Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   12 / 12
(#) tönöpö válasza Z86 hozzászólására (») Sze, 9:11 /
 
Köszi a tippet, ezt a póthangszórós lehetőséget ismertem, de nem jó, mert el kellene hosszan és falon kívül vezetni. Azért vettem egy vezeték nélküli csengőt. Ez lenne az igazi jó megoldás.Próbálkozom most Proba tippjével. Üdv
(#) proba válasza tönöpö hozzászólására (») Sze, 9:12 /
 
Az alkatrész oldali PIC-re gondoltam. A hátoldali csak egy port kiterjesztés, sima CD4xxx sorozatú ic hogy a jumperek állását be tudja olvasni. A csengőhanghoz nincs köze. De ha tényleg ki van vezetve a csengőhang, lehet barátságosabb ott megtámadni. Azt hogy mi jelenik meg nem tudom, mert azzal a problémával hozták a panelt, hogy túl hangos, és csak addig érdekelt a dolog, míg halkítottam a lentről jövő csengőhangon. Azt hogy fent is lehet csengetni még soha nem próbáltam. Valószínű mindkét csengetési módért az felel.
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Sze, 9:19 /
 
Viszont attól ne tartson vissza semmi, hogy a póthangszóró jelét próbáld egyenirányitani, és azt használni. Ami még eszembe jutott, lehet valami optocsatolót kellene inkább használatba fogni, mert a panelnek bármiféle galvanikus kapcsolata - akár egy tápegységen keresztül is - a hálózattal, be nem látható következményekkel járhat. Leginkább a PIC lábára tennék egy 470-1K ellenállás után egy optot , ennek a kimenetével vezérelnék minden további dolgot.
(#) nedudgi válasza proba hozzászólására (») Sze, 9:24 / 1
 
Tudtommal (a kaputelefon cseréjekor mondta a szerelő) a póthangszóró kimenetre jelfogót is lehet kötni
(#) tönöpö válasza proba hozzászólására (») Sze, 18:41 /
 
Nagyon jó ötlet az opto, hogy ez nem jutott eszembe! De nedudgi válaszát is köszönöm, ez is jó ötlet. Ezt próbálom először az egyszerűsége miatt!
Nagyon köszönöm!
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu