Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
 
Témaindító: Woid, idő: Dec 13, 2006
Lapozás: OK   131 / 131
(#) dB_Thunder válasza pucuka hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Persze, vehetnék csodagépet is sok százezerért, de mostanában kb 3-6 havonta mérek feszültséget is, szkóp még ritkábban kell. Fél éve lambda szonda jelét "monitoroztam" menet közben, azóta nem is láttam a kis DSO-mat. A nagy szkóp meg 2 éve volt bekapcsolva kb.
Majd ha befejezem az építkezést, akkor talán megint fogok elektronikával heti szinten foglalkozni, de szerintem addigra jobb kütyük lesznek a piacon elérhető áron
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
100-150 között már nagyon jó szkópot kapsz újban is. De vannak hasonló árban olyan multiméterek is, amik tudnak adott időközönként logolni, így egy lassú feszültségváltozást képesek úgy megjeleníteni mint a szkóp, diagram formában, pl. UT181A.
(#) pucuka válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Azt hiszem nem érted mit szeretnék mondani. 20 - 30 MHz alatti határfrekvenciájú szkópot nemigen érdemes vásárolni, (10 MHz alattit semmiképp), mert hamar beleütközöl a korlátaiba. Az arra fordított pénz, kidobott pénz lesz. Ilyesmi a gazdagok szórakozása.
Egy jó műszert (szerszámot) egyszer kell megvenni, és "örök életű" lesz, kényelmesen használhatod, lehet, most egy kicsit többe kerül. Ha nem fussa jelenleg, akkor inkább ne, várj vele, pláne ha általában nincs is rá szükséged.
Nem csoda gépekről beszélünk.
(#) Kovidivi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Akkor én gazdag vagyok, mert van egy DSO138-am. Amire kell, arra nekem elég. Főleg, amilyen sűrűn szükségem van rá...
dB-Thunder is írta, hogy ritkán kell neki a szkóp. Nekem volt egy komolyabb, DSO1072, eladtam, mert több év alatt 30 bekapcsolást raktam bele... Azt is azért, hogy megnézzem, hányszor kapcsoltam eddig be. Na az ilyen vásárnak nincs értelme. A nagy szkóp helyett vettem a DSO-t.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2019
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Ge Lee!
A kocsimért sem adtam 100ezret, amit majd minden nap használok!!
Szerinted veszek a polcnak egy 100ezresnél drágább kütyüt??

pucuka!
Gyanítom hogy Lee által említett "szkópmultiméter" is épp elég lenne, de az tényleg alsó határ.
Most egy DSO Shell szolgál, tudásával nem is lenne sok baj, ha azt jól és "pontosan" tudná, és ha lenne benne akksi! De hiába kézi, ha zsineghez van kötve...
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
A shell az tulajdonképpen a 138 bedobozolva. Miért lenne az zsineghez kötve? Teszel bele egy lion cellát meg 34063-mal egy konvertert és kész az akkus táplálás. Vagy kettőt sorba meg egy stab IC-t ha nem tetszik neki a kapcsolóüzem, bár nem emlékszem mekkora tápfesz kell neki, lehet hogy 9V. Ha 100-ból van olyan autód ami napi használatban van akkor azt előbb utóbb ki kell valahol állítani, mert manapság már tízszer annyiért sem kapni olyat, én 1,5 millió alatt már rég nem nézelődöm, mert mind hulladék.
Én sem mindennap használom a DSO-t, de ha kell akkor kell, a játék szkópokkal semmire sem megyek, mert azon nem látom hogy 50 vagy 150ns alatt kapcsol át a FET, meg nem tudok rajta 2-3 másodpercnyi jelet úgy eltárolni, hogy utána lássam még a négyszögjel tranziensét is. Stb, stb...
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Jut eszembe lehet hogy év végén vagy jövőre veszek egy komolyabbat, az Owon meg majd eladó lesz, mert a zajos analóg fokozatával nem igazán vagyok kibékülve. Ez tud több mint 2 óra üzemidőt akkuról.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 15, 2019 / 1
 
Röviden: Nem fér bele!!
Néztem bele Li cellát, nem találtam belőle olyat ami beleférne, hengerest meg lapost is.
9 volt kellene neki, illetve 2x4,5-5V, de nem tökölök már ezzel. Ha eleve úgy tervezték volna a táp részt simán beleférne...

Igazad van, másfél milláért is tudsz venni akkora szart, hogy nem győződ lapátolni bele a százezres alkatrészeket! Viszont 90 ezerért garantált, hogy minden szar rajta, amit beleépítettek, ami nem sok: 4 kerék 1 motor, kormány, fék. Viszont zsebben maradt 1,4 milla amiből, 3x megveheted az autó összes alkatrészét akár újonnan is! Minden műszaki előtt rendbe kell tenni egy-egy témakört, kereket, futóművet, féket..
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 16, 2019 /
 
Idézet:
„A shell az tulajdonképpen a 138 bedobozolva.”

Nem sajnos. Ebben már menüből váltod az előosztót, erősítést, meg mindent. Az analóg része igencsak komolytalan.
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 17, 2019 /
 
Attól még a szkóp maga ugyanaz, ugyanaz a proci, a mintavételi sebesség, a kijelző. Lehet hogy az analóg rész más, de mivel úgysem használható 100-200kHz fölött, ezért kb. lényegtelen, gyakorlatilag hangerősítő kategória. Volt nekem is vagy 2 hétig, a négyszögjelet értékelhetően (akarom mondani kivehetően) úgy 40kHz-ig volt képes megjeleníteni, de inkább csak hasonlított rá, látni azon már semmit nem lehetett, csatoltam is képeket akkoriban.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 31, 2019 / 1
 
Ge Lee -nek válasz. (Meg másoknak is).
Itt vannak az Owon XDS zajok. A szinuszjel mindnél 4mV csúcstól-csúcsig. 50Hz, és 10KHz jelek. Szkóp bemenet 1mV/div, és 5mV/div, mert 1mV-nál bekapcsol a BW, 5mV-nál már nem, anélkül látható a zavarjel. Persze azt nem tudom a kimenő jelben mennyi a zavar, ez egy Siglent dds generátor.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2019 /
 
Köszi még egyszer! A zaja elfogadható, az viszont fura, hogy az 50Hz-re 53kHz-et mér a frekimérője, a 10kHz-re meg egyszer 32kHz-et, utána meg 253Hz-et. Nem tudom hogy meddig lehet levenni a memóriamélységét, de ha van rajta 10k-s vagy 1k-s beállítás, azzal még jobb lenne, meg vékonyodna az egész.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 31, 2019 /
 
A frekimérés biztosan a zajt is bemérte, azért lehet ennyi. Memóriamélység van 10k, és 1k is. Nem jó ha megvékonyodik, az már hamis képet ad. Az ilyenkor lassabb mintavételezés miatt vékonyodik meg. A valóság az, amit legnagyobb memóriamélységnél mutat, akkor lesz legtöbb mintavételi pont azonos időben, tehát jobb felbontás.
Következő: »»   131 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu