| (#) |
dawe hozzászólása |
Aug 16, 2026 |
 |
/ |
 |
|
Kedves fórumtársak!
Olyan asztali PC házam van, amiben 1 db 3,5-es HDD hely van, mégpedig a ház alján. A HDD-t az alján lévő csavarok rögzítik, az oldalsó csavarjai így nincsenek használva.
Szeretnék ebbe a házba egy második HDD-t is kulturáltan beépíteni. Az a kérdésem, hogy tudtok-e olyan HDD beépítő keret szerű dolgot, ami nem csinál semmi mást, csak az oldalsó csavarokat felhasználva egymás fölé rögzíti a két HDD-t. Az kellene, hogy oldalra ne nagyon lógjon ki semmi, mert ott már az alaplap kezdődik.
Tulajdonképpen két darab, jó helyen megfúrt lemezre lenne szükségem, de társasházi lakásban én ilyet nem tudok csinálni.
Tud esetleg valaki ilyesmit, amit készen lehet kapni?
Szervusz!
Nem találtam, csinálni kell. Arra ügyelj, hogy mindkét diszk alja alatt legyen annyi hely, hogy a levegő tudjon körülöttük áramolni és hűteni őket, különben megfőzik egymást.
Szia
Ilyesmi? Az más, hogy 25$ nem biztos megér két ilyen lemezdarab...
Szia! Pontosan ilyenre gondoltam. Köszi!
Az lehet, hogy ennyit nem ér meg, de egy opciónak mindneképpen jó.
Szia!
Ha van a közeledben PC bontó, vagy hulladékudvar, egy kidobott házból ki lehet venni az eredeti HDD keretet, rögzítő lemezeket.
Ezzel is kell egy kicsit zörögni, de a furatok már adottak, csak méretre kell vágni.
Szia!
Ez is jó ötlet. Köszönöm!
Legegyszerűbb a hiltiszalag! 4 kis darab, mondjuk 3 vagy 4 lyuknyi és kész. Maximum alul a ház aljánál akkorára kell vágni a hosszát, hogy ha kicsit meglazul se tudjon elfordulni.
Ha nem laksz messze - neked adom