(#) Szpisti válasza zozolee hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /
 
Sajnos a Yamahákba gyalázatosan gyenge kijelzőket szerelnek .
Hogyha függőleges csíkok vannak, az nem pixel hiba, vagy "kristály" hiba.
A kijelző üveglapjára gőzölt leheletvékony vezetősávoknak egy un. zebragumival vezetik hozzá a jelet.
Ez a panel és üveglap közé szorított gumi, vagy maga az üveglap ha elmozdul egy picit is egymáshoz képest, akkor fordul elő ilyen csíkozott képernyő.
Ami - ha tényleg a csavar intenzív kirázása után jött be a hiba - nagy valószínűséggel nálad is okozza a jelenséget.
Az a gond, hogy ezek a displayek elég masszívan be vannak burkolva, és nem könnyű hozzáférni. Ha meg mégis szétszedi valaki, akkor eléggé kétesélyes hogy mégegyszer ugyanoda tudja vissza masszírozni az üveglapot.
Úgyhogy sok okosat nem tudok javasolni, legfeljebb szétszedném mégegyszer, és óvatosan megkopogtatnám oldalról a kijelző burkolatát. Vagy elvinném Miskolczi Péterhez (itt az oldalon már valahol szerepelt az elérhetősége).
Ismered a sztorit:
Kihívják a tv szerelőt, mert sekép-sehang.
A szaki nézegeti innen-onnan a masinát, egyszercsak a jobb felső sarokra odavág ököllelegy nagyot. Voilááá - már működik is!
- Őtezer forint lesz!
-Nade uram, ezért az egy ütésért ennyit elkérni!
- Na de kedves kuncsaft, én tudom hogy hová és mekkorát kell csapni - ezt kell megfizetni!
(#) zozolee hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Köszi a választ Szpisti!

Ez egy jó hír így olvasva. Már kezdtem megijedni hogy valami súlyosabb hiba történt. Gondolom nem lenne olcsó egy súlyosabb kijelző javítás az alkatrészek miatt. Sajnos csak a Roland,és Korg szerviz,és nagykereskedések elfogadhatóak. A Yamahának tudtommal nincs is magyar képviselete itt az országban. Én vásárláskor még magyar gépkönyvet sem kaptam,arra hivatkozóan,hogy nincs Magyarországon semmi Yamaha nagykereskedés. Kintről hozzák be a cuccokat,és minden egyéb más szolgáltatás pocsék,de ez már egy más történet. Én a kijelzőhöz inkább nem nyúlok,mert nem akarok több kárt okozni vele. A kijelzőt max kintről megkopogtatom,de belül milliónyi csavar,és burkolat fedi,így nem merek jobban belenyúlni. Valószínűleg inkább egy szerelőt kérek erre a javításra. Ha csak ennyi a baj,akkor nyilván nem tart legalább 2 hétig a javítási idő.

Még egyszer köszi a választ.
(#) herr gyuszi hozzászólása Jún 13, 2014 /
 
Szia!
Segítségedet, tanácsodat kérném, abban, hogy mit tegyek?
vásáróltam egy GEM WK-3 hangszert tavaly ősszel Szombathelyen
elmentem érte innen Tatabányáról, ami nem volt közel, 40 ezerért sikerült megszereznem, ott ki is próbáltam és nagyon szépen szólt, szép hangszínekkel, jó ritmusokkal, egyébként nagyon szép esztétikai állapotban!
itthon még kb. 4 órát zenéltem rajta aznap este, és pár nap múlva, amikor zenélni szerettem volna vele, többszőr lefagyott, erős súgás a hangszóróból, a hangok beragadnak, semmire nem reagál, hangerő elvételre sem olyankor, csak a kikapcsolás segít!
szétszedtük egy TV szerelő barátommal, és bizony munkálatok nyomai látszanak a belselyében, talán villámcsapás, talán más.
a mostani reakciója az, hogy van amikor 10 percig, van amikor 1 órán keresztül hibátlanul működik, aztán váratlanul előjön a fagyásos probléma!
Te tudnál-e ebben nekem segíteni, vagy ajánlani valakit aki alkalmas lehet még Rajtad kívül!?
szeretném megtartani a hangszert,de ha el is adnám, ebben az állapotban én nem tenném!
Az első esti próbazenélésen, miután megvettem, írtam e-mailt a volt tulajnak, hogy nagyon meg vagyok a hangszerrel elégedve, már akkor sem válaszolt rá, amit csak most értettem meg, hogy miért!

Köszönöm, hogy időt szántál az elolvasásra, várom válaszod!
Tisztelettel és Baráti Üdvözlettel : Herr Gyula Tarján e-mail.: herrgyuszi@freemail.hu
(#) Rober_4 válasza herr gyuszi hozzászólására (») Jún 13, 2014 /
 
Kontakthibák, melegedési problémák, pufferkondik elöregedései okozhatnak ilyet. Rengeteg gomb potméter, csatlakozó kontaktpont van rajta ahogy elnézem.
A villámcsapás ritkán munkálkodik odabent, persze értem.
Következő: »»   14 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem