Fórum témák
» Több friss téma |
Arduino-t nem használok.
Valószínűleg ezt 8 bites PIC-el csinálnám assembly-ben. Régebben csináltam pár ilyet, napi +- néhány másodperc eltérés volt ha jól emlékszem. De ezt valószínűleg külső RTC + 32.768 kHz kvarccal csinálnám.
Na az előző hozzászólásom köddé vált.
![]() Ami a jelkimaradást illeti: arduinot nem használok, valószínűleg 8 bites PIC-el csinálom majd, assembly-ben. Régebben csináltam jópár ilyet, kvarccal hajtjva nincs vele gond, főleg külső RTC-vel.
Nem lesz jó, nem véletlen választott a szerző dsPIC-et, nem a jellel van baj hanem a zajjal, abból indulj ki inkább a github-on fent van a program is, csak a kimenetet bővíteném i2c vagy spi kimenetre, illetve a rádió részt készíteném ferrit antenna + jfet + analóg kapcsolós keverő + műveleti erősítő a régi TCA helyett. Esetleg LC szűrő a KF-re, bár nem tudom az digitálisan mennyire utánozható hogy minden lehetséges zajt kiszűrjön
A hozzászólás módosítva: Hé, 11:50
Idézet: „rádió részt készíteném ferrit antenna + jfet + analóg kapcsolós keverő + műveleti erősítő a régi TCA helyett” Nálam is ez a terv. Ferritantenna + JFET + erősítés&sávszűrés + 4066 (keverés) + 4046 (demodulálás) + szűrés + PIC + nyalánkságok (kijelző, akármi). Persze ezt az egészet meg lehetne spórolni egyetlen dsPIC-el, vagy ARM-el vagy akármivel, de hát így döntöttem. ![]() Csak nagyon lassan haladok mert mindennel kísérletezgetek, meg mindig az nincs otthon ami kéne.
Az analóg CD4046 és NE565 analóg PLL nem működtek a gyakorlatban, kicsi volt a löket nem húzott rá, elhangolódott, korszerűtlen, felejtsd el
Engem is meglepett, ha a valóságban kisebb is , akkor is jól jöhet
a feszültségerősítés. Idézet: „...tudnia kellene fogni a másik két német adót is” Magyarországon, főleg a keleti felében a DCF77/49/TDF vétele egy külön kaszt! Akkor érdemes saját vevőbe fogni, ha a HGA22 vétele már ujj-gyakorlat...
CD4046-ot használtam annak idején Tesla tekercs frekvenciakövetéséhez. Annak elég meredek rezonanciája van, és mindenféle környezeti hatástól szeszélyesen változik is. A 4046-al szépen lehetett követni. A tekercs 250kHz környékén működött.
Skorit kiegészítve, azért írtam a 4066-ot, mert lekeverem 1-2 kHz környékére, de azt írtam is.
Nincs ezzel semmi, csak hetek, napok kísérleti eredményeit tudom, de ha újra végig akarod járni az utat csak tapasztalatot szerzel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |