Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Bocsi h minden nap uj témát nyitok, de csak úgy dőlnek belőlem az ötletek
![]() Most azt találtam ki, mi lenne ha a propeller clock-ot és egy VU metert vegyítenénk? (linkek: Propeller Clock és VU meter) Úgy gondoltam, hogy megépítenénk a kiv. jelző áramkörét egy nyákra. ennek az alján lenne 3 darab koncentrikus kör amit ugye a nyákból kimarattunk. a közepe lenne az elektromotor közepéhez fogatva. A 3 érintkezőt ráépítjük valahogy a motor ra, vagy a szélére vagy ahova elfér. a 3 érintkező: U+, Gnd, Hf+. Ezek igy ugye folyamatosan hozzáérnek a réz körökhöz. Innentől a kivezérlésjelző teszi a dolgát, a motor megforgatja a rendszert, és szerintem egy nagyon szép effekt lehet belőle!!!! Mi a véleméynetek??? szerintem nem lesz olyan nehéz kivitelezni. HA valakinek tetszik, segíthetne kivitelezni ( pl nyákrajzot, vagy ha van valami jó ötlete, kibővíteni vagy akármi ![]()
Üdv.!
És ez miért jó? Mert nem kell költeni annyit a ledekre?
jah, gondolom mit akartál kérdezni
azt hogy én egy propeller clockot és egy vumetert egybe építek, és láthatoma z órát is meg a kivezérlésjelzőt is? nem. ha figyelted volna amit irtam, ![]() ![]()
Szia Pulyka!
Kicsit alap vagyok a témában ![]() ![]()
Én belefgotam egy ijenbe. kétszinü ledek, mikroproci, és lehet majd váltani spectrum analyzer és ora között, vagy éppen faliújság. Egyenlöre a videofejejen a feszátvitelen dolgozok. valamiért néha odapörköl a fet
![]()
Bocsánat közben töröltem a hozzászolásomat!
mind 1 A reed cső,az egy átlátszó vékonyka cső,benne érintkezőkkel! Ha ehhez a csőhöz mágnessel közelitessz a csőben lévő érintkezők ősszezárodnak a mágneses mező hatására! Gondolj a digitális sebességmérőkre,amit bicajokon használnak. A küllőn a mágnes,és amit a vázra rögzitessz az a reed cső,fekete burkolatban
ondjuk igazatok lehet. lehet, hogy rosszl fogalmaztam meg a téma címét :/ de nem tudom hogy lehet megváltoztatni
![]()
nos igy már képben vagyok!
És ezzel hogyan is lehetnemegoldani a problémámat? ![]()
Reed cső-vel is meglehetne oldani a problémát,csak sok kell belőle,és körülményes is
![]() Inkább maradjunk a rézkarikáknál ![]()
ha szénkeféket használok, az... őőő szóval a szénnek viszonylag nagy az ellenállása nem? én is gondoltam erra, mint az öngyujtókban vana tűzkő, hogy egy rugó nyomja fölfelé őket ahogy kpik. de ez eléggé kötülményesnek tünik kivitelezni . gányolni meg nem akarok
![]() arra gondoltam, hogy vékony réz lemezeket vágnék ki, ami azonos méretű (szélességben) a karikákkal, és ezeket valahyog hegyeszögben raknám össze. valahoyg igy : ____________________nyák a karikákkal .....----*** ''''' Nos ![]() a lapos vonalak, az a nyák ldalnézetben. azon vannak a karikák a ... és a többi az pedig maga a vékoyny rézlemez ami rásimul a nyákra. ugy müködik mint.... nem jut eszembe semmi találó, de gondlj az ablaktörlőre. valami hasonló. ![]()
Sziasztok!
Mint egy "eredeti" PRC boldog tulajdonosa szólnék hozzá a témához. Az ötleted nem rossz, lehetne jó dolgokat kihozni belőle. Az alap koncepciók: Veszel egy sima VUmetert, és megpörgeted. Ekkor ugye a kör közepétől kifelé, koncentrikus körökben bővülne a világító terület a zenétől függően. Ez a legegyszerűbb, meg is érintetted vele a fantáziám, nagyon jól nézne ki egy ilyen egy erősítő hűtőventijére rakva, ezt látható helyre elhelyezve. Amit felvetettél, csúszócsatlakozós áram, és jelátvitel, nagyon sok fejben megfordult már az eredeti PRC kapcsán is. De végül senki nem valósította meg. Egyszerűsége mellett hátrányai: Zajos. Hamar elkopik a folyamatos dörzsöléstől a nyák lemez mikrométer vastag rézfóliája. Nembeszélve arról, ha jelátvitelen is gondolkozunk, a nem mindig pontosan érintkezés elég rendesen tönkreteszi a jelet. A következő ami nekem eszembe jutott: A fesz átvitel az eredeti trafós módon, a jel átvitel pedig egy "infra fejhallgató" kapcsolással. Ebben a használatban feleslegessé válna az index led, helyére bekerülhetne egy fotodióda a jelvételre, és egy jeladó led az álló oldalra. Persze ezeknek lehetőség szerint az egész kör folyamán látniuk kéne egymást, így trükközni kell majd vele, vagy több adó ledet használni. A másik megoldás, ami szerintem sokkal látványosabb, de sokkal is bonyolultabb lenne, hogy a "LED sorok" alulról indulva mennének fel két oldalra a körön, a sztereó két oldalát kijelezve. Ez már nem is sima VU lenne, hanem spektrum analizátor. Na ennek nagyon komoly programozói munka lenne megtervezni a PIC programját, de nem lehetetlen, hátha valakit megfog az ötlet. Sajnos én PICek terén nagyon nem vagyok jártas, tehát magam nem fogom ezt megírni. A téma felvetése nagyon ötletes, de a nyitójától lenne néhány kérdésem. Megépítettél már valamit, amit a témáidban elkezdtél, vagy mind csak elméleti síkon érdekel? Nekem a témákból nagyon úgy tűnik, meg az szűrődik le már a témanyitó kérdésből, hogy ide nincs sok értelme írni, úgysem lesz semmi haszna. Ez annyira nem tetszik nekem, bár ez egyéni vélemény. Üdv, Tom
A címet módosítottam.
Tom! A kétoldalas megoldás jó ötlet. Nem is kéne programozás csak 2 db ellentétes oldalon elhelyezett infra jeladó (LED) a többi meg csak időzítés kérdése...(monostabil eng/tilt)
Vic! Szerintem nem értettük meg egymást. A kétoldalas megoldásnál nem a két oldal szinkronizációja a legnagyobb gond, hanem hogy oda nem lenne már jó az LM vagy UAA ic meghajtónak, hanem PIC-cel kéne feldolgoztatni a bemenő audio jelet, és a világító LEDek száma helyett egy-egy LED világításának hosszával lehetne szabályozni a kijelzett oszlopmagasságot. Szóval át kéne variálni a rendszert bőven. A két infraledes dolgot nem értem. Azaz sejtem hogy mire gondoltál, de ha így csinálnánk, akkor az egyik csatorna oszlopai lenfről felfelé "nőnének", a másikéi pedíg fentről lefelé. Ha egy pontból indulva a kör közepét kétoldalról átölelve működne a cucc, szerintem sokkal látványosabb lenne.
Üdv, Tom
naez most nem esett jól.
de kurvára. ![]() Igazad van. ha ugy nézzük vannak ötleteim. az is igaz hogy egyelőre a 2- ből még semmit nem valósítottam meg. ez mindössze azért van mert egyikre sem érkezett olyan válasz, ami VÉGLEGES ÉS BIZTOSAN MŰKÖDIK. addig minek kezdjek el építgetni, amíg a felét majd át kell kalibrálni. amugy nem felesleges ide irni.. szerintem. ha én olyan balfasz vagyok, hogy nem birom megépíteni, az nem azt jelenti h felesleges leirni. Lehet, sőt biztos van sok sok más ember ako sokkal okosabb nálam, és csakazért, hogy megnézze működik-e megépíti a kapcsolást.de ha nem tetszi knem kell ide irni. amugymeg áhh... haggyuk. nem értem az embrekete...
Szia!
Elnézést ha sértőnek vetted, nem ez volt a feltett szándékom. Gyűlnek a javaslatok, az ötletek a témában, de szerintem pont olyat amilyet szeretnél, kész kapcsolást, sosem fogsz kézhez kapni. Ellenben kísérletezni, próbálgatni, és ehhez segtséget kérni a fórumban nagyonis lehet. Egyáltalán nem felesleges ide írni. Nem kérdőjeleztem meg a topikod, mert mint látod nekem is tetszik az ötlet, örülök hogy megnyitottad. Csak egy kis megjegyzést tettem, miszerint nem feltétlenül kéne olyan nagy lépésekkel haladni ha most kezded, inkább kisebb sikerek, mint nagyobb csalódások. Szerintem. Ha a megjegyzésemben az ellened irányuló cseszekedést akartad kilátni, elnézésedet kérem, nem akartam a dolgot kenyértörésig vinni. A cuccot meg, amint leírtam, valószínű hogy megépítem, de majd, nem most, mert éppen elég másik projektben vagyok benne, szóval ilyen módszerrel sokat kell majd még várnod. Üdv, Tom
és mivel ezt igy leirtad, meg fogom építeni akkoris ha bledöglök
![]()
Szia
Nekem is tetszik uli ötlete! Ugy nézne ki,mint a függőleges led sor,amikor vezérli őket az ic,csak a forgás miatt az egész oldalnézet teli lenne ledsorral Magyar vagyok különben,de ezt vhogy nemtom kifejteni ![]() Én egy bicikli lámpával kisérleteztem minap,és beállítotam villogásra,de a kieggyensúlyozással kegyetlenül szenvedek ugyhogy most egyhelyben áll Csak abban bizok,ha a futófényt rászerelem a forgó teste,akkor a nyák,és az alaktrészek őssztömege,nem fogja kihozni az egyensúlybol a szerkezetet,mert akkor csak maszirozónak lessz majd jó ![]()
adhatok egy tanácsot?
![]() ellensúly ![]() fogsz monjuk egy gombelemet és odaragasztod a végére ha megszűnt a rezonancia már nyert ügyed van ![]() valószínű énis ezzel fogok a legtöbbet ...ni ![]()
uli!
Én értettem hogy mit akarsz... Van valami konkrét célod amire fel szeretnéd ezt szerelni (pl bicikliküllő vagy akármi)?
konkrét cél? :d nem elég az hogy valószínűleg tök jó látvány lesz?
![]() azért fogom megcsinálni, mert egyrészt közben tanul az ember másrészt szivesen csinálom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „azért fogom megcsinálni, mert” Hát akkor uccu neki! Holnap lehet nekilendülni! Várjuk a fejleményeket, és az eredményeket! ![]()
egyelőre még ott tartok hogy várom a vishay-tol a ledeket
![]() mihelyst meglesznek, elmegyek bevásárolom a tranyókat, kondikat, motort meg egykét szépséget ![]() ![]()
csak jólenne úgy hozzáfogni hogy van egy nyákterv. De ebben valahogy nem vagyok otthon
![]() ![]() ![]()
Ez igaz!
Csak nem mindeggy,hogy mekkora az ellensúly tömege,mert pontosan ugyanakkora tömegűnek kell lennie,és ugyanolyan távolságra is kell lennie a tengelytől az ellensúlynak,mint amilyen távra van a tengelytől az "igazi súly" ![]() szal értitek ![]()
Azokat várhatod!
Én lassan egy éve várom...
én már régebben is reneltem tőlük és kéthét mulva meg is jött :
![]() ![]() Pulyka: Az a legegyszerűbb, ha a nyákot egy 3 szög formájára vágjuk.miután beépítettük anyákot megkeressük két súlyívonalát és azoknak a metszéspontjához kell tenni a motor tengelyét ![]() ![]()
Ezzel egy a baj: a háromszög geometriai sülyvonala, illetve súlypontja csak homogén tömegeloszlású háromszögnél értelmezhető a tanult képlettel. Mivel a nyákon egyenetlenül vannak az alkatrészek, máshova fog ez esni, mint számolnánk. De amúgy PRC-s tapasztalatokból: nem nehéz az egyensúlyt belőni, egy csavart kell forrasztani, vagy rögzíteni a nyák kiegyensúlyozandó oldalára, és annyi anyát rácsavarni, hogy egyensúlyban legyen...
Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |