Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
 
Témaindító: Woid, idő: Dec 13, 2006
Lapozás: OK   132 / 132
(#) Ge Lee válasza c27 hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Erre nem tudok mit mondani, én talán üzemképesen sem adnék érte annyit. Vannak ilyen márkafüggő emberkék, lehet hogy nekik csak a TEK jó. Ha analóg akkor szerintem a Japánok a jók. Ott van példának gyártóban (multiméterről van szó) a Fluke, azt is valami szentként kezelik.
Beszéltem nemrég az egyik akkreditált labor vezetőjével kalibrálás ügyben, szóba került a Fluke is. Azt mondta, olyat ne vegyek mert pontatlanok. Elég sokat kalibrálnak azokból is, gondolom tudja mit beszél. Azt mondta a HP jó, ha olcsón akarok olyat akkor vegyek Picotest-et, mert a tajvani cég egy az egyben lekoppintotta a HP-t, így semmivel sem rosszabb...
Mára ez a jó-nem jó, márka-nem márka határvonal eléggé elmosódott mert pl. a 4-5 milliós szkópokról éppen olyan jellemzéseket olvasni mint a százezresről, szóval azok is küzdenek szoftverhibákkal és egyebekkel.
A 1052DL-t pl. sosem adtam volna el, ha nem csak 32k memóriája lett volna, meg megcsinálták volna úgy, hogy legalább hekkelni lehetett volna bele akkut. De manapság inkább az megy, hogy melyik gyártó tud aláígérni néhány dollárt a másiknak, és akkor kispórolják belőle még a hálózati kapcsolót is, had legyen folyton áram alatt, legalább előbb behal benne a táp, a paraszt meg vesz majd helyette újat.
A Siglentnél már nevesítve is van a spórolás, pl. a 1202X-E típusjelölésben az E betű azt jelöli hogy economy, azaz (teszkó) gazdaságos. A tápja egy az egyben ugyanaz mint ami a DL-emben is volt, még a hálózati kapcsoló helye is ott van a nyákon, csak épp a kapcsoló nincs benne. Nem fért már bele az eladási árba.
(#) Bakman válasza c27 hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Idézet:
„vaterán egy hasonló tudású 10-el olcsóbban és ráadásul pár km-re tőlem, de sajnos arról lemaradtam.”
Tisztelet a kivételnek de ott általában a madarakra vadásznak. Gondolom azért maradtál le arról, mert jó (reális) áron volt, elvitték.

Ge Lee véleményét a magam részéről annyival egészíteném ki, hogy nekem már ingyen sem kellene csöves oszcilloszkóp.

A digitális oszcilloszkóp is egy kicsit olyan, mint a számítógép. Mindig előjön valamilyen feladat, amihez jobb gép kellene...
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Idézet:
„Mindig előjön valamilyen feladat, amihez jobb gép kellene...”
Én ezért tartok kettőt, amit nem tud az egyik tudja a másik és fordítva. Csak kellene egy harmadik is, arra amit ez a kettő sem tud. De még így is olcsóbb mint egy olyat venni ami mindezeket tudja egyben, mert azok már horror áron vannak.
Ha abból indulunk ki hogy mit tud egy alap csöves készülék, akkor már ezek is fényévekkel előttük járnak, már olyan jelre is rá tudnék vele triggerelni amilyet még életemben nem láttam.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Idézet:
„Én ezért tartok kettőt, amit nem tud az egyik tudja a másik és fordítva.”
Ugyanígy vagyok én is. Viszont a jó pont ebben, hogy ha az egyik elromlik még van másik. Nálam munkához kell, nem lehetek bizonyos helyzetekben szkóp nélkül egy pillanatra sem.
(#) szapcsika válasza c27 hozzászólására (») Júl 15, 2019 / 1
 
Azt azért vegyük figyelembe, hogy nem mindenki arra használja a szkópot, hogy valami digitális jelben keressen egy oda nem illő tüskét. Nagyon sok HF vagy RF méréshez bőségesen elegendő egy analóg is, sőt egy közepes tudású analóggal lehet többre mész, mint mondjuk egy belépő színtű digitálissal. Pl. egy modulált jel esetében gyakran szebb képet tudsz kicsiholni egy analógból. Vagy ha X-Y kijelzés kell. DSO-kból a legtöbb itt értékelhetetlen képet ad.
Természetesen nem azt mondom, hogy az analóg jobb, hanem azt, hogy bizonyos mérésekre egy régi analóg megfizethető hobbi szinten, még egy ugyanerre képes digitális nem. A digitális pedig hiába tud többet, ha pont arra nincs szükség.
Nyilván újonnan nem veszel analógot, nem véletlenül nem gyrtanak már ilyet komoly cégek évek óta. De ettől az analóg még ugyanúgy működik, pláne aki tudja használni, az nagyon sokminent meg tud mérni vele. Persze valóban egyszerűbb teletolni a memóriát, aztán scrollozni, zoomolni, de gyakorlott ember egy kettős időalappal is meglepő dolgokat meg tud mérni. Aztán ott van még a különböző speciális felhasználási területek. Pl. nekem a kedvenc analóg szkópom egy Tek 5400-as, amihez van pl. 10uV/div érzékenységű differenciális fiók vagy mondjuk karakterisztika rajzoló, vagy két 5a14n fiókkal van 8 csatornám. Ritkán van ezekre szükség, de ha van, akkor nagyon jól tudnak jönni. Persze én is DSO-t használok az esetek nagy részében, de koránt sem olyan mardi egy analóg szkóp mint sokan hinnák.
A Tek 465 meg egy elég legendásan jó szkóp, meglepően sokan használnak még ma is ilyet, eyszerűen azért meg megszokták és mert jól működnek. Ezért ez az áruk. (Hibásat venni akkor gáz, ha a tunnel dióda halott benne, mert az fogós kérdés pótolni.)
Nekem a legnagyobb bajom az analóg szkópokkal a méretük, nem a tudásuk.
(#) Propanol hozzászólása Hé, 22:35 /
 
Sziasztok! Az alábbi szkópról van valakinek tapasztalata, esetleg véleménye. Kezdő eszköznek gondolnám nem túl bonyolult feladatokra. Inkább tanulásra.
SDS1102
(#) Sanyesz5 válasza Propanol hozzászólására (») Hé, 22:56 /
 
Nincs valami elírva az árában?
(#) attika válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Hé, 23:02 /
 
Tuti nincs, csak nem kapod meg
(#) nagym6 válasza attika hozzászólására (») Hé, 23:08 /
 
Valami trükk? Én is elírásnak gondoltam.
(#) attika válasza nagym6 hozzászólására (») Hé, 23:16 /
 
Nagyon sok ilyen van fent, én egyszer egy UNI-T multit "vettem" de a mai napig nem láttam
Persze a refund megvolt azzal nem volt gond.
(#) Propanol hozzászólása Kedd, 8:26 /
 
Már javítva lett az ára.
(#) Ge Lee válasza Propanol hozzászólására (») Kedd, 9:21 /
 
Az Owonnak jelenleg ez a szuper gazdaságos szkópja, mindennnel spóroltak benne amivel csak lehetett, mert csak így tudják versenyeztetni az áraikat a többi gyártóval. Itt 206 euró az ára. Én nem venném meg, néztem róla videót, egy teljesen alap gép, ettől a régi Siglent is jobb vétel még ha drágább is.
Mondjuk újban ennyiért nincs más, csak ez meg a Hantek, memória mindkettőben nagyon kevés, és ebből az owonból az akku opció is hiányzik ami azoknak a legnagyobb előnyük. Persze ha az ár az elsődleges szempont akkor vedd meg.
Én is agyaltam a régi owonom eladásán aztán arra jutottam hogy ennél csak olcsóbban tudnám eladni, mert egyből azzal jönnének hogy ennyiért van már új. Ja. Van, csak se memória se akku opció, utóbbi nekem most megint nagyon jól jött az elmúlt pár napban, úgyhogy inkább meg sem hirdetem.
(#) nagym6 válasza Propanol hozzászólására (») Kedd, 15:50 /
 
Nem ismerem, leírását nézve triggerelés csak éltrigger és videotrigger van, jelfelvételi hossz 10 kilopont. Leírásából úgy tűnik, ezekben gyengébb a drágább szkópoknál.
(#) tbarath válasza Propanol hozzászólására (») Sze, 23:22 /
 
Tanulásra teljesen jó, csak itthon ezt le kell vámolni, és 27% ÁFÁT minimum kell rá még fizetni.
Persze nyilván függ attól, hogy mit akarsz tanulni és mennyi a keret, de lehet EU-s eladótól is találsz megfelelőt, amivel (+vám és áfa nélkül) szumma jobban jösz ki. És a garancia is egyszerűbb, ha szükséged lenne rá.
(#) devergo74 hozzászólása Szo, 15:13 /
 
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy kis DSO szkópot. Olvasgattam itt a fórumot, és ezekkel a relatív olcsó oszcilloszkóppal kapcsolatban, nem sok jót írnak. Nagyon ritkán van szükségem oszcilloszkópra, ezért nem is akarok beruházni egy drága készülékre, igen tudom azok sokkal jobbak.
Amiket eddig néztem: Dso 138,Dso 150, Dso 211, Dso 212, ezekkel kapcsolatban valakinek valami tapasztalata? Vagy ha tudtok ajánlani kb max"40e-ft"árkategóriában elfogadható hasonló mérettel rendelkező készüléket, azt is szívesen veszem.
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Szo, 15:25 /
 
A nevét most meg nem mondom, ebay-en árulnak a kínaiak egész korrekt kézi szkópokat, nem ilyen vacak mint a csupasz nyákos 138, hanem korrekt, nyéllel, akkuval ellátott, hordozható kivitel, az 1 csatornás 23 körül volt a 2 csatornás meg 40 körül, ha jól emlékszem 200Ms/s mintavétel, tehát felér szinte egy asztali szkóppal, csak a kijelzője kisebb.
Meg is van, JDS2023 ez a 2 csatornás, az 1 csatornás olcsóbb. Sokkal jobb mint a Hantek6022BE, plusz még hordozható is, helyhez sem vagy kötve mert akkuról megy (elvileg), meg még laptop sem kell hozzá. Ha nekem a szkópjaim nem tudnának akkus üzemet, akkor biztos hogy ilyet vennék hordozhatónak, vagy a kis tesóját 1 csatornával.
(#) devergo74 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 15:34 /
 
Köszi az ajánlást, nekem meg is fele az 1-csatornás változat, de 23-körüli árban nem találok. Mondjuk jó lenne megúszni az áfát, vámot stb..., sokan írják itt is a fórumon, hogy a külföldi rendelések elég gyakran fennakadnak a vámon.
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Szo, 16:10 /
 
Picit több de tessék. Meg kell nézni több helyen is alaposan, van-e benne angol nyelv stb. mert szerintem több cég is gyártja. A memóriája kevés, viszont 7 óra üzemidőt írnak az akkujára.
Következő: »»   132 / 132
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu