Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás
 
Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 25
(#) Ryder007 hozzászólása Dec 26, 2008 /
 
Helló!
Kaptam egy Farfisa DK-250 típusú szintetizátort amit ha bekapcsolok nem jelez vissza semmit, csak a hagszóró búg. Mi lehet a baja?
(#) kaszarobert válasza Ryder007 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Ugye nem külön tápegységről megy? Mert akkor lehet, hogy fordítva kötötted. Rosszan kaptad, vagy még jó volt?


(Valószínűleg, elromlott a végfok benne, és ez terheli, vagy elrontotta a tápegységet. Én a tápot mérném át a helyedben, és ilyen állapotban nem is nagyon indítgatnám :nono
(#) Ryder007 válasza kaszarobert hozzászólására (») Dec 27, 2008 /
 
Rosszan kaptam és tápról menne. 12Volt kell neki. Van egy 12 voltos 1000mAes tápom, lehet hogy az amper kevés? Ha végfok hiba az javitható? És ha az, mennyibe kerülne?
(#) szamóca válasza Ryder007 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /
 
Szia!
Ezt így látatlanba nem lehet megsaccolni. Sem a hibát, pláne nem az IC árát. Egy szintin a fordított polaritás ellen szokott lenni védő dióda.
Nem tudom mennyire vagy felkészült, de először a tápellátást kellene multival ellenőrizni, Ha ez rendben, akkor a végfokra megy-e hf.jel. Mert ha a hangképző rész krepált be, felejtsd el az otthoni javítását.
(#) kaszarobert válasza Ryder007 hozzászólására (») Dec 27, 2008 / 4
 
A tápon kéne megnézni, hogy amikor bedugod akkor is tartja-e a 12v-ot! Ha nincs meg a névleges fesz akkor lehet ilyen hiba, de ha túl nagy akkor lehet, hogy most megy tönkre mégjobban

Mivel a kijelző sem megy, mindenképpen a táp tűnik gyanúsnak, pláne, ha nem is hozzá van, vagy valami Kínai 1000mA-es.
(#) Perec81 hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Roland ep 7 2e szintim.
keresek hozzá egy SI-3050R típusú feszültség stabilizátort. Sehol nem találtam ilyet,ahol van írva róla,azt mondják már nem kapható.
Böngésztem egy csomó hasonló cuccot,de mivel nem értek hozzá,ezért nem találtam olyat,ami jó volna helyettesítőnek. Aki tud erről vmi infót az légyszi írjon!!!
Címem:tamas0711@tvnetwork.hu
(#) Pepemester hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
Sziasztok!
Nekem az a problémám a zongorámmal, hogy a billentés érzékenysége elromlott. Szóval ma még jó volt, odaült ismerősöm, játszott rajta, és most is szól ha játszok rajta, csak egyetlen egy hangerővel. Sokat segítenétek ha tudnátok esetleg valami választ adni

Köszönöm
(#) Pepemester válasza Pepemester hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
bocs, sikerült megoldanom, az volt a baj, hogy nem néztem át elég alaposan a zongora kézikönyvét és voltak olyan beállítások (egy gombot le kellett nyomni és mellé a megadott billentyűt), amikről nem is tudtam, de köztük volt a megoldás a fent írt problémámra valószínűleg azt nyomta el ismerősöm
(#) p100 hozzászólása Jan 14, 2009 /
 
Sziasztok!

A gondom a következő:
Van egy roland em-15-ös szintim, eddig tökéletesen működött, de mostanában a következőket produkálja. Bekapcsolás után, ha lenyomok egy billentyűt, akkor az adott billentyűhöz tartozó hang megszólal, de nem cseng le, hanem a végtelenségig szól. Csak akkor szűnik meg, ha kikapcsolom a szintit. Újra bekapcsolásnál általában megszűnik a probléma, de hosszabb ideig tartó kikapcsolt állapot után az első bekapcsoláskor újra előjön a probléma.

Tud valaki segíteni, hogy mi a gond, illetve, hogy mit tudok vele kezdeni?

Köszi
p100
(#) kaszarobert válasza p100 hozzászólására (») Feb 6, 2009 /
 
Ugye tud fogadni sustain pedált? Az én szintim amikor bekapcsolom, mindig érzékeli, hogy a rákötött pedál "záró" vagy "nyitó" tipusú. S a szerint állítja be a hangkitartást. Ugyebár ha lenyomjuk a pedált akkor nem küldünk note-off parancsokat, csak note-on-t így mindaddig szól a hang, amig fel nem engedjük. Ezzel az érzékeléssel lehet a gond, lehet, hogy kontaktos a csatlakozó, vagy oxidálódott stb Szerintem nem nagy probléma, pláne ha második indításra meg is szűnik. Ha üzembiztos a gép, akkor ez legyen a legnagyobb baja. Azért egy pucolás ráfér a csekdugónál, megnézni nem hajlott-e el, illetve ellemcsere.
(#) kaszarobert válasza Perec81 hozzászólására (») Feb 6, 2009 /
 
Szia, bocs csak most láttam a kérdést!

Van rajzod a gépről? A tápegységhez oda van írva, hogy hány voltos? Honnan tudod, hogy feszültségstabilizátor ez az ic? Van adatlapod? Esetleg fénykép még!
(#) p100 válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Köszi a választ, de sajna nem segített, ugyanis nem tud pedált fogadni a gép

De azért köszi!

p100
(#) kaszarobert válasza p100 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Nem tud? De hát ott van hátul a hátlapon sustain footswitch socket néven legalábbis a manualon, és nem írja, hogy különbség lenne az Em-15 illetve Em-25 között:
Bővebben: Link
(#) vorter hozzászólása Ápr 8, 2009 /
 
helló mindenki kérdésem a következő van egy régebi tipusó nem tul komoly szintetizátorom kijelző sincs rajta ha rádugom a 12 voltot és bekapcsolom csak kigyulad a bekapcs jelző led és búg de egyik gombra se reagál ez mért lehet
(#) Rober_4 válasza vorter hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Fordítva van bekötve a tápegység, vagy kicsi a feszültség! Mérd meg műszerrel, hogy terheléskor is megvan-e a kívánt feszültséged!
(csak óvatosan)

De mintha följebb már írtam volna ugyanezt
(#) vorter hozzászólása Máj 14, 2009 /
 
megataláltam a szintetizátor dobozát ami azt irjah hogy 9v kell .akkor ez lehetet a baja hogy én 12v al próbálkoztam?? azt irjah hogy dc jack for ac/dc adaptor. ilyen adaptert honan lehet szedni jó hozá az amire rá van irva hogy ac adaptor?
(#) didyman válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
És a LED miként tud világítani fordított bekötés esetén?
(#) didyman válasza vorter hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Kevéssé valószínű, de sokmindentől függ. Üresjáratban a stabilizálatlan táp meglehetősen magas feszt tud adni, ami káros lehet a 9V-ról közvetlen működő áramkörökre, de a búgás inkább szűretlen egyenfesz, vagy hibás végfok, esetleg túlságosan alacsony terhelhetőségű adapter jele.
(#) besi99 válasza Perec81 hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
A HQ video-ban van, agoogle szerint
(#) besi99 válasza vorter hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Fontos az áramfelvétel illetve teljesítmény is ! Találsz itt egy olyan fórumot, hogy Vásárlás...hol kapható, és ne a kinai piacon vegyél
(#) poiuyt hozzászólása Jún 13, 2009 /
 
Sziasztok! Van egy Casio Cz-1-es szintim ami remekül működött, aztán egyik pillanatról a másikra mindenféle furcsa zajokat, sípoló hangokat adott ki bármelyik hangszínre is kapcsoltam. Segítsetek kérlek, mi lehet a baja? Előre is köszönöm! poiuyt
(#) Rober_4 válasza poiuyt hozzászólására (») Jún 14, 2009 / 1
 
Ezt találtam így hirtelen:
Ilyenekre gondolsz?

Bővebben: Link
(#) poiuyt válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Nem teljesen, inkább magas sípoló hangokra. Viszont! Új fejlemény, hogy reggel bekapcsoltam és megint rendesen működött kb. fél óráig, majd megint ezek a sípoló hangok. És ilyenkor a midi sem működik, tehát nem tudok vezérelni egy másik szintit. Szóval ha pihen pár órát rendesen működik, aztán fél óra után bekrepál! Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal!
(#) Rober_4 válasza poiuyt hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Az elektrolitkondik ha elengedik a tápfeszt (mondjuk az 5v-ot) előfordulhat, hogy összezevarodik egy digitális készülék. Gondolom belső tápegysége van. Meg kérne mérni, hogy a tápegység panelon a megfelelő feszültség meg van-e? Megvizsgálni a nagyobb elkókat, hogy nem -e puffadtak, ill repedtek. Esetleg ellemcsere talán segít.
Dx7-ről már találtam rajzot, lehet, hogy erről a készülékről is lehet...

Lehet, hogy hűtési probléma.
(Az elromlási időd a püfölés erősségétől, vagy a hőmérséklettől függ?)
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Úgy gondolom ennyi vezetékből akár kontaktos is lehet egy-kettő


Bővebben: Link
(#) gtk válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Yamaha DX7 -rol van kapcsolasod ??
(#) poiuyt válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Szia! A képeken egy cz 101-es van, az enyém egy cz-1-es, megpróbálok pár képet felrakni, én sajnos nem láttam semmit a kondikon. Kicsit romlott a helyzet, most már fél perc után megadja magát. De táp gondja lehet, volt már hasonló DCO-s szintim (Korg Poly 61), ott a három lábú tranyó ment tönkre.

(#) Rober_4 válasza gtk hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
(#) poiuyt válasza poiuyt hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Még két képet raknék fel! Köszi!
(#) Rober_4 válasza poiuyt hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Nagyon szép hangszer! :photo:

Az elem 3,6 voltos ha jól látom, ez az 5 voltot tartja a memóriának, hogy megmaradjon a tartalma, tehát stabil 5v-ot mindenképpen kell mérned a tápegységeden. Akkor is ha jól megy, és akkor is amikor vacakol.
A trafó 15v-os, és mintha az egyik képen lenne egy 15v-os háromlábú stabilizátor (talán: lm7815), ebből én arra következtetek, hogy stabil 15v-nak is kell lenni valamelyik tüskén, vagy átkötésen, ezeket jelölni is szokták!!! Ezekre mérj rá hibátlan, illetve hibás állapotban. Közben meg valami demó menjen, hogy a kontakthibát kizárd!

Úgy látom jócskán hűtenek valamit! Nézd meg melegszik-e a borda, és összefügg-e vele a hiba? Ventillátorral hűtsd, ha nem romlik el már nyertünk is!

Vigyázz rá, el ne rontsd! Ez egy apró hiba, kár lenne a hangszert tönkretenni!



(Nekem a Roland JV30-om, ha földhurkot kap a Midin, vagy valamilyen idióta utasítást, akkor szokott elszálni sisteregni. Neki a reset segített.
Meg szokott lenni tesztüzemmód is szintiknél, amikor ellenörzi a hardvert, beállítja a pichkart stb. Ebbe valamilyen billentyűkombinációval tudsz belépni. Nem ártana egy ilyet lefuttatni. )
Következő: »»   1 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem