Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Égi platform fényképezőgépek számára
Égi platform fényképezőgépek számára
Beküldte: rolandi350, idő: Ápr 29, 2008, forrás: Sg.hu - Alex

Bármely férfiember szívét megdobogtatja egy minirepülő, hát még ha az futurisztikus formájú, és egy hobbijához használni is tudja.

 Az "Aeryon Scout" gyártóját, az Aeryon Labsot három műszaki szakember alapította. Steffen Lindner (39), Dave Kroetsch (28) és Mike Peasgood (34) korábban kanadai szoftvercégeknél dolgoztak, melyeket felvásárolt a Cisco és az LSI Corp. Mivel kénytelenek voltak más munka után nézni, abba kezdtek bele, ami érdekelte őket. "A lényeg az volt, hogy azt csináljuk amit szeretünk" -nyilatkozta Steffen Lindner műszaki vezető. "Az első napokban nem volt cél a kereskedelmi forgalmazás." 


 Vitathatatlan tény, hogy minirepülőket szerelgetni sokkalta érdekesebb, mint DVD lejátszók chipjeivel foglalkozni. Az ötletadó Kroetsch volt, akinek már középiskola óta a robotika volt a mindene, és egy egyetemi légijármű-versenyről látott dokumentumfilm után szánta el magát a megvalósításra. Az első próbálkozása egy modellhelikopter volt, amire rárakott egy fényképezőgépet, azonban ez több okból sem felelt meg a célnak.

 A három mérnökember által készített szerkezet négy 30 cm átmérőjű gyűrűből áll, melyek belsejében rotorok vannak, ezek emelik fel az Aeryon-t, középen pedig egy akkumulátor és a dlőlést érzékelő giroszkópok kaptak helyet. Az akár infravörös, vagy éjjellátó kiegészítővel is ellátott fényképezőgép utóbbiak aljára van rögzítve, és aprócska műholdként készíti a felvételeket. A négyrotoros kialakítás sokkal stabilabb, rezgésmentesebb, mint egy minihelikopter. A honlapon lévő adatok szerint akár 500 méter magasba is fel tud emelkedni. A telepek kb. 20 perces repülési időt biztosítanak. Legnagyobb sebessége 36 km/h, így hatótávolsága kb. 3 kilométer. Különlegessége, hogy aprócska számítógépe által képes egy előre megadott GPS iránypontokat érintő útvonalrepülésre. 


 A 2006-ban Kroetsch nappalijában alapított cég mára már 7 munkavállalót foglalkoztat. A fejlesztők olyan alkalmakra gondoltak elkészítésekor, amikor valamiért problémás felvételeket készíteni, vagy csak egyszerűen időt lehet általa megtakarítani. A prototípus már majdnem tesztelésre kész - a hatóságoknak, biztonsági cégeknek és mérnöki feladatok segítésére szánják. Persze nem ők kezdtek bele először légirobotok fejlesztésébe, de a trió közlése szerint az iparág cégei elsősorban a hadsereg igényeire koncentrálnak, míg ők a lakosságra és a biztonsági ágazatra. Érvelésük szerint egy repülő kamera biztonságos távolságból teszi megfigyelhetővé a potenciális bűneseteket.

 Az eszköz nem lesz olcsó, 30-50 ezer dollár lesz darabja, de még nagyobb problémát jelent a jogszabályok korlátozása. Például Kanadában minden repülésre engedélyt kell kérni, az Egyesült Államokban pedig még komolyabban veszik az ilyen játékokat. Ennek ellenére például a paparazzik, akik komoly pénzeket kapnak a sztárokról készült strandolós-bikinis fotókért, biztosan nem fognak sokáig habozni, ha szükségük lesz rá.




Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: googa, Idő: Máj 15, 2008
Én imádom az ilyen dolgokat, bár ilyesmi dologgal az USA már évekkel ezelőtt előrukkolt. Jó, hogy valakinek olyan munkája van, ami játék
 
Írta: m2attila, Idő: Máj 15, 2008
2002-ben mi léghajóval csináltunk ilyet a francia Orange Telecom-nak.Igy határoták meg az adótornyok ráláthatóságát.Nincs új a nap alatt,csak pénz kérdése a kivitelezés.
 
Írta: Laca150, Idő: Máj 17, 2008
Csak egy linket közlök:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZUV0d4T1pXMXplUT09&pid=Vkd4U2NrMXJNVlZUV0doUVZrVkZPUT09
 
Írta: kovacs gabor daniel, Idő: Máj 19, 2008
Nekem nagyon tetszik ez a gep hogyan keszitettetek?Elaruljatpk???
 
Írta: kovacs gabor daniel, Idő: Máj 19, 2008
Nekem nagyon tetszik ez a gep hogyan keszitettetek?Elaruljatpk???
 
Írta: simonsen, Idő: Máj 20, 2008
engem is érdekle az ijesmi de leginkáb az ami scifi.
Most fejlesztek egy áramkört ami jelenleg 24v váltó megy bele 10w és ami kijön a kütyüböl az 4X24V 10w!!!
ez összesen 40Wattot jelent ez ám a nem semmi.
pláne ha ezt tudja produkálni 230v on is.
"müködésképtelen elképzelése mindenkinek van"
 
Írta: TomasQ, Idő: Máj 20, 2008
Én is csak egy linket küldök :)
http://jnaudin.free.fr/uav/qro/index.htm
 
Írta: Dani robot, Idő: Máj 21, 2008
Csodás!!!
 
Írta: archie203, Idő: Júl 7, 2008
Én eltudni képzelni ilyesmit vakuban: pl egy medencéről készítesz képet mongyuk jó lehetne egy vaku ami minden álvány szerkezet nélkül felülről vakuz...
 
Írta: misi, Idő: Júl 16, 2008
nem semmi munka lehetett öszzerakni gratula hozzá minden elismerésem
 
Írta: fufuka, Idő: Aug 15, 2008
Megjegyzem egy kedves ismerősöm csinált már ilyet! valamivel komolyabbat szerintem. ezt a cikket el is küldöm neki hagy mosolyogjon :))
 
Írta: KD mester, Idő: Aug 30, 2008
Jé!

Ilyet két éve láttam a Conrad-ban. Mondjuk az forintban sem volt 50 ezer.

Négy rotoros, akkumlátoros távirányítható játék. GPS meg fényképezési funkció igaz nem volt benne...
 
Írta: KD mester, Idő: Aug 30, 2008
Jó LI ion aksi, meg négy akkus csavarozó motor (vagy valami nagyobb fordulatszámú) meg egy kis rádiófreki+pic es meló....
 
Írta: KD mester, Idő: Aug 30, 2008
Most nézem 39.900 Huf egy ilyen hülye játék. Ennyiért még az aksit+4 motort sem tuti, hogy meg lehet venni. Ennek tükrében 50.000 dollár egy kicsit sok...
 
Írta: pamesz, Idő: Okt 12, 2008
nagyon laza
 
Írta: longi, Idő: Okt 26, 2008
Szuper gép,szuper kamerával. Hátha még robbanómotor hajtaná.Longi
 
Írta: jucus, Idő: Nov 4, 2008
kiraly nagyon laza ijen kel nekemis
 
Írta: csa, Idő: Nov 18, 2008
naon szar ez a g ép és ha megint repül akkor felrobbantom!!!!! Ja és válaszolj vissza!
 
Írta: lester, Idő: Nov 25, 2008
Még szerencse, hogy hordok magamnál csúzlit! (kétágú mogyorófa + gumi + bőrdarab) Kavicsot találok a starndon. Paparazzik reszkessetek! (Kíváncsi volnék, azamacsik tiltják-e a csúzlizást.)
 
Írta: ironman, Idő: Nov 28, 2008
pff nagyon jó mert király XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD :) :) :) :) :) :) :) :)
 
Írta: matyi, Idő: Feb 28, 2009
ez tök tuti :D :O nekem is kéne ijen bár gondolom drága :S vagy csinálok ha tudok :P
 
Írta: Stefan, Idő: Márc 1, 2009
Repülőgép modellező létemre a légifotózást már kiprópáltam, sőt jelenleg is foglalkozom vele. Ezt a masinát látva eltudom képzelni,hogy tökéletes lenne erre a célra. De az ára szerintem megmagyarázhatatlanul irreálisan magas !
 
Írta: marciart, Idő: Jún 25, 2009
Érdekes egy eszköz
 
Írta: bankimajki, Idő: Feb 4, 2010
Esküszöm, aki leoltja az ilyen terveket, azokat nem is tudom hogy mi érdekli. Engem is nagyon érdekelnek az ilyen játékszerek. Bár az 50000 dollárt én sem értem. Mi kerül ennyibe?
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem