Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Wii-egér - vezérlés ujjakkal
Wii-egér - vezérlés ujjakkal
Beküldte: Topi, idő: Feb 3, 2008, forrás: sg.hu - Berta Sándor
Bruce Howard mérnök olyan eszközt fejlesztett ki, amelynek a segítségével akár a levegőbe rajzolt kézjelekkel is irányítható egy számítógép.

Az 50-es éveit taposó férfi a karperec segítségével a legkülönbözőbb feladatok végrehajtására képes a laptopján vagy egy asztali PC-n. Akár flippert játszik, akár valamit kijelöl, mindezt az egér és a billentyűzet megérintése nélkül teszi. Kizárólag a találmányát használja.


Az egész hasonlít a Különvélemény című sci-fi filmben látott megoldásra, ahol a kiberrendőrök a virtuális térképek és adatlapok között lapoznak. Bruce Howard Lightglove-nak nevezte el az általa megalkotott eszközt, amely hasonló elven működik, mint egy Wii-kontroller. A Lightglove előnye azonban, hogy a Wii-kontrollerekkel ellentétben képes akár az egyes ujjak mozgásainak, rezgéseinek érzékelésére is. Így az ember akár több ujját is különböző feladatok elvégzésére használhatja egyszerre.


Howard szerint a "fénykesztyű", amely egyébként inkább nevezhető a csuklóra szerelhető karpántnak, segítségével egy játékban különböző dolgokat lehetne egyidejűleg elvégezni. A játékos az egyik ujjával kijelölhetné a mozgás irányát és arra haladhatna, miközben szabályozhatja a mozgási sebességét, míg a másikkal lőhetne. Vagy lehetőség lenne a Second Life világában két avatárnak kezet fognia, a számítógépet és a televíziót vezérelnie. A mérnök tíz évvel ezelőtt a lakóhelyén, Catharpin faluban, a saját pincéjében kezdte el kifejleszteni a karpántot. Az édesanyja évekig dolgozott egy amerikai kormányhivatalnak, azonban egy idő után nem tudta mozgatni a kezét. Az orvosi diagnózis: úgynevezett kéztőcsonti-alagút szindróma.

"Olyan készüléket akartam létrehozni, amellyel nem kell órákig kattogtatni és amelynél nem kell a kéznek órákig egy helyben lennie. Az első prototípusok működtek és azonnal szabadalmaztattam az eszközt. Hat évvel ezelőtt fogadták el a beadványomat. Azóta lobbizok a szoftver- és a hardvergyártóknál, hogy támogassák a találmányomat. A jelenlegi meghajtóprogrammal már zökkenőmentesen együttműködik a kesztyű, azonban ahhoz, hogy játékokat, virtuális hangszereket vagy rajzprogramokban is használható legyen, a szoftverfejlesztő cégeknek támogatniuk kellene" - közölte a mérnök-feltaláló.


A Lightglove könnyebb, mint egy karóra, a használata pár perc alatt elsajátítható. Gyakorlatilag bármi irányítható vele: televízió, számítógép, zenelejátszó, sőt akár még a fényforrások is. A programot eddig Howard barátai és néhány kisebb vállalat támogatta. A szakember már csak abban bízik, hogy a Wii megjelenése óta egyre nagyobb az érdeklődés és egyszer megkeresi őt is egy nagy konszern.

Bruce Howard azonban addig sem tétlenkedik. A következő három hónapban összesen száz további prototípust fog készíteni a pincéjében. Kézzel. S közben reméli, hogy egyszer valaki felfigyel majd a találmányára.


Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: frenky, Idő: Feb 6, 2008
Ez baromi jó nem is gondoltam volna. Kösz topi.
 
Írta: bladzser2, Idő: Okt 4, 2008
Hogy mik vannak?:) Kár hogy nincs videó.
 
Írta: resistor, Idő: Dec 29, 2008
ez aztan gore dolog
nem is rossz
jo volna nekem is egy ilyen!!!!!
 
Írta: Denem, Idő: Jan 8, 2009
Ne má, hogy ezt nem támogatják a "folytogatásra sikoltó gumicsirkét" meg nyomtaják ezerrel. xD
Azért durva.
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem