Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 55
(#) kendre256 válasza webinas hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Szia!
A Mikrotik-es eszközöknek inkább a kliens oldali eszközeit ismerem jobban. Itthon nekem egy hAP lite (RB941-2nD-TC) és egy hAP ac lite (RB952Ui-5ac2nD) van, mindkettő jól működik. Állandóan 3-4 eszköz van rajtuk, de jellemzően kis adatforgalmakkal, egyáltalán nincsenek kihasználva.
Ha minden eszközöd jól működik a TP-Linkkel, csak a nyomtató nem, akkor annak kellene inkább a "körmére nézni". Én megpróbálnám gyári állapotba visszaállítani, és megnézni, hogy van-e az adott típusnak valami sérülékenysége. Lehet, hogy firmwaret kellene rajta frissíteni, mert esetleg feltörték (akárhonnan a világból).
A mikrotik-es cuccokat bonyolultabb felprogramozni, mint a szokásos wifi routereket, de több lehetőség is van rajtuk. A múltkor éppen a routerünk menüjét nézegetve vettem észre, hogy az egyik tabletünk készenléti állapotában állandó, folyamatos kimenő adatforgalmat generál valahova, néha az éjszaka kellős közepén is. Kiderült, hogy az egyik programon keresztül szedett össze valami rondaságot, aztán valószínűleg "zombizott". A program és a hozzá tartozó adatbázis törlésével, és újratelepítésével a probléma megszűnt.
(#) webinas válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Köszönöm a válaszod!
Megpróbálom a firmware frissítést, hátha bejön.
(#) Skori válasza webinas hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
A mikrotik routerek beállítása kicsit bonyolultabb a szokványos soho routerekhez képest, cserébe viszont szinte bármilyen hálózatos elképzelés megoldható vele. Össze is dobtam erről egy kis cikket: Bővebben: Link
Jelenleg az egyik nagyon jól bevált eszköz AP céljára a cAP ac (de akár routerként is megállja a helyét, a beépített négymagos processzora többnyire elegendő a legtöbb feladatra)
(#) webinas válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Megcsináltam a frissítést, de ugyanaz a probléma.
Valamit nem értek.
Elkezdem telepíteni a vezeték nélküli nyomtatót.
Darál, darál, majd kiírja, hogy nem lehet catlakozni a nyomtatóhoz, ideiglenesen csatlakoztassam USB kábelen keresztül, hogy megcsinálja a telepítést.
Bedugom az USB kábelt, és kiírja, hogy nem tud csatlakozni a nyomtatóhoz.
Ha viszont elindítom a nyomtató kezelőt, az látja és nyomtat.

Na, mára feladom.
Következő: »»   55 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu