Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések
 
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   124 / 124
(#) Mate78 válasza menyus hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Logo 8 nem programozható LAN csatin keresztül?
(#) bundibacsi válasza menyus hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Szia!
Siemens szám alapján megtalálod melyik Logosoft verzió kell neked. A programozása sima Ethernet kábellel történik.
(#) menyus hozzászólása Jan 16, 2023 /
 
Koszonom mindenkinek a valaszokat a LOGO! val kapcsolatban. Nos, azert nem valtanek masik tipusra mert ebbol tobb is van nekem is nem kerult penzembe. Lattam tutorialt amin ETHERNET kabellel programozzak, de akkor minek hozza a kulon USB adatkabel? A masik, a MSD kartyan ketesztul programozni is tudom vagy az csak a firmware frissiteshez hadznalatos? Esetleg loggolni is tud arra valamit ha akar? Van egy "olyan" szoftverem de az 7.4 es, a keszulek leirasban viszont ki van emelve hogy lehetoseg szerint 8.xx es programmal kene programozni. Mondjuk ez kehet marketing fogas is, "vedd meg az uj verziot"
(#) bundibacsi válasza menyus hozzászólására (») Jan 16, 2023 /
 
Ehhez nem kell USB kábel, a régiekhez kellett. Logolni elvileg tud, van erről is tutorial. Régebbi szoftverrel nem fog működni, nem ismeri az új LOGO!-kat.
(#) Moderátor hozzászólása menyus hozzászólására (») Jan 19, 2023
 
A fórum teljes felületén az árusítás, hirdetés szigorúan tilos.
(#) Peter65 hozzászólása Jan 23, 2023 /
 
Sziasztok!
Segítséget kértek tőlem egy Siemens S7-200-as családhoz tartozó PLC-vel kapcsolatban. A pontosabb megjelölése 6ES7 214-1BD21-0XB0. A PLC tönkrement, de a programját nem mentették le. Korábban valaki más is próbálta javítani. A tápegységeket rendbe tette, van +5V is, de több IC, köztük a processzor is forrósodik. Lehetséges, hogy korábban a +5V-ra valami nagyobb került, ami tönkre tett sok mindent. A processzortól nem messze van egy AT24C128N EEPROM. Ez lehet hogy megúszta.
Van valakinek információja arról, hogy ez a PLC hol tárolhatja a programot? Van értelme egy donor készüléket keríteni, és áttenni az EEPROM-ot abban a reményben, hogy ott az működni fog, és a program lementhető lesz?
(#) kendre256 válasza Peter65 hozzászólására (») Jan 23, 2023 /
 
Donor készülék helyett egy EEPROM olvasóba is bele lehetne tenni, és megnézni, hogy egyáltalán működik-e. Ha működik, utána már ki is lehet olvasni a tartalmát.
Az S5-ös más kialakítású, abban külön EEPROM modul van, azoknál csináltam ilyen módon mentéseket (ugyanis valahogy eltűntek az EEPROM modulok...). Az S5 egy lítium elemmel táplált memóriában tárolja a programját, ha abban nem talál programot, akkor tölti be az EEPROM-ból. Ha van tápfeszültség, vagy jó a lítium elem, a program nem veszik el, EEPROM nélkül sem. Az S7 nem tudom hogyan tárolja a programot...
Következő: »»   124 / 124
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem