Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromágneses hullámok hatása az emberi szervezetre
Lapozás: OK   2 / 7
(#) lgyk válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Aminek egyértelműen káros hatása van, az a gamma, Röntgen és a távoli UV tartomány. Közeli UV és látható kék sugárzás is károsodást okozhat a szemben, ha megfelelően nagy intenzitású. A látható és IR tartomány csak az elnyelődés mértékében melegíti a szöveteket, nem mondható kifejezetten károsnak, bár pl. infravörös lézerbe belenézni egészségtelen.

A mikrohullámokról számtalan tévhit kering a köztudatban, eddig még nem találkoztam olyan vizsgálattal, ami a hőhatáson kívül bármilyen (mutagén, karcinogén, teratogén, stb.) rémisztő hatást bizonyított volna. Azt viccesnek találom, hogy az egyik ismerősöm retteg a mikrótól (~2,45 GHz), de még mikróban melegített kaját sem eszik, de a kékfog a telefonján mindig be van kapcsolva (~2,4 GHz).

A statikus mágneses és elektromos tér és a RF hullámok hatásáról itt található egy angol összefoglaló.


Hétköznapi eszközökben keletkezhet lágy RTG sugárzás (CRT képcsöves képmegjelenítők), UV sugárzás (germicid csövek, bankjegyvizsgálók, mindenféle megoldások NYÁK levilágításra - na jó, ez nem minden háztartásban fordul elő ), infra, mikro- és rádióhullám, szóval majdnem a teljes spektrum le van fedve...

Idézet:
„Hallani, hogy sok növény elpusztúl a TV és hasonló gépel tetején.”


Lehet, hogy a vízhűtéses gyökérzet nem bírta a disszipációt?
(#) pucuka válasza lgyk hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Azért a gamma sugárzás részecske sugárzás, azt nem kellene ide keverni
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
Elolvastam mindenki hozzászólását és már is hallani pro és kontra érveket. Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásokat.
(#) lgyk válasza pucuka hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Az UV is "részecske sugárzás", vagy nem? Ugyanúgy szóródik kristályokon, hullámjelenséget mutat a gammasugárzás, mint a spektrum többi része. Miért lenne kivétel? Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a RTG fotonok és a gamma-fotonok között energiában kifejezve nincs éles határvonal.
(#) pucuka válasza lgyk hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Én azért úgy gondolom, hogy a gamma sugárzás rádióaktív anyagok bomlásakor keletkező részecskék áramlása, az UV sugárzás pedig az elektromágneses spektrum legrövidebb vége felé van. Nem gondolom, hogy e topik keretében kellene megvitatnunk az fény (elektromágneses sugárzás) anyagi természetét (foton).
Remélhetően mindenki tisztában van vele, hogy hogy keletkeznek az elektromágneses hullámok, legalábbis a klasszikus formában, de annek ellenére nem hiszem hogy sokakat érdekelnének a kvantumfizikai elméletek, legalább is nem ebben a topikban.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Természetesen a gamma-sugárzás is elektromágneses sugárzás, csak részecskék is "csapódnak" hozzá.
De tényleg nem idevaló téma a radioaktivitás megvitatása.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Ilyen értelemben igen mert minden töléssel rendelkező részecske mozgás közben maga körül elektromágneses teret létesít. Csakhogy mint tapasztalhatjuk, elektromágneses tér létezik "részecske nélkül" is. Persze, mint miden kölcsönösségen alapuló dolog, ez sem pontos, csak azt tudjuk, hogy valahol távol volt egy részecske, ami létrehozta. De csak tudjuk, nem látjuk, csak a hatását. Ezen persze elvitatkozhatnánk jó sokáig, ahogy a tudományos életben teszik, de most gondolom az elektromágneses sugárzás hétköznapi hatásairól beszélgetünk, és ilyen szempontból a gamma sugárzás anyagi sugárzás.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Csak a foton (gamma-foton) semleges részecske, mint a neutron, és mégis elektromágneses hullámokkal fordul elő. Mint a fény. Hullám is, részecske is. De ebbe mér tényleg ne menjünk bele.
elektromágneses spektrum
(#) tungsram hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
A mostani hozzászólásomat vagy elfogadjátok vagy nem. Édesanyám évek óta foglalkozik ezoterikával és ő mondta, hogy ami minket körülvesz az egy energiamező. Na most én először kiröhögtem de azután az ő külön kérésére kikapcsoltam mindent, a háztartásban éjszakára. Tehát TV PC stb. Na most jött a meglepetés mert utána sokkal jobban aludtam. Tehát valamilyen szinten ez nem lehet akkora hazugság aminek a fele nem igaz. A többit rátok bízom..
(#) kadarist válasza tungsram hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
És nem mellékesen a villanyszámla is kevesebb lett .
(#) (Felhasználó 1947) válasza tungsram hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Ez igy van.
Én is elpakoltam a hálószobában minden elektromos kütyüt a közelemből.
Sőt, felénk még néhány helyen él az a szokás hogy a frissen épült házba beengedik a kutyát, vagy macskát a szobába,és megnézik hova fekszik le, az lesz az ágy helye.Ha akartok lehet röhögni, de ez holt komoly.
Egy kutya érzékenyebb mint bármilyen profi műszer....
(#) VIM válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Lehet, hogy én tudom rosszul, de oda NEM szabad tenni az ágyat, ahová a macska szívesen letelepedik.
(#) VIM válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Hát erről beszéltem, remélem ezt kivégeztük, nem úgy a telefonok rádióhullámainak emberekre gyakorolt hatásait.
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Zoli! A te kutyád meg macskád családtag. Ezt kihagytad a számításból. Egyébként erről én is hallottam, hogy az állatok érzékenyebbek a pl: a fekhelyre. Emögött is gondolom nem egy éves megfigyelés van.
(#) VIM válasza tungsram hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Idézet:
„• Fő funkció
Az anion eltávolítja az elektromágneses hullámok általi káros anyagokat. A nagyteljesítményű elektromos és elektronikus berendezések - mint a TV, számítógép, mikrohullámú sütő stb. - elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, amely a légtérben pozitív ionokat generál. A pozitív ionok sűrűségének növekedése segíti bizonyos hormonok kiválasztását az emberi szervezetből, mint pl. a serotonin és szabad histamin. Ez okozhatja az asztma, bronchitis, látási problémák, derék és váll fájdalmak, idegesség, feszültség, szabálytalan menstruációs ciklus, bágyadtság, szellemi depresszió, bőrgyulladás stb. kialakulását, sőt még a születendő gyermekre is káros hatással lehet.”

Itt valami kütyüt akarnak elsózni ezen ártalmak elkerülésére tett hathatós ellenszereként. Hát nehéz volna eligazodni azon, kinek is van igaza.
Ha Te jobbam alszol attól, hogy ki van húzva minden a konnektorból, akkor az valami placebó effektus lehetett, vagy a szobádban lévő kábelmennyiségből szőnyeget lehetett volna szőni?
A telefonokkal kapcsolatban azt ígérték, hogy javulás lesz ezen a téren, de nem nagyon győztek meg senkit e felől a gyártók. Bővebben: Link
(#) gg630504 válasza tungsram hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Khmmm... izé... Kettős vakkísérlet volt?
(#) enpesta válasza VIM hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
20 éve élek ebben a lakásban, az ágyam eddig már 3 szobában volt. A macskám (már 12 éves) MINDIG az ágyra fekszik. Egyelőre semmi bajunk. Ebben a lakótelepi lakásban ezoterikus szempontokat nem tudtunk figyelembe venni...
(#) gg630504 válasza enpesta hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
A párom Macskusz Amatőrikusza rászokott, hogy a karomon aludjon. Ezek szerint Hartmann-zóna van hónom alatt?
(#) tungsram hozzászólása Márc 24, 2010 /
 
Eddig csak az elektromágneses sugárzásokról beszéltünk amit gyakorlatilag mi idézünk elő.Pár éve olvastam egy érdekes cikket ami a következőröl szólt. XY német autópálya egyik szakaszán indokolatlanul sok volt a közlekedési baleset. Kivizsgálták és gyakorlati eredményt nem értek el. Utána hívtak röhej de parafenomén manusokat. Kiderült, hogy azon a szakaszon a pálya alatt egy vízér van. Ennek a kisugárzása pedig érzékenyebb embereknél akár rosszullétet is okozhat. A dologban az a pláne, hogy felújításkor ezt a szakaszt elkerülték.A lengyeleknél pl. főleg vidéken annélkül nem épül meg ház, hogy egy " varázsvesszős" emberke nem nézi meg a helyet. Ebben is lehet hinni meg nem is.Svájcban pl nem egy két helyen a hegyekben a rádioaktivitás a miénknek duplája. Mégis nincs több rákos megbetegedés mint nálunk. Ez is furcsa..
(#) gg630504 válasza tungsram hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
A vízérnek elektromágneses sugárzása van? Ha igen, mekkora a frekvenciája, esetleges modulációja, polarizációja az ERP-je és az iránykarakterisztikája?
(#) pucuka válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Nnna kérem. Ebben a topikban is elértük az ingyenenergia topik szellemi szintjét. Én kiszállok.
(#) Imi65 válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 24, 2010 / 1
 
Fiatal tanoncként építettem egy többfokozatú tranzisztoros erősítőt, és a kimenetére rákapcsoltam egy HiFi fejhallgatót. A bemenetre pedig egy Beag dinamikus mikrofont. Erősítésszabályozás nem volt, a célom igazából csak a játék volt, semmi komoly, hanem az, hogy a fülemet "megtoldjam". A dolog működött, már 10m-ről is a halk beszéd túlvezérelte a rendszert. 2db lapos elemmel ment, tehát mobilizálható volt.
Estig vártam, majd kiosontam az udvarra, bekapcsoltam, és jött a döbbenet. Több embercsoport beszélgetését tisztán ki lehetett venni, és mintha madárházban lennék, félelmetesen sok madárhangot lehetett egyszerre hallani. Persze le kellett vennem, mikor Ferihegyről startolt egy sugárhajtású gép.....
A témához itt kapcsolódik a történet. Elindultam az utca irányába, és legnagyobb meglepetésemre a kaputól kb. az úttest közepéig egyenletes búgó hangot hallottam, mely a legnagyobb intenzitást pontosan az utcai villanyvezeték alatt adta. Először azt hittem, rezeg a vezeték, de aztán "leesett", hogy ez egy dinamikus mikrofon, amiben tekercs van, tehát induktív csatlásba került a légvezetékkel. Mivel a házunktól a 2. telken van a 20/0,4kV-os épített házas transzformátor, kíváncsi lettem, milyen messziről kezd "belezúgni" a fülembe. Érdekes, hogy az épület az akusztikai hangot jobban "megfogta" ( először hátulról közelítettem, mivel egy bekerítetlen telken volt), 20m-ről már nagyon erősen zúgott, míg szemből, a rácsos ajtón - teljesen jól megkülönböztethető hangszínnel - már 100m-ről is erős volt a hallható hang. Persze ezzel a "műszerrel" nem lehetett egyértelműen megmondani, mikor hallom a hangját, mikor pedig a szórását, de a légvezeték esetén ez sokkal egyértelműbb volt, mivel a síkjából 5 m-t eltávolodva már semmit nem hallottam, miközben a fizikai távolság csak csekély mértékben nőtt. Csak azért írtam ezt le, hogy lám, az ipar is rendesen szennyezi a környezetet. Kíváncsi lennék, hogy a mikrofon helyett csak tekerccsel felszerelve mit hallanánk egy villanymozdony, vagy villamos, vagy egy transzformátorállomás közelében. :nemtudom:
(#) pucuka válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Akár hiszed, akár nem, ezeknek a sugárzásokra nézve, amit Te is tapasztaltál vannak műszaki előírások, és törvények, hogy ezeket a sugárzásokat mérni kell, forgalombahelyezés, forgalmazás megkezdése előtt. Ez minden elektromossággal (villannyal) működő berendezésre vonatkozik
Ilyen, és ehhez hasonló méregdrága berendezésekkel vizsgálják, az akkreditált mérőlaboratóriumokban.
Bővebben: Link
(#) gg630504 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Fordítva.
Ismeretlen tulajdonságú sugárzásról semmit értelmeset nem lehet mondani.
(#) gg630504 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Igen, azt hinné az ember, hogy a radon sugárzása és a rákos esetek száma között egyenes arányosság van. Mátraderecskei mérés ( Radon és szén-dioxid: mátraderecskei tapasztalatok ) szerint az átlagos radioaktív sugárzásban élőknél találták a legkevesebb esetet, a nagyobb, de meglepő módon a kisebb sugárzásnak kitett embereknél is nőtt az esetszám.
(#) Imi65 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Ferikém, elhiszem, bár nem ez a szakterületem, tudok a kollégák ilyen irányú méréseiről is. Legutóbb a tartózkodónkat mérettük velük meg (mi erről tudunk, bár azóta biztos számos mérést végeztek el más helyeken), és a jegyzőkönyvet sokáig a faliújságon tartottuk.
A lakosság körében sokszor keltenek a médiák hisztériát, az emberek már a 20kV-os távvezetéktől is tartanak, holott nagy magasságban, és - esetleg - az úttest túlsó oldalán húzódik. Ezek hatása egy épületen belül biztosan elhanyagolható. Valaha (kb.10 éve) az üzemi orvos próbált összefüggést találni az iparági dolgozók megbetegedései, és az elektromágneses térerő között, de nem sikerült szignifikánsan kimutatni, hogy káros lenne. Pedig 10-40 évet a nagyfeszültségű berendezések közelében dolgozó emberektől volt szó. Mindazonáltal léteznek olyan - üzem közben is megközelíthető - helyek, ahol a megengedett érték sokszorosa van jelen, de itt a figyelmünk fel van hívva arra, hogy lehetőség szerint ne, vagy a lehető legrövidebb ideig tartózkodjunk a helyszínen.
Szerk: A villanymozdony vezetők is a trafó elé ülnek, velük mi a helyzet? Tud valaki erről infót?
Meg vagyok ugyanis győződve arról, hogy az ipari frekvenciás mágneses tér okoz inkább problémát.
(#) lgyk válasza pucuka hozzászólására (») Márc 25, 2010 /
 
Idézet:
„Nem gondolom, hogy e topik keretében kellene megvitatnunk az fény (elektromágneses sugárzás) anyagi természetét (foton).”


Arra próbáltam rávilágítani, hogy a gamma is EM sugárzás, ugyanúgy keletkezhet elektronikus eszközökben, és engem bizony jobban aggaszt a jelenléte, mint az 50 Hz-es hum a lakásban. Csak két példa: egyes elektroncsövek tóriumot tartalmaznak, illetve Am-241 van a boltban kapható füstérzékelők egy részében.

Egyébként szó sincs arról, hogy bekerül a képbe a kvantumfizika. Pusztán azért, mert bátorkodtam a gammát is az EM spektrum részének tekinteni, még nem kell flamepartyt rendezni...
(#) lgyk válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /
 
Igaz, hogy az ionizáló sugárzások karcinómát okozhatnak, de a daganatos sejtek érzékenyebben reagálnak a további besugárzásra - így működik a sugárterápia.
(#) oldman hozzászólása Márc 25, 2010 /
 
Szerintem elég kevés megbízható informácó található erről a témárol! Sokan sokféle dolgot vélnek illetve magyaráznak bele ebbe a sugárzásos témába.

A vizerek, hartman ..stb szerintem csak mese, legalábbis a neten keresgélve nekem az tünt fel hogy ennek a két "sugárzásnak" a figyelembevételével egy 200x100 cm -es ágyat nem lehet úgy elhelyezni a földgolyón hogy valami "káros sugárzást" ne kellene "leárnyékolni". Vajon miért?

Érdekes hogy az ember az elmúlt évezredek során mégis hogy elszaporodott a földön ezen káros sugarak ellenére.

Ami a mérhető, illetve az ember által keltett sugárzást illeti itt már lehet ok az aggodalomra!

Itt kettéválasztanám a szándékosan alkalmazott besugárzást, (A fizioterápiás kezelésre alkalmazott ultrahangtól,a rövid és mikrohullámon, laseren át a neutronbombáig, -ami bizonyosan nem terápiás célzatú.) az egyéb eszközeink működése érdekében és/vagy elkerülhetetlenü kibocsájtott sugárzástól. Ez utóbbiak szinte biztosan nem veszélyesek az átlagos körülmények között, illetve hatásuk töredéke az egyéb károsítóhatásokénál. ( kémiai és biológiai hatások, ital, drog, elhízás..stb.) Szerintem nem kell Farady kalitkában élnünk.
Ezt egyébként szinte lehetelen megvalósítani ha nem akarunk egy zárt fém tartályban élni TV rádió telefon áram ..stb nélkül.

Jómagam 20 évig dolgoztam nagyteljesitményű RH adók mellett heti 56 órában, és nincs olyan eü. problémám ami ennek tulajdonítható.
Igaz, lányom van de nem is próbálkoztam mással, viszont egy kísérletező kedvű kollégának két fiú után a harmadik is az lett. Ezután már Ő is felhagyott a kísérletezéssel!
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 28, 2010 /
 
Következtetést levonva, ezek szerint a háztartásban szereplő elektromágneses hullámokat kibocsájtó készülékjeink semmilyen veszélyt nem jelentenek az élő szervezet számára. Talán a mobiltelefonnal voltak most is kételyek fenntartva, de sokatok szerint még ez sem veszélyes, kivéve ha nem azzal kel és fekszik az ember. Ipari alkalmazásokkal inkább voltak fenntartások. Köszönöm mindenkinek. Sok érdekes történetet illetve tapasztalatot írtak le egyesek.
Következő: »»   2 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem