Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Egycsipes termosztát
Egycsipes termosztát
Szerző: vicsys, idő: Márc 29, 2008, Olvasva: 70270, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   2 / 4

A szenzor programozásához egy PC-t használunk egy RS232 soros porti illesztővel. A picike PC-s programot nem én írtam (nem is akarok vele bajlódni) - Ридико Леонид Иванович készítette. A program angol nyelvű (hála Istennek) és csak azt tartalmazza amire szükség van. (Még az illesztő egység kapcsolási rajza is benne van!)

A kapcsolási rajzon látható, hogy az illesztő-programozó fej nagyon egyszerű felépítésű mindössze négy darab félvezetőt tartalmaz (három Fet és egy zéner). Piros csíkkal elválasztottam a 9 és 25 pin es csatlakozó kiosztását.

Nem készítettem külön paneltervet ehhez a kapcsoláshoz, hanem csak a levegőben lógva drótoztam össze az alkatrészeket. Egy kicsit még módosítottam is az eredeti rajzon és így is működik...


(Nagyobb méretben történő megjelenítéshez, kattints a képre!)

A szenzornak 3db IC foglalat lábból alakítottam ki foglalatot. Csatlakoztattam az egységet, a szenzort, majd miután kicsomagoltam egy közös mappába, elindítottam a programot:


Beállítottam a COM1 portot és rányomtam az 1-wire gombra. Rögtön megjelent a beállított (tárolt) TL és TH értékek. A Start gomb megnyomása után pedig az aktuális hőmérsékletet is mutatta.


A Start gomb ismételt megnyomásával kiléptem a hőmérés módból majd beírtam a TH és TL hőmérsékleti értékeket.


Ezután már csak a Thermostat gombot kell megnyomni és program átlépteti a szenzort a termosztát üzemmódba és beírja a memóriájába a beállított értékeket.

Miután a megerősítést leokéztuk, az Exit gombbal kiléphetünk a programból és kivehetjük a szenzort a programozó foglalatából.

Megjegyzés: A program XP alatt tökéletesen fut. Sajnos Vista alatt 1 kicsit lassabb, de elindul ott is.

Következzen a termosztát kapcsolás:


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   2 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem