Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dvd lejátszó usb vagy külső memória bekötés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) blader91 hozzászólása Márc 27, 2010 /
 
Hello mindenkinek!

Olyat szeretnék csinálni, hogy van egy házi mozis dvd-em (Roadstar 5115PSPK ez a típusa) vagy akármilyen dvd-hez kérnék segítséget.

Az lenn , hogy usb-sen vagy memória kártya olvasósra szeretném átalakítani vagy bekötni. Kb 5 éves technika hol olvassa a lemezt hol nem. Ezzel azt szeretném csinálni , hogy usb-ről vagy kártyaolvasóról lejátszani az adatokat ami van a kártyán. Usb-és aljzatom van, de nem tudom mit hova milyen kábelt a panelen.

Akinek van ötlete írjon nyugodtan.
Előre is köszönöm válaszokat!.

(#) djgombi válasza blader91 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /
 
Ez véletlenül se megy ilyen egyszerűen! :no:
(#) blader91 hozzászólása Márc 27, 2010 /
 
És akkor mit is csináljak ez esetben!

?
(#) tatabike válasza blader91 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /
 
Ahhoz, amit Te akarsz, kéne szerezni egy lepukkant másik DVD-ből egy kártya/pendrive olvasót, ezek között van olyan, ami önállóan is tud működni, akkor talán össze lehet hozni, de erre kicsi az esély. Ha alapból nem tudja ezt a Te DVD-d, akkor miből gondolod, hogy hardveresen, illetve szoftveresen fel van rá készítve? Tuti, hogy nincs. De ha meg szerzel egy kártyaolvasós, USB-s DVD-t, akkor meg egyszerűbb azt haználni, mint a Tiédet berhelni... Attól, hogy van USB-aljzatod, azt még nem fogja olvasni a DVD, akárhova is kötöd be... :no:
(#) Inhouse válasza blader91 hozzászólására (») Márc 27, 2010 / 4
 
Idézet:
„És akkor mit is csináljak ez esetben! ?”


Vegyél egy olyat, ami tudja...

Mégis mit gondoltál, hogy csak az USB aljzatot hagyták ki belőle? Az USB-sek eszik az avi-t, mpeg4-et is, ehhez másik proci kell, kicsit komolyabb...

Üdv
Inhouse
(#) lanti válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 27, 2010 /
 
Csak a pontosság kedvéért a DVD-s is eszi az avit meg az mpeg4-et és a HD-t is ...
(#) tatabike válasza lanti hozzászólására (») Márc 27, 2010 /
 
Szerintem úgy gondolta, hogy USB-ről, vagy memóriakártyáról, nem a lemezről. Mert különben nem lenne értelme,
(#) interferi hozzászólása Márc 27, 2010 /
 
Üdv!
Nálam volt egy BEEZ dvd aminek nem volt jo a tálca kiado motorja és az elején ott volt az usb aljzat helye a front panelen, nézegettem a fö panelt és volt rajta egy üres 4 polusú csatlakozó aljzat megmétem az egyik oldalt a +5V a másikon GND volt . Rátettem egy usb aljzatot , beldutam egy memoria kártya olvasót amiben egy 4GB CF kártyán divx filmek voltak és csodák csodája lejátszotta öket.
(#) Parázs Gábor válasza blader91 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Üdv

Sajnos az ötleted valóban kivitelezhetetlen.Ha gyárilag nincs benne akkor a procija sincs felkészítve arra hogy tudjon az USB-ből nyert adatokkal dolgozni.
Illetve írtad, hogy régi típusú a dvd-éd; A régebbi USB-és típusoknál is az USB csak képnézegetésre használható jóformán.Ez magyarázható, avval, hogy ezekbe a régebbi gépekbe még csak 1.0-ás USB csatolás van és ezen lassabban közlekedik az adat, ami azt eredményezheti, hogy pl már a DIVX is akadozva megy.Nem győzi az adatot kiolvasni.
Az újabbakba és a minőségibb DVD-be már 2.0-ás USB kerül, ez már azért több mindenre használható.
Remélem tudtam segíteni.
(#) Kece válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Nem feltétlenül kell hogy fel legyen készítve rá. Egyszerűen csak USB foglalatból és néhány mikrovezérlőből kéne olyan eszközt barkácsolni, ami a lemezjátszóéhoz hasonló adatfolyamot állít elő, amit a processzor fel tud dolgozni. Valami nyakatekert módja csak van. Persze hozzá tenném hogy programozó vagyok nem elektrós, szal lehet hogy csak okoskodok.
Bár sztem is jobban jársz ha szervízbe viszed, vagy lecseréled.
(#) Parázs Gábor válasza Kece hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Igen, csak ezt megvalósítani házilag elég necces.
(#) blader91 hozzászólása Márc 28, 2010 /
 
És ha lenne benne usb-és aljazat akkor megoldható?


Meg vissza térénék oda hogy usb2.0 aljazatom van de azt mi határozza meg, hogy milyen sebbeségel olvassa azt a adatott.(Gondolom ahoz is kell egy proceszzor??).

Kérlek segítsetek nekem!
Köszönöm előre is
(#) blader91 hozzászólása Márc 28, 2010 /
 
Honnan tudok olyan processzort ebbe a házimoziba szerezni?
(#) Parázs Gábor válasza blader91 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Ezekhez én abszólúlt nem értek.Ehhez valami diplomás mérnököt keress.
(#) quite válasza blader91 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Figyelj már!

Te most komolyan kérdezed azt amit kérdezel, vagy csak állati viccesnek találod és direkt szivatod a népet?

Mi az, hogy "usb2.0 aljazatom van" ?

Az USB az egy csatlakozó tipus, nem egy berendezés vagy egy elektronika.

Mégis mit gondolsz? Hogy van egy csatlakozód és abban van valami kis elektronika amit odaforraszthatsz akárhová?

Csakhogy érzékeltessem egy példán keresztül azt, amit kérdezel, és meg akarsz csinálni:

--- srácok, van egy 12mm-es csavarom, anyával együtt, ebből szeretnék egy autót építeni. Hogy kezdjek hozzá, várom az ötleteket..." ---

Ugye már érzed a dolog iróniáját, és azt, hogy micsoda buta, értelmetlen kérdéseid vannak.

Nem akarlak cinkelni vagy megsérteni, de egészen biztos vagyok benne, hogy ha Te ezeket a kérdéseket valóban komoly szándékkal tetted fel, akkor nemcsak az elektronikától állsz távol, hanem egyáltalán magától a dolgok hétköznapi felismerésétől is.

Arról nem is beszélve, hogy a Te csatlakozód az nem 1.0 vagy 2.0, hanem csak egy csatlakozó.
A számok a szabványt jelölik, amelyik előírja az adatforgalom mikéntjét, de ehhez semmi köze a csatlakozónak.

Bár én komolyan hiszek benne, hogy Te csak viccelsz.
(#) r3pl4y hozzászólása Márc 28, 2010 /
 
Hello!
Szóval, az a helyzet, hogy amit te szeretnél az normális esetben kivitelezhetetlen, sőt biztos is ha egy régebbi rendszerről van szó, amikor még nem is gondoltak az USB -re az ilyen eszközök terén.

Ha egy olyan eszközről beszélnénk aminek a következő típusa már tartalmazott USB vezérlést akkor ESETLEG meg van az esélye annak, hogy a te készülékedben is benne van maga a vezérlő rendszer csak a csatit hagyták ki belőle, szokott ilyen lenne, ha a gyártók ez esetben az USB-set drágábban a simát meg olcsobban akarják adni, mivel nem akarnak 2 külön kapcsolást megcsinálni csak ez miatt. De nálad valszeg nem erről van szó, a te rendszered még az USB közelébe sincs szerintem.

Az, hogy neked van egy USB ajzatod az semmit nem jelent, az csak maga a csatlakozó. Olyan mintha lenne egy konnektorod, attól mert bevésed a falba az se fog áramot adni csak úgy minden nélkül.

Ez is így van... ehhez olyan processzort kellene tartalmaznia a gépednek ami alapból támogatja az USB vezérlést. Na meg még egy - két ehhez szükséges dolognak is meg kellene lennie.

Ezt a rendszert ne úgy képzeld el, hogy majd te szétszeded és mint egy számítógépbe kicseréled a procit... (jó persze ki lehet cserélni, meg mindent meg lehet valósítani amit az ember elképzel, mert lehetetlen nincs, na de mégis ez már nem túl értelmes dolog, főleg, hogy meg se érné ilyennel foglalkozni), tehát a dolog nem annyira egyszerű, hogy leveszed a fedlapot kipattintod a procit onnan azt beleteszed a másikat és már megy is... ez teljesen más!!

Mellesleg te ilyen procit nem is hiszem, hogy csak úgy tudnál szerezni...

Egyszóval amit kérsz az "kivitelezhetetlen", meg értelmetlen is. Inkább vegyél egy olyat ami alapból is tartalmazza az USB csatolót, ilyen dvd-ket már fillérekért lehet kapni. És gondolom a HM rendszerednek van valamilyen bemenete amire rá lehet tenni egy ilyen DVD-t,... ez általában mindegyiken van AUX formájában, van amelyiken még optikai is van meg 5.1 meg ilyenek.

Üdv!
(#) tatabike válasza r3pl4y hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Most már vagy tízen elmagyaráztuk Neki ugyanazt, lehet jegelni a témát...
(#) Auf válasza blader91 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Helló!
Nem arra gondolsz, hogy kidobod a fej-egységet és ahova az csatlakozott oda kötsz egy mikrovezérlős kis áramkört aminek van usb csatija?
Aztán az közvetíti a pendrive-ról a feldolgozott adatokat (film) a dvd- lejátszó eredeti áramköre felé, és elhiteti vele, hogy az az egység valójában nem is az, hanem egy dvd.
Szerintem megoldható. Bár, semmi kétség, nagyon, de nagyon bonyolult. Hozzáértő ember is kétszer meggondolná, hogy nekilásson. Bár ez az én véleményem.
Valószínűnek tartom, egy új fej-egység olcsóbb. Viszont ez egy elég nagy szakmai kihívás, és érdekes a megvalósítási folyamat.
Érdekes felvetés.
Köszi, hogy olvastátok!
(#) Zoltan.ms hozzászólása Ápr 1, 2010 /
 
Sziasztok.
Ha már van ilyen topic kérdeznék egyet én is.
Nem tud valaki olyan usb-s dvd lejátszót ami felismeri és kezelni is képes egy 320 GB-os külső hdd-t?
Én már kipróbáltam egy csomó típuson még a legdrágábbakon is és egyik sem ismerte fel.
Úgy halottam, hogy ntfs rendszernél eleve nem ismerik fel csak fat 32 nél de szerintem gond lehet a nagy kapacitással is...
Egyébként meg fat 32-vel nem lehet egyben 320 GB-ot leformázni csak valami 32 GB-ot lát egyszerre.
Ötlet? valakinek
(#) pintad hozzászólása Ápr 1, 2010 /
 
Hozzátenném még az usb-s kérdéshez... nemrégiben szétszedtem egy ugyancsak fejhibás millenium dvd lejátszót. (egyébként az, hogy a gép nem tud már minden lemezt olvasni, általában a -direkt túlvezérelt- lézer fókuszának szórására utal)
szóval ebben a dvdlejátszóban megnéztem a processzor adatlapját (végülis nem konkrét adatlap volt, csak a főbb funkciói szerepeltek benne), és kiderült belőle, hogy az ember kapcsolhatott rá IDE winchestert, usb-t, mindenféle memóriakártyát... csak a mellé tett ramokon lévő programtól függött volna, hogy mit kezd vele... szóval elég ronda dolog ez ma, tényleg nem attól függ az amit kapsz, hogy mit tud a mai világ, hanem hogy mennyi pénzt adsz érte...
(#) Auf válasza pintad hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Hozzáfűzném azt, hogy voltam egyszer egy philips gyártónál üzemlátogatáson. Ott is ugyanez volt. Legyártották az alaplapot, aztán két soron folyt a gyártás tovább. Ami már csak abból állt, hogy milyen "dobozba" teszik. Mármint, hogy az egyik PHILIPS CD lejátszó lett. A másik meg valami no-name.
De a belseje ugyanaz volt mindkettőnek. Ezenkívül még a program, amire utaltál, még az volt egy kicsit eltérő.

Hát igen, sokszor butítanak le készülékeket a piaci kereset, eladhatóság végett.
(#) blader91 hozzászólása Ápr 4, 2010 /
 
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.


Igazatok van jobb egy olyat venni amibe benne van ez a egység.


Köszönöm mégegyszer

üdv: blader
(#) Syn7h37ic válasza quite hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /
 
Idézet:
„--- srácok, van egy 12mm-es csavarom, anyával együtt, ebből szeretnék egy autót építeni. Hogy kezdjek hozzá, várom az ötleteket..." ---


Ez eléggé egyszerű. Csak a maradék hiányzó darabokat kell megszerezni és egy kis kitartással, már kész is a Lamborghini
(#) mullergabor hozzászólása Jan 25, 2011 /
 
Sziasztok.Az a problémám h a házimozimnak (Panasonic Sc-Pt456) tönkrement a DVD lejátszó része.Van rajta USB csatlakozó.A kérdésem az lenne hogy ha veszek hozzá egy külső DVD írót ami USB-s és azt rácsatlakoztatom a házimozira,az felismerné nekem?szóval tudnám helyettesíteni vele?vagy úgy általánosságban a külső DVD írókat az USB-s DVD-lejátszók/házimozik felismerik?ugyanez a kérdés a külső HDD-vel (1Tb v nagyobbat felismerik).előre is köszönöm a válaszokat.
(#) wir12 válasza mullergabor hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Szia
Egyszerű a válasz nem. Azért nem mert ezek a DVD lejátszókba nincs meg a külső DVD lejátszók "drivere". Magyarán olyan mintha kimennél kínába igaz beszélgettek de nem értitek egymást na itt is ez a helyzet a "driver" lenne a tolmács...
(#) Dióda válasza wir12 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Hehe akkor én csodát műveltem!
Nekem van egy kis hyundai divx-es dvd-m ami usb-s és én simán tudtam vele kezeltetni az usb-s külső dvd olvasómat.
Ez szerintem a külső usb illesztőchip-nek köszönhető mert egy másik vezérlős külső merevlemezt már nem ismeri föl.
(#) johann hozzászólása Jún 28, 2011 /
 
sziasztok!
egy sima asztali dvd lejátszóról amin van usb csatlakozó, honnan tudom meg (mármint a boltba mielőtt megvenném) hogy mekkora adathordozót képes felismerni és filmeket stb lejátszani az usb-ről?
köszi!
(#) laszlo987 válasza johann hozzászólására (») Jún 28, 2011 /
 
Megjegyzed a típusát és interneten rákeresel a használati utasításra, abban benne lesz.
(#) johann hozzászólása Jún 28, 2011 /
 
oké köszi! megpróbálom
(#) (Felhasználó 75345) hozzászólása Ápr 7, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem kicsit eltér a kérdésem a témátol, de nem találtam olyan topicot ahol passzolna...

Szóval a kérdésem az lenne, hogy egy dvd meghajtót át e lehet alakítani úgy, hogy külső merevlemezröl olvassa be az adatokat usb-n keresztül, vagy a pc-röl valamien szoftver segítségével szintén usb-n át.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem