Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GPS GSM modulok programozása
Lapozás: OK   28 / 28
(#) proba válasza gyurma888 hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 1
 
Nekem az volt a hiba, a TX RX vonalon magasabb volt a feszültség 2,8V nál. A rajta lévő modul bekötését kikeresed, ott a közepe táján van valami referencia feszültség nevű láb. ha a TX RX vonalra nagyobb feszültséget kapcsolsz a kelleténél, akkor ez megemelkedik, és nincs hálózat hibára megy.
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 1
 
Bocsánat nem ilyen modulon mértem a referencia emelkedést, de a TX RX láb túlfeszültségét emlékeim szerint ez sem szereti.
(#) gyurma888 válasza proba hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Hétfőn jelentkezem, mert sajnos most nincs kéznél a labortápom, de egészen biztosan igazad van, mert az adatlap 30. oldalán írja, hogy nem lehetne magasabb a Vih 2,8V-nál. Ezt eddig sajnos nem vettem észre. Remélem más hiba nem lesz.
Hétfőn jelentkezem, köszönöm!
(#) superuser válasza gyurma888 hozzászólására (») Sze, 21:02 / 1
 
Telefon azonosítóit ellenőrizd.
Kezdd az IMEI számmal.
usecase: hibás FW frissítés során az IMEI szám 000000000000000 értéket kap, ettől kezdve a szolgáltatói regisztráció sikertelen.
Ez egy lehetőség a sok közül. Nem csak a nullás IMEI lehet érvénytelen.

Egy ilyen hibának a leghatékonyabb megoldási menete, hogy eljutsz a MEGFELELŐ SZINTŰ technikai supportig a szolgáltatónál és egyszerűen megkérdezed őket, hogy mit látnak, miért került elutasításra a regisztráció.
(#) gyurma888 válasza superuser hozzászólására (») Vas, 22:22 /
 
Nos, végül az lett, hogy próbálgattam, de azzal a modullal nem sikerült semmit elérni. Úgyhogy végül rendeltem egy újat, és ezzel semmi probléma, minden gond (és bármilyen beavatkozás) nélkül felcsatlakozik, kicsörög, stb. Nem tudom pontosan, hogy mi ölte meg a másikat, elsődleges problémának a 3,3 volt logikai szintet látom (és köszönöm, hogy írtátok, mert ha nem mondjátok, valószínűleg sosem jövök rá, még nem láttam ilyet ), de ezen kívül superuser, köszi, utána szeretnék járni a problémának, és ez tök jó kiindulópont lesz.

Amúgy majd írok, nagyon kíváncsi vagyok hogy egyszerű lakossági, "filléres" csomaggal mennyire nyújtanak segítséget egy ilyen - viszonylag speciális - problémában.
Következő: »»   28 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem