Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Biciklilámpa / bringalámpa
 
Témaindító: ricsi, idő: Okt 5, 2005
Lapozás: OK   15 / 15
(#) lgyk válasza Dexan hozzászólására (») Júl 21, 2018 / 1
 
A kondenzátorral párhuzamosan lehet kötni egy ellenállást (10k - 100k). A vezérlő IC-nek szüksége van tápfeszültségre az üzemmód megjegyzéséhez a kapcsolgatások között, kikapcsolt állapotban ezt a kondenzátor biztosítja.

Ettől továbbra is megmaradnak az üzemmódok, de kikapcsolás után nagyon gyorsan el fogja felejteni, hogy hol tartott, ezért mindig az első állapotban fog elindulni (teljes fényerő).

Az ellenállás értékével kísérletezve elérhető az az állapot, amikor kikapcsolás után 1-2 másodperc alatt visszaáll az alapállapot, de gyors kapcsolgatással még a többi üzemmód előhozható.
(#) Dexan válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Sajnos közben egy angol fórumon is ezt olvastam, megtaláltam az IC pdf-jét a neten (persze csak kínairól webfordítózva). Az IC max 1,4A-t bír leadni(és erre még jön az hogy nincs maxra állítva), az ellenállásokkal álították be a kimenő áramot (mint Rs). A hűtőcsillag a mögötte lévő üregből látszik, hogy több hőt nem is tudna leadni, a zoom-olható fej miatt hűtőbordát se tudok rászerelni.

Megnövelem a műtést egy tömör befaragott alutömbbel (az angolok alumíniummal akarták kiönteni, de megdöglene tőle a menet). Drivercserén is gondolkozok (de amiket néztem legolcsobban 2300Ft eBay-enXD 2x-er annyi minta lámpa ára, de lehet az lesz). De az is lehet, hogy 7135-ösöket forrasztok egy kis NYÁK-lapra párhuzamosan és az lesz amit mondasz ki-be kapcs a mostani max fényerejére állítva.
(#) Dexan válasza lgyk hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
A multilayer monolit kondiknak ennyire kicsi a szivárgó árama? Am tetszik az ötlet (lehet kiforrasztom a LED-et amíg áramot mérek, hogy tuti ne süljön meg )
(#) Dexan válasza lgyk hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
A korai kísérletek alapján helyes a feltevésed, amúgy minél nagyobb az ellenállás, annál lassabban sül ki a kondi, így 100k ellenállást forrasztok rá, hogy gyorsan kapcsolgatva még lehessena többi módot használni, am rámértem a különböző módok áramfogyasztására, a Cree a 3A-jából 280mA-t használ max fényerőn a lámpába... Mondjuk a fénye így is jó (jobb mint az 1W LEDem fénye 350mA-n a mostani bringavilágításomban)XD
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2018
(#) rockersrac válasza Dexan hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Csak azt ne felejtsd el, hogy ha sima digitmultival mérsz fals értékeket fog mutatni, a nagyfreki miatt.
(#) Dexan válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
A bemenő fogyasztásra is (ahol a driverbe megy)?
(#) rockersrac válasza Dexan hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
A bemenő fogyasztás az max azt mutatja meg, hogy driverrel együtt mennyi teljesítményt vesz fel. De abból nem igen lehet a led áramára következtetni.
Következő: »»   15 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu