Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Kétoldalas LCD-t mutatott be a Samsung
Kétoldalas LCD-t mutatott be a Samsung
Beküldte: Topi, idő: Jan 4, 2007, forrás: sg.hu
A dél-koreai gyártó állítása szerint elsőként fejlesztettek ki olyan kétoldalas TFT-LCD paneleket, amelyek a kijelző mindkét oldalán akár teljesen eltérő tartalmakat is megjeleníthetnek. A megoldást mobil eszközökhöz szánják.

A cég közleménye szerint az érdekes fejlesztést a CES-kiállításon mutatják majd be a nagyközönségnek a jövő héten, de addig is közzétették a legfontosabb technikai paramétereket és kiemelték a különbségeket a meglévő és a most ismertetett megoldás között. A különleges kijelzők legnagyobb előnye, hogy a mobil eszközök - elsősorban mobiltelefonok és PDA-k - még vékonyabbá és költséghatékonyabbá válhatnak, ami elősegítheti további elterjedésüket.

A Samsung fejlesztése egyedülálló abban a tekintetben, hogy a panel két oldalán megjelenített kép akár teljesen eltérő is lehet. Eddig ugyanis többnyire olyan esetekben használták a kétoldalas LCD-kijelzőket, ha az elől megjelenő tartalom tükrözésére, leképezésére volt szükség, a megoldások pedig jóval vastagabbak voltak a kívántnál. A gyártó mindezen problémákat megkerülte, pixelenként két kaput használnak - innen az eltérő képi anyag megjelenítésének lehetősége - mindehhez pedig egyetlen hátsó megvilágítás-forrás szükséges, ellentétben a hagyományos példányokkal, amelyek két forrással dolgoznak.



A kétoldalas kijelzőket főként mobil eszközökhöz szánják, ami a felbontásból (QVGA 240 x 320 pixel) is kitűnik. Az előnyök között sorolják fel a kisebb vastagságot, ami mindössze 2,6 mm, a költséghatékonyabb felépítést, és természetesen az eltérő tartalmak megjelenítésének lehetőségét. A várakozások szerint az első ilyen termékek még az első félévben megjelenhetnek a kereskedelmi forgalomban, az érdeklődők a jövő héten esedékes CES-kiállításon vehetik majd közelebbről is szemügyre a meglévő példányokat.

Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: Balu, Idő: Jan 6, 2007
És mondjuk milyen lenne a mobilban? Aki velem szemben ül a buszon láthatná, hogy kivel sms-ezek? :-D
 
Írta: borvendeg, Idő: Jan 6, 2007
Ebbe mi a nagy szám? öszefordítanak két szimpla lcd-t és kész...
 
Írta: norby1, Idő: Jan 9, 2007
Elismerem nem kis munka volt egy ilyet feltalálni, csak gratulálni tudok, de csatlakoznék az előttem szólóhoz, tehát én sem tudom elképzelni mire lehet egy ilyet használni.
 
Írta: Skip, Idő: Jan 10, 2007
talán keskenység miatt előnyös.
 
Írta: Müszi, Idő: Jan 11, 2007
Én se értem mér csinálnak ügyet belőle mer fognak 2 LCD-t tesznek rá egy kis pillanatragaszót összenyomják és kész! Az is kb 2 mm vastag lenne
 
Írta: AlieV, Idő: Jan 15, 2007
A széthajtható telefonoknál használhatják szerintem. Esetleg eltakarják a külső oldal egy részét, hogy kissebb legyen, így ezek a telefonok is vékonyabbak lehetnek és olcsóbbak(lap:D). másra szerintem a mobiltelefonoknál nem lehetne használni, hacsak nem divatolásból:
-Bibí! az én telefonomon két kijelző van!:D:D:D:D:D
 
Írta: AlieV, Idő: Jan 15, 2007
Nem olvastad végig a szöveget:
-1 áramforrás
-1 háttérvilágítás
-egy adatbemenet
2 lcd nél más a helyzet!
 
Írta: Roli, Idő: Feb 16, 2007
nade a buszon már ojan modern lenne hogy kilehetne kapcsolni és nemlátná senki. az a pillanatragasztós ötlet ház ijet még ki is találni.na mind 1. Ez azér nagy lépés a technika fejlődésében. ennyi
 
Írta: gergoo, Idő: Márc 22, 2007
Úristen!
Ti ennyire földhöz ragadtak vagytok??
Mekkora buli lenne már h. a könyvek így néznének ki??
és "lapozni" is lehet!
Oktatásban nagy hasznát vehetnék vagy bárhol máshol lenne rajta egy USB kivezetés osztán annyi szöveget vagy bármi mást lehetne rá tenni hogy új távlatok nyílnának a "Könyv" fogalom alatt!
 
Írta: Muri, Idő: Márc 31, 2007
Kétoldalú notebook esetleg? Lehajtod a kijelzőt, és ott az érintőképernyő.
 
Írta: tungsram, Idő: Ápr 11, 2007
Tulajdonképpen okos dolog de miután nekem még a mobiltelefonomban sincs kamera + nem is lesz igy nem tudom mi értelme volna ennek az újitásnak. Persze nem kell osztani a véleményemet.
 
Írta: AlieV, Idő: Ápr 17, 2007
Nem is hülyeség ez a könyv dolog! Csak még fejlődnie kell ezeknek a kijelzőknek, hogy ne törjön össze a "könyv" ha leejtem.:D
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem