Fórum témák
» Több friss téma |
Bizony, utólag kimértem, és a bc 327-213- as résznél is el szoktak durranni a kis tranyók és tényleg nem érdemes 12 forintos tételeken hibát keresni, ráadásul ha sokat erölteted elviheti a BD ket, és a motorolákat. Érdemes még az N125(2Ft/db) öket is cserélni, ráadásul az újak kissé jobb tulajdonságokkal jönnek...
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Szeretnék venni egy videoton ra6363-ast, találtam egyet a közelemben, viszont van egy olyan hibája, hogy néha szól néha nem. A fejhallgató kimenetébe félig bedugva a csatlakozót, megy rendesen minden. Olcsón hozzájutnék, műszaki beállítottságú vagyok. Tanulásra fogékony, érdemes lenne belevágnom? ![]()
Ha csak ennyi a hibája, könnyen javítható, vagy a fejhallgató kimenet megszüntethető, ha nincs rá szükség.
Köszönöm, akkor lecsapok rá úgyis régóta szemezgetek már egy hazai erősítővel
![]()
Bocs a dupláért, de az előbb elfelejtettem megkérdezni, hogy tudom a legegyszerűbben kikötni az aljazatot? Használni úgysem fogom soha, ezért inkább kikötném az a biztos.
Az alaplapról kihúzod a fejhallgató csatlakozást ( a rajzon 8. számmal van jelölve ) és az 1-4 , valamint a 2-3 kivezetést átkötöd.
Igen, 16 ohm terhelésre. Vagy 8 ohm esetén 15-20W-ig.
Hálás köszönet Uraim a segítségért!
Sikerült igaz jó sok utánjárással az összes gyári alkatrészt beszerezni. ![]() Ismételten remekül szól a 2550A páros. Üdv!
Ellenállás pozíció lista
![]() A szűrkékbe nem vagyok biztos ismeritek?
Hali!
Áh, én feladtam vele a küzködést, eltettem félre, majd talaán egyszer szerzek bele egy fél végerősítő modult, vagy mindkettőt.
Üdv!
Ismételten seítségre lenne szükségem. Nálam a vt14-vt06 bc213B, vt16-08 bc212b volt,és ez is került bele de nagyon melegednek,rendesen forrók. Rendbe van ez így? Lehet ezért halálozott el előzőleg a vége? Vettem László ajánlására bc546-556-ot-is. Lehet cserélnem kellene őket mégis...? Nálam vélhetőleg gyárilag szerelt vt17 bc182b, vt19 bc546b, vt36 bd140, vt33bd139 vt27 bc212b, vt26 337-40 (ebből van gyái is 25-ös)állítólag jobb a40-es mert nagyobb a csillapítása. Végül pedig két motorola T1819-1-T1820.1 Amit észrevettem lényegesen kevesebb a basszus a gyárihoz képest. Tehát szeretném a két véget minnél jobban összehangolni.
Egyedül a VT16 szokott picit melegedni, ezért cserélték BD140-re.
A BC337-25 azt jelenti, hogy ß~250 a -40 azt, hogy ß~400. Csillapítása nem tudom, hogy lehet egy tranzisztornak. Akármilyen tranyót teszel is bele, kisjelű szempontból nem lehet különbség a mélyátvitelben. Itt még valami más probléma is lehet.
![]()
Ön egy Úr!
![]() Tudom hogy nem bonyolult, de már belekavarodtam.
Feszültségeket kéne beállítínom mert vannak a rajzhoz képest eltérések sajnos mind a két végen.
Csak nem látom át a működését..., ha "változtatok" az alkatrészeken milyen hatással lessz az pontosan. Összes alkatrész cserés lett a folia kondikon kivul, alkatrészeket mérve ügye hibát nem találtam feltételeztem ha bemelegszik valami akkor lesz zárlatos[/b]. Ami változott 0,6w 1%-os ellenállások, vc44 egy roe47/25; vc04roe4,7 63v ;vr38-39 0,47 2w-huzal ellenállás,tranzisztorok. Mért adatok 4,5 fordulatú hangerő mellett: vt14-e 0,763 b0,171 c-35,6 vt06 0,766 165 34,5 vt16- 34,6 34,1 1,20 vt06- 34,7 34,1 0,766 vt19- -35,1 -34,4 -1,150 vt17- -1,150 -0,495 1,010 vt36- -0,590 -1,150 -35,8 vt33- 0,410 1,010 35,4 vt26- -0,63 -0,60 0,470
A feszültségeket mindig 0 hangerőnél mérjük, kivezérelve csak szóppal tudod hitelesen megmérni!
A mért értékeknél nem látok semmi rendellenességet, leszámítva a VT06-nál a 165???
Ezek apró eltérések, század voltra egyébként sem fog megegyezni a rajzon lévő értékekkel a ténylegesen mért érték, mert azóta emeltek a hálózati feszültségen és egyébként is van szórása a félvezetőknek.
A listádban kétszer van a VT06, eltérő értékekkel. Az elsőnél a 165V -os Bázis feszültség gondolom, 0,165 akart lenni. A második VT06 melyik tranzisztor? Inkább a VR07, VR15 ellenállások kapcsain mért feszültség lenne a lényeges, abból többet tudnánk meg. Feszültségeket vezérlő jel nélkül mérünk, kivéve, ha arra a rajzon nem utal más. (régebben a japánok jel nélküli és max. teljesítménynél mért értékeket is feltüntettek a rajzaikon, meg gyakran még jelalakokat is). A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
Ha valaki ránéz a gyári feszültség értékekre, akkor hamar rájöhet, hogy nem igazán stimmelnek, valamint nem igazán egyeztethetők össze az élettel...
Pontosan.
Azok a feszültségek 0,7 és 0,8V. Egészen rendben van.
Én jónak látom, bár nem egészen tökéletes, de működőképes mindenképp.
Egyenfeszültséget tényleg kivezérlés nélkül érdemes mérni digit multiméterrel, mert volt hogy ugyanarra a mérési pontra kétféle feszültséget adtál meg, valószínűleg a hangfrekis jel az oka. A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
Sziasztok!
Én is már rájöttem hogy ezeket az értékeket 0 állásban kellett volna mérnem.. Igazából a másik oldallal próbáltam hasonlítani a feszülségeket.. Már látom a gyári adatok ugymond ajánlott megközelítő értékek. Hibát vétettem a VT26 helyére egy bc227-25-öt rektam a 337-25 hejett. illetve kiszedtem a szabájzó modult is kicsit átnyálazni.. háát ráfert..összes forrasztás,illetve néhány elkót cseréltem 16v100u mert bár kapacításuk megfelelő volt mindha egyik másik elkezdett volna kifolyni. Remélem a TEAPO 35v100u 105' -os zöld arany színű jó lesszbele, ez volt itthon. Most rakom össze próba ,majd mérések újra. Köszönöm a segítséget! ![]()
A VT26 nem problémás ilyen szempontból, ott normál helyzetben épphogy van pár tized Volt.
Az túláram esetén söntöli a VT33 vezérlő feszültségét.
Rövidre zártam a vt06-ot
![]() Miért is ![]() ![]() ![]()
Ezeket már leírtad az előző listában is.
![]() A VT06-ot eljátszani nem volt annyira jó ötlet, ez tény. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |