Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Máj 1, 2006
Lapozás: OK   191 / 191
(#) reloop válasza mikldesign hozzászólására (») Jún 20, 2020 / 1
 
Tiszta ügy. Vesd össze az alkatrészeket a két panel között, hátha kibukik valami különbség.Ha ez nem segít, marass új NYÁK-ot és tedd át az alkatrészeket! Nemrég futottunk olyan hibába, hogy a NYÁK hordozó anyaga nem volt kellően tömör és visszamaradt benne egy kis vezetőképes maratószer. Ezen csak az ecetes olló...
(#) mikldesign válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 20, 2020 /
 
Semmi gond. Most kicsit elcsüggedtem, tulajdonképpen az van, hogy ha a sok hozzászólást nézem, szét kellene szednem az egész erősítőt, mármint a dobozolást. Ezt nem fogom, mert egy csomó pénzt beleöltem már. Nem volt olcsó a hűtőborda, az alulapok, a toroid sapka, kábelsaruk, a diófa káva, amit asztalossal csináltattam. Tudod azon bosszankodom, hogy van egy gond, a búgás, amivel nem bírok. S ennek kapcsán az egész eddigi munkát kidobatnák, mert a borda nem jó irányba áll stb. A design marad. Ezen kívül minden mást amit írtak, megcsináltam. Kicseréltem a BD139 eket, de semmi. Megcseréltem a végtranyókat, de semmi. Átkábeleztem az egész cuccot mármint ahogy Reloop Úr javasolta, de semmi. Búg! De a másik oldal nem búg! Kipróbáltam úgy is, hogy a meglévő erősítőmből ami tökéletesen müködik, kivettem a végfokokat, és betettem ezeket. Itt is búgott!Betettem a jó végfokokat ebbe a készülőbe, és nem búgott! Vagyis annak a nyamvadt panelnak van valami baja, de képtelen vagyok rájönni, hogy mi. Nem a kábelek, a május-1 felvonulásra váró kondikkal stb van baj. Legalábbis szerintem. Ezért fordultam hozzátok segítségért.
(#) mikldesign válasza reloop hozzászólására (») Jún 20, 2020 /
 
Én is arra gondoltam, hogy kiszedem a panelt, készítek egy másikat, és a félvezetők kivételével minden mást újat veszek, és abból építek egy végfokot. De ezt az összemérést valahogy nem gondoltam, ezt még megcsinálom. Magát az alkatrészeket mérjem? Vagy hogy gondoltad? Az asszony már most is elég gyanúsan nézegeti, hogy min ügyködök.
(#) reloop válasza mikldesign hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
A jó és a rossz panel összevetését szemrevételezéssel gondoltam.
(#) tunerman válasza mikldesign hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
Mivel a panel egyenáramúlag működik, a munkaponti feszültségeket gondolom ellenőrizted és jók, ezért esetleg valamelyik 1nF-os kondi lehet szakadt (vagy a hozzávezető fóliaszakasz!). Talán a BD139 bázisára csatlakozó 100R értéke nem annyi...elképzelhető, hogy emmiatt gerjed extrém nagyfrekvencián az erősítő.
TJ.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
(#) mikldesign hozzászólása Jún 21, 2020 / 1
 
Sikerült orvosolni a bajt. Érdekes volt. Egyszer cserélni kellett a c3 as 100µF os elkót, amit ha megérintettem búgott. De ez csak javított a helyzeten. Ha a fotókat megnézitek, van a végfokon egy kék MKT kondi. Nos, az meg szakadt volt. Az egyetlen alkatrész volt, ami bontásból származott! Annak a cseréje hozta meg a Medvecsalád bosszús távozását. A tápvezetékek vissza lettek kötve eredeti poziciójukba, és így is csend van. Szeretném mindenkinek megköszönni a segítségét, nélkületek nem jöttem volna rá a hiba okára. Volt, amikor ingerült voltam, ha valakit megbántottam volna, attól bocsánatot kérek. Most nekiállok a relés bemenetválasztó megtervezésének. Van esetleg valakinek a tarsolyában ilyen terv?
(#) mikldesign hozzászólása Júl 2, 2020 /
 
Lenne egy elég béna kérdésem. Létezhet olyan, hogy a beszerelt hangpoti olyan nem szimmetrikus, hogy az egész oldalszimmetriát megöli? Ma szereltem be a hangpotit, és amikor beindítottam a cuccot, azt tapasztaltam, hogy az egyik oldal kis hangerőn alig szól. Nagyobb hangerőn megjön ugyan a hangja, de szimmetria akkor sincs. Eddig direktbe volt kötve az iPad-de, és ott ilyent nem tapasztaltam.
Az sem tetszik, hogy a BD139 re hűtőt kell tenni mert igen meleg. A korábbi vég fokban bc211 volt, és az nem volt forró ennyire. A táp ész annál terhelten 28 volt 1.2 A nyugalmi mellett. Ez 31V terhelten, és 1.3 A nyugalmi. Okozhat ez ilyen különbséget? Hanggal nincs gondom, nagyon szépen szólnak.
(#) reloop válasza mikldesign hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
Szia! A potenciométer együttfutását ohm-mérővel ellenőrizheted. A kritikus állásban nézd meg a csúszka és a test közötti ellenállásokat.
A végtranzisztorok bázisaihoz kapcsoló tranzisztor akkor melegszik jobban azonos tápfeszültség és nyugalmi áram esetén, ha végtranyóknak kisebb az áramerősítési képessége.
(#) mikldesign válasza reloop hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
Köszönöm, holnap megmérem. A tranyó melegedése ezek szerint normális jeleség.
(#) mikldesign válasza reloop hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
Lenne még egy kérdésem. Szeretnék erre az erősítőre fejhallgató kimenetet is szerelni. De ugye a fejhallgató kimenete nem 8 Ohm, hanem ha jóll emlékszem 330 Ohm. Ez nem okoz kárt a végfokban? Kell valami plusz ellenállás az ajzatra?
(#) reloop válasza mikldesign hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
A 330 Ω-os fejhallgatót közvetlenül az erősítő kimenetére kötheted ezzel a tápfeszültséggel.
A rendszeres használat viszont elég gazdaságtalan, 70 W-ot elfűtesz 100 mW kivett teljesítményhez.
(#) mikldesign válasza reloop hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
A lehetőséget akarom, hogy ha kell, tudjon így is működni. A normál üzemmód hang falakkal lesz, de mondjuk ha asszony alszik, vagy sorozatot néz, akkor legyen erre is lehetőség.
(#) mikldesign hozzászólása Júl 3, 2020 /
 
Kinéztem ezt a potit:https://www.inshop.hu/poti-stereo-alps-log-50k, de elbizonytalanodtam, hogy 20% a türéshatár. Most ez sok, vagy okés? Esetleg nézzek valami másikat?
(#) Kovidivi válasza mikldesign hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Az együttfutás ettől még lehet tökéletes. A tolerancia csak a végértékre jellemző paraméter.
(#) mikldesign válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 4, 2020 /
 
köszönöm. Értem.
(#) mikldesign válasza reloop hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Neki álltam mérni, de kiderült, hogy egy hidegforrasztás okozta a hibát. Bosszantó! Köszönöm a segítséget.
Következő: »»   191 / 191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem