Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1187 / 1267
(#) HA5BRG válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Vendéglőbe, dísznek stb. tökjó lehet így is, hogy nincs bele. Azt úgyse látja senki
(#) RoliNyh válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 7, 2018 /
 
Akváriumot kell belőle csinálni...
(#) Maller Attila hozzászólása Ápr 9, 2018 /
 
Sziasztok! Bevállaltam egy Sony KV-21FX30K javítását! Gondoltam ha minden kondit ikcserélek, a hang áramkör kivételével, hamar végzek. Nem így lett. Áramtalanító kapcsoló be, a standby led 11-et villog majd szünet és folytatja ugyan azzal, 11 villogás majd szünet, és így tovább. Mit tegyek cseréljem ki az 5V-os relét (nem mai darab, egy párszor már ki-be kapcsolt, 2002/09 kiadású a lelkem), vagy inkább a nagyfesz tranyót BU4508DX-et, esetleg mind a kettőt?
(#) Maller Attila hozzászólása Ápr 9, 2018 /
 
Ja, a relé behúz csak éppen utána nem történik semmi.
(#) stevepapa válasza Maller Attila hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /
 
Keress rá mit jelent a 11 hibakód. Sokat segíthet, nem csak kondik okozhatnak gondot Cserélni csak azt szoktak ami rossz. Egyébként a 11 hiba a 8v hiányára utal, de ha atáp nem indul akkor is villoghat 11-t. A relét zárd rövidre kapcsold be, ha a táp egyébként jó a sorvégtápnak meg kell jönni.
(#) kadarist válasza Maller Attila hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /
 
Szia!
Cseréld ki az MCZ3001D táp-kontroller IC-t. A hibája miatt csak sokára indul a főtápegység, így időtúllépés alakul ki és ezért a 11-es hibakódot (Jungle controller 8 volts error) villogtatja a rendszervezérlő. Aliexpressen kapsz ilyen IC-t, én is onnan vettem tavaly, ugyanilyen hiba miatt.
(#) HA5BRG hozzászólása Ápr 13, 2018 /
 
Akinek esetleg kell egy komplett Orion AT505 káva, plexivel, katódszakadt képcsővel (vagyis külsőre komplett), az jelezze nekem.

Ellenkező esetben jövő kedden a lomtalanításnál odaadom az "indiánoknak".
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 13, 2018 /
 
Sziasztok!
Tegnap hozták a UPC kábelt. Két TV-re kértem be is üzemelték. Sajnos csak este derült ki hogy mind a két TV ( Samsung Planó és egy Thomson , mind a kettő crt ) ugyan úgy zúg , ha a képernyőn világos tartalom van .(Van egy harmadik is egy Grundig az is crt ) Eddig Invitel volt de nem vettem észre ilyen jelenséget sem analóg sem digitális műsor nézése közben.Ha a készülékeket 30%-nál nagyobb hangerővel hallgatjuk akkor igen zavaró . Scart csatlakozóval vannak össze kötve de hiába cserélgetem nem igen változik az eredmény.
A másik: A UPC médiaboxnak van egy LOOP kimenete , ami arra szolgál hogy videó magnót is rálehessen kötni, felvétel céljából. Ezt a kimenetet hogy lehet aktiválni?
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Szia!
Erre egy orvosság van: a beltérin maximumra állítani a hangerőt és a tévén pedig a kellemes hangerőre. Így lesz a legkevesebb zavar a hangban.
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Köszi, szépen , most is így használjuk , de gondolkozom egy kis teljesítményű erősítőre, kivezetni a hangot.Az a baj hogy a scartot meg kell buherálni . Na mindegy .
Még egyszer köszi.
(#) vidfred hozzászólása Ápr 14, 2018 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy kis 15"-os Technika Tv-t, ami nem kapcsol be. Találtam egy "halott" alkatrészt, AZ1080 S2 van rászitázva. Kínai oldalt kivéve egy lengyelt találtam még, ahol megemlítik egyáltalán. Tud valaki helyette valami megoldást hazai beszerezhetőséggel?
(#) stevepapa válasza vidfred hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Egy kép az alkatrészről lendítene a megoldáson.
(#) vidfred válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Bocsánat, elírtam a típust, AZ1084S2 a helyes. A középső, csonka láb egyezik a házzal, hűtés képpen is a panelra van háttal forrasztva. Kapcsoló FET-nek tippelem, mert ez már az alaplapon van. A táp kimenetei megvannak, csak 12V-ot ad ki. A képet csatoltam, ha sikerült. (röhej...most látom, hogy a fotó, amit feltöltöttem, az egyik népszerű kínai áruházból van, potom 14 dodóért árulják.) Azért köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2018
(#) kadarist válasza vidfred hozzászólására (») Ápr 16, 2018 /
 
Szia!
Ez egy 3,3V-os stabilizátor IC. Bővebben: Link. De persze nem csak 3,3V-os típus létezik ebből a sorozatból. Nézd meg, hogy középső sorban milyen számok vannak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2018
(#) stevepapa válasza vidfred hozzászólására (») Ápr 16, 2018 /
 
Mint ahogy ezt előttem jelezte egykolléga ez egy "stabkocka" köznyelven Ami biztosan beszerezhető, helyettesíthető ha megtudjuk, hogypontosan mi van ráírva. Egyébként lehet,hogy terheli valami, mondjuk zárlat ezért tűnik halottnak.
(#) ColT hozzászólása Ápr 17, 2018 /
 
Hello,
Erre valakinek van tippje esetleg? Philips LCD TV hiba
(#) vidfred válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Szia!

Ugyan ez van ráírva, mint a képen szereplőnek.Próbálok valami helyettesítőjét keresni hazai beszerezhetőséggel. Kiforrasztva ez szakadt mindenféle irányból. Köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza vidfred hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Beforrasztva megnézted a bemeneti és kimeneti feszültségeket?
(#) vidfred válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 18, 2018 /
 
Igen, 12V-ot kap, de ki nem jött belőle semmi felemelt lábnál sem.
(#) oxygen válasza vidfred hozzászólására (») Ápr 18, 2018 /
 
Szia

Az egyik láb a bemenet a másik a GND, ne nagyon emelgesd őket. A bemenet hiányát kibírja, de ha a GND "szakadt" mindenkitől elbúcsúzhatsz aki a stabilizátor után van.
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 20, 2018 /
 
Sziasztok!
Megint UPC ! Olyan problémám van hogy a médiaboxot ha kikapcsolják (Lányomék) akkor lekapcsolja a tv-t is . Valami Tv követési üzemmódba van mint régen a Philips videomagnók. Egy Thomson Tv (egyelőre oda nem tettem fel, hátha meg lehet oldani általánosban is ) ami ezt csinálja , a többi nem .A készülékek scarton keresztül vannak összekapcsolva , és ha letakarom a boxot akkor a távkapcs nem vezérli a tv-t.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2018
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 20, 2018 /
 
Megoldom , elvágom a 8. láb bekötését.
(#) tvnezo hozzászólása Ápr 21, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung Plano sík képcsöves tévénk (Model: CW-29M66V, Tip.: KS3A29M6), ami üzem közben részben megadta magát. Éppen néztük, amikor kisebb pukkanásszerű hangot adott, erős égett szagot kezdet árasztani és kis füst jött ki a dobozából felül- közben eltűnt a kép, csak hang maradt. Azaz a TV-adás hangját még lehetett hallgatni, de kép már nem volt.
Mi mehetett benne tönkre? Érdemes a javítással, alkatrészcserével foglalkozni? Milyen költséget jelenthet a javítása?
(#) lukovicsek hozzászólása Ápr 21, 2018 /
 
Sziasztok.
Lenne egy beteg tv LE32c450e1w amin felül egy kb 8 cm csikos sáv jelent meg, és mintha ott ragadna halványan egy rész az előző kápbő, melegedésre erősödik kicsit. Valaki tud mondani rá okosságot ?? Kösz előre is.
(#) kadarist válasza tvnezo hozzászólására (») Ápr 21, 2018 /
 
Szia!
Itt akkor tudunk segíteni, ha te magad szeretnéd megjavítani a készülékedet.
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 21, 2018 /
 
Hajlamos vagyok rá, de először azt szerettem volna megtudni hogy javitható e vagy gazdaságos e javítani
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 21, 2018 /
 
Nem neked írtam az előzőt.
(#) tvnezo válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 21, 2018 /
 
Szia! Én szeretném, de segítséggel.
Tőletek a lehetséges hibák és a javítási lehetőségek/megoldások vonatkozásában kérnék segítséget. A családban meg van olyan, aki nálam jobban ért az elektronikához, és vele végeznénk el az alkatrész cseréjét. Így tudtok segíteni? Előre is köszönöm, ha igen.
(#) fecameca válasza tvnezo hozzászólására (») Ápr 21, 2018 /
 
A pukkanás és a füst, az nálam tiszta öröm, mert akkor nem kell a hibát sokáig műszerrel keresgélni, általában megvan, hogy mi égett? Fényképezd le, és mi megmondjuk, mi az? A sortrafó szokott áthúzni, azt kb. 5-7 ezerért lehetett általában hozzájuk megrendelni. Ha egy elektrolit kondenzátor pukkant, az sokkal olcsóbb, hacsak nem vitt magával más alkatrészeket is a hiba. Ha csak a kép tűnt el, a sortrafó a gyanús. Azt viszont ónszippantó nélkül eléggé bajos kicserélni. Ha a sorvég-tranzisztor túlélte, akkor csak a trafót kell beszerezni.
(#) Cinema válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 21, 2018 /
 
Ha a sortranszformátor megy tönkre, akkor többnyire nincs hang utána.
Én arra gondolok, hogy több készülékben is előforduló kis kék-színű kerámiakondenzátor hibásodhatott meg, a sortranszformátor mellet, ami a füstöt és a kép eltűnését is okozhatta. Ennek a cseréje egyszerű, de inkább nagyobb feszültségűt kell beépíteni oda, a kapcsolási rajza alapján.
Egy fénykép a készülék belsejéről és a jelzett hibahelyről jó lenne.
Mérni kellene több alkatrészt, egy digitális-multiméterrel, ha van.

Üdv!
Következő: »»   1187 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem