Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 58
(#) kendre256 válasza Inhouse hozzászólására (») Szo, 19:45 /
 
Idézet:
„A routerek között egy szűkebb sáv tudja csak az AP módot.”

Pont fordítva van. Minden router tudja az AP módot, az az alapállapota. AP= access point (hozzáférési pont), ezen keresztül férnek hozzá a kliensek (telefon, tablet, stb.) az internethez. Ilyenkor jellemzően a WAN portján kapja vezetékesen a netet, routoolja, natolja (más címekre átfordítja a csomagokat), és a wlan portján AP módban adja tovább.
A kliens mód a ritkább, amikor egy router wifivel csatlakozik egy AP-re, ugyanúgy, ahogy a telefon, notebook stb, és a LAN portjain adja tovább a netet (vagy éppen tovább adja a wlan portján, mint egy jelismétlő).
A telefonoknak, tableteknek, notebookoknak pedig a kliens módja az alapállapot. A telefonokon régebben nem is volt AP mód, mostanában Wifi hotspot-ként lehet bekapcsolni.
(#) Inhouse válasza kendre256 hozzászólására (») Szo, 20:11 /
 
Igazatok van, összekevertem. Nekem az maradt meg, hogy ezt a funkciót az AP-k tudják a routerek általában nem, ezért lehetett.
(#) Skori hozzászólása Szo, 20:18 /
 
Sok dolog közül ez az egyik amiért szeretek Mikrotik cuccokat használni. Mindent IS meg lehet vele csinálni
(#) pipi válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 1:58 /
 
Hali!
Felülről nem lehet lelógatni a kábelt?
A wifiben én nem bízok, mindig mondom, aki megbízhatóan akar dolgozni, az kábelen nyomuljon, engem ne ugréltassanak,hívogassanak, hogy nem működik a wifi, nem tudnak dolgozni. Messenger, Facebook telefon mehet wifin, nem érdekel, ha időnként nem megy. Többször futottam bele komoly wifi zavarásokba, nehezen deríthető ki, ha valami zavarja(rádiós kamera-monitor, bébifigyelő, rádiós riasztó...stb).
(#) nedudgi válasza pipi hozzászólására (») Vas, 3:52 /
 
Nem tudom. A kérdező bedobta a témát, azóta csak távollétében ötletelünk.
(#) Gafly válasza pipi hozzászólására (») Vas, 7:34 /
 
Szerintem is. Amióta komoly otthonról dolgozás van, mindenkinél ott van az Ethernet kábel. Nyivákolás megszünt, hogy már megint nincs internet...
(#) Pali79 válasza nedudgi hozzászólására (») Vas, 7:58 /
 
Én ezen nem csodálkozom. Feldob egy kérdést és ahelyett, hogy választ kapna, mindenki azt hajtogatja, hogy az a megoldás miért nem jó és inkább maradjon a kábelnél. Dombon ülő fűcsomó legyek, ha megértem ezt a gondolkodást. Ha tudom a választ a kérdésre segítek, ha nem inkább hallgatok.
(#) Gafly válasza Pali79 hozzászólására (») Vas, 8:10 / 1
 
Ez most a Stewe kérdésére vonatkozott?
Ámbár, miért baj az, hogyha elmondjuk, hogy az úgy nem okos dolog?
Még emlékszem arra az erdélyi kollégára, aki elektromos szekeret akart épiteni, mert nagy és lejtős a kert, nehéz cipelni a vizet locsoláshoz.
Locsolótömlő lenne a tökéletes megoldás, mondta mindenki.
Az nem jó, mert ezt venni kellen, de egy akkumulátoros elektromos szekéthez minden van itthon.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 8:14 /
 
(#) Pali79 válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 8:16 /
 
Igen a hegesztő kontra wifi kérdésre gondoltam. Az ilyen kérdés feltevések ott vannak elb@szva, hogy pl. itt a végére odaszúrta a hegesztőt. Ha ezt nem írta volna oda, talán már választ is kapott volna az eredeti kérdésre.
(#) kendre256 válasza Pali79 hozzászólására (») Vas, 9:08 / 1
 
Idézet:
„pl. itt a végére odaszúrta a hegesztőt. Ha ezt nem írta volna oda, talán már választ is kapott volna az eredeti kérdésre.”

Szokott ilyen is lenni, hogy a szükséges információknak csak a felét, harmadát mondja meg a kérdező. Aztán javasolunk neki valamit, mire írja, hogy az nem jó, mert... (megint csepegtet valami plusz infót). És tényleg nem jó a javaslat, mert nem látjuk át az egész problémát. Egy-egy problémát sokféleképpen meg lehet oldani, és nem mindig az a legcélszerűbb, ahogy a kérdező kigondolja. Valaki a garázsba pontos beálláshoz kérdezte, hogyan lehet ezt valami optós érzékelővel, kijelzővel megoldani. Ha ezt a problémát egy földre csavarozott "gerendával" meg lehet oldani, miért ne mondjuk el ezt neki? Miért vigyük bele egy sokkal bonyolultabb, több hibalehetőségű, általa nehezebben megvalósítható megoldásba? Jellemzően segíteni akarunk a kérdezőnek, azzal is, hogy nem a nehezebb (esetleg zsákutcába vezető) útra segítjük.
Ha visszaolvasol, én is a kábelt javasoltam, de írtam azt is, hogy lehet sima routerrel, AP-vel is megoldani a problémát. Tettem ezt azért, hogy ha nem fogadja el a kábeles megoldást (vagy valamiért nem kivitelezhető, amit még nem mondott el nekünk, és csak ő tud...) akkor is tudjon továbblépni.
(#) Gafly válasza kendre256 hozzászólására (») Vas, 9:34 /
 
Idézet:
„de írtam azt is, hogy lehet sima routerrel, AP-vel is megoldani a problémát.”

És akkor még a wifi bridge-t, mint lehetőség, meg sem emlitetted.
Következő: »»   58 / 58
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem