Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Indukciós főzőlap javítása
 
Témaindító: csiperke, idő: Okt 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 33
(#) bodgabo válasza gtuby hozzászólására (») Nov 8, 2022 /
 
Általában javítható, látatlanba nehéz bármit is mondani/írni.

Szerencsés esetben bizti és varisztor csere.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2022
(#) narpika hozzászólása Dec 3, 2022 /
 
Sziasztok!
Gorenje indukciós főzőlap.
Ez az alkatrész elfüstölt egy nulla szakadás során.
Hol tudok ilyet vásárolni?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2022
(#) vargaf válasza narpika hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Például itt:
S14K275
(#) narpika válasza vargaf hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Köszönöm.
Az alsó sorban lévő 20 50 számok mit jelentenek?
(#) vargaf válasza narpika hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Azok a gyártással kapcsolatos jelek, nem részei a tipusnak.
(#) narpika válasza vargaf hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Köszönöm
(#) péter71 hozzászólása Dec 16, 2022 /
 
Sziasztok. Orion főzőlap nem kapcsol le,ha leveszem az edényt róla. Semmi hibàt nem jelez. Mi lehet a probléma?
(#) rogers hozzászólása Jan 10, 2023 /
 
Sziasztok.

Whirpool Hb104 Ikea,

Hibakód F25.

Mi lehet az? Venti? Vagy alaplap?

Köszönöm.
(#) Noresz17 hozzászólása Jan 14, 2023 /
 
Üdv mindenkinek!
Én egy működő indukcios lapot szeretnék elindítani. (Sütő része kuka) Ami össze volt dugva a sütővel. Főzölapon rajta van az eröátvitel bekötése ugy bekötöttem bekapcsol, de nem indul . Van még egy 3 vezetékes csati ami a sutöbe ment. Mit kéne vele csinálni hogy elinduljon. Van erre esetleg valami megoldás. Köszönöm https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3602914.html
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2023
(#) steing hozzászólása Jan 17, 2023 /
 
Sziasztok,

szereztem egy indukciós főzőlapot 3500w bratesh35t, ilyen ipari féle.. bekapcsol, menü megy, ha nem teszek rá edényt reklamál, de nem melegít.. olyan hangot ad mintha, a relé elejtene abban a pillanatban amikor kapcsolná a feszt a tekercsnek.. visszaolvastam, szinte az egész fórumot, ha jól értelmezem, a benne lévő FGA30S120P-s jelü IGBT lehet a ludas.. addig jutottam, h szétszedtem,van benne 2db. ha azt kicserélem, jó lehet, vagy kell még mást is esetleg, kondik nem puposak.. Azaz, mitől megy el benne, ez a IGBT, csak az idő, vagy ha beleteszem az újat, az is elpukkan egyből?
2es kérdés, veszprém közelében nincs valaki aki ezt megtudja javítani?

köszi
(#) bodgabo válasza Noresz17 hozzászólására (») Jan 17, 2023 /
 
Nincs meg a sütő része? Azon hová csatlakozott ez a kábel? Talán valami érzékelő vagy kommunikáció lehetett amire szüksége van a vezérlőnek.
(#) mekkGyver hozzászólása Jan 17, 2023 /
 
Üdv.
Vettem egy (a címben említett) hibás főzőlapot, amelynek az egyik zónája nem érzékeli az edényeket. Így is bővén elég lenne a 3 zónával, de a műszerész vér nem hagy nyugodni, hátha sikerül megcsinálni. Égésnek, zárlatna nyoma sincs benne. A tápon és a kezelőpanelen kívül két egyforma modul és 4 egyforma tekercs van benne. Cserélgetéssel szépen be tudtam határolni, hogy a tekercsek, az IGBT-k és a nagyfesz kondik jók, a hiba nagy valószinűséggel a vezérlőpanel gyengeáramú részében lesz. Szkóppal mérve a jelalakok jónak tünnek, leszámítva azt, amit konkrétan nem tudom, hogy hol mérjem. Mindhárom működő zóna bekapcsolásakor halk csattogó hangot hallat, ahogy az edényt teszteli, viszont a hibás az csendben van. Más jelenséget nem tapasztalok, és nem tudom hol keressem ezt az indító jelet, mivel csak 4-5 kb 500ms-onként jelentkező impulzus. Ha valakinek van tapasztalata indukciós főzőlappal, örülnék minden ötletnek.
Köszönöm.
(#) steing hozzászólása Jan 18, 2023 /
 
még egy olyan kérdésem is lenne, hogy az alaplapra száradt olajat mivel lehet eltávolítani? hogy kevesebb kárt okozzak mint amit ott az okoz'na'.

köszönöm szépen Gábor
(#) elactrofan válasza steing hozzászólására (») Jan 20, 2023 / 1
 
Szia
isopropil alkohollal
(#) user1914 válasza steing hozzászólására (») Jan 20, 2023 /
 
Szevasz!
Vagy nitró higítóval, ecsettel dörzsölve.
Üdv. M.
(#) kerekes389 hozzászólása Jan 24, 2023 / 2
 
Egy 15+ éves TEKA GKST 60 ZI2 félindukciós főzőlap párszor leverte a biztosítékot, aztán néhány nap múlva teljesen zárlatos lett. Szétszedtem, a 2 hagyományos fűtőszálas főzőlap és a kisebbik indukciós lap rendben volt, de a legtöbbet, maximumon is sokat használt nagyobbik indukciós lap mindkét IGBT tranzisztora kollektor- emitter rövidzárat mutatott, így a diódahíd + és - pólusa között is sípolt a multiméter. Az eredeti IXGR40N60C2D1 IGBT-k már nem kaphatóak, helyettük IRG4PC50UDPBF tranyókat találtam, ezek is 600V / 55A-esek, védődiódával. A GBJ2510-es diódahíd még jól működött, azokat visszaforrasztottam. A hűtőbordákon lévő fém pántokat nagyon nehezen tudtam leoperálni, visszatenni is csak szétfeszegetve lehetett felpattintani, mivel még 1 mm-es hővezető lapokat is tettem az alkatrészek és a hűtőborda közé. A vezérlőlapon a biztosítékok helyén (!) egy vékony nyomtatott vezeték szolgálta a védelmet, az is átszakadt, mikor elszálltak a tranzisztorok, azt egy vékony vezetékdarabbal áthidaltam. Szerencsére más nem ment tönkre, így a család újra tud meleget enni.
(#) bodgabo válasza kerekes389 hozzászólására (») Jan 27, 2023 / 1
 
Gratula a sikeres művelethez, de a védelem patkolása helyett legalább egy üvegbizti nem ártana mert a következő igbt halál nagyot fog pukkanni.
(#) veszim hozzászólása Feb 7, 2023 /
 
Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogyan tudom a műanyag burkolatot leszedni? Nem szeretném eltörni, de nem jön le. Segítségeteket előre is köszönöm
(#) Dino71 válasza veszim hozzászólására (») Feb 8, 2023 /
 
Szia! Csak simán pattintós. A 001 en a pöcköket kell benyomni egy csavarhúzóval.

3113527.pdf
    
(#) lacicor hozzászólása Márc 12, 2023 /
 
Sziasztok!

Előzetes segítségeteket szeretném kérni. Adott egy ALDI-s indukciós főzőlap (1 karikás, képeket egyelőre nem tudok készíteni), 10 évig szolgált. Működés közben egyszer cask kikapcsolt, mintha csak félfázist kapna. El akarna indúlni de nem tud (és így folyamatosan ismétlődik). Gyanakszom a dióda hídra...vagy talán kondenzátor. Szerintetek mire utalhat a leírt viselkedés? Hol keressem a problémát?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2023
(#) steing válasza steing hozzászólására (») Sze, 6:23 /
 
Sziasztok, csak szeretném megköszönni a segítséget, igen az IGBT-k cseréje után, megy a főzőlap..

köszi

sajnos túlrendeltem magam ha kell valakinek, felettem a jófogásra 5db -t.. :-o
ebből: FGA30S120P
Következő: »»   33 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem