Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések
 
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   102 / 102
(#) satu89 válasza naptukor hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Megoldódott a gond. Maga a programozó kábellel volt a gond. A rajz alapján a 4-5-8 lábakra kellet használni, de a valóságban a rajz szerinti 4-3-6-os lábakat kelet használnom. Gondolom a rajz készítői nem szemből nézve adták meg a bekötést, s ezt így be is néztem.

Köszönöm szépen a segítséget
(#) em hozzászólása Jún 29, 2018 /
 
Sziasztok, dolgoztatok már Unitronics Samba PLC-vel? Konkrétan SM35-J-R20 típusúval tervezek valamit, ha van hasznos tanácsotok, örömmel veszem.
(#) kowi hozzászólása Júl 10, 2018 /
 
Sziasztok. Adott egy fröccsöntő gép ami "sima számítógép" kommunikál a PLC-vel. Áramszünet után tápegység elesett kicseréltem, Checksum errorral indul (ez eddig is így volt) Alaplapi elem halott (több okból sem lehet kicserélni) Első indításra communication interrupt-ot írt. Következőre kiírta milyen sebességgel lehet rácsatlakozni mivel nem találja a PLC-t és ha jól értelmeztem stop bit-en áll. A legnagyobb bajom hiába van del billentyű nem bírok Bios-ba belépni. Ráadásul ez "cél PLC" Semmi infó semmi prog lehetőség... Kb 10. feszmentesítésre indul... Alaplapi Elemcsere segítene?
(#) otvenkilenc válasza kowi hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Szokott lenni az alaplapon egy jumper ami CMOS-t kiktatja. ilyen esetben leszoktam húzni a tápfeszültség csatlakozót az alaplapról, a jumpert is átállítom (CMOS Clear állásba) és így várok néhány percet. Öt, tíz perc elég szokott lenni. Az elem se legyen benne. Vissza állítod a jumpert, ha nincs az sem gond, de elem ne legyen és a táp se. El kell indulni az alap beállításokkal. A Bios a
a felprogramozási dátummal indul. Nyilván dátumot időt be kell állítani.
(#) kowi válasza otvenkilenc hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Igen csak mint írtam nem lehet bios-ba belépni... ráadásul annyira régi gép hogy borzalom. És arra sincs lehetőségem hogy billentyűzetet vagy bármit csatlakoztassak rá... (Csak ami az operátor panelon van) Szervíz sincs már gyártás is megszűnt. De ha állni fog valami okból lefényképezem minden porcikáját.
(#) otvenkilenc válasza kowi hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Írtam hogy én mit csinálok ha makacskodik a gép általában bejön. Mi az alaplap tipusa?
(#) kowi válasza otvenkilenc hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Meg fogom nézni, de én csak javítani járok... Nem tudom mikor megyek legközelebb. Köszönöm válaszod!
(#) roozsa hozzászólása Szo, 22:41 /
 
Sziasztok. Mitsubishi FX1n PLC-hez csatlakoztatható FX0-8ex bemenet bővítő?
Következő: »»   102 / 102
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu