Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   14 / 14
(#) Z86 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Aug 9, 2019 /
 
Szia!
Látom hogy nem Akeebaby vagy, de köszönöm az infót! MKT lakáskészülék és valószínűleg egy illesztővel van a digit központhoz bekötve (analóg nem tud proxy-t ha jól tudom és az elődje egy Bolgár-MKT volt).
Kicseréltem tegnap este a lakáskészüléket, mert annó csak egy használtra tudtam szert tenni és a friss tapétán eléggé extrémen mutatott.
A művelet 50%-ban volt sikeres, eredménye: Működik a kaputelefon, csak nagyon halk (beszédhang és csengetés is) és 3ból 2szer OFF-ot ír felcsengetésnél.
Ötlet?
Sajnos nem kenyerem a ház közös cuccaiban turkálni, de muszáj vmit tenni, mert nem vagyok ugróbohóc hogy a tönkrement lift mellett minden postáshoz lerohangáljak...
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2019
(#) dehogyisnem válasza Z86 hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Az illesztő panel tud érdekes hibákat....
Akeebaby az embered, mert ő jobban benne van ezekben. Én kerülöm nagy ívben.
Várd meg, vagy írj privit neki.
Üdv:
Sok sikert.
(#) Z86 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Úgy lesz, a hiba oka szerintem a központnál keresendő, de ahhoz nem szeretnék hozzányúlni, viszont a KK száját szeretném valamivel betömni, ha esetleg kötözködne...
A készülék csere eredménye, hogy az eddigi folyamatos OFF állásból legalább néha felcsenget végre, de akkor is nagyon halk. Ha jól sejtem hangerő gomb nincsen ezeken a codefone MKT lakáskészülékeken, pedig indokolt lenne...
A hálózat sem "mai csirke", szóval még azzal is lehet gond.
(#) Bagoly33 hozzászólása Kedd, 19:36 /
 
Tisztelt Akeebaby!

Egy ősrégi beltéri társasházi lakáskészüléket szeretnék cserélni. Elvileg 3 vezeték jön be a lakásba + - és egy 3. ami a régi készüléknél a kagylóba menő vezetékkel volt összekötve lenti képen látható. Ez valószínűleg a sima kapucsengő. Egy digitális rendszerről lévén szó codefon készüléket kötöttem be csak a + - vezetékkel. A hiba az hogy felcsengetésnél csak pattogó hangot ad a készülék, a kagylót felvéve nagyon halkan cseng a kagylóban. Lent rendesen csengetés hallható. A jumperezés számszerüsítve jó 28-as lakás, viszont a 26-os lakás csengetésekor szintén pattogó hang hallható a mi készülékünkből. Beszélni nem lehet rajta sehogy sem ajtót nem nyit. Mi lehet a probléma? Képeket mellékelem. Saját készülék panelja a 3 képen lévő típus. Korábban említett hozzászólásból szedtem ki mert azt nem fotóztam, a jumperezést nem kell nézni. Az új készülékben alulról nézve a 3-4-5-en van jumper így adva ki a 28-as lakást.
Válaszát előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:44
(#) akeebaby válasza Bagoly33 hozzászólására (») Kedd, 21:03 / 1
 
Sziasztok,

A képeken egy talán egy KDC Wekta központot látok, ami ha jól tudom lengyel és a codefonnal nem kompatibilis! (egyszer volt hozzá közöm, javítsatok ha nem így van).

A codefon digitális lakáskészüléke semmiképpen nem lesz jó hozzá szerintem mert nem passzol a mikrovezérlők közötti kommunikáció.

Az első képen valóban van jobb alul egy codefone "kódzár" de az csak kódra és proxy kártyára nyitni tud, nincs benne kaputelefon központ funkció. Gondolom a központ nem tudja a proxys nyitást és így oldották meg.

Szóval kéne egy wektra lakáskészülék hozzá.
(#) akeebaby válasza Z86 hozzászólására (») Kedd, 21:07 /
 
Szia,

A hiba nem feltétlen a készülék és a központ, sok esetben ha sorban van felfűzve akkor a szomszédok telefonjaiban a csavart drótos bekötése a továbbmenő közösnek.

Milyen ház hány emelet stb .. kaphatok még infókat ?
(#) akeebaby válasza Z86 hozzászólására (») Kedd, 21:19 /
 
Ahamm megvan az eredeti kérdés és a nekem hiányzó infó is....

Szóval igaz hogy a panelban a közös vezetéket ha megszakítják akkor az egész sor néma lesz!
Ez ált akkor van ha a közöst elvágják, tipikus eset hogy eleve két vezetékként volt kötve eredetileg is egy sorkapocsba, a festő leveszi a készüléket és máris csend van mindenhol

Fentről nem lehet ellenőrizi ill lehet de jó hosszú mérővezeték kell a műszerre....
Legegyszerűbb mód lent a központnál a lakásokat csengetni .... 1 lakás cseng a földszinten, 6 lakás cseng az elsőn, 12 lakás Off, 18 lakás Off ....

Ebben az esetben az első még csengő lakásból kell vizsgálni a közös vezeték meglétét a feljebbi OFF -ot író lakás felé, vagy az első OFF -os lakásban. Ha megtalálod és rendbe teszed akkor mennie kell.

Az írásodból viszont az tűnik ki hogy, néha megy néha nem..... ennek sok oka lehet
Vezetékezés, az MKT ra ráakasztott digit vonal és még számtalan...
(#) Bagoly33 válasza akeebaby hozzászólására (») Kedd, 22:15 /
 
Szia. Tudnál ajánlani ehhez a típusú főegységhez kompatibilis beltéri készüléket? Mert simán rákeresve a wekta típusra nem találtam ilyet.
(#) dehogyisnem válasza Bagoly33 hozzászólására (») Kedd, 22:17 /
 
Szervusz!
Sajnos rosszul tetted. A két rendszer nem, "nagyon nem" kommunikál egymással.
Wekta, Proel készüléket kell felszerelned, ahhoz hogy működjön egyáltalán.

Dehogyisnem
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:22
(#) Bagoly33 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Kedd, 22:36 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Akkor beszerzek egy PROEL PC-512 programozható készüléket.
(#) Z86 válasza akeebaby hozzászólására (») Sze, 8:57 /
 
A helyzet bonyolultabb, de közel sem kiábrándító:
Kiderült hogy aktív a készülék figyelés, ami jó, viszont sok lakónál (alattam és fölöttem is) vagy leszerelték és nem tudják visszarakni (nem jelölték meg a vezetékeket) vagy tönkrement és nem vettek újat.

A földszinten valószínűleg a nagy felújításban elvésték a kábelt és arra tippelek hogy szigszalaggal "foltozták" meg, mivel a tulaj szerint kivéstek valami kábeleket. Sajnos a felszállók az egyik folyosói falikar kapcsolója alatt futnak, így az a fura tévképzetem támadt, hogy sikerült elvágniuk, de mélyen hallgattak róla... (ahogyan persze a tulaj is, mivel nincsen anyagi kedve 11 emeleten keresztül fizetni a helyreállítási munkákat, ami érthető)

Arra a merész elhatározásra jutottam, hogy a gondnok vérnyomását megemelendő felhívom, és majd ő kihívja a szakembert, aki megkeresi a hiba forrását és a kedves tulaj számlájára helyreállítja a dolgokat, mert én a ház nevében nem kötelezhetem rá, de a gondnok és a KK már igen. Tudom, nem egy etikus megoldás, de amíg ő ezt megpróbálja eltusolni, addig én Push-olni fogom
(#) Bagoly33 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Csü, 18:34 /
 
Szia. Egy proel pc-512 programozható lakáskészüléknél elég a jumpereket beállítani vagy kell még lakáshoz programozni is a készüléket? Néztem videókat róla hogy különböző lakás számokat rendeltek hozzá.
(#) Bagoly33 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Csü, 19:17 /
 
Szia. Előző hozzászólásomat mivel nem tudom törölni így az nyugodtan semmisnek vehető.
Nos porel pc-255-ös készülék a nekem való mivel külső nyomógomb is csatlakoztatható hozzá ami kell. Csupán a kérdés az hogy hova mert nem találtam leírást róla. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) yoss válasza Bagoly33 hozzászólására (») Pé, 6:54 / 1
 
Bővebben talaán D-Hid.

PC-255.pdf
    
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu