Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
 
Témaindító: korte, idő: Jún 22, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   85 / 85
(#) kaqkk válasza kateeel hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
A régebbi on of rendszerű beltérikben volt egy 3 állású tolókapcsoló , lehet hogy a tiedben is van és rossz a beállítása , vagy elromlott az infravevő a beltériben . Amikor gombot nyomsz a távirányítón csippan a beltéri ? Megnézted telóval hogy villog e a távirányító ledje ?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) Barbrady hozzászólása Vas, 7:47 /
 
Üdv! Van egy Whirlpool spiw412l klímám. Tavasszal lesz 3 éves. Kb 1 éves korától kezdve a beltéri ventillátor fordulata elkezdett szabálytalanul ingadozva működni. Olyan mintha a szél fújna, és mivel hálószobában van, elég zavaró. 3 év gari van rá, így eddig a szervízt hívogattam, akik jöttek is, de nem tudják megoldani. Két hete kicserélték vadi újra a ventillátor motort és a vezérlőpanelt is, de továbbra is csinálja. Másik fórumon írtak olyat, hogy túl közel van a plafonhoz, de akkor az első évben miért nem csinálta? Olyat is írtak, hogy a mókuskerék kiegyensúlyozottsága változik, akkor csinál ilyet, hogy megtisztítsa magát, de most ki volt véve és le lett mosva az is. Elég rondán koszos volt egyébként. Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez a hiba? Köszönöm!
(#) kaqkk válasza Barbrady hozzászólására (») Vas, 7:54 /
 
A távirányítón a ventilátor sebességnél milyen érték van beállítva ? Ezeknél van "szellő" üzemmód nem lehet hogy az viccel meg ?
(#) Barbrady válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 8:24 /
 
A szervizes is mindig ezzel kezdi. A kezelési útmutatójában sehol nem említ szellő üzemmódot, ennek ellenére minden ventilátor beállítást próbáltam már, nem ez a gond. Éjszakára super silent fokozatra szoktam állítani és ott is ugyanez a helyzet.
(#) kaqkk válasza Barbrady hozzászólására (») Vas, 12:08 /
 
Az üzemmód választón a hűtés van beállítva ,vagy az automata üzem ?
(#) Barbrady válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 12:39 /
 
Hűtés
(#) Barbrady válasza Barbrady hozzászólására (») Vas, 12:43 /
 
Most, hogy kicserélték a motort, az alaplapot, és lemosták a mókuskereket jobb lett a helyzet. Tegnap egész délután ment, este mikor lefeküdtünk ingadozott a fordulat, reggel viszont már egyenletesen ment. A javítás előtt már folyamatosan ingadozott.
(#) kaqkk válasza Barbrady hozzászólására (») Vas, 14:18 /
 
Már csak a mókuskerék (ventilátor) gumiházas támcsapágyára tudok gondolni , néha megszorul akkor csökken a fordulat ....
(#) Barbrady válasza kaqkk hozzászólására (») Hé, 16:36 /
 
Ez azért nem tűnik a probléma okának, mert nem csökken a fordulat, hanem emelkedik a beállítotthoz képest. Tehát fel-fel gyorsul véletlenszerűen.
(#) habazutty válasza Barbrady hozzászólására (») Hé, 19:02 /
 
A panelcserével kicserélték a beltériben a hőérzékelőket?
Nem ismerem annyira a Whirlpoolokat, egy szervíz segédlet jól jönne, de némely gyártó a ventilátor fordulatát az elpár közepes hőmérsékletéhez képest módosíthatja.

Persze ez csak egy tipp...
Következő: »»   85 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem