Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   105 / 105
(#) antiktelefon válasza szotyi222 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Ez viszonylag jó hír.
méréshez
Ez a szöveg a 6363-ról szól, de teljesen jól használható a 6383-hoz is.
Főleg a feszültségértékek miatt linkeltem.
Néha a némítás is tud furcsa dolgokat csinálni, a hibakereséskor ki szoktam iktatni, illetve ha gond van vele, létezik rá egy módosítás.
Ez két viszonylag szép rajz:Link
Link
Pár tranzisztor különbözik a 6363 rajzán, de gyakorlatilag ugyanaz a kettő.
(#) szotyi222 hozzászólása Máj 28, 2019 /
 
Ma ki cseréltem az ellenállást de ugyan az a probléma csak ugye a másik oldalon mert felcserélve hagytam a végfokokat.
Nagyon kis hangerőn jól szól de ha feljebb tekerem akkor recseg. Ötlet? A némítással szerintem nincs összefüggésben mert akkor nem vándorolt volna a probléma a végfok cserével.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
(#) antiktelefon válasza szotyi222 hozzászólására (») Máj 29, 2019 / 1
 
Válaszoltam neked, az előző hozzászólásban linkeltem egy szöveget.
Az abban lévő mérési pontokat ellenőrizd, és ha valami nincs rendben, írd meg. Vakon nehéz megmondani a hibát.
A berakott ellenállás melegszik? Ha nem, akkor valami elszállt a gerjedéstől, ha melegszik, akkor meg még mindig gerjed.
Kimaradt: Ha ránézel a szintén linkelt kapcsolásra, látszik, hogy a némításért felelős BF244 mindkét végfok panelen szerepel, és gyakran van probléma vele. Nyugodtan forraszd ki onnan amíg hibát keresel, nem okozhat semmi gondot.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2019
(#) szotyi222 válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Rendben. Írok ha van valami új dolog!
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) szotyi222 hozzászólása Jún 5, 2019 /
 
Igazatok volt, a némítással volt a probléma. Időközben hozzám került egy másik 6383 is, aminek az a problémája hogy egyszerűen nincs hang. Már be kapcsoláskor sem ad hangot a hangfal. Rá mértem a végfokokra, és nem kapnak tápot.
A táp panelen keressem a problémát?
(#) antiktelefon válasza szotyi222 hozzászólására (») Jún 6, 2019 /
 
Na ugye
Végül csak kiszedted a némítást, vagy átalakítottad? Van egy egyszerű tranzisztoros változata, ami megbízható: „a gyártó módosította BC337/25-re (kollektor a VR01-VC04-hez), aminek bázisa és emittere közé egy 10K-s ellenállást kötött be" Ha meg akarod csinálni, de nem világos, szólj, és keresek képet róla.
A táp hiba egyszerű, nézd meg, hogy a nagy kondikon megvan-e a feszültség (30-36V dc).
Ha nincs, akkor mérd meg a diódahíd ~ jelű lábait. Ha azon van olyan 48-52V ac, akkor cseréld ki a diódahidat. Bármi jó oda, amit fizikailag be tudsz szerelni, és tud 5A-t. Négy külön dióda is jó. Négyzet alakú diódahíd is jó, csak a lábak feliratának megfelelően kell behajtogatni a helyére.
Szép nem lesz, de működni fog.
(Ha a kondikon megvan a feszültség, akkor ellenőrizd a kábelt, ami a tápból az alsó nyákra megy -A jelű, a bal végfok mellett van. Egyes láb pozitív, kettes negatív táp, 3 és 4 a test.)
Ha a leírtak alapján nem lett meg a hiba, írd meg, hol mit mértél. Amúgy ha se + se - táp nem jut a végfokra, akkor nagyon nagy valószínűséggel a diódahíd a rossz, hacsak nincs lehúzva a tápcsati...
(#) szotyi222 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 6, 2019 /
 
Igen csak ki szedtem.
Mindenhol normális feszültséget mérek (csatlakozó,kondi,végfok)
Ha kapcsolok valami zenét akkor a teljesitmény mérő mozog, viszont semmi hang. De még a pattogós hang sincs, olyan mint ha nem is lenne hangfal rákötve...
(#) tiggersoft válasza szotyi222 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /
 
Ellenőrizd le a fejhallgató csatlakozónál a hangszóró leválasztó kapcsolót.
(#) szotyi222 hozzászólása Jún 7, 2019 /
 
Le van szedve a csatlakozója a panelról.
Mire gondoltál hogy ellenőrizzem?
(#) ronin75 válasza szotyi222 hozzászólására (») Jún 7, 2019 / 1
 
Az baj, mert a muzsika, mielött eljutna hátra, tesz egy kanyart a fejhallgató csatlakozóhoz és onnan megy ki a hangszóró csatlakozóhoz. Tehát ha ott valami nincs rendben, (kontaktos, hiányzik, stb.) akkor nem lesz zenebona hátul.
(#) antiktelefon válasza szotyi222 hozzászólására (») Jún 7, 2019 / 1
 
ronin75 jól írja, kell a fejhallgató csatlakozó...
Ha rossz a fejhallgató csatlakozó, akkor a B jelű csatlakozójának 1-4 és 2-3 pontjaira forrassz egy-egy rövidzárat a nyákon. (tehát az elsőt a negyedikhez, a másodikat a harmadikhoz)
Még korábban belinkeltem neked a kapcsolási rajzot, ha ránézel, azonnal leesik neked is. Akkor is érdemes a kapcsolási rajzot olvasni, ha a nagy részét nem is érted, főleg amikor egy hiányzó jelet vagy feszültséget kell megkeresni.
Ha elsőre azt írtad volna, hogy a kivezérlésjelző mutat, de nincs hang, azonnal meglett volna a hiba. Honnan vetted, hogy nincs tápfeszültség?
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2019

vidi6383.png
    
(#) szotyi222 válasza antiktelefon hozzászólására (») Sze, 20:16 /
 
Ismét köszönöm szépen a segítséget. Összeforrasztottam a nyákon amit mondtatok és minden szuper.
Következő: »»   105 / 105
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu