Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
 
Témaindító: zenetom, idő: Jan 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   150 / 150
(#) szs válasza freddyke hozzászólására (») Máj 9, 2021 / 1
 
Idézet:
„másik témában éppen tegnap írtam”

Másik témában -ez igen tág fogalom. Odaírhatnád, melyikben, mikor, mert azért gondolatolvasásban nem vagyok jó.
Ha nem haragszol túlzottan érte -nem tudom, melyik témában mely nap mit írsz, nem követem. Nem Freddyke fórum, nem figyeltem rá, melyik témában mit vetettél fel... Arra véletlen emlékeztem, hogy ezzel már foglalkoztál, és foglalkoztattál minket, de ez nincs mindig így.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2021
(#) freddyke válasza szs hozzászólására (») Máj 9, 2021 /
 
Itt írtam.
(#) erbe válasza szs hozzászólására (») Máj 9, 2021 /
 
A VA-ben megadott teljesítmény a szekunderre vonatkozik. Ha ellenállás terhelést kap a trafó (pl. pákatrafó), akkor a VA = W. De ha nem lineáris vagy eltolódik a fázisszög, akkor a VA szerint lehet terhelni, azaz a kimenő áramot nem szabad túllépni. Ebben az esetben a W már mindig kisebb lesz, mint a VA. Emiatt írják, hogy egyenirányítás vagy kimeneti fázishasításos teljesítményszabályzás esetén növelni kell a trafó teljesítményét.
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
A végső próba is megtörtént, meghallgatás ezzel a táppal. A barátom PH3 áramkörét próbálta a következő IC-kel TL071, TL061, LT1012, LF255H. Bármelyik OPA-val a kimeneti feszültség század pontossággal ugyanoda állt be, semmi "érdemleges" melegedés se a hűtőbordán, se a teljesítmény ellenállásokon.
Az ARC táp kimenetén található 2.2 u+1 Ohm nem hagyható el, nélküle nem volt stabilizálás. Az okát nem tudom, de egy forrasztási hiba az RC tagnál és a kimenet szabályozhatatlan volt.
Ez a kondenzátor lehetőleg jó minőségű legyen, MKP például.
Nálam 24 órás próba után is a kimenet annyi Volt, amennyit 30 perc bemelegedés után beállítottam.
A barátom a meghallgatás során semmiféle rendellenességet nem tapasztalt. Ami az Ő érdeme, minden feszültség úgy állt be a tápfeszültség rákapcsolása után, ahogy az eredeti leírásban szerepelt. Az LM329-es zénerek helyett a borsos ár miatt érdemes megfontolni egy jó minőségű TL431-es, 14V-ra álított stabilizátorral való megoldást.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2021
(#) jani1987 hozzászólása Júl 21, 2021 /
 
Megoldást keresek kb 280V-os tápegység feszültség szabályzására. Csöves és félvezetős megoldások egyaránt jöhetnek.
(#) antikzsolt hozzászólása Júl 25, 2021 /
 
Üdv. Van egy kicsit ciki helyzet a számítógépem tápjával. Konkrétan nem megy a venti ki tudja már mióta. Enermax Model eg425ax-ve (w) (24P). Valahogy szeretném visszatenni rá a feszkót és a leggyorsabb és egyben legányab unkát választom. Azaz a tápon belül futó vezetéket csipem el és viszek delejt a ventinek. Ha jól tudom a sata kábelen sárga szálon lehet lecsípni 7 voltot ugye?
(#) jani1987 hozzászólása Vas, 15:08 /
 
Lehet az LM317-et egyszerre használni feszültség és áram szabályzásra vagy ne komplikáljam túl a dolgot?
(#) Sebi válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 15:16 /
 
Ha megfelel a negatív ágban az érzékelés - és elég egy adott áramra beállítani - akkor egy darab tranzisztor és két ellenállás elegendő.
(#) Suba53 válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 18:01 / 1
 
Nézd meg az L200 IC-t. Az tudja mindkettőt. Ha lényeges, hogy mindkét értéket lehessen függetlenül állítani, talán a magasabb ár is elviselhető.
(#) zalaipeter hozzászólása Hé, 20:18 /
 
Sziasztok. Videó magnóval kapcsolatban szeretném a segitségeteket kérni. Van egy Schneider SVC 818-as videóm. Saját, és a legjobb állóképet adja, ami eddigi pályafutásom alatt megfordult nálam. Gelkában dolgoztam évtizedeket. A gép tápegysége úgy tűnik, örökre elszállt. Mindent kicseréltem benne ( úgy látszik, a hibás alkatrészt mégse ), mert nem indul, és bezárlatosodik a kapcsoló tranzisztor. Minden bele való, amit cseréltem. A rajz, amit mellékeltem, egy egyszerűbb változat, de hasonló. Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:25
(#) Sebi válasza zalaipeter hozzászólására (») Hé, 21:23 /
 
Ha mindent cseréltél, akkor csak a trafó zárlata marad, de életemben egy monitor típusnál fordult elő ilyesmi. (Mivel több volt belőle, szétszedtem, lerajzoltam. Semmit nem találtam a csévén ami zárlatra utalt volna és minden esetben ugyanazt a huzalt tekertem vissza - ugyanúgy. Sosem került újra asztalra...) Az élesztéshez én 2db 1kW-os halogén izzót használtam - az elkó után sorosan. (A hálózattal sorbakötve kevés eséllyel véd, mert az elkóban tárolt energia hatékonyan pusztít.)
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:24
(#) Josi777 válasza zalaipeter hozzászólására (») Hé, 22:23 /
 
Élesztéskor a tápegységen rajta van a saját elektronikája vagy a nélkül próbálod?
(#) zalaipeter válasza Josi777 hozzászólására (») Hé, 22:25 /
 
Minden rajta, de nem jött le róla semmi, igy be se terhelt, csak pár másodperc után elszállt megint.
Következő: »»   150 / 150
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem