Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárítógép problémák
 
Témaindító: csatalo, idő: Máj 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 16
(#) elgotti válasza sany hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Igen 12V-osak a relék, a motor most abszolut nem is forog, rámértem a relékre, most jó mindegyik, de valamiért a motort nem kapcsolja.
(#) Cinema válasza elgotti hozzászólására (») Jan 6, 2021 / 2
 
Megírtam és többen is rajtam kívül, hogy ki kell mérni minden alkatrészt egyenként. Ami beépítve nem mérhető, vagy nem egyértelmű, azt ki kell forrasztani és úgy megmérni. Reléket is!
Külső táppal megerőszakolni nem szabad egy ilyen áramkört, mert végleg tönkremehet bármi benne.
A relék behúzótekercsével párhuzamosan kapcsolt dióda az induktív feszültség-visszarúgásoktól védi a többi alkatrészt, beépítve egyik irányban mérhető kb. 100-300mV-os nyitófeszültsége(mert söntöli a tekercs), egyébként 550-800mV, másik irányban pedig a relé tekercsének az ellenállása mérhető, ami lehet 250-1200Ohm közötti. Nem jellemző, hogy Zener-diódát használnának egy ilyen vezérlőpanelen, esetleg a tápegység körében lehet. A többi dióda sima 1N4148-as, vagy hasonló.
Még mindig nem egyértelmű, hogy a tápegység, vagy más alkatrészek hibája okozza-e a működésképtelenséget, vagy hibás működést.


Üdv!
(#) ADK hozzászólása Jan 11, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Candy szárítógép a képeken látható vezérlőpanellal.
A hibajelensége a következő: Feszültség alá helyezést követően az elektronika feléled, a hétszegmenses kijelző is világít a programválasztás után indítható lenne a gép, viszont 1-2 perc múlva, olyan mint ha a gépet feszültségmentesítették volna megszűnik a kijelzés, hangjelzést sem ad a nyomógombok működtetése során.
Több hónap állás után körülbelül 2 hétig működőképes volt, majd újra előjött a hiba. A kérdésem az lenne, hogy valaki találkozott-e ilyen jellegű hibával vagy merre induljak hibakeresést illetően?

Köszönöm szépen!
(#) kérdező88 hozzászólása Jan 19, 2021 /
 
Az én gondom az alábbi: Tavaly decemberben vásároltunk egy Gorenje típusú szárítógépet, ami tökéletesen működött.
A hiba mostanában észlelhető, ugyanis nem száradnak meg a ruhák, nedvesek, és a szárítási idő leteltét követően kissé büdösek is. A víztartály teljesen üres (korábban nem így volt). Hibakód nincs kiírva a kijelzőn, valamint az összes lehetséges szűrőt átnéztük, minden tiszta.
Mi lehet a gond?
(#) Zotya11 hozzászólása Jan 26, 2021 /
 
Sziasztok.
Abban kérném a segítségeteket hogy: adott egy siemens kondenzációs ruhaszárítógép aminek a vezérlőpaneljén kicsit megment egy relé. Kiírta hogy E-90 hibakód, ami a panel hibályát írja. Átnéztem rajta mindent, a relén kívűl sajnos nem találtam semmi más problémát, de továbbra sem megy.
Bekapcsolom, az egyik relé 5x kattan majd sípolással és kidobja hogy E-90.
Kb feladtam a javítást elhatároztam rendelek a szervízből egy panelt.
Nem olcsó, de ami tovább bonyolítja a dolgot:a szervizes kisasszony szerint ezt még fel kell programozni egy szervizes kolegának.
Tényleg így van ez, vagy csak még le akarnak venni a beszerelés 20-30ezres költségével?
(#) Zotya11 hozzászólása Jan 26, 2021 /
 
Csináltam pár képet. Hátha látni valamit.
Amit pirossal karikáztam már én hekkeltem. Kicsit bizonytalannak éreztem ezért erősítettek meg.
Az a pici tranzisztor a tönkrement relévezérlő. Kicseréltem egy hasonló panelből egy “ugyan ilyenre”
Legalábbis a feladata ugyan az. De pont ilyet aminek stimmelt volna a száma, nem találtam.
A fő kérdésem továbbra is az lenne hogy valóban kell egy ilyen panelt programozni?? ( attól függ hogy kb 50ből, vagy inkább százból jön ki a javítás)
Köszi ha valaki foglalkozik vele.
(#) ezermester1 hozzászólása Jan 27, 2021 /
 
Tisztelt Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Candy GVH D913A2-S hőszivatyús szárítógép aminek keresem a szervíz manuál leírását. Főleg a robbantott ábra rajzát. Ha valaki tudna segíteni benne, hogy hol találom, köszönettel venném. Darabokra szedve kaptam és szeretném összerakni.

W.Pál
(#) horcsi hozzászólása Jan 31, 2021 /
 
Sziasztok! Problemam egy aeg szaritogep e60 hibakoddal megall nem fűt kicsereltem a fűtőpanelt hátha az a ludas osszeraktam egy program lement szépen aztan ujra semmi atneztem kitakarítottam
(#) Joe_001 válasza Zotya11 hozzászólására (») Feb 2, 2021 /
 
Szia!
Az egy univerzális tranzisztor. a feszültségének nagyobbnak kell lennie mint a relén lévő fesz. A relét kivetted, kipróbáltad? Az a tranzisztor ne véletlen szállt el. A relé be is ragadhatott a melegtől, belül deformálódhatott.
Amúgy ezt találtam hozzá!
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2021
(#) moltam hozzászólása Feb 5, 2021 /
 
Helo.
Van egy kondenzációs szárítógép, ami nem ad meleget. A kompresszor felpörög, de kb ennyit csinál össz vissz. Gazdája gázhiányra gyanakodott, elvitte töltetni. Aki csinálta egyes fúróval megfúrta a szívócsonkot és aztmondja volt benne gáz mert sziszegett, és hogy szerinte döglött a kompresszor, mert ha kevés lett volna akkor forrósodna a cső. Mi levágtuk a töltőcsonkról az összenyomott részt, és próbaként rövid időre megjárattuk. Kézzel befogva levegőt szállít, nyomást csinál. Érdemes vele foglalkozni vagy reménytelen vajon?
(#) pokervar hozzászólása Feb 19, 2021 /
 
Sziasztok,
Adott egy Heinner HCD-80B szárítógép. Hibajelenség: felfűti a rendszert, majd hagyja kihűlni, nem kapcsol be újra a fűtés, 3 órás program végén is vizes a ruha. Sehol nem találok az NTC szenzorról adatokat. Valaki esetleg gyári számot vagy helyettesítőt tudna adni. Írtam a gyártónak/forgalmazónak.. .sajnos nincs válasz. Alapból Siemens/Bosh licensz....Román gyártó/emag forgalmazás. Szinte minden szerelő sikítva menekül, ha meghallja
(#) Feri38 hozzászólása Kedd, 8:55 /
 
Sziasztok
Adott egy Fust Novamatic Tw2116 os száritógép ami szinte teljesen ugyan olyan mint a bosch szárító
A probléma az lenne vele hogy bekapcsolàs után rögtön F12 hibára ki ugrik
Nem találok a neten róla semmit ezért hozzá értők tanácsàt szeretném kérni
Találkozott már valaki ezzel a hibàval?
(#) Pogpetike hozzászólása Csü, 10:30 /
 
Sziasztok!
Van egy Electrolux EDC67550W szárítógépem . Egyik napon nem kapcsol be a kijelző sem mutat semmit.Olvastam a forumban hogy esetleg táp hiba , ezért kivettem a panelt és valoban a táp IC és ellenálás stb. Kollégám kicserélte . Összeszerelés követöen a kijelző müködik, tudom a programot választani. De nem indul el a motor. Kondikat kicseréltem semmi változás. Teszteltem az ajtózárat az oké. a kondenz szintkapcsoló oké. Esetleg valakinek ötlete hogy mi lehet még gázos benne.
Előre is kösszönöm a hozzászolásokat.
Következő: »»   16 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem