Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   81 / 81
(#) Sodó válasza Bakman hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Ettől a választol féltem.
Ha a kazánon két féle szobatermosztát vezérlő van, egy öntanuló és egy onoff-os, hogyan fog viselkedni?
Az öntanulónak kéne valahogy előnyt élvezni, gondolom én....
Valami relével lehet ezt megoldani?
Az a terv, hogy az also szinten lévő padlófűtést az öntanulós vinné. A felső szinten ahol radiátorok vannak termofejjel, ott lenne az onoff-os. Csak, ha egyszerre dolgoznának ne legyen összeakadás....
(#) Bakman válasza Sodó hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Megoldható akár a szobánkénti vezérlés is, ehhez vannak zónás termosztátok de akár egyedi rendszer is összeállítható, igény szerint.

Lehet két termosztáttal is vezérelni a kazánt de ehhez már kelleni fog minimum két extra relé. Továbbá a fűtési csöveket is fel kell készíteni a dologra, miszerint ha az egyik rész kér meleget, akkor a másikhoz ne tudjon eljutni a meleg víz. Ha a a rendszer nincs erre felkészíve, akkor azt is meg kell bontani.

Termofejes helységben további trükkök lehetnek. Ha a termofej elzárja a radiátort és a termosztát szerint hideg van, akkor a kazán elindul de nem lesz hova tolni a meleget. Illetve oda fog menni a meleg víz ahova tud, már ha tud. Ha csak a termofej van használva, akkor oda csak akkor jut meleg, amikor valamilyen egyéb oknál fogva a kazán elindul.

Magyarán: van egy rendszered, ez úgy működik, ahogy. Át lehet alakítani szinte bármilyen igény szerint de ehhez "egy-két" dolgot át kell szerelni. Beleértve az elektromos és vizes részt is. Egy-két termosztáttal nem lehet kijavítani a hibás vagy áthidalni a perpillanat nem megfelelő csőrendszert.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Megint volt nálam pár Q3 és Q7 RF termosztát és megint elcsodálkoztam, hogy a 24VDC helyett új kondival is csak 13-14VDC a táp, amikor a relé behúzott, ez ilyen megoldás.
(#) ramin1 hozzászólása Jan 4, 2019 /
 
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni egy új termosztát bekötéséhez. A házban egy saunier duval isotwin 24 f kombikazán biztosítja a fűtést és a meleg vizet is. A jelenleg is működő termosztát honeywell t6360a bekötése az alábbi képen látható. Az új termosztát computherm e300-ba melyik sorkapcsolás a helyes? 3-5?
(#) Inhouse válasza ramin1 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
Inkább a 3-4, az a COM-NO, mint a másiknál.
(#) moele válasza ramin1 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
A termosztátban két potenciálmentes relé található, amelynek a nyugalmi állapotban nyitott csatlakozási pontja a sorkapocs COM-NO(3-4) és K2 (8-9) feliratnál találhatók. Amennyiben a termosztát kapcsolójelet ad ki, úgy mindkét potenciálmentes relét kapcsolja, így külön-külön a COM-NO (3-4) és a K2 (8-9) két csatlakozási pontját összezárja. Ide kell csatlakoztatni a vezérelni kívánt készüléke(ke)t.
(#) Stift hozzászólása Jan 8, 2019 /
 
Sziasztok , jó napot ! Junkers márkájú és Zv20.KE23.s5o95 típusú gázkazánhoz milyen márkájú és típusú szobai thermosztát kell ? A kazánt már a márkaszervíz és mások is többször átvizsgálták és nem találtak hibát. Ennek ellenére a kazán egyszer felfűt és utána leáll. Újra beindítható. Azt gondolom, hogy a thermosztát nem jó, vagy nem való hozzá, mert nem ez az első. Itt kérek segítséget , mert a szerelők nem foglalkoznak a kompatibilitás kérdésével. Ha az elektromos huzal szakadt el valahol, akkor azt honnan lehet megtudni ? Üdvözlettel : Stift
(#) uniman válasza Stift hozzászólására (») Jan 8, 2019 /
 
Jó lesz hozzá "helyiséghőmérséklet-termosztát" is...
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2019
(#) moele válasza Stift hozzászólására (») Jan 8, 2019 /
 
Szia , A Junkers-hez van analóg (tekerős) és digitális (programozható) termosztát is ami biztosan jó a készülékhez. Bosch TR 12, Bosch ZRZ 12-2 .
(#) VIM válasza Stift hozzászólására (») Jan 8, 2019 /
 
Szia! Azt fontos volna megtudni a feltett kérdésre válaszolni tudóknak, hogy most milyen termosztát van használatban és az hová van bekötve a kazán panelén.
(#) szaki112 hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
Hello, segitseg kellene. Mi lehet a baj? Computherm termosztat vezerel egy westen kondenzacios kazant. Mostanaban azt vettuk eszre hogyha a termosztatot feljebb vesszuk es jelet ad a kazannak leold a fi rele. Mi lehet a baj? A kazan sose ir semmilyen hibauzenetet.
(#) ramin1 hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Köszönöm a segítséget! Sikerült bekötni a termosztátot!
(#) jesszusom hozzászólása Jan 13, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy computherm q7rf termosztátom. Ilyen kondi van benne, amit cserélni szeretnék. sajnos elég noob vagyok, nem ismerem az értékeket. milyen adatok alapján keressek pót kondit?

kondi.jpg
    
(#) Teaway válasza jesszusom hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
A kondi tetején keresd a kapacitást és a feszültséget.
(#) moele válasza jesszusom hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Ez egy 250V~ 40/100/21 fémezett, polipropilén, fóliakondenzátor motor indításához. Az egyfázisú motor 50 Hz-es (60 Hz) váltakozó áramú rendszerben történő indításához és jobb működéséhez szükséges. Széles körben használják az elektromos ventilátorok, a légcserélő ventilátor, keringető, mosógép és az energiatakarékos készülékek számára. Csak ugyan ilyen értékűt szabad a helyére tenni.
(#) Stift hozzászólása Jan 15, 2019 /
 
Üdvözlök Miindenkit ! Azt szeretném megtudni, honnan lehet tudni, hogy a szobai kazán vagy a thermosztátja a rossz ? Junkers régi típusú gázkazán. Milyen márkájú thermosztát jó hozzá ?
(#) Tomi111 válasza Stift hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Mi a kazán ill a termosztát típusa? Na meg mi a hiba?
Csatoltam egy termosztát képet. Olyan?
Ha igen, akkor szereld le a termosztátot( talán egy csavar és pattintós rögzítése van). A panel az előlapban marad, nem kell vezetéket kikötni, csatlakozós. Ha nincs rajta termosztát és a kazánt téli állásba teszed, fűtenie kell max lángon. Persze a kazánon beállított vízhőfok függvényében.
(#) jesszusom válasza moele hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
De pont azt olvastam, hogy a hőfok értékben nagyobbat kell venni, mert alul van mértezve, az tipushiba ennél a termosztátnál

Köszi!
(#) VIM válasza jesszusom hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Szia! Szerintem az a fontos ebben kondenzátorban, hogy az értéke az legyen a rajta feltüntetett értékű, mert ez a tápfeszültség szempontjából meghatározó szerepet tölt be a termosztát működésében. A 100nF/275V és az X2 legyen szem előtt tartva a beszerzéskor. Ha az értéke méréskor kisebb a ráírtnál már cserélni kell, mert bizonytalanul fog tőle működi a termosztát.
(#) hgabeee hozzászólása Szo, 19:01 /
 
Sziasztok! MMG termosztátot cserélek Computherm Q7-re. Végigböngészve mind a 81 oldalt arra jutottam, hogy a 2-es és 4-es vezetéket kötöm a NO és COM pontokra. Csak egy megerősítést kérnék, hogy jól gondolkodtam-e?
(#) VIM válasza hgabeee hozzászólására (») Szo, 19:27 / 1
 
Szia! Nézd meg, hogy a kazánod termosztát csatlakozási pontjaira melyik kettő szál van kötve (oda ahol eredetileg a rövidzár volt) és azt kell a Q7 általad említett pontjaira kötnöd.
(#) proli007 válasza hgabeee hozzászólására (») Szo, 19:35 / 1
 
Hello! Jól gondoltad.
(#) moele válasza hgabeee hozzászólására (») Szo, 19:50 / 1
 
Szia ! Az 1-es-re menő sárgászöld vezetéket (nulla vezető) szigeteld le, nem kell sehova bekötni.
Én is megerősítem mint proli007, hogy jól gondoltad.
(#) Stift válasza Tomi111 hozzászólására (») Hé, 17:13 /
 
A kazán típusa ; Junkers ZV20 KE23
A thermosztát Computherm
Köszönöm !
A hiba az, hogy a kazán egyszer felfűt és többször nem.
(#) Stift hozzászólása Hé, 20:39 /
 
Sziasztok ! Jó, valódi tudással - referenciával rendelkező - szakemberekre van szükségem, mert Én nem értek a villanyszereléshez, a termosztát bekötéshez, semmihez. Csak van egy kazánom, ami egyszer beindul, jól fel is melegszik, de csak egyszer. Már márkaszervizek is megnézték, de nem találják a hibát. Junkers ZV20 KE23 típusú , a termosztátja pedig Computerm típusú. Háromszor jöttek ki szerelők, magukat hozzáértőknek mondók a termosztáthoz is, és mégsem működik a rendszer. Mindenkinek jól működő háztartást kívánok !
(#) Stift válasza uniman hozzászólására (») Hé, 20:40 /
 
Köszike !!!
(#) Stift válasza VIM hozzászólására (») Hé, 20:43 /
 
Computherm
(#) Stift válasza moele hozzászólására (») Hé, 21:10 /
 
NAGYON KÖSZÖNÖM !
(#) Stift válasza VIM hozzászólására (») Hé, 21:16 /
 
Hogy hova van bekötve, nem tudom. A márkaszerviz szétszedte, nem mondta, hogy rossz helyen. Csak nem tudta megcsinálni.
Következő: »»   81 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu