Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Videó pályázat 2010 (Eredmények)
Videó pályázat 2010 (Eredmények)
Beküldte: Topi, idő: Nov 30, 2010, forrás:

Ebben az évben a videók teljesen más szemszögből jelenítették meg a hobbi elektronikát, mint elfoglaltságot. Ezévben a pályázók, gyakorlati ismereteket és konkrét eszközök, készülékek kivitelezésében adnak segítségnyújtást.

A zsűrizéskor figyelembe lett véve a videó szakmai felkészültsége éppúgy, mint a technikai kivitelezettsége. Az alábbi szempontok alapján lett minden videó értékelve:
- Felépítettség (téma, stb)
- Szakmai helytállóság
- Téma követhetősége
- Videó, hang, vágás (technikai szempont)
- Választott téma hasznossága

A fentebbi szempontok alapján, minden pályamunkát a készítő névének ismerete nélkül értékeltek a zsűri tagjai, és a külön-külön kiosztott értékelések közös összegzése alapján alakultak ki a helyezések.

Első helyezett egy Owon PDS5022-es színes kijelzős digitális tárolós oszcilloszkóp boldog tulajdonosa:

Rudnai Tamás: Bevezetés a PICológiába

Második helyezett, UNI-T  UT803 asztali professzionális multimétert nyert:

Hadnagy Ákos: Dobókocka

Harmadik helyezett, AXIOMET AX-3003D típusú labortápegységet nyert:

Molnár Zsolt: Forrasztópáka hegy készítése galvanizálással

Ezúton is köszönetet kell mondanunk a HEStore.hu áruháznak az értékes díjakért.

A videók rövid jellemzése:

Bevezetés a PICológiába: Gyorstalpaló kezdő PIC programozóknak, kezdve az MPLAB fejlesztői környezet használatától a LED villogtatáson keresztül a közlekedési lámpáig.

Dobókocka: I. rész: A videóban bemutatom a ProfiCAD nevű kapcsolási rajz tervező és a Sprint Layout NyÁK tervező program használatát egy elektromos dobókocka tervezésén keresztül.
II. rész: A videóban az elektromos dobókockához tervezett NyÁK elkészítését mutatom be részletesen.
III. rész: A videó az előző videókban bemutatott elektromos dobókocka készre szerelését mutatja be.

Forrasztópáka hegy készítése galvanizálással: A videóban bemutatom, hogy hogyan vonhatunk be cinkkel egy forrasztópáka hegyet elektrokémiai eljárással, vagyis galvanizálással. Ez a folyamat lépésről lépésre kerül bemutatásra, az alapanyag beszerzésétől egészen a végső terméknek a használatáig.

 

Sajnálatos módon, több - a zsűri által - utólagos átdolgozásra vissza küldött pályamunkát a pályázók nem javították ki időre, így a zsűrinek az akkori változatot kellett értékelnie.

A videó pályázaton a többi, zsűri által értékelt videó is megtekinthető. Melyet a Hobbielektronika.hu Videó tárában nézhet meg a kedves látogató.

Nem is húzzuk tovább a szót, mindenki élvezze a videókat, bízunk benne, hogy így, hasznos és szórakoztató a tanulás!

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenki munkáját, és azt a rengeteg időt amit videók készítésére fordítottak a pályázók, hogy ezzel is segítsék a kezdők eligazodását.




Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem