Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Sztereó videokamera Mac minivel
Sztereó videokamera Mac minivel
Beküldte: Topi, idő: Jan 18, 2006, forrás: prohardver.hu
A New York-i székhelyű 21st Century 3D bemutatta 3DVX3 jelű kameráját, amely dupla optikájának köszönhetően sztereoszkopikus felvételek készítésére alkalmas. A Panasonic AG-DVX100A átalakításával született eszköz több érdekességgel szolgál. Két objektívje mögött összesen hat CCD szenzor dolgozik, amelyek két független - genlockkal szinkronizált - adatcsatornára továbbítják a felvett képet. A videorögzítés nagy felbontásban is kiváló minőségben történik, hiszen a RAW formátumú képek 4:4:4 RGB színtartományban, színenként 10 bit színmélységgel kerülnek felvételre. A másodpercenként 24 képkockás videó maximális felbontása objektívenként 1280x720p lehet. A zoom és az élességállítás elektronikus vezérléssel történik; a két optika tengelytávolsága 69,85 mm.

Mac mini inside...
Amiért ez az egyébként is figyelemreméltó kamera a Prohardver! hasábjaira került, az az, hogy a nyers adatfolyam a két beépített, erősen módosított Apple Mac mini számítógépen landol. Pontos részletek ugyan nem derültek ki, de az tudható, hogy a két kis gép egy-egy 2,8 GHz-es processzort, 2 GB RAM-ot és 8 GB flashmemóriát tartalmaz, utóbbiról fut a Mac OS X operációs rendszer. A 100 GB kapacitású cserélhető (USB 2.0 csatolású) merevlemezek objektívenként maximum egyórányi tömörítetlen anyagot tudnak tárolni.
A binokuláris kereső két 800x600 felbontású LCOS kijelzőt tartalmaz, ezek képe VGA, kompozit vagy S-Video kimeneten továbbítható külső monitorokra, további csatlakozási lehetőséget pedig a FireWire port biztosít. Az összetett kamera energiaellátását az Anton/Bauer erős, akár 10 amper leadására képes lítiumion akkumulátora biztosítja legfeljebb két órányi felvételre adva lehetőséget, de hálózati tápadapter is rendelkezésre áll. Akkujával együtt a 3DVX3 tömege csaknem 11 kilogramm. A 21st Century 3D egyelőre nem árulja, csak világszerte bérbeadja eszközét, melynek költségeiről szemérmesen hallgat.



Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem