Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   127 / 127
(#) papacica válasza gépromboló hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Én sima celuxot használok,pengével meg levágom a széleit és kész.Nem szakad el tekerés közben sem
(#) devergo74 hozzászólása Márc 24, 2019 /
 
Sziasztok.
Van egy kis problémám a Technics 615-ös deckel kapcsolatban. Amikor a kazettán lévő szalag a vége felé van, akkor nem indul el a tekerés hátrafelé, csak áll egy helyben. Szíjakat cseréltem plusz görgő is cserélve lett. Mit kellene ellenőrizni, vagy cserélni még?
(#) pucuka válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
A kuplungot, a csévélőorsó alatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2019
(#) devergo74 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Köszi, megpróbálom megkeresni melyik is lehet az, nem vagyok egy profi magnószerelő de hátha rátalálok.
(#) Totottkaposzta24 hozzászólása Márc 25, 2019 /
 
Üdv!
Orion SM250-be keresnék donor mehanikát!
Akinek van ne tartsa magában!
Köszönöm!
(#) Tomi94 hozzászólása Ápr 4, 2019 /
 
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget, oszcillátor élesztéshez.

Az induló sztori, teljesen szétbarmolták a szóban forgó magnóban (Sony TC-K75) ezt a modult. Fólia alig volt a nyákon, újra kellett gyártani azt a részt, ami meg is történt, teljesen új alkatrészekkel raktam össze. Leszámítva a trimmert, meg az oszcillátor kimenőtrafót, aminek már előttem kitörték 3 lábát, de persze kapni ilyet teljesen esélytelen. Szóval az egy mechanikusan és korban hasonló, Sony eredetű, de persze más törlőfejű Wega C700SH-ból lett kivéve. Lábkiosztása egyezik, a gyári szám az oldalán már nem az utolsó számjegyig, más adatom pedig nincs róla. A donor készüléket ugyanis szinte a Google sem ismeri, nem hogy még szervizkönyvet találjon hozzá.

Ott tartok, hogy beindul az oszcillátor, de a 100 kHz-es gyári adat helyett kb. 50 kHz-en jár. Törlőfej szerintem jó, 4.5 ohm az ellenállása, tehát biztos nem szakadt. Szóval az a tippem, hogy az illesztő tekercs nem stimmel hozzá - sajnos mivel az eredeti (már ha az volt, és nem egy akárhonnan előhúzott, belegányolt darab) egy összeégetett hulladék volt, amit már ki is dobtam, annak a menetszámai sincsenek meg, ez pedig nem igazán tűnik bonthatónak. Úgyhogy a rajzrészlet alapján, mi mást lehetne módosítani ahhoz, hogy a megfelelő frekvencia előálljon? A bázisnál levő kondenzátorokat talán?
(#) pucuka válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 4, 2019 /
 
C509 18 nF értékét változtasd, csökkentsd 10 nF -ra, vagy még kisebbre.
(#) gépromboló válasza papacica hozzászólására (») Ápr 6, 2019 /
 
Köszi, még nem próbáltam, de hamarosan az is eljön. Most a magnóval van gondom, mert nem tökéletes. A VU-métere el van kalibrálódva és az engem zavar. Itt a kép az érintett részről, ami a műszer rész erősítője. Próbálkoztam az R133/233 cserélésével, nem befolyásolta az eredményt. Az R135/235 változtatásával sikerült ugyan eredményt elérnem, de ha beállítom mondjuk 0dB-nél azt, hogy szinkronban legyenek a ledek, akkor -40-nél már eltérés van és fordítva. Lehet, hogy az R136/236 párossal kellene operáljak? Még a diódákra gondoltam, de azokra nem jellemző, hogy normál körülmények között elkalibrálódjanak, mint az ellenállások. vagy mégis? Lehet, hogy valamelyik megfutott egy picit?
Az érdekes, hogy mindkét gépemben (azonosak, Sony TC-K461S) el van állítódva a VU, egyikben a bal csatorna "erősebb", a másikban meg a jobb.
Valakinek valami tippje? Köszi

vuméter.jpg
    
(#) megott válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 6, 2019 /
 
Először mechanikailag kell makulátlanra tisztítani és helyre majd beállítani a dolgkat ezekhez szükséges pár eszköz, ezek hiányában csak egy katyvasz lesz, vu métert pl bemeneti jelszinthez lövünk, nem lejátszáshoz.
(#) gépromboló válasza megott hozzászólására (») Ápr 7, 2019 /
 
Mechanikailag rendben van, a vumétert meg felvételnél néztem, adtam neki mono jelet, sőt, a hangerő potméter után még közösítettem is a jelet, hogy hátha a poci a ludas, de ugyanaz az eredmény, a vuméter két csatornája nincs szinkronban.
(#) doktor válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 8, 2019 /
 
Letöltöd a szervizkönyvét, általában részletesen leírják a beállítás módját, jelszint paramétereit.

Nem sikerül beállítani, a gyári értékre abban az esetben kivezérlésjelző összes alkatrészét kiforrasztva ellenőrizni szükséges, majd oldalanként megegyező értékűre párban cserélni.
Gyakorlatilag , minden alkatrész beszerezhető hozzá.
(#) gépromboló válasza doktor hozzászólására (») Ápr 8, 2019 /
 
Ettől féltem én is, hogy ez következik. Szervizkönyv megvan, a képet onnan ollóztam. Hát, akkor nekiugrom és majd megírom, hogy mire jutottam.
(#) doktor válasza gépromboló hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Megott is megírta+ a gépkönyv alapján megoldható.
Kísérletezni van kedved, a két kivezérlésjelzőt is felcserélheted, de biztosan beállítás, vagy alkatrész hiba lesz/ kondenzátorok/, mert ezek, a gyári értékekkel, jól működnek.
Következő: »»   127 / 127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu