Fórum témák
» Több friss téma |
Az meglehet hogy rosszul mérek mert amatőr vagyok. Vagy kontár. Az alábbi rajz szemlélteti ahogy mérni szoktam.
Nade miért nem látható kondenzátorlábakat jelöltél?
![]()
Ez így néz ki valójában. Piros +Ut=34V, Kék -Ut= -34V, Zöld GND=0V Az azonos színnel jelölt és összekötött pontok között rövidzár (0R) van.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
Akkor kapok 34 V-ot ha műszer fekete vezetéket a zöld jelölések valamelyikére teszem és a piros vezetéket pedig először pirosra , másodszor kékre ?
Reméljük, a műszert azért tudod helyesen használni.
![]()
Talán arra képes vagyok!
![]()
Sziasztok Van egy Videoton RA 6363 tipusu erösitöm és szeretném a világitást kék ledre cserélni eben kérnék segitséget leirást mijen értékü alkatrészek kelenek hozá elöre is köszönöm
Ez nem jó mert ez előre világít. Az izzó pedig a plexi oldalán van.
Ha előre világít, miért van akkor az oldalán diffúzor?
Sziasztok,
Adott egy RA 6363S erősítő, ami kb. 1 éve szekrényben volt. Tegnap elővettem, a probléma a következő: bekapcsoláskor pattan ahogy szokott, de nem szól, csak nagyon halkan. Maximális hangerőn is épp hallható. Csatlakozásokat, forrasztásokat átnéztem, gombokat, potikat kitisztítottam, de nincs változás. Merre tovább? Köszi!
Szia!
Néhány mérés a topicban leírtak szerint szükséges. Több műsorforrásról is próbáltad?/ vagy rádióról/? A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
Igen, próbáltam, mindenhol ugyanaz. Nem szeretnék pofátlannak tűnni, de a mérésekről tudnál adni némi bővebb információt?
Muting áramköre okozhatja. Próbára vedd ki a BF244 feteket a végfokmodulról.
Hálás köszönet a tippért, a BF244-ek eltávolítása után újra szól! Amíg nem veszek másikakat, használhatom így?
Igen, sokan némítás nélkül , használják.
Ritka, hogy mindkét fet elszálljon egyszerre, ott inkább más gond lesz. Pl. a szabályzó modulon hibás a zajzár áramkör, vagy a táp trafó mögötti táppanelen a váltót "figyelő" résznél valamelyik dióda..
sziasztok, van egy videoton s6363 s erősítőm be dugtam és el kezdet füstölni a trafó. Lehetne e rendelni valahol ilyen trafot és mennyiért. És miért lehetett. Előre is köszi
Szia!
A tekercselés drágább lenne , mint egy tökéletesen működő használt komplett készülék. Nagy kérdés, hogy a trafón kívül, még mi hibásodott meg.
Ha a trafód füstölt, ott nagyobb baj lehet a háttérben! Pl zárlatos végtranyók+patkolt bizti!
Szerintem is. Alaposan át kellene nézni a cuccot. Magától nem kezd el csak "úgy" füstölni...
![]()
Sziasztok. Van egy régi Vidi RA6363 erősítőm és már nagyon recseg a hangerőszabályzó. Gondolom poti. Ha jól tudom 2XM10A 2x100k poti van benne ugye? Másik kérdésem hogy valaki csinált ehhez már hangszóróvédő kapcsolást? És ha igen melyiket és hogyan? Nagyon idegesítő a bekapcsolásnál az a nagy durranás. Köszi!
Elfelejtettem még megkérdezni hogy ki tudom úgy cserélni a potit hogy nem csavarozom ki az alaplapot? Nem akarok vele nagyon szenvedni.
Hangszóróvédő kapcsolásnak bármelyik megteszi, amelyiknél van kimeneti egyenfesz figyelés is!
Ha kicseréled a puffereket 10000µF 35V-os kondikra, el fog férni alattuk a relé és az áramkör is. A poticseréről annyi, hogy leszippantod az ónt a poti lábairól, lehúzod a gombot és kibillented a gomb mögött találhapó PE porvédőt óvatosan. Ezután a poti kibillenthető könnyedén a helyéről. Ha nagyon sz...r a poti, az Urbánnál még lehet kapni (talán).
Köszi a segítséget. Esetleg egy kapcsolást tudnál küldeni a hangszóróvédőre? Az Urbántól rendeltem hozzá potikat remélem meg is érkezik a héten. Nem nagyon akartam szétszedni jobban az erősítőt ezért kérdeztem hogy így ki tudom-e szedni belőle. Még át akarom RCA bemenetre és valami értelmesebb hangszóró csatlakozóra alakítani a ki és bemeneteket mert így igen szenvedés ez a 5DIN-es csatlakozó.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
Szia!
Vagy esetleg hibás egyenirányító dióda híd.
Igen ezt tudom én is de minden cucc már RCA-val csatlakozik, a Tuchel meg mindig kontaktos lett vagy szétpergett vagy hasonlók.
Kérdés hogy ha a Tuchel helyett RCA aljaztokat kötök be akkor ott az testelhető a házhoz? Vagy teljes mértékben el kell szeparálni?
Az UHER szalagos magnómon csak Tuchel aljzatok vannak, amiket évek óta napi rendszerességgel dugdosok ki-be, de még soha sem lett semmi bajom a Tuchel aljzatokkal, ellenben az RCA dugók és aljzatok, valamint a kínai Tuchel dugók sorra hullanak ki, pedig nem a 4-500Ft-os kategóriából vásárolok! A Tuchel aljzat szerintem kiváló konstrukció, kiváltképp, ha Hirschmann (HTV) A rége3bbi AT-s korszakban miért Tuchel volt a billentyűzet csatlakozó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |