Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Azt én is szívesen megvárnám , de hát túl fog élni minket az tuti.
Nem tudom milyen tokozású a 24c16 furat szerelt vagy smd ?Mert úgy vettem ki a szavaidból , hogy mintha megtorpantál volna megint az smd miatt akkor ?
De lehet tudok neked egy olcsóbb megoldást .Most olvasgattam a service rajzát , és a vége felé le van írva , és képekkel illusztrálva, hogy hogy kell a szerviz menüjébe belépni .Ahol meglehet változtatni a tévé olyan részeit , amit egyébként laikus felhasználó nem tud.Ebben benne van az is ami neked kell , illetve úgy nézem az eepromot is meg lehet írni a szerviz menüből.Nos ott meg tudod változtatni a jelszót , ha minden igaz amilyenre szeretnéd .Érdekel ez téged , vagy nem annyira ?
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Csak azt hittem már elment a kedved tőle.Akkor itt lesz.Remélem azért kitudod bogarászni majd a lényeget.
Szia!
Esetleg úgy nem jön elő a menü rajta, mint az Orion TV-ken? Ha megnyomod a két csatorna váltógombot előjön a TV menüje távirányító nélkül.
Valahogy pedig be kellene tudni jutni , mert onnan szerintem meglehet az epromot is íratni a tévével.
Én úgy olvasom egyébként , hogy a távirányítón a le fel gombokat nyomva kell tartani , és így kell a tv főkapcsolójával a tévét bekapcsolni ekkor kellene megjelenni a szerviz menünek .Utána már ha bent vagy , akkor már könnyebb lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Vagy a tévé előlapján a le fel gombot nyomva tartani , és úgy bekapcsolni a főkapcsolóval.
Ez a leírás a Ch..693g-hez való és azt hiszem a tiéd nem ilyen.
Meg kell lelni a hozzá való belépési variációt.
Nos a 696 manuáljában a P+ , és a P- egyidej0 nyomva tartása mellett kell bekapcsolni a tévét úgy jön elő a szerviz menü.Nézd csak .
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Lenne egy olyan tippem , hogy mi lenne , ha kivennéd a 24LC16 ot , és úgy megpróbálnád ezt a szerviz menüt .
Sziasztok!
Lenne egy tv ami a piros színe néha el meg néha magától vissza jön. És ha mozgatom a az alaplapot akkor vissza jön egy kis időre. Ez majd látszódik is a videón is. Videó Válaszotokat előre is köszönöm.
Nyilván , ha mozgatásra javul , akkor érintkezési hibát , vagy forrasztási hibát hibákat kell keresni.
Értem , és melyik gomb párossal tudtál belépni a P+ P- ?
Most kellene egy üres 24c , és beletenni , aztán megint szerviz menü a tévé megírja , és lehet örülni.
Kolléga ahol mozgatva lett .Vagy az alaplap felől , vagy a képcső felől .Csak nem tetszik ez a feszültség alatti mozgatás veszélyes !!!!!!
Tudom hogy veszélyes ezét szigetelt csavarhúzóval mozgatom 1000v evvel már az kV részekhez is hozzá érhetek mert nem üt át rajta mert az már kis Amper miatt képes rá.
Köszi a segítséget azért
![]() Megnézem A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Örülök , hogy sikerült .Használjátok egészséggel.
Sziasztok!
Napokban folytattam a funai 21d-8118f-es TV javítását, jelenlegi méréseim alapján kiment a kerámia ellenállás. De a gond nem itt van. Én gondolkodás nélkül egy hatalmas hülyeséget csináltam. Az egyik nagyfeszültségű kábelt nem tudtam kiforrasztani a képcsőpanelről és gyerekként középen elmetszettem. Tudom hogy hiba volt de így már nem merem bekapcsolni a tv-t, hogy összeforrasztom és rakok rá zsugorcsövet. Az lenne a kérdésem hogy esetleg valaki nem tudna rá egy megoldást hogyan tudnám ezt orvosolni. A kábelt nem tudom lecserélni mert nagyfeszültségi trafó belsejében található amihez nem nagyon szeretnék piszkálni. Előre köszönöm a tanácsokat. További szép délutánt. Csepcsavo A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Szia!
Forraszd össze és tegyél rá zsugorcsövet. Én már kötöttem össze így nagyfeszültségű vezetéket és semmi gond nem származott belőle.
Sziasztok!Egy kis tanácsot kérnék egy daewoo 72cm sik képcsöves tv javításában.DTZ-29U3K
A hiba az egyik este mikor néztem szétugrott a kép oldalirányban.A soreltérítő ic-re tippeltem(tda8358j) és kicseréltem.Ugyan az maradt a hiba.Tovább keresgéltem és találtam egy 24 nanos kondit ami zárlatos volt a sorkimenő tranzisztor mellet. Kicseréltem egy 27 nanosra amit épp találtam.Most helyén van a kép de a szélei hullámosak és fényerőre hol összemegy hol szétugrik a kép egy picit.Lehet sok a kondi kapacitása?Valamit még kinyírhatott a zárlatos kondi?Merre induljak el?Választ előre is köszönöm!
Kicsit tovább keresgéltem és megnéztem a tda feszültségeit.A 12 volt helyett 13.1 van és a 45 volt helyett 39.5 ami szerintem alacsony.Ellenállások,diódák ellenőrizve.Szakadást vagy további zárlatos kondit nem találtam.A kép bekapcsoláskor nem a teljes méretében jelenik meg ha nem szépen komótosan húzódik szét oldal irányban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
Szia!
Az nem soreltérítő IC, hanem képeltérítő. Cseréld a sortápfeszültség (ami a sortranzisztor kollektorára megy) pufferkondenzátorait.
Sziasztok!
Összefoglalva a Funai tv-nek a tápjában cseréltem a gratz-t és a tranzisztort meg ma a kerámia ellenállást. Összeraktam a TV-t mindent összeforrasztottam. Bekapcsolom de semmi nem történik. Ez előtt míg az alkatrészeket nem cseréltem ki sorba verte a biztosítékot most azt már nem csinálja de a led se villan ki. Mérésnél a nagy trafóig eljutott az áram de tovább nem tudtam mérni. Esetleg van valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma? Én gondolatom szerint a tranzisztorra gyanakodtam de az nem lehet mert az áram eljut a nagy trafóig. Előre köszönöm a tanácsokat. Sziasztok Csepcsavo
Sziasztok, Magdolna vagyok, és most regisztráltam. Tanácstalan vagyok egy dolog miatt, és itt a hosszú hétvégen szakemberhez sem tudok fordulni. Kérlek ha tudtok segítsetek, legalább jó tanáccsal.
A TV- viszonylag régi Samsung CZ-21A083N. Tegnap késő éjjel a következő jelenség volt: A TV ki volt kapcsolva, de áram alatt volt, a készenléti led világított. Azt vettem észre a sötétben, hogy a gép hátuljából valahonnan fény jött elő, teljesen megyilágítva a mögötte a falat. Ez néhány mp(kb 10) múlva eltűnt. Mikor megnéztem mi van ott, semmi gyanúsat nem láttam, nem volt szaga sem, hogy valami esetleg égett volna. Ezután még vagy fél óráig figyeltem még egyszer feltűnt a jelenség, de rövidebb időre, szinte csak elkezdődött, de abba is maradt a fényjelenség (vagy mi...)Ezután kihúztam a fali csatlakozót. Ma egyszer bekapcsoltam a TV- teljesen jól működött, de szintén nem hagytam áram alatt. Az az igazság, hogy nemigen merem így használni. Van valakinek ilyen tapasztalata? Mi lehet ez? Lehet, máskor is volt már ilyen, csak nem vettem észre? Használjam? ne használjam? Köszönöm, ha tudtok valami okosat mondani.
Szerintem használd nyugodtan. Javítani elég akkor, ha nem működik.
Köszi, ha majd mégis felrobban, majd jelentkezem.
![]()
Sziasztok!!!
Adott egy CTV 577 TV azt produkálja, hogy néha zöld és kék színű csíkok jelennek meg a képernyőn a forrasztásokat már át forrasztottam de nem javult meg. A sorvég trafót ha mozgatom akkor elmulik, de viszza is jön a hiba. Mit nézzek még át benne?
Üdv. Mindenkinek! Nemrég kaptam egy Techwood 26"-os képcsöves tv-t. A probléma az lenne vele, hogy egy idő után elkezd sípolni. Van mikor türhető, de van amikor már olyan erős a sípolás, hogy pár másodperc alatt megfájdul tőle a fejem. Azt hallottam hogy ilyenkor a puffer kondenzátort kell cserélni. Valóban így van? Nem sokat értek az elektronikához (autószerelőnek tanulok), de természetesen autóelektronikával kapcsolatos, illetve alap dolgokat sikerült elsajátítani, de nem szeretném kapásból elrontani a tv-t
![]() Előre is köszönök mindent, üdv.:GPéter |
Bejelentkezés
Hirdetés |