Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   37 / 37
(#) Chipmunk1960 válasza renegat1 hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Szia! Hálás köszönet! Az az igazság, többel próbáltam már, a legkülönbözőbb hibákkal szállt el. Nem stimmel a proc típusa, stb. Egymástól is lopkodnak, belerakják a 4 magosat a 8-asba, s még ki is írja, hogy megvan mind.... Néha még a külsős tesztprogramot is átveri.
(#) Nanok hozzászólása Márc 5, 2020 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy myaudio 7"-os tabet-em.
Folyamatosan azt írogatta, hogy valamilyen alkalmazások leálltak. Kikapcsolni is alig bírtam, mert az üzenet nem engedett.
Végül is sikerült kikapcsolni. Amikor bekapcsolom, akkor csak tölt, megy a logó, akár egy fél órán keresztül is.
Ha a + és a bekapcs gombot lenyomva tartom, akkor egy hanyattfekvő felnyitott hasú droid jelenik meg, felkiáltójellel. Itt USB kábelen lehetne kinyerni szerviz információkat?
Van az alján egy kis nyílás R felirattal, azt is benyomkodtam többször, de nem segített.
Mit lehetne még kipróbálni?
(#) Longa György válasza Nanok hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Ha a droid megjenik akkor a hangerő +, vagy a - gombját megnyomod. Kiad egy sor lehetőséget.Válaszd a factori reszetet, aztán kiad egy sor NO feliratot ami között van egy sor amire most nem emlékszem pontosan, de az a reszet. Azt jelöld ki, aztán nyomd meg a bekapcsoló gombot.Ha végez a visszaállítással akkor a normál boot kijelölése után bekapcs, és ha minden jó akkor gyári új korára van állítva.
(#) kisbatyu75 hozzászólása Márc 29, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy Lenovo P8 TAB3 8 plus tabletünk, és sajnos a gyerekek tönkretették a töltő micro USB aljzatot. A csatolt képeken lehet látni, hogy belül elhajlottak a kis érintkezők. Megpróbálnám kicserélni az usb aljzatot, de én ilyet nem láttam még. Mi az a piros trutyi a forrasztásokon? Megkaparva kemény. A panel másik oldalán az a lemez az aljzat része lehet, vagy csak hozzá lehet forrasztva? Milyen forrást tudtok, ahol micro usb aljzatot lehet venni?
(#) gerenk válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Szia!
Nem ajánlom a cserét vidd szakszervizbe. A kiforrasztás nagyon nagy gyakorlatot és szerszámokat igényel. A panel többrétegű furat galvános, ha kihúzod megszakad a kapcsolat a valamelyik rétegben lévő vezetősávval, innen kezdve javíthatatlan.
(#) Udvari Zsombor válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Szerintem még idejében szereld össze és vidd szervízbe. Lehetőleg ne látszódjon rajta, hogy már jártál benne, ugyanis tapasztalatom alapján általánosságban a szervizek nem szeretik ha a "felhasználó" már előtte belepiszkált az adott készülékbe!
(#) kisbatyu75 válasza gerenk hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Ebben az esetben a panelen átmenő furatgalván, az a rögzítő fül, az adat és a feszültség érintkezők a felületen egy kis vezetősávra vannak forrasztva.
Szakszervízbe azért nem vinném, mert az egész tablet volt kínából rendelve kb 35e Ft, egy szakszervízes javítás 10eFt-tól indul. (Ha tudtok olcsóbb szakszervízt, azt megköszönöm, ha elkülditek.)
(#) gerenk válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Akkor egyszerűbb a helyzet venned kell usb mikro vagy mini gondolom csatlakozót a másikat leforrasztod. Kell ónszívó szalag sűrű szövésű vékony szálakból szövött 1,5 m-es fluxal átitatott ,nagyon jó a CHEMTRONICS, flux egy tubussal vékony 0,7 mm ón egy jó szabályzós páka tűhegyű pl. Fahrenheit nem árt egy nagyítós állvány amibe a panelt is be tudod fogni. Innen már csak némi gyakorlat és biztos kéz szükséges.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2020
(#) Tork hozzászólása Máj 9, 2020 /
 
Sziasztok. Adott egy tablet, mely sajnos megadta magát, fogalmam sincs mi lehet a baja, nem kapcsol, nem tölt, az aksinak semmi baja, leteszteltem. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e használni a kijelzőjét mint 2. monitor, van rajta egy mini hdmi bemenet?
(#) Udvari Zsombor válasza Tork hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Egyrészt, ha már megadta magát a tablet, akkor hiába is keresnél rajta bármit (szerintem sosem volt rajta bemenet). Másrészt pedig óvatos szétszedést követően a kijelző típusára rákeresve esetleg találhatsz hozzá a neten univerzális vezérlőpanelt, amivel már használhatnád monitorként is...
(#) Chipmunk1960 válasza Tork hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Szia, Root-olni próbáltad? Esetleg SP_ flash tool?
(#) Tork válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Nem reagál semmire
(#) Tork válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Köszönöm
(#) Tork válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
HDMI bemenet van rajta
(#) nagym6 hozzászólása Sze, 9:12 /
 
Üdv. Tabletnél az 1920 x 1200 felbontás (Lenovo Tab M10) esetén internetezésnél csak pixelarányos lesz a képméret, azaz kb. a teljes képernyő szélesség felén lesz csak a net, vagy teljes szélességen megjeleníthető? Vagy jobb az 1280 x 800 felbontású gép, mert ott kb. teljes szélességben van a net? Nem akarom, hogy csak félképernyőn kisméretben legyen a netezés.
Köszönöm.
(#) Chipmunk1960 válasza Tork hozzászólására (») Sze, 12:35 /
 
Ez érdekes mert max kimenetet tudok elképzelni egy tableten. Hogy TV-re Monitorra lehessen kötni. De mivel az egészet az 1 db deszka vezérel, nagyon nehéz eset. A VGA a processorba van integrálva, csak a saját Firmvare-ével megy. Ha esetleg meg is találod a képernyő típusa alapján a lábkiosztást, egy programot legalább kell írni hozzá írni Arduinoban, vagy Raspberry-re, attól függően hány kivezetése van.
(#) bbalazs_ válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 13:09 / 1
 
A képernyő és a net függetlenek egymástól.
A megjelenítés arányos. Tehát ha jó nagy a tablet felbontása, de amit megjelenítenél, az kisebb, akkor mondjuk 4 pixel lesz 1. Ez programokból általában beállítható.
(#) bbalazs_ válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Sze, 13:12 /
 
Persze nem elképzelhetetlen, de nagyon-nagyon valószínűtlen. Kimenet lesz az.
Másfelől Zsombornál a pont, szoktak univerzális meghajtót árulni, de más kérdés, hogy ezeknek mintha más protokolja lenne, mint egy átlagos laptop kijelzőnek.
Következő: »»   37 / 37
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu