Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   109 / 109
(#) laci_w hozzászólása Márc 26, 2020 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!
Került hozzám egy EA6383S erősítő, kérdésem az lenne, hogy a végfokjában a VC18 jelű kondenzátor (ahogy nézem egy hidegítő- gerjedés gátló), a rajzon 22pF-os, nálam 47pF-os van helyette beültetve.
Nem tudom ez valami "gyári" módosítás, vagy valaki ilyet rakott bele javításkor?
Valaki, akinél még van eredeti végfokpanel, nem nézné meg mi az eredeti érték ebben a pozícióban?
Előre is köszönöm!
(#) beretiisty66 hozzászólása Márc 30, 2020 /
 
Megoldódott a sercegés bár lövetem nincs pontosan mi okozta. Kezdetnek nem is olyan tranzisztor volt a szabályzó második fokozata mint amit a kis almanac ír nekem, de cseréltem mindkét oldalt, de ugyanúgy csinálta. Aztán szétszedtem pár kondit és visszatettem mindet az sc09 kivételével és ím már nem sistergett. Most vagy az volt vagy valamely kontár összehúzott pár forrasztást mert igen ocsmány csimpulák voltak forrasztványnak otthagyva. A földelését nem is bántottam, és egész szép négyszögeket meg háromszegeket köpköd ki hátul ha telefonról adok neki, bár az egész fel volt húzva egy 50 herzes hullámzásra, de van egy gondolatom hogy az a szkóp trafója volt.
Ha valaki esetleg ezzel küzd szerintem érdemes megnézni a forrasztásokat mert ha én jól láttam akkor ott nekem túl közel voltak a dolgok, egy tán át is volt nyalva a mellette levőbe.
Köszönöm a segítséget és minden jót!
(#) tokosvereb hozzászólása Ápr 1, 2020 /
 
Sziasztok,
szeretnék kérni Videoton RA6363s (tuner elhangolódás, tuner behangolhatatlanság, phono bemenet néma) hibák javítására aktuális szervizt, szakembert, akihez elvihetem javíttatni 2db nevezett erősítőm!
Előre is köszönettel
Bence
Következő: »»   109 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu