Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   29 / 29
(#) Tomi111 válasza csaba89 hozzászólására (») Okt 6, 2023 /
 
Szia! Csatoltam a programozását. Csak a készüléken lehet elvégezni, de ahogy proba írja, ismerni kell hozzá a hatjegyű mesterkódot. Ez gyárilag belül a nyáklapon fel van tüntetve, de a készülék telepítője lehet, hogy letörölte róla. Na meg tudja a készülék a proxit? Másnak van a házban, mert létezik olyan verzió, amiben nincs kiépítve a proxi vevője. Üdv! Tomi
(#) kismenő hozzászólása Okt 25, 2023 /
 
Üdvözletem! Egy codefon mkt analog, ehhez, süket kapcsoló bekötése érdekelne, a két vezetéket párhuzamba v. egyiket megszakítva sorba kell kötni a bemenetre. Lehet e +hangszórót párhuzamosan kötni. A kimenetén mi lehet a minimum váltó fesz. Bármilyen segítséget köszönök
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2023
(#) Zsolt 73 hozzászólása Nov 5, 2023 /
 
Sziasztok !

A Codefon lakáskészülékben lévő hangszóró hány Ohm-os ?
(#) koko5x hozzászólása Jan 7, 2024 /
 
Sziasztok!

kaputelefon témában még kezdő vagyok, kérlek nézzétek el nekem ha hülyeséget kérdezek.
2 kérdésem lenne:
-Adott 2 db codefon digitális kafutelefon központ (1 a kertkapunál, 1 pedig a bejárati ajtónál).
A szinkron szállal össze vannak kötve, tökéletesen működik a rendszer, bejutáshoz csengetni kell a kapunál lévő kaputelefonon - lakó felveszi, beengedi, majd kell csengetni a második telefonon is, illető megint felveszi, megint beengedi a 2. ajtón is.

A felmerülő kérdés a társasház részéről: megoldható-e, hogy a kinti egységről való csengetést követően a kinti és a benti egységre kötött zár egyszerre nyisson, tehát ne kelljen kétszer csengetni?
2 központ azért indokolt, mert amennyiben valaki csak az udvarról szeretne a házba bemenni, ne kelljen először kimennie a kinti központhoz.

-Eddig csak új, digitális központokkal dolgoztam, ezeket DP-Prog eeprom programozó segítségével szoktam másolni, kódot módosítani, paramétereket beállítani stb...
Az újabb digitális központoknál ezzel a készülékkel ki tudom olvasni az eeprom által tárolt adatokat, kódokat, viszont ez nem mindegyik típusnál (MKT?) működik, előfordul, hogy a lakáskódok helyén csak random számjegyek és kérdőjelek jelennek meg. Régebbi típusok más kódolással vanank esetleg ellátva? Van ezen eepromok kiolvasására lehetőség, vagy a DP-Prog ehhez nem használható, más eszköz szükséges?

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Dávid
(#) Lucifer hozzászólása Jan 8, 2024 /
 
Sziasztok,
Vettem egy digitális Codefon központot (CF-R-DIG-KE-P talán), viszont feltápolva nem csinál kb. semmit tasztatúrát nyomkodva nem csipog, kijelzőn nem történik semmi ( hangerő rá van tekerve rendesen).

Táp beadása után a relé reccsen egyet, a PIC kap 5V-ot, hőkamerán semmi gyanús melegedés nem látszik.
A nyitógomb működik (nem tudom ez mennyire PIC függő). Lakáskészülék nincs rá kötve. Be kellene ennek indulnia készülékek nélkül (gondolom igen)?
Esetleg tipp, hogy mit ellenőrizzek?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2024
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 10, 2024 / 1
 
Utókor kedvéért: mennie kellett volna lakáskészülék nélkül, volt rajta egy repedt 43K-s ellenállás annak pótlásával sikerült életet lehelni bele.
(#) Lucifer hozzászólása Jan 21, 2024 / 1
 
Mai tanulság: ne kezdjétek IPA-val (Izopropil alkohollal) takarítani a Codefon központ elejét, mert mint a szél leviszi a feliratot. Ugyanitt letisztult design-ú Codefon Digitális központ eladó
(#) gabesz34 hozzászólása Jan 26, 2024 /
 
Sziasztok!
Valaki megtudja mondani hogy ez hogy működött.
Z/L bekötéssel.
Egy panellakásba van.
(#) gregos hozzászólása Jan 31, 2024 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem egy lakáskészülék problémájának megoldásában.
Adott egy panel lakás, ahol a villamos hálózatot újítottuk fel. Megkértek, hogy a kaputelefont is nézzük meg.
A tulaj mostanában vásárolta a lakást, az előző tulaj szerint állítólag működött a kaputelefon. A bejáratnál egy Codefon digital system egység van, a második bejáratnál csak egy kódzár (ami kóddal működik is, proxit nem kaptak). A lakástelefon is digitális volt, ugyanolyat is vettünk (mert el volt törve, vezetékről letépve, de a falban + a lépcsőházban megtaláltuk). Be lett jumperolva a lakás száma (a régin is ugyan az volt jumperolva "10"). Felraktuk az új telefont, de lentről meghívva a lakás száma (10-es) ugyanúgy OFF-ot ír a készülék, és a fő egységről továbbra sem fogadja el a 10+kulcs+kódot sem. (másod bejáratról fogadja ezt a kódot, be is enged).
Lényeg, hogy a kaputelefon nem működik, ajtónyitás gomb sem.
Másodbejáratról működik a lakás szám+kulcs+kód beengedés, fő készülékről nem.
Amit néztem:
- Lépcsőházi oldalon (bejárati ajtó túl oldala) megtaláltuk az eredetileg bekötött 2 szálat, melyet wagoval megtoldottunk be a lakásba.
- Feszültséget mérve a régi és új készülékbe bekötve 5.32V ( Nem 14-nek kellene lennie? )

Van még esetleg valami ötlet, hogy mit lehetne megnézni? Vagy, mivel hónapokig nem volt lakáskészülék bekötve, tilthatódott valami a központon? Vagy az új lakáskészüléket a jumperelésen túl fel kell tanítani a központnak? Vagy a lépcsőházban a vezetékben lehet valami kötés hiba, és kaputelefon kiépítőjének kell szólni?

Köszi a segítséget előre is.
(#) Lucifer válasza gregos hozzászólására (») Jan 31, 2024 /
 
Codefon digitális központban lehet max. lakásszámot állítani, a felett nem tudsz felcsengetni, de ha volt kapukód akkor azzal be kell engednie. Ezt a másod bejáratos kódzárat nem teljesen értem. Ez egy külön cucc, vagy ez valami Codefonos kiegészítő keypad?
(#) gregos válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Ez egy két bejáratos társasház. Codefon digitális központ. A második egység egy codefonos keypad, ahol kóddal, illetve proxival tudsz bemenni. Ezutóbbi működik kóddal. A főegység a codefon digital központ nem fogadja el a kódot sem, illetve, ha beírjuk a lakásszámot, nem kezd el hívni, hanem mindkéte esetben azt írja ki, hogy OFF (nem látja a lakáskészüléket). A lakáskészüléken be lett jumperolva a lakás száma, de ezen túl nem jutottam a probléma megoldásán. És erre kerestem segítséget, hogy hátha még tudok valamit tenni az ügy érdekében.
(#) dehogyisnem válasza gregos hozzászólására (») Feb 1, 2024 / 2
 
Szervusz!
A kódzár független a rendszertől. Hagyd figyelmen kívül nyugodtan.
A vonalon 13-14 Volt körül kellene lennie. Ha csak a fele akkor nem fog menni.
Keress kontakthibát, átvezetést. A központot nem hinném hogy elprogramozta valaki csak mert lakásfelújítás volt. A közös képviselő elvileg tud küldeni szerelőt...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
(#) dehogyisnem válasza gabesz34 hozzászólására (») Feb 1, 2024 / 1
 
Codefon hibrid panelt keress.
https://codefonshop.hu/CODEfon-mkt-modul-16
Onnan már analóg módon működik, MKT rendszerben.
(#) gregos válasza dehogyisnem hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Köszi! Szólok a tulajnak, hogy beszéljen vele!
(#) gregos válasza dehogyisnem hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Akkor elképzelhető, hogy, ha egy MKT készüléket felrakok neki, akkor működni fog? A központhoz nincs hozzáférésem, nem is akarom szétszedni. Okozhatok galibát, ha felrakom próbára az MKT-t, de mégis digitális a rendszer? (az ottlevő eredeti, de széttört készülék digitális volt).
Köszi!
(#) dehogyisnem válasza gregos hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Próbára felrakhatod, de azért ez az 5 volt körüli érték furcsa. Vagy téves mérés vagy nem tudom.
Nézz be a szomszédhoz ha tudsz, ha ott is mkt van akkor 99%-ban itt is az volt. Ha 60-120 lakás van a házban akkor még inkább. Nagy házaknál ezzel szoktak spórolni. Vegyesen nagyon ritkán vannak készülékek. Esetleg lehet a hibrid panel is hibás, de abba inkább ne nyúlj bele mert szopó tud lenni! Na meg a társasház tulajdona.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) proba válasza gregos hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Polaritás jó? Mintha cserére csinálná ezt....
(#) jefflynn hozzászólása Feb 22, 2024 /
 
Sziasztok. A társasházunkban van2 db codefon digitális kafutelefon, egy az utcai, egy az épület bejáratánál. Csengetni kell a kapunál lévő kaputelefonon - lakó felveszi, beengedi, majd kell csengetni a második telefonon is, illető megint felveszi, megint beengedi a 2. ajtón is. Az a bajom, hogy a második kapun általában nem tudnak bejutni, mert amikor ott csengetnek, OFF jelenik meg. Az első kapun mindig tudnak csengetni. A másodikon sokszor nem, de néha igen. Valószínűleg a hiba csak engem érint, a többi lakást nem. Rákerestem neten a jelenségre, és ezt találtam: "A rendszer alkalmas több kapu kezelésére is , csak egy informácios vezeték szükséges a központok közé .Igy csak az a központ működik amelyikről elsőként történt a hívás a másik központon addig OFF .jelzés látszik." de itt elakadtam. Mintha az történne, hogy az első hívást leteszem, az nem szakad meg, és a második kaputelefon tiltva marad. Valami ötlet, hogyan tovább?
(#) még1MbR válasza jefflynn hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Én csinálnék róla egy rövid videót aztán kihívnám a társasház szerződött kaputelefonosát. Ez a dolga, minek vele kínlódni.
(#) jefflynn válasza még1MbR hozzászólására (») Feb 22, 2024 / 1
 
Igazad van, de ha csak lehet, szeretem én magam megoldani a problémákat. Ha nem sikerül, akkor persze az lesz, amit mondasz.
(#) még1MbR válasza jefflynn hozzászólására (») Feb 22, 2024 /
 
Le szokták ezeket kódolni, az a legfőbb baj. A sima felirat cserét pl.én magam is kinyomtatom, kicserélem, mikor valami lakó változás van (rühellem a fölématricázott szigetelőszalagos kiírásokat, de komolyabb munkához már nem férek hozzá.
(#) tekan hozzászólása Márc 4, 2024 /
 
Nem tudom miert lett innen torolve a hozzaszolasom. Talan azert mert ugyanazt a kerdest tettem fel ebben a Codefon-ra szakosodott topicban, amire az altalanos Kaputelefon topicban nem kaptam pontos valaszt.

Sziasztok,
Atfogalmazva. A kepen lathato lakaskeszulek cserelheto Codefon MKT (nem digitalis) lakaskeszulekre? Ha igen, a ket bejovo vezetekek kozul melyiket hova kossem?
Következő: »»   29 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem