Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
 
Témaindító: Woid, idő: Dec 13, 2006
Lapozás: OK   129 / 129
(#) tbarath válasza istvery hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Ha AC "módban" mérsz, akkor leválasztod a DC komponenst, és nem 12V +/- x mV zaj lesz, hanem 0V +/- x mV zaj. És van a bemeneteken erősítőfokozat is.
(#) pucuka válasza istvery hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Az ADC -nek van egy pontos referencia feszültsége. Ebből a feszültségből kell elosztani a bitmélység lépcsőit, és ehhez hasonlítja a bemenő feszültséget. A szkóp bemeneti fokozata a mérendő feszültséget úgy alakítja, erősíti vagy csillapítja (V/div állás szerint), hogy az ADC bemenetére mindíg a referencia feszültségnek megfelelő tartományba kerüljön.
(#) Cinema válasza fifadani hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Olvasd el a manualt, abban le van írva, hogyan kell mérni ilyen esetben.
A Siglentem el van választva a hálózattól galvanikusan a leírása szerint, tehát egyéb óvintézkedés nem szükséges.
Sok sikert hozzá!

Üdv!
(#) Zserigta hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Ha egy arduino 16 Mhz-en ketyeg, akkor jól gondolom, hogy a legoptimálisabb esetben is csak 8Mhz-es jel jöhet belőle ki, ami egy négyszög jel lenne, mert ez kb 2 műveletet emészt fel?
Ez esetben egy 20MHz-es oszcilloszkóp vígan tudná mérni ezt a jelet!?
(#) Ge Lee válasza Zserigta hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
A 8MHz-es jelet egy 10MHz-es szkópon is látod, de csak magát az alapjelet. A harmonikusait, az esetleges kapcsolási zavarokat, tranzienseket, a jel felfutási meredekségét viszont már nem, ahhoz gyorsabb szkóp kell. Egy kis infó.
(#) SALáta válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Hasonló: digitálissal nem csak halvány pacaként mutatkozik a zaj. Tacho kefeporos volt, a jel meg csúnya. Megoldás egy flakon féktisztító. Egyből eltűntek a kelre ráült tüskék, illetve periodikus lett, mert egy minimális sérülés van a kommutátoron.
(#) duke válasza Zserigta hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
"Akkor már 15e-ért Hantek 6022BE, szerintem jobban megéri."

Nem akarlak lebeszélni rolla, mert a 15-20 ezer körüli árát megéri, de azért vannak korlátjai. 48 megasample a sebesege, de ezt csak némi korlátozással lehet kihasználni. Ugy nézki, hogy teljes mértékben szoftveres megoldású a szkop, ami azt jelenti, hogy a triggelést is usb-n keresztül szoftveresen intézi, mert saját memoriája egyáltalán nincs. Ez azzal jár, hogy a triggelés, a jel elkapás, egyszeres beálllításnál maximális 48 megasample sebeségnél elég bizonytalan saccperkb tízből egyszer sikerűl. Ismétlőbe állítva, vagy folyamatos jeleknél nincs probléma. 16 megasample-re kapcsolva, már az egyszeres triggelés is teljesen jó, valószinűleg ehhez már elég gyors az usb, hogy valósidőben lekezelje.
(#) Zserigta hozzászólása Márc 13, 2019 /
 
Ge Lee, köszi a leírást/dokumentumot, elég hasznos.

duke: Jelenleg már a Hantek 6052BE van kiszemelve, mert be kellett látnom, hogy a 6022BE nem lesz elég számomra. Viszont így már duplán túllépem a rá szánt összeget emiatt még nagyon át kell gondolnom, hogy mennyire van rá szükségem. A 6052BE jelenleg 50Ft újonnan házhoz szállítással.

Hantek 6052BE főbb paraméterei: 2 csatorna, MAX 35V, 50 MHz, 150MS/s és 10K-64KB/Channel a buffer méret. (Bár nem értem, hogy miért tól-ig értéket írnak?! Ezt esetleg valaki tudja?)
(#) zolika60 válasza Zserigta hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Úgy gondolom alacsony frekvencián egy csatornán a magasabb érték, magas frekvencián két csatornán az alacsony érték valós.
(#) nagym6 válasza Zserigta hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Idézet:
„Bár nem értem, hogy miért tól-ig értéket írnak?! Ezt esetleg valaki tudja?”
Sok szkópoknál választható a bufferméret, talán ezért.
(#) robinson válasza Zserigta hozzászólására (») Márc 20, 2019 /
 
Ajánlom figyelmedbe az Owon VDS1022i szkópot is, én ilyet vettem és 150%-ban meg vagyok vele elégedve. Azt szokták hátrányának hozni, hogy kevés a belső memóriája (5k pts), de nekem eddig elég volt. Jól be lehet állítgatni a triggert, így teljesen jól használható.
Az i-s (izolált) verzió kb 28k-ra jön ki postával, szerintem vígan megéri.
(#) Punk01 hozzászólása Márc 26, 2019 /
 
Sziasztok!
Itthoni szabadidős projektjeimhez keresek oszcilloszkópot.
Mivel nem pénzkereseti forrás és nem is mindennapos használatra szeretném, így első sorban a "low cost" megoldásokat nézegettem...
Első kiszemeltem a Hantek 6022BE volt, de elég rossz véleménnyel vannak róla, így az itt ajánlott Owon VDS1022i felé fordultam. Árban épp megfelelő lenne, többet nem nagyon költenék rá.
Főként az AVR alapú 12v-os beágyazott rendszerekhez használnám, négyszög jel torzulást, kapcsolási zajokat, parazita oszcillációkat, stb.. keresnék vele.
Átnéztem pár fórumot, illetve videót, de mindenhol csak függvénygenerátorra kötve mutatják, így hozzátok fordulok a kérdéssel.
Megfelelő-e a fent említett alkalmazásokra az Owon USB szkópja?
(#) Ge Lee válasza Punk01 hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Határeset. Amennyibe az itthon kerül (37+fa) annyit én biztos hogy nem adnék érte. Abból a pénzből vennék inkább valami gyatrábbat, pl. a hantek vagy még olyat se, meg egy olcsóbb csövest, és akkor már van majdnem mindened, tudsz tárolni is ha kell, viszont a csöves sokkal inkább meg fogja tudni jeleníteni neked azokat a tranzienseket, zajokat, felfutást és egyebeket. Igazából ehhez jobb lenne egy 200Ms/s-es szkóp, meg az se lenne hátrány ha nem USB-s, tehát már ott is vagy egy asztali DSO-nál. Vagy az, vagy amit írtam, olcsó USB-s plusz olcsó analóg.
(#) Punk01 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Igazából nem itthon néztem, eBay-en 30-ba megáll kb. Németországból, ha Kínából jön akkor 22+esetleges áfa. Itt az apróban csak egy jegelt van, így azt nem is olvastam, illetve egy kis kézi, de az csak pár száz kHz ha jól emlékszem... Viszont ha nagyobbat nézek akkor már 100 fölött vagyunk, annyit pedig nem szánnék rá... Ha majd esetleg pénzt is keresek vele akkor nyilván nem gond, de így, hogy csak játszós lesz, egy kicsit húzós ennyi pénzt kiadni...
Egyenlőre várok akkor, hátha találok valami jó ajánlatot.
(#) Ge Lee válasza Punk01 hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Két napja járt le a hirdetésem, nem tudom hogy feltehetem-e még vagy várnom kell vele, 100MHz, 2 csatorna, kettős időalap némi kontakthiba a forgókapcsolóknál viccesen alacsony áron (olcsóbban mint a hantek). Egy érdeklődő volt az is komolytalan, meg egy másik, akinek utánvéttel kellett volna...
Következő: »»   129 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu