Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
 
Témaindító: Woid, idő: Dec 13, 2006
Lapozás: OK   143 / 143
(#) Massawa válasza szalamandra hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Egyelöre nem sokat használtam a szkopot. Ismerkedés képpen mértem vele ezt azt többnyire gond nélkül, és sokkal több adatot kaptam, mint a jo öreg Tek 464-sel. Igaz, hogy nálam ma már maximum néhány 10 MHz jel fordul elö (procik orajele), de általában azon nem kell sok mindent mérni. Eddig többet nyujt, mint ami eddig a rendelkezésemre állt, igy meg vagyok elégedve.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Aug 4, 2020 / 1
 
Nekem még sose nyílt ki a légzsák a kocsiban, de jobb így, hogy van benne...
(#) X-Wing válasza Massawa hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Nem szeretnék offolni, az nem az Én stílusom, válasz itt:

Multiméter problémák
(#) szapcsika válasza Massawa hozzászólására (») Aug 4, 2020 / 1
 
Nekem pl. van. A biztosíték fogyóeszköz. Tart magánál az ember, a megfelelő típusból. Van 4 Fluke kéziműszerem és egy asztali. Mindegyikben tudnék biztosítékot cserélni, anélkül, hogy vadászni, rendelni vagy patkoli kellene. Én ezt előre gondolkodásnak hívom. De ez itt tényleg nagyon off.
(#) Massawa válasza szapcsika hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Tényleg csak illusztrácioként. Csak egyetlen müszorcsaládban ennyi különbözö méretü és egyenként 2-6 értékü és tipusu biztositék volt ( gyors, szupergyors biztonsági meg mezei). 2 fajta a képen láthato biztositékokbol nem volt simán beszerezhetö. Azaz még cégen belül is hetekbe telt mire az ember megkapta azt ami kellett. Abbol a minibiztositékbol minden kártyán egy volt - volt olyan berendezés amiben 100 kártya volt - szerencsére ott sem mentek tönkre a biztik, ezért maradtak meg nálam. ( mind az 50 amit vagy 20 éve kaptam).
A képen a jobboldali a tipikus übvegbizti, a nagyobbikbol amint a feliraton is láthato két fajta volt 5 meg 6 mm átméröjü. A vastagabbik nem passzolt az 5 mm-s tokba....( érték és jellemzöen teljesen azonos volt - fejlödés hozta a különbségeket).
A legnagyobb a tipikus amerikai 1/4" bizti - az sem volt mindennapos Europában és gyakran ezek voltak a kritikus biztositékok, amik az USA-ban sem voltak mindennaposak ( csak megrendelésre digikeys stb).
Ezekhez kellett volna még a 3 Fluke bizti. ( olyankor amikor a hosszu évek során egyetlen egy ment tönkre.).
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020

IMG_4769.JPG
    
Következő: »»   143 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem