Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Háromdimenziós alakzatok a levegőben
Háromdimenziós alakzatok a levegőben
Beküldte: Topi, idő: Márc 2, 2006, forrás: prohardver.hu
A japán National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), a Keio University és a Burton Inc. kutatói néhány hete a háromdimenziós képalkotás egy szokatlan, új módszeréről számoltak be. Készülékükkel a levegőben lebegő, apró képpontokat, illetve belőlük összeálló alakzatokat lehet létrehozni. A megoldás azon az ismert jelenségen alapul, hogy a fókuszált lézersugár fókuszpontjában gázok fénykibocsátással járó plazma állapotba hozhatók.

A japán tudósok eljárása a korábbi próbálkozásokhoz képest nagyobb, fényesebb és kontrasztosabb alakzatok létrehozását teszi lehetővé, melyekhez semmi különleges anyagra nincs szükség, csupán levegőre. A megjelenítés valóban háromdimenziós, vagyis nem kell kicselezni az emberi szemet, a készülék akár körbe is járható.



A kutatók infravörös impulzuslézert alkalmaztak; a képalkotó eszköz és a legtávolabbi fókuszpont távolságát sikerült több méterre növelniük, a másodpercenként kirajzolható pontok száma jelenleg 100. Az impulzusok szinkronizálásával és a szoftveres vezérléssel lényegében bármilyen két- vagy háromdimenziós objektum kirajzolható, bár Leia hercegnő alakja egyelőre talán kissé bonyolult lenne. A feltalálók kereskedelmi felhasználással kapcsolatos terveikről egyelőre nem nyilatkoztak.

Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: Topi, Idő: Márc 6, 2006
Tiszta Star Wars lassan :D
 
Írta: whisky, Idő: Márc 11, 2006
De nagyon érdekes a dolog, még lehet belőle valami...
 
Írta: Szalai György, Idő: Márc 20, 2006
Nekem tetszik, kezdetnek nem rossz. Hány C fokos a plazma? Az valami forró nem? Akkor meg túl nagy teljesitmény kell hozzá. mekkora a plazmatest mérete? Ha nem elég kicsi akkor ebből nem lessz részletes kép soha. Az a baj az ijen hirrel, hogy kiváncsi leszek tőle, pedig tályékoztatást szolgálna. Akkor ez rosszul megcsinált hir?
 
Írta: Kefeúr, Idő: Márc 27, 2006
Ennek létezik régebbi verziója is .
3 évvel ezelőtti hír (lehet hogy az kacsa volt , vagy mostanra tökéletesítették?
Várom a folytatást !
 
Írta: _JANI_, Idő: Ápr 22, 2006
Lassan kialakul a valódi 3D-s monitor...
 
Írta: andrewg, Idő: Ápr 26, 2006
nem gyenge... el tudnám viselni mint tv :D
 
Írta: AlieV, Idő: Nov 16, 2006
Hologramkivetítés öcsém. Mint a sci-fikben. Bár én arra lennék kíváncsi, hogy lehet e ebből szineket is kihozni? talán külömböző erejű lézerekkel?
És talán nem is lessz olyan drága.
Lézert már bárhol lehet kapni pár száz fotintért.(lehet hogy otthon is meg lehetne valósítani?;))
 
Írta: csubakka, Idő: Máj 21, 2007
hat ez nekem japan
 
Írta: karesz.papa, Idő: Aug 30, 2007
Ez remek! Valódi 3D-s megjelenítés! Kidobom a régi lcd tévémet! Egy ilyen technikával élvezetesebb a tévézés és a játék is! Gondoljatok bele: Cápa , Jurassic Park vagy DOOM 3. Tetszene mi?
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem