Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   156 / 156
(#) tepege válasza gépromboló hozzászólására (») Szo, 0:27 /
 
Kösz mértem 4,7K a poti keresek nagyobbat
(#) Presco hozzászólása Szo, 23:27 /
 
Sziasztok!
Van egy igen szeretett Technics RS-EH750-es kétkazettás deck-em. Egyik napról a másikra csak bal irányba játszik le. Jobb iránynál 2-3 mp után egyszerűen lekapcsol. Mi lehet a hiba? Nyomógörgőre gyanakszom talán...
(#) CHZ válasza Presco hozzászólására (») Vas, 9:54 /
 
Szia!
Szíj hiba is esélyes.
(#) Presco válasza CHZ hozzászólására (») Vas, 10:31 /
 
Háát átnéztem és teljesen ép így ránézésre ,feszességre. Természetesen lehetséges hiszen több mint 20 éves. Nem volt agyonhasználva. Érdekes ,hogy mindkét oldal ezt csinálja. Elindul majd lekapcsol. De mindkét oldal egyszerre? Fura.
(#) CHZ válasza Presco hozzászólására (») Vas, 11:04 / 1
 
Szíj ha megcsúszik, nem tudja átfordítani a fejet.
(#) Presco válasza CHZ hozzászólására (») Vas, 13:28 /
 
Mindenképpen cserélni fogom az egész garnitúrát. Köszönöm a tippet.
(#) gépromboló válasza Presco hozzászólására (») Vas, 19:55 /
 
Ha elég feszes a szíj és nem vesztette el a rugalmasságát, akkor lehet, hogy elég, ha alkohollal alaposan megtisztítod, meg a vele érintkező dolgokat is (motor, lendkerék), hogy ne csússzon meg. Én ezzel próbálkoznék először és csak utána a cserével.
(#) Tomi94 válasza Presco hozzászólására (») Vas, 21:32 / 1
 
Szia!

Megszólal és utána kapcsol le, vagy próbálkozik elindulni, de nem sikerül neki előrefelé? Előbbi esetben a következő kérdés: a számláló (ha van) működik mindkét irányban?
(#) Presco válasza Tomi94 hozzászólására (») Vas, 21:42 /
 
Igen. Megszólal 2-4 mp-ig aztán lekapcsol. A számláló nem számol jobb oldali lejátszásnál. Sőt a tekerés is fura hangot ad jobb irányba és a számláló nem megy. Ráadásul a szalagot is begyűrte többszöri erőltetésnél. Mintha nem tekerné fel hanem a kazettatestbe továbbítaná csak. Bal irányba történő lejátszásnál ,tekerésnél minden a legnagyobb rendben.
(#) Joe_001 válasza Presco hozzászólására (») Hé, 18:47 / 1
 
Szia!
Nem úszod meg hogy szét szedd a mechanikát! Valószínűleg az egyik kuplung kikeményedett. Leszeded az orsót - a tengely végéből a zeger le, orsó ki rugó ki a filckarikát tompa csavarhúzóval megkapargat, összerak. Így már mozogni fog a bolygókerék, nem kapcsol ki. amivel oda - vissza játszós a másik orsóval is. Jó eséllyel megnyúlt, fel is puhult a szíj ami ezt a rendszer hajtja, 90%- ban cserés, ha nem akkor is, mert rövid időn belül az lesz szedheted szét újra. Ha teheted, egy ilyen idős gépnél garnitúrát cserélj. Még egy, ahol a gumi fut műszerész csipeszre tekerj papír zsepi csíkot és alkohollal takarítsd le az alapig a gumimaradványokat. Mi spirituszt használtunk,(Metikalkohol), de az etil-, és az ipa is jó erre a célra. Ha a fej fejfordítós, és nem fordul át ami viszi szíj az tuti csere. Jobb így egy szuszra cserélni, mert szedheted szét egy másik miatt.
A mechanika rendbetételéhez kb ennyi.
(#) Tomi94 válasza Presco hozzászólására (») Hé, 20:31 / 1
 
Szerintem akkor ebben is az a hülye módon két darabból összenyomott, elöl körmökkel kapaszkodó orsózó van, mint némelyik kései önálló Technics deckben. Az szokott a baja lenni, hogy szétcsúszik az orsó, amitől hozzáér a hátsó fele a mögötte levő fényérzékelőhöz. Ez alapján számlálna, csak hát nem teszi, mert kiesik a tárcsa hátulja (tükröző csíkokkal) a fókusztávolságból. S így nyilván azt is hiszi a processzor, hogy elakadt a szalag és inkább lekapcsol. Esetleg még súrlódó hangot is ad emellett.

Javítása kétkomponensű ragasztó nagyon óvatos adagolásával. Legalábbis nekem így sikerült, de már nincs nálam az a készülék, szóval nem tudom, éveken át is tart-e.
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:32

DSCN4539.JPG
    
(#) Presco hozzászólása Sze, 17:21 /
 
Háát ahogy elnézem szerintem sem fogom megúszni a teljes szétszerelést Nem baj...lesz egy teljes generál. Kontakt IPA-t beszereztem már csak a szíjgarnitúra kell megjöjjön.
Következő: »»   156 / 156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem