Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   283 / 283
(#) BlackForce válasza ferci hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Igazad van (nem vettem észre),de nem én rajzoltam.Egy fórumon találtam.
(#) hg1dmt hozzászólása Dec 21, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy Gericom 16:9 monitorom.
Tegnapelőtt este kikapcsoltam, másnap nem indult.
5-8 másodpercenként bevillan a tökéletes kép, fél másodpercre.
És ebben az ütemben gyullad ki az üzemet jelző LED is.
Táphiba-e , és javítható?

Már megvettem az újat, tökéletesen üzemel, tehát egyértelműen monitor hiba.
(#) pipi válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 21, 2018 /
 
Lehet. Lehet egyszírű kondicsere, de lehet valahol zárlat/túláramfelvétel ami miatt leold a táp és újrapróbálkozik. Szedd szét
(#) deebo válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Kondenzátor bajos, párszáz forintból javítható.
(#) hg1dmt válasza deebo hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Köszi. Kellemes ünnepeket minden fórumtagnak!
(#) asz157 hozzászólása Dec 24, 2018 /
 
Sziasztok,

Előre is Kellemes Ünnepeket.

Hozzájutottam egy LG Flatron W2420R-BN (RU) LED színhelyes (RGBA) monitorhoz. Tartozik hozzá egy úgy nevezett Spyder3 DataColor eszköz amivel újra lehet kalibrálni a színt. Persze ezt az eszközt életre nem tudtam sehogy se kelteni és a monitor supportja se segített nekem hogy honnan tudnám beszerezni a hozzá tartozó szoftvert és monitort driver-t, hogy működjön. (Magyar, Angol, Orosz support). Arra is gondoltam hogy lehet hogy nem szín elcsúszás és nem kalibrálási probléma van hanem inkább fizikai problémája lesz a monitornak. A monitor teljesen piros árnyalatban jelenti meg a képet, az alábbi linken látható a hiba: Videó
A felső a monitor az alsó egy IPS paneles laptop. Esetleg tudnátok tanácsot adni hogy mi okozhatja a hibát és hol érdemes kezdeni a hiba keresést? Természetesen minden kábel típussal kipróbáltam már és az összes beállítást végig próbálgattam. Az biztos hogy páréve még működő monitor volt mert használtam is. Bekapcsoláskor az LG logot úgy látom hogy teljesen jó fehér piros árnyalattal jelenik meg majd utána hirtelen sötétebb pirosra vált a fehér szín és végül egy halványabb piroson marad. Esetleg meghibásodott kondik okozhatják ez a hibát, vagy máshol kellene keresnem a problémát?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) bbalazs_ válasza asz157 hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Én úgy látom, hogy a zöld teljesen hiányzik (vagy a piros átveszi a zöld szerepét is). Kábelhiba vagy bent valami szakadás egy félvezetőnél?
(#) andy222 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Sziasztok! Van 1 lg monitor ami ezt produkálja. amikor lapozom az oldalt a zöld színű feliratok hirtelen felvillannak vagy ilyesmi. Mi lehet a gond? https://youtu.be/buE2yB0Y1l0
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2019
(#) yohnsee válasza andy222 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Szia!
Mindig is ilyen volt, vagy mostanában jött elő? Egyébként a videón nem tudom kivenni, mi a hiba. Nem csak lassú a monitor válaszideje, és zavarja a szemed?
Üdv
(#) andy222 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Most vettem használtan. Amikor görgetem a google ban a találati listát akkor minden gördülésnél erősebben felvillan ami zölddel van írva aztán elhalványodik.5ms es. Mint a régi monitorom.olyan mintha elmosódna a felirat amikor görgetem. A youtube ilyen szarul adja vissza.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2019
(#) yohnsee válasza andy222 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Ha van rá lehetőség, mindenképpen meg kellene mutatni az eladónak. Én, ahogy írtam, sajnos semmi értékelhetőt nem látok így felvételen keresztül.
Egyébként nem mondanám hibásnak így leírásból, mert ugye a gond csak a zöld színnel van. Ha a kijelző hibás lenne, az összes színnel baj volna. Először meg kellene próbálni másik bemeneti kábellel (ugyanolyan csatlakozóval) és ha van másik bemenete a monitornak, akkor azzal is. Ha ott is ilyen a kép, akkor lehet hiba a jelfeldolgozó részen, vagy egyszerűen ilyen a monitor.
(#) belfi2 válasza andy222 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Szia!
Próbálj állítani a frissítési frekin, valamilyen irányban. Ha 60Hz-en van akkor fentebb , arra ami a legoptimálisabb és bírja a készülék.Mondjuk 75Hz-re .
Következő: »»   283 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu