Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A KiCad paneltervező
 
Témaindító: Pavel, idő: Jún 2, 2006
Lapozás: OK   12 / 12
(#) csatti2 válasza deebo hozzászólására (») Dec 20, 2020 /
 
Annak idején, amikor még én is magamnak csináltam a nyákokat, az egyoldalas nyákokhoz készítettem egy egyedi szimbólumot (csöppet sem standard), ami az ilyen átkötéseket jelentette és nem szakította meg a netet, így tetszés szerint le tudtam őket rakni. Csináltam a szükséges ellenállás footprintekről másolatot és úgy módosítottam őket, hogy mindkét padjuk 0-ás legyen és ezeket rendeltem hozzá a különleges szimbólumhoz. Csak annyi dolgom volt, hogy beraktam a kapcsrajzba ezeket a szimbólumokat, ha átkötésre volt szükségem és újra beolvastam az exportált netlistet, hogy hozzá adjam az új footprinteket a nyáktervhez, így nem sérült a javasolt KiCAD-es munkafolyamat sem.
Pl. a mechanikai furatokat, logókat, stb. szintén hasonló módon a legcélszerűbb lerakni.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2020
(#) deebo hozzászólása Dec 20, 2020 /
 
Most alkatrészrajzot rendelnék 7815 és 7915-höz DPAK tokban, de egyszerűen nem találom ezt a tokot, amikor hozzárendelné az alkatrészt. Tudja valaki hogy találok ilyen tokot?
(#) bencikusz válasza deebo hozzászólására (») Dec 20, 2020 /
 
Package_TO_SOT_SMD ezen belül pedig TO-252 hogy azok közül melyiket használod, te tudod. Nem tudom fejből, hogy melyiknek milyen kivezetése van a tetején.
(#) deebo válasza bencikusz hozzászólására (») Dec 20, 2020 /
 
Igen, megtaláltam utána, de most megint feladtam.
(#) Josi777 hozzászólása Dec 29, 2020 /
 
Sziasztok!
Egy kijelzőnek (7segDisplay) a 3d-s modelljére lenne szükségem. Az alkatrészek között találtam néhány 7 szegmenses kijelzőt,de nem tudom, hogy azok 3d modelljét hogyan tudnám módosítani, hogy az enyémhez jó legyen. Ebben szeretnék segítséget kérni.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2020
(#) gernerakos válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 29, 2020 /
 
3D-s modelt (méret, pozícó és forgatás) leszámítva nem tud szerkeszteni a KiCad, nem is erre találták ki. Ehhez valamely 3D tervező programra lesz szükséged, mint pl Fusion360, Inventor, stb...
(#) szapcsika válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 29, 2020 /
 
FreeCAD. Ha jól emlékszem a KiCAD telepítője fel is ajánlja ennek a letöltését, azzal, hogy ez kell, ha 3D modellt akarsz szerleszteni. De persze lehet mással is.
(#) Josi777 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Valójában a hogyanra lennék kíváncsi.
(#) superuser válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Valószínűleg kevesen vannak közülünk annyira fanatikusak, hogy az alkatrész 3D modelljét is megrajzolják.
(#) gernerakos válasza superuser hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Nem egy dolgot terveztem meg már 3D-ben, amit aztán kicadba is imoortáltam, de szerintem 3D modellezéshez minimum egy rendes műszaki rajz, vagy a tárgy fizikai jelenléte kell.

Én egyébként Fusiont használok, tutorial videók alapján szépen tanulható. Izmosabb gép viszont kell a 3D megjelenítéséhez.
Viszont úgy gondolom, a 3D tervezés semmi képpen nem egy nyák tervező szoftver topikjába tartozik.
(#) jefflynn válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 31, 2020 /
 
Nézd meg itt: Bővebben: Link
(#) Josi777 válasza jefflynn hozzászólására (») Dec 31, 2020 /
 
Köszönöm a linket, hasznosnak tűnik, bár regisztrációhoz kötött a tartalom letöltése. Sajnos az a méret nincs ott meg, amire nekem lenne szükségem.
(#) Josi777 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 31, 2020 /
 
Nem 3D tervezéssel kapcsolatos a kérdésem, hanem a KiCad tervezőprogram kezelésével kapcsolatos. Már az előző hozzászólásodból is látható volt, hogy ezt kevered. Pont arról van szó, hogy NEM 3D tervezéssel szeretnék hozzájutni egy modellhez, tehát nem 3D tervezésben kérek segítséget. Te írtad, hogy a 3D modell méretét is meg lehet változtatni és mivel találtam egy olyan modellt, ami a méretét leszámítva jó lenne, ezért kérdeztem azt, hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni. Erre te hozod fel a 3D tervezést.
(#) jefflynn válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 31, 2020 /
 
Szerintem van ott 1.5” méretben. A regisztráció meg egyszerű és ingyenes. De te tudod.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2020
(#) Josi777 válasza jefflynn hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Regisztráltam, töltöttem is le modellt (és más modelleket is), de sajnos pont az a méret nincs, ami nekem kell. Attól tartok, fel kell raknom a freeCad-et, úgy láttam, azt ajánlják a KiCad-hez.
(#) Josi777 válasza csatti2 hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Köszi a linket, ami nagyon hasznos funkciót mutat be, csak sajnos nekem nem jó. Ugyanis egy egy modellnél, ahol már eleve megvannak az alkatrészek kivezetései, azok távolsága is változik, márpedig annak mindenképpen maradnia kéne és csak a "test" méretének kéne változnia.
(#) Josi777 hozzászólása Okt 24, 2021 /
 
Sziasztok!
KiCad-hez keresek NodeMCU-ESP-32S laphoz 3D modellt. Ami találtam, az sajnos nem jó és sikeresen le lett gyártva az alapján a panel. A képen már a módosított méret van, de jó lenne, ha a 3D modell is passzolna hozzá.
(#) kivancsi4 válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 24, 2021 / 2
 
Szia.
Grabcad, regisztrációt igényel a letöltés.
Nem próbáltam a csatolmányt megnyitni, valamint hogy egyáltalán ez kell-e neked nem tudom.
(#) Alkotó válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 25, 2021 / 2
 
Nem ismerem a program lehetőségeit, de ha csak a legegyszerűbb 3D-s opciókat is kínálja, akkor a meglévő modell módosítása is kézenfekvőnek tűnik.
Ha ezt nem támogatja a panelrajzoló, akkor még mindig kipróbálható egy külső program, amivel manipulálható a modell.
(A két szélén lévő tüskesor és a panelfuratok mozgatása egyszerű manőver, mint ahogy a panel széleiből való levágás is az. -Érdekes módon a panel réz-rajzolata nem jelenik meg a modellen.-)
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2021
(#) gernerakos válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 25, 2021 / 2
 
Megnyitod a KiCad-ot, azon belül a Footprint editort (Alkatrészrajzolat szerkesztő). Kikeresed a szerkeszteni kívánt alkatrészt, majd felül a "kis IC fogaskerékkel" ikonra kattintasz (Footprint properties, Alkatrészrajzolat tulajdonságok), ha ez megvan akkor felül van egy 3D tulajdonságok fül, ott aztán tudsz mindent állítani, mozgatni-forgatni-nagyítani/kicsinyíteni mindhárom tengelyen.
(#) Josi777 válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 25, 2021 /
 
Köszi, megtaláltam és használom is, de ebben az esetben az általam letöltött 3d-s modell 1 raszterral keskenyebb. A footprintet már módosítottam, de a lapka képét nem tudom. Így a képen látható lett a végeredmény.
(#) gernerakos válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 25, 2021 /
 
A 3D modellt nem tudod kicadól szerkeszteni, nem is erre van. Max. skálázni "összébb nyomni" tudod a fent leírt módon, de akkor a rajta lévő egyéb elemek, mint pl az usb csatlakozó arányai nem fognak stimmelni.
(#) Josi777 válasza kivancsi4 hozzászólására (») Okt 25, 2021 /
 
Köszi szépen. A képen látható footprint mérete már jó, fölötte az éppen használt 3D-s modell és az fölé helyeztem az új 3D-s modellt és sajnos összehasonlítva a kettőt, ugyanolyan széles.

ESP32_3d.png
    
(#) kivancsi4 válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 25, 2021 / 2
 
Valószínűleg a most feltöltött zip-ben találod a megfelelőt (35,3 Mega...).
(#) Josi777 válasza kivancsi4 hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Köszi szépen, ránézésre úgy néz ki, hogy ezt kerestem, csakhogy még van egy kis bibi. Még nem sikerült a megfelelő pozícióba helyeznem, mert nem tudom, hogy mely irányokba kell offsetelnem, hogy a helyére kerüljön, annyira el van tolódva az kívánt pozíciójától. Most próbálgatom, de eléggé sziszifuszi munka. A képen az látszik, hogy hova helyezi offsetelés nélkül.

esp32.png
    
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem