Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy ismerősömtől kaptam egy Labtec Power Wireless Desktop Plus tipusú vezeték nélküli billentyűzetet. Vevőt sajnos nem kaptam hozzá igy csak a bill. van meg. Arról érdeklődnék hogy lehetséges lenne ezt átalakítani bármilyen módon vezetékesre hogy használni tudjam. (vezetékem van hozzá) Semmilyen képzettségem sincs ebben a témakörben de szivesen hallgatok bármilyen megoldást, ötletet. Most kezdtem egy villamossági suliban szóval vannak tanáraim akik segiteni tudnak az ötletek alapján. Nagyon hálás lennék. Egy kép hogy milyen a billentyűzet: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
1000Ft körül lehet kapni vezetékes billentyűzetet, ez a probléma nem igazán életszerű...
Üdv Inhouse Idézet: „Arról érdeklődnék hogy lehetséges lenne ezt átalakítani bármilyen módon vezetékesre hogy használni tudjam. (vezetékem van hozzá)” Majdnem azt mondam hogy ha van hozzá vezetéked akkor használd ![]()
Tisztában vagyok az árakkal, nem azért tettem fel a kérdést mert egy másik 1000 forintosat akarok használni...
A pc vagy AT, vagy PS2, vagy USB porton tud billentyűzet jelet fogadni. A vezetéknélküli bill, egy bill, egy RF adó, és egy RF vevő USB-porttal. Nem valószínű, hogy a PC által fogadható szabványnak bármelyik megfelelne az adóban, amit vezetékkel ki lehetne vezetni. Azt mondtad, van vezetéked hozzá, de nem írtad milyen. Ha pl. szerelhető tuchel dugóval szeretnéd megoldani, el kell keserítselek, ugyan ránézésre olyan, de a PC dugó vékonyabb lemezből van, ezért a szerelhető tuchel nem megy bele a PC AT csatlakozójába.
Nem ismerjük se a konkrét vez. nélküli bill elektronikai rajzát, se nincs szabvány arra, hogy a tervező, hogyan mátrixolta belül, ezért nem kaphatsz konkrét választ erre. Az, hogy meg tudná-e valaki oldani más kérdés, nem lenne annyira egyszerű, de biztos lenne ilyen ember, viszont nem csinálná meg magának sem, mivel nem éri meg. Konklúzió: lehet kapni 1000Ft körül bill-t és azt kell inkább használni. Örülök, hogy segíthettem... Üdv Inhouse
Igen, ebben igazad van hogy lehet hogy nem éri meg és hogy milyen az elektronika rajza. Amúgy PS2 vezetékem lenne hozzá. Igaz nem vagyok benne az ilyesmiben de halottam olyasmit is pl hogy lehet terveztetni és gyártatni nyákot. De ahogy mondtad Te is ez már nem érné meg...
Azért köszönöm a segítséget/felvilágosítást.
Sziasztok!
![]() A következő problémával fordulnék hozzátok : Van egy szétszedett billentyűzetem, amit átalakítva 2 állású kapcsolót szeretnék bekötni a betűk helyére. Odáig jutottam, hogy ha egy kapcsolót rákötök adja a jelet, tehát a gép kiírja az álltalam kívánt betűt. Idáig rendben is lenne csak hogy ez egy folyamatos jel, tehát olyan mintha rá tenyereltem volna a billentyűzetre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tudásom még csekély de elszántságom határtalan ![]() Ja és az említett link : Link A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Egyszerű.Hagyatkozz a szemedre .A rajzjelek szerencsére nemzetköziek.A fénykép az meg végkép.
Sziasztok! Új vagyok itt és szeretném kikérni a véleményeteket. Azon gondolkozom, hogy az OMSI nevű buszszimulátorhoz egy átalakított billentyűzetet készítenék. Tehát arra gondolok, hogy 3-4 felé szednék egy billentyűzetet és gombjait, így egy műszerfalszerű dolgot tudnék magam előtt létrehozni. A gombok helyén nem változtatnék, csak külön-külön szedném, majd egy házba beleépíteném. Ez nagyjából 0 tapasztalattal szerintetek mennyire lenne kivitelezhető? Válaszotokat előre is köszönöm!
Ha fólia billentyűzeted van - márpedig valószinű, hogy az, akkor ahány nyomógombra van szükséged annyit be kell plusszban valami más fajtából szerezni és 1-1 pár dróttal be kellene forrasztgatni a PC billentyűzet helyére. Csakhogy a fóliát nem fogod tudni forrasztani. Le kell másolnod a fólia mátrixát és egy saját nyákot bekötni a fólia helyett. Vagy... keresel olyan billentyűzetet, ami még NYÁK alapú és forrasztható. De ha jól emlékszem van már ilyen fórum...
Sziasztok! Új vagyok itt és szeretném kikérni a véleményeteket. Most kaptam egy Delux K7005-ós billentyűzetet és azon gondolkoztam hogy átalakítóm vezeték nélkülire. szerintetek van erre lehetőség,mert ahogy néztem alul ki van formálva az elemtartó része.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Na, akkor az elemtartóval már nem is lesz baj!
![]()
Sziasztok! Android 2-es tablethez vett az asszony billentyűzetet. microusb volt rajta - ezt átalakítóval is meg lehetett volna oldani - de az alacsony árú termékre való tekintettel megoldottam ezt egy normál USB A csatlakozó felforrasztásával. Mielőtt ezt megtettem volna a tabletet kipróbáltam USB egérrel - azzal tökéletesen ment. A billentyűzethez azonban - amit azóta PC-n is kipróbáltam - rengeteg driver is kellene. Itt meg vagyok lőve, mert az Androidmarket és a Google play más. A google-ről tudnék leszedni drivert - android4-hez, de a "bedrótozott" Androidmarketen nem találtam olyan alkalmazást, ami ezzel a is billentyűzettel menne - ráadásul Android 2-n. Adni nem adtak hozzá semmit. Gondolom valami *.apk kellene, de gyanítom, hogy a linux alapok miatt volna valami egyszerű megoldás is. Nincs valakinek ötlete? A tablet... és a billentyűzet ami átalakításra került (hangsúlyozom- PC-n már megy, tehát az átalakítással nem volt gond).
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Sziasztok! van egy régi típusú teljesen közönséges PS/2 castlakozóval ellátott billentyűzetem. Ezt szeretném vezeték nélkülivé varázsolni. Olvasgattam már a neten, esetleg PIC-el vagy AVR-el lehetne kivitelezni, viszont normális kapcsolást sehol sem találok. Tudna esetleg valaki linkelni vagy csatolni egy működő kapcsolást? köszönöm szépen.
Szerintem ez a 'na ilyet nem kell építeni, meg kell venni' típusú ötlet.
Üdv! Van 1 usb-s billentyűzetem (görgő is van benne, mert ilyen multi funkciós) és abba 5 szál van benne.
1. fekete 2. piros 3. sárga 4. barna 5. szürke Na most az a problémám... hogy van 1 usb kábelem ami 4 szálas: 1. fekete -ezt gondolom a másiknak a feketéjéhez kell kötni 2. piros - ezt is csak a piroshoz. 3. zöld - ezt hova kellene? 4. fehér - ezt hova kellene? Mert levan vágva a vezetéke... szinte tövig... és szeretném meg javítani ![]() Tehát ahol vannak azok a pici lukak... ha van benne olyan fém szál akkor látszódik... tehát az a része van lefele ugye? Előre is köszönöm! ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Az USB mindíg 4 szálból ál. Táp, adat+, adat-, GND. A GND-t mindkettőn könnyű megtalálni, a piros a táp a két adatszálat kösd össze, ha nem megy, kösd rá fordítva és kész. Nálad a sárgát, barnát, szürkét kell cserélgetni, de esélyes, hogy a szürke például csak árnyékolás, vagyis szintén GND, de ezt ki lehet csipogtatni.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Az a baj... hogy semmi életjelet nem mutat... tehát a ledek sem világítanak/villanak fel... nem tudom mit kéne néznem... a vezeték amit rá akarok kötni elméletileg jó... (usb-s) nem nagyon tudtam meg sípoltatni mert nem ér hozzá a műszer rendesen... pedig a tápok meg vannak neki adva...
Edit: tapasztaltam valamit: Idáig: akárhogy kötöttem be... a kis panelen az ellenálás melegszik nagyon... ez jó vagy rossz jel? Mit jelenthet? A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
pontosabban: Azt sem tudom sajnos hogy a billentyűzeten melyik lehet az adat + adat - Ha már azt tudnám akkor jó lenne... viszont próbálkoztam már villog meg ilyenek és azt írja hogy az usb eszközt nem lehet felismerni..
Biztos, hogy USB-s, nem PS/2, vagy DIN? Te vágtad le a dugóját?
Nézd meg a panelon, hogy nincs-e szitázva a vezetékeknél valami! Ha az 5-ből kettő testre megy, akkor az is adott. A tápot meg lehet nézni, pufferkondi plusz lábára kellene menjen. A LED-ekből is lehet silabizálni a táp/test szálakat.
Biztos hogy usb-s volt mivel multi médiás... van benne görgő is meg zene lejátszókhoz gombok...
viszont ha a feketét a feketéhez kötöm akkor nem csinál semmit csak forrósodik az ellenállás... (2db) a 3.-ik nem. nincs semmi rá írva se a vezetékekre sem a panelra... sajnos... szóval tulajdonképpen csak a pozitív van meg (piros) a többit még nem tudom hova kell kötni... csak nem értem miért van ez hogy az egyikbe xy színűek a vezetékek a másikba meg yx színűek... :/ Edit: most találtam meg a modelljét... sajnos ps2-es az a lila kis dugó-s Pont ez az: Bővebben: Link Model: kl-0210 és genius Akkor ez nem fog menni usb-n? Vagy mi? Bár multimédiásat nem láttam még ami nem usb-s szóval ez nekem még új O.o A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Még nem létezett USB, de már voltak különféle szuper billentyűzetek extra felszerelésekkel. Az egész csak kiegészítő szoftver kérdése.
értem... találtam a színekről leírást h mi melyik... szóval majd holnap rá kötöm rendesen az usb-re kíváncsi vagyok hogy működik-e... ha működik megosztom veletek hiszen én is nehezen bukkantam rá... majd bele szerkesztem.
![]()
A PS/2-est ne akard USB-re kötni, nem csak a csatlakozó a különbség. Ami egyezik, az az 5V táp.
Akár a piros is lehet más, a kis kínai épp mit kötött oda, tehát nem biztos, hogy +5V. Le kell követni a panelon.
Értem, hát akkor meg próbálom megnézni. Kedves moderátor! Mostantól figyelni fogok arra is.
Most kezdem szét szedni újra. Ha lesz valami új hírem, szerkesztve megosztom veletek.
Mivel bele szerkeszteni most valamiért nem tudok, ezért új hozászolásba írom le amit tapasztaltam.
Szóval találtam ezt a kis képet: Kép 1 ps/2 Meg ez szerint néztem: kép2 Viszont találtam itt az oldalon ezt a kis leírást: Bővebben: Link Szóval most nem tudom hogy csináljam. Mert ahogy meg csináltam a 2 képnél. Narancs színű vezeték nincs is hozzá... Akkor nem tudok neki 5 V tápot adni. Szóval ezt nem igazán értem hogy hogy is van ez. Szét szedtem egy régebbi billentyűzetet. Abba meg 4 vezeték van benne pedig az is ps/2-es és ott is mások a színek...:/
Az a vezeték nem véletlenül lett levágva róla.
Vagy a vezeték volt rossz, vagy a bill, de ha tőből vágták le a vezetéket, akkor inkább az utóbbi. Nem kockáztatnám egy pc épségét, egy 50-50% hibás billentyűzettel. Az általad megadott billentyűzetnek egyébként ez a lábkiosztása: Piros - Adat Szürke - GND Barna - VCC Sárga - CLK Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Köszönöm!
Nem hiszem hogy rossz... meg amúgy sem hal meg a gép... meg ha meg is hal... nem sokat veszítek vele... mivel kb éppen hogy szerintem p3-as mert 900mhz-es amd procis... ddr1-es usb-s alaplap... ![]() ![]() De majd még írok. Köszönöm mindenki segítségét! Ha tudom módosítani majd az üzenetem akkor ebbe szerkesztem bele hogy jó-e vagy nem.
Meg próbáltam usb-nél nem csinál semmit... így azt sem írja ki hogy nem lehet felismerni az eszközt.
Rá kötöttem ps2-es csatlakozóra... úgy meg halványan villognak a ledek... akkor rossz a billentyűzet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |