Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » bébi őr 300 m
 
Témaindító: histu1985, idő: Nov 29, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) histu1985 hozzászólása Nov 29, 2007 /
 
Sziasztok!

Szeretnék építeni egy bébiőrt. Simán egy mikrofon egy erősítő és valami ami vmilyen frekire rááll és sugároz. A gondom a sugárzással van. Van egy kapcsolás ami ezt csinálja, de csak kb 10 max 40 m ig lehet venni a jelet. Nekem olyan kellene ami 300 méterre is leadja a jelet. Ugyis jó ha a 300 méter határérték. És afölött már erőteljesen gyengül. Főleg szabad téren.
Ha tudtok kapcsolásokat esetleg kész nyákrajzokat szívesen venném. Sajnos az analóg elektronika nem megy eléggé tehát bármilyen kapcsolásra rámondjátok hogy ez jó, elhiszem.


Köszönöm.
(#) lgyk válasza histu1985 hozzászólására (») Nov 29, 2007 /
 
Hi!

Ez tulajdonképpen megfelelne a célnak. OIRT URH-tartományra hangolva (88 MHz alá) nem fog zavarni senkit (nem igazán sugároznak már OIRT tartományban, az újabb rádiókkal nem is lehet venni). Vevőnek egy régi rádió megfelel (Sokol).

Valamint ajánlom még Skori weblapját.
(#) Medve válasza lgyk hozzászólására (») Nov 30, 2007 /
 
Hello, csatlakozom, az antennával megéri kisérletezni! De egy olcsó PMR párral (5000Ft) üzembiztosabb volna a kapcsolat, ugyanis az összes könnyen megépíthető FM adóval az a probléma, hogy elhangolódik, nem stabil a frekvencia, még a leválasztó fokozat esetén is.
(#) Kera_Will válasza histu1985 hozzászólására (») Nov 30, 2007 /
 
Használjál inkább PMR rádiót !

Azok 1 részén van ilyen funkció is .

Ezen kívűl érdemes 1 VOX áramkört is berakni !
Mert nem kell állandóan hogy adjál.

Elég ha 1 bizonyos hangerő szintnél magasabb esetben megy adásra a bébiőröd.

Ez nem más mint 1 erősítő amivel a hangfrekis jelet erősíted és utána ezt 1 küszöbérték kapcsolóval össze hasonlítod. Amikor elér a hangerő általad beállított szintet akkor adásra kapcsol.Tápot ad az RF fokozatnak is.



(#) Inhouse hozzászólása Nov 30, 2007 /
 
PMR-ek között gyárilag van olyan, ami kapcsolhatóan egy küszöbszint felett kapcsol be, az enyém is ilyen. Semmit nem kell vele csinálnod, csak táplálni.

Gyerekek a Sokol tudott URH-t venni? Akkor én nem jól emlékeztem...

Üdv
Inhouse
(#) Medve válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 30, 2007 /
 
Valóban a Sokolra inkább az MW-LW a jellemző, de a modernebbje már tudta az OIRT-t, csak az már nem Sokol volt. Viszont a minősége, szerelése erősen arra emlékeztet. Bizonyára az utódcége gyárthatta. 63-ban egész jó készülék volt...És hogy ne offoljak annyit, középhullámra is lehet bébicsőszt építeni, stabilabb és könnyebb erősíteni, csak a terjedése "más"
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem