Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   208 / 208
(#) pancser1960 hozzászólása Máj 1, 2019 /
 
Volna esetleg valakinek VP-5231A -hoz kapcsolási rajza?
(#) Ge Lee válasza gkari hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Az ebay-en néha egész jó dolgok vannak jó áron, az szokott inkább a probléma lenni, hogy vagy nem küldik ide, vagy az USA-ban van, ahonnan még 23 ezer a szállítás, meg ugye még az áfa meg a vám.
(#) zamatőr válasza pancser1960 hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Bővebben: Link
Talán itt?
(#) pancser1960 válasza zamatőr hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Köszi.

Ezzel a linkkel én is találkoztam, de nem is hasonlít ahhoz, amit én keresek.
(#) Tubeamp válasza gkari hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Épp ezért írtam azt, amit
Ha van kint dolgozó ismerős, vagy megállapodás alapján küldi a "szomszédba", már előbbre van a dolog.Egy próbát megér...
(#) MCh hozzászólása Jún 11, 2019 /
 
Helló!

Nem is olyan régen kaptam egy TR-4656-os (Transiscope-D) EMG szkópot egyik ismerősömtől. Kiporolás (rakéta porszívóval kifúvatás) után jó darabig nagyon jól működött, de nemrég valami meghibásodhatott, majd miután javítási célzattal részben szétszedtem, újabb hibát tapasztaltam (és az eredetit sem találtam meg).

Az egyes csatornára "ráül" valamilyen ~50Hz-es zavar, alakja szabálytalan, de az időalap állításával változik is. A kettes csatornán nincs jelen, de a zavar helyén a kettes csatorna intenzitása is nagyobb valamiért. A zavar intenzitása független az érzékenységtől, a függőleges pozicionáló potméter helyesen működik. A jel minden csatolási módban (még GND-n is) jelentkezik, de mindig csak az első csatornán. A triggert nem tudom befolyásolja-e.

A kettes csatornán a jel nagyon erősen csillapítva van, szinte teljesen el is tűnik, csak a legnagyobb érzékenységnél látszik valami. A kalibráló 1V-os négyszögjel csak a 0.02V/cm-es beállításnál látszik 1cm-nek.

Illetve még a fényerő is elég gyenge, szinte csak a maximumnál kezd látszani.

A gépkönyvét azt hiszem megtaláltam: Bővebben: Link, de sajnos az analóg technikához nem értek ilyen szinten hogy egyedül megtalálni és javítani tudnám a hibát, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
(#) ronin75 válasza MCh hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Kósza tipp és ötlet, emlékeim szerint néhàny tranzisztor foglalatban van, nyomkodd meg az összeset, hàtha csak kontaktos valamelyik.
(#) Ge Lee válasza MCh hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Az EMG nem fehér embernek való. Kontakthiba kontakthiba hátán, nagy odafigyelés, meg rengeteg türelem kell ahhoz hogy mindet megtaláld. És ha megvannak, akkor pár nap vagy hét után jön egy újabb, és így tovább...
És ha már mindent fixre forrasztottál benne, akkor még mindig ott vannak a forgókapcsolók, amik felülete oxidos, kopott, a leszedőjük rugóereje elgyengült...
(#) VJ72 válasza MCh hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Üdv!
A csavaros MM elkó anyáit húzd utána mert lelazultak és nincs érintkezés, ezért brummos a táp.
A tranzisztorok nincsenek foglalatban ebben a típusban.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2019
(#) MCh válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
A kapcsolókkal momentán nem volt bajom, ez valamilyen elektronikus hiba lesz inkább.
Rámértem az 1-es csatornával a kettesnél a panelen a csatlakozó után, ott rendben levőnek tűnik (legkisebb csillapítással 1V cs-cs a jel)
(#) MCh válasza VJ72 hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Megpróbálom majd, köszi!
Következő: »»   208 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu