Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » 18. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny
18. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny
Beküldte: Topi, idő: Nov 3, 2008, forrás: Riba Nikolett - Innovacio.hu

Kik indulhatnak? Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhatminden 1988. október 1. és 1995. augusztus 31. között született fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesekvehetnek részt a versenyen, akkor, ha a munkájukat az egyetem, főiskola megkezdése előtt végezték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.

Mit lehet nyerni?

I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig

II. díj: (max. három) havi 15 000 Ft-os ösztöndíj egy évig

III. díj: (max. négy) havi 8 000 Ft-os ösztöndíj egy évig

a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

A legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Zrt. 100 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is.

A legjobb pályamunkát beadott határontúli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.

Az első és második helyezett fiatalok által kijelölt egy-egy tanár (vagy konzulens) egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül.

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 25 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.

A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2009. szeptember 11-16. között Párizsban, az Európai Unió által, 33 ország részvételével rendezendő “Fiatal Tudósok Versenyén” való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni (3500-7000 euró).

Mivel lehet nevezni? Pályázni lehet műszaki, környezetvédelmi, természettudományi, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

Hogyan kell jelentkezni? A kidolgozandó téma vázlatát legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben, lezárt boríték­ban kell benyújtani 3 példányban,levélben vagy személyesen 2009. január 7-én, 15 óráig beérkezően. A borítékra rá kell írni: „INNOVÁCIÓS VERSENY”.

A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, 
továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, nyelvtudását; iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát; a konzulens, vagy felkészítő tanár nevét, címét és telefonszámát.

Kik döntenek? A pályázat elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2009. február 2-ig.

Hogyan tovább? Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, ill. a fejlesztés eredményét 2009. május 4-én, 14 óráig beérkezően kell beküldeni a verseny titkárságára. Csatolni lehet a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket.

Mit értékelnek? A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, ill. az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatósága; az eredmények világos értelmezése.

Egyéb tudnivaló? A legjobb munkákat a pályázók a Duna TV „Heuréka, megtaláltam” c. külön-műsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők 2009. júniusában, a Millenáris Parkban, a Csodák Palotájában. Az ünnepélyes díjátadásra a kiállítás megnyitóján kerül sor.

A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indo­kolt költségek megtérítésében. 

A Verseny támogatói: Oktatási és Kulturális Minisztérium, Iparfejlesztési Közalapítvány, Puskás Tivadar Közalapítvány, Magyar Telekom Nyrt., GE Hungary, Sanatmetal Kft., Ericsson Magyarország

Magyar Szabadalmi Hivatal, Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége,Siemens Zrt., EGIS Gyógyszergyár Nyrt.,Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., 77 Elektronika Kft., Innomed Medical Rt., Covent Tőke Befektető Zrt., Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, MKB Bank Nyrt.

Médiatámogatók: Duna TV, Világgazdaság, Élet és Tudomány, Csodák Palotája.




Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: madass, Idő: Jan 1, 2009
tetszik :) szívesen indulnék, de mi a teendő ha nincsen felkészítő tanár?
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem